6天前
Southside係相對新既商場,今次就黎試下呢間充滿異國風情既西餐🍴,裝修行墨西哥🇲🇽風格,充滿熱帶風情🌴 以深啡既木色🪵做底,再配白色石頭⚪️🪨同埋有五顏六色葉子🍃既壁畫,令人感覺精神啲🤩 野食方面選擇都多同大碟,味道幾好都可以翻兜😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)龍蝦燴飯 🦞🥘 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)個燴飯🥘望落唔多,但食落就啱啱好😜 上面有兩舊開左邊既龍蝦尾🦞,好易就起到肉出黎,有輕輕燒過🔥所以有啲焦香,爽口彈牙又鮮甜,再juicy啲就更加好~ 而個飯🍚係由清甜既洋蔥🧅、香口既大蒜🧄、惹味既龍蝦汁🦞同埋酸酸甜甜既番茄🍅煮成,個汁夠creamy,開胃香口,質地有咬口真係幾好食😋烤豬排 🔥🍖 - $210 (好味指數:😍😍😍😍)雖然我地係叫半份,但望落可以巨無霸既一份咁,真係抵食👍🏻 上面搽滿酸酸甜甜又帶有煙燻香味既燒烤醬🔥,惹味開胃~ 個豬肋骨🍖會偏瘦少少但燒完又唔會柴,表皮燒到🔥帶啲焦香,裡面肉質軟嫩juicy,有幾香既肉味🐷,啲肥膏位燒完🔥有油香~ 旁邊仲有啲金黃香脆,質感綿密既薯角🍟,所以食晒成碟真係超飽😌Campfire Cocktail (好味指數:😍😍😍🤩)同
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
龍蝦燴飯 🦞🥘 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)
烤豬排 🔥🍖 - $210 (好味指數:😍😍😍😍)
Campfire Cocktail (好味指數:😍😍😍🤩)
同個店員幾好傾,所以佢地送左一杯未出街既cocktail比我地試下比下意見,主要係由dark rum base再加洛神花泡沫🌺🫧調製而成,整體味道濃郁醇厚,有啲煙燻香味,再加埋微酸既泡沫🫧平衡下都唔錯~
Mango Mule - $75 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯mocktail 似係芒果味🥭既mojito,果味芳香馥郁,酸酸甜甜咁,仲有啲清香既青瓜🥒同薄荷葉🌱,感覺幾清新~
好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍