BLACK COFFEE主打咖啡同輕食,位於旺角繁忙嘅一角,地方雖然唔大,但裝修風格簡約型格,充滿現代感單叢烏龍茶嘅茶湯呈金黃色,入口清香馥郁,茶底有淡淡嘅果香同花香,飲落去回甘悠長,用茶壺上檯,可以慢慢斟幾杯,算抵飲叫左少糖,茶味香濃又無粉感,絕對係香港焙茶鮮奶入面嘅佳品,估唔到會有咁高質素。。好多飲過都粉感超重自家製蕃茄醬炒意粉酸甜適中,唔會過酸或者過甜,意粉煮得啱啱好,配搭口水雞扒真係一絕。雞扒肉質嫩滑,醬汁麻辣而不膩,要同朋友爭最後一塊黑啤risotto飯粒吸收咗啤酒嘅微苦同麥香,再加上煙燻豬腩,味道層次豐富。豬腩煙燻味道濃郁但唔會搶走啤酒飯嘅香氣,不錯重點來了!甜品窩夫外脆內軟,份量超大,四塊厚厚嘅窩夫,蛋香濃郁,再配上cream同焦糖香蕉,仲有朱古力雪糕,食完真係令人滿足,細食既朋友可以叫半份,flexible雖然當晚正值臨打風嘅日子,但餐廳竟然依然坐滿人,估唔到呢度咁受歡迎。無論係飲品定係食物,black coffee 都交足功課,值得一試。—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙hoenix Dancong $48Blacksugar Hojicha Latte $45Toma

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

Phoenix Dancong $48
Blacksugar Hojicha Latte[Hot] $45
Tomato Spaghetti [Saliva Chicken] $129
Larger Beer Risotto w/ Homemade Pancetta $138
Waffle w/ Caramel banana & Chocolate Ice-cream[Full] $94

—————————————————

𖠿𖥣 Black Coffee (旺角)
〒 旺角廣華街3號地下3號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2024-09-09
5 分鐘 (堂食)
  • 慢煮麻辣雞扒
  • 黑糖焙茶
2024-07-29 3065 瀏覽
Cafe已全黑裝修 型格低調 已經去過幾次 價錢合理 食物質素相當唔錯😎 所以已經多次到訪~◾️水牛城雞翼 $88Total有8隻 非常入味👍🏻 相比一般水牛城雞翼無咁酸反而帶甜 只係微微微辣 好啱我口味!🤍 旁邊仲有甘筍條同沙律菜 罪惡感大大減輕◾️蘆筍帶子墨汁意粉 $129意粉質地軟硬適中 墨汁味濃郁 配咗3粒煎香咗嘅帶子同翠嫩嘅蘆筍 整體份量都唔少◾️自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯 $138意大利米稍為偏淋 不過重味人士應該好鍾意!芝士味十分香濃 食到淡淡嘅黑啤味 配上酸酸地嘅青蘋果粒🍏 豚腩片煙熏味濃郁 油脂滲晒落晒飯 惹味!◾️Dirty Tiramisu $68非常貼心🤍🤎雪凍左個碟 減慢甜品溶嘅速度Cream嘅比例較多 除咗手指餅 最特別係配搭咗朱古力醬同威化餅 味道非常濃郁👍🏻 食落令口感更加豐富😌可惜咖啡味唔算太濃◾️竹炭黑芝麻鮮奶$48一開始上枱見到係淺灰色 有啲失望心諗一定好淡味啦 點知飲落滑得嚟 芝麻味都算濃郁 最重要係唔甜🖤

◾️水牛城雞翼 $88

◾️竹炭黑芝麻鮮奶$48
水牛城雞翼
自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯
2024-07-27 2737 瀏覽
I don’t think so I don’t think it’s that much more expensive to buy it for you to get a house in a few months I #全黑型格咖啡館 - Black Coffee 📍 Black Coffee (旺角)一試回味高質cafe 🖤香港有好多Cafe小店,充滿咖啡館既城市,偶爾都需要一啲新鮮感黎激發一下味蕾。最近小編去左一間係旺角Black Coffee..好高質👍🏻✨Squid Ink Sauce Spaghetti w Asparagus and Scallop $129墨汁意大利粉🍝味道唔☀️錯~麵軟硬度適中,唔會太淋,墨汁醬汁濃郁醇厚,配上帶子加脆嫩蘆筍,層次豐富,好味🤤✨Beef Burger $139牛肉漢堡賣相全黑好型格🖤漢堡牛肉好多汁,搭配左蔬菜和特製醬料,整體口感唔錯😌份量十足,另配埋薯條🍟~✨柚子茶 (Yuzu Citrus Oolong Tea $48) ✨抹茶拿鐵 (Maccha Latte $48)✨Chocolate Moffle w/ Chocolate I
#全黑型格咖啡館 - Black Coffee

📍 Black Coffee (旺角)

豐富,好味🤤

✨Beef Burger $139

✨抹茶拿鐵 (Maccha Latte $48)

✨Chocolate Moffle w/ Chocolate Ice-cream $76
超級好食👍🏻👍🏻外酥內軟Moffe配上濃郁順滑的朱古力雪糕,鍾意食甜嘢嘅朋友一定要叫🤫

位於旺角廣華街以黑色🖤為主調既咖啡店,暗黑風裝潢,十分型格🩶。間唔中就會見到有人介紹,人氣十分高❕而且服務態度不錯👍🏻食物製作又用心👍🏻,同朋友行完街黎食就岩唒!-💕 炸洋蔥圈 $88 加配煙三文魚$55👅好味指數:9/10即叫即炸!炸得好香脆🥰炸皮仲灑上味粉,配埋千島醬,好惹味,而且份量好多好抵食!玫瑰花🌹型煙三文魚都新鮮好食唔會霉👍🏻-💕 自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯 $138👅好味指數:6.9/10🍲煲仔飯造型,意大利飯好濕潤,用左洋蔥炒底,香氣十足,而三塊豬腩片,燒到皮邊脆口有肉汁。-💕蘆筍帶子墨汁意粉 $129👅好味指數:8/10🖤必食!墨汁配忌廉味道香濃🥰意粉彈牙份量多,3人都夠食,帶子煎得香,有鮮味。-💕竹炭黑芝麻鮮奶 $52(C)👅好味指數:8/10🖤🩶黑芝麻淡香,配鮮奶都唔會太甜,食飯飲都唔會太膩!-環境:9/10服務:9/10整體味道:8/10回頭率:8/10

炸洋蔥圈

👅好味指數:6.9/10

💕蘆筍帶子墨汁意粉 $129
👅好味指數:8/10

竹炭黑芝麻鮮奶

💕竹炭黑芝麻鮮奶 $52(C)
👅好味指數:8/10
🖤🩶黑芝麻淡香,配鮮奶都唔會太甜,食飯飲都唔會太膩!

環境:9/10
炸洋蔥圈
煙三文魚
自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯
竹炭黑芝麻鮮奶
舖頭叫Black Coffee,梗係要試吓咖啡,但太多特別飲品,所以都係留返下次先試,I will be back!🌖竹炭黑芝麻鮮奶 $48面頭奶泡超棉密,飲到尾都仲keep住係度!黑芝麻味香濃得黎唔會太甜👍🏻。🌖公爵獵酒 $65人大咗,鍾意咗飲茶,伯爵茶更加係至愛,見到呢款有伯爵茶調配嘅Cocktail梗係要試吓!味道清新,酸中帶甜,酒味唔會太濃,非常容易入口,值得一試!🌖慢煮口水雞扒蕃茄醬炒意粉 $128意粉🍝呈Al Dente質感,蕃茄醬滿滿,整體較濕潤;雞扒嫩滑,慢煮係唔同啲!不過孜然味較重,味道唔似口水雞。🌗手打牛肉及原隻大啡菇漢堡 $138漢堡🍔足足有六層,由下而上分別有生菜🥬、蕃茄🍅、牛肉漢堡扒、芝士🧀、大啡菇🍄‍🟫、炒洋蔥🧅,最鍾意大啡菇,超級Juicy!今次黑炭包賣曬,下次黎記得要早啲!🌖髒髒提拉米蘇 $68 雪糕另+$25Tiramisu質感幼滑,咖啡味唔係太重,威化餅碎,增添口感;表面同周圍都有大量朱古力醬,味道唔會太甜,加埋雪糕更加係啱啱好,食完唔會涸喉👍🏻。

🌖竹炭黑芝麻鮮奶 $48

🌖公爵獵酒 $65

🌖慢煮口水雞扒蕃茄醬炒意粉 $128

🌗手打牛肉及原隻大啡菇漢堡 $138

🌖髒髒提拉米蘇 $68 雪糕另+$25

2024-05-27
  • 竹炭黑芝麻鮮奶
  • 公爵獵酒
呢間Black Coffee雖然賣點係裝修好黑但吸引到我眼球嘅係黑色主調嘅芝麻甜品🖤包括芝麻鮮奶同埋芝麻梳乎厘pancake ⊹ ࣪ ˖✧ 自家製黑芝麻醬日式梳乎里班㦸($102)唔知係咪揀嘅蛋好香食落去竟然有啲鹹嘅味道不過唔覺得兀突之餘仲幾好食 ´• •`梳乎里班㦸夠哂空氣感呢啲就基本好特別地將脆脆撒喺pancake底但啲脆脆冇揀到好硬嘅餅或者可能係up腍咗😂所以最後口感同軟綿綿嘅pancake都幾夾不得不提嘅係擺喺側邊嘅芝麻忌廉平時放喺側邊嘅忌廉我普遍都唔會食因為可能只係好普通嘅whipped cream但呢個芝麻忌廉濃到停唔到口!餐廳應該係有特別調製過甚至用埋佢嚟撈tiramisu呢個餸每一個細節都做得好好💯✧ 竹炭黑芝麻鮮奶($48)雖然本身已經預咗但係芝麻鮮奶飲落果然芝麻味好淡..可能因為鮮奶嘅脂肪太強蓋過咗芝麻嘅味道不過見餐廳都有落足料一路飲再攪下個底🥣其實仲有好多芝麻碎沉咗喺底✧ Dirty Tiramisu($68)呢個Tiramisu食落芝士同咖啡嘅味都唔出ˇ‸ˇ反而比中間嘅朱古力漿搶咗雖然切落去嘅時候見到有酒滲出來但係感覺用嘅酒唔係傳統tiramisu會落嘅酒因為冇咗
呢間Black Coffee雖然賣點係裝修好黑
但吸引到我眼球嘅係黑色主調嘅芝麻甜品🖤
包括芝麻鮮奶同埋芝麻梳乎厘pancake ⊹ ࣪ ˖

✧ 自家製黑芝麻醬日式梳乎里班㦸($102)
唔知係咪揀嘅蛋好香
所以最後口感同軟綿綿嘅pancake都幾夾
不得不提嘅係擺喺側邊嘅芝麻忌廉
平時放喺側邊嘅忌廉我普遍都唔會食
因為可能只係好普通嘅whipped cream
但呢個芝麻忌廉濃到停唔到口!
餐廳應該係有特別調製過
甚至用埋佢嚟撈tiramisu
呢個餸每一個細節都做得好好💯
自家製黑芝麻醬日式梳乎里班㦸

✧ 竹炭黑芝麻鮮奶($48)
雖然本身已經預咗
但係芝麻鮮奶飲落
果然芝麻味好淡..
可能因為鮮奶嘅脂肪太強
蓋過咗芝麻嘅味道
不過見餐廳都有落足料
一路飲再攪下個底🥣
其實仲有好多芝麻碎沉咗喺底
竹炭黑芝麻鮮奶

✧ Dirty Tiramisu($68)
呢個Tiramisu食落芝士同咖啡嘅味都唔出ˇ‸ˇ
反而比中間嘅朱古力漿搶咗
雖然切落去嘅時候見到有酒滲出來
但係感覺用嘅酒唔係傳統tiramisu會落嘅酒
因為冇咗浸甜味
但質地都仲係幾滑溜~
自家製黑芝麻醬日式梳乎里班㦸
這間黑色系型格咖啡店,竟然都有幾款方便蛋奶素選擇,蘑菇忌廉和芝士番茄意粉都可以揀唔加肉,另外亦有雙層大啡菇漢堡,味道十分有驚喜,炸薯條亦好有心機好好食。想食甜品有舒芙蕾班戟和窩夫等等,咖啡當然都非常出色啦。旺角這間咖啡店都開業了蠻多年,全黑色系裝修型格十足,之前都好多人鍾意來打卡,咖啡飲品和甜品都很有口碑。平日午市有套餐可以揀,散叫就有意粉、飯、漢堡和小食,甜品主打梳乎里班戟和窩夫。橙香氣泡咖啡 HK$56跟平常喝的橙汁啡不同,這個還加了氣泡,口感層次更豐富,橙香和咖啡香亦混合得洽到好處。雙層原隻大啡菇素漢堡配薯條 HK$119大啡菇漢堡其實都幾考心思,求其煎隻菇夾生菜番茄我會嫌棄,不過這間很有驚喜!兩隻大啡菇咬下去夠晒多汁,再配搭洋蔥、芝士和醬汁,整個漢堡都變得高級起來,一點都不會因為吃菇而覺得悶。薯條灑上紅椒粉,炸得非常香脆,吃得出心機和用心製作。提拉米蘇日式梳乎里班戟 HK$108 / 抹茶鮮奶HK$48吃下去有淡淡酒香的提拉米蘇,梳乎里班戟有點太過鬆軟,入口即溶。抹茶鮮奶日本味十足,濃郁茶香無偷工減料。
橙香氣泡咖啡 HK$56
雙層原隻大啡菇素漢堡配薯條 HK$119
2024-10-24
今次已經係虎媽第三次來到Black coffee ,依然係好高質。唯一美中不足係一開頭坐嘅位滴水,店員都好好,肯俾我地即時換位。自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉($99)忌廉汁好濃好creamy,貓耳朵粉軟硬適中,唔會話硬到咬唔到,又唔會話林得滯。基本上每次來都係叫呢個貓耳朵🥰自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯($138)豬腩煙燻味好香,食落一啲都唔油,而且咬落唔會勁韌🤭好好食。最重要係一食個飯,好有黑啤味,唔會揮發晒。唯一係食食下都會覺得濃味咗啲,啱啲鍾意重口味嘅朋友就啱哂啦😆提拉米蘇日式梳乎里班戟($108)Black coffee 作為HeySoNuts嘅姐妹店,當然唔少得佢最出名嘅提拉米蘇🤪每次食都覺得好正~先講提拉米蘇,入口即化唔再講,濃濃嘅酒香味再配合埋咖啡香味,兩者真係好夾。個人覺得梳乎里班戟唔容易整得好食,而呢度嘅pancake入口即融,同提拉米蘇好夾🥰❤️-總括嚟講,我係好推介大家來試下Black ☕️ coffee ,咁多年都係好高質😆

自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉($99)

自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯($138)

提拉米蘇日式梳乎里班戟($108)

2024-10-22 0 瀏覽
旺角區廣華街食肆林立與好友相聚於全黑Cafe裝修環境夠晒型格獨特神秘感十足~❣️自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉 配慢煮口水雞扒中西混合的菜式,感覺很新鮮👍貓耳朵意粉造型可愛,煙韌彈牙,配上自家製蘑菇汁奶香十足又濃郁,好味~口水雞扒微微麻辣鮮嫩多汁,值得一試❣️雙重芝士蕃茄意粉 配手打肉丸一上枱已聞到好香的芝士蕃茄味,份量充足,意粉彈牙有咬口,配上香濃的自家製蕃茄醬,非常掛汁好味~手打肉丸咬落好juicy,啖啖肉香味❣️煙三文魚一客煙三文魚被視為最健康營養豐富的海鮮之一,豐富Omega-3和蛋白質,食晒一碟都唔會有罪惡感😆作為餐前小食,配少少新鮮沙律都係唔錯嘅選擇❣️黑芝麻醬窩夫配香草雪糕作為甜品控,半份芝麻窩夫賣相十足,未食已經好吸引🤩第一次嘗試芝麻窩夫,味道獨特~再加埋香草雪糕,簡直係冰火兩重天,滿足的享受
旺角區廣華街食肆林立

2024-10-18
  • 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒
  • 雙重芝士蕃茄意粉配手打肉丸
2024-10-22 0 瀏覽
📍 Black Coffee(旺角) 以陰黑白做主題,店內設有吧枱、普通枱係吧枱上,可以睇住咖啡師沖咖啡☕️好放鬆又治療😍原來到下午兩點左右就大排長龍!如果想食嘅朋友記得早少少嚟食啦🫰🏻記得預留時間幫食物打卡📸✨ 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉充滿豐富既蘑菇🍄‍🟫興特濃蘑菇忌廉汁,每粒特色貓耳朵👂都掛滿汁,個汁濃郁到好入味,淨係食個汁都已經好滿足🥰✨ 雙重芝士番茄意粉配手打肉丸意粉每條都好掛汁,味道豐富,配上香甜番茄,味道同口感更有層次,中間芝士多到拉絲,混合佐唔同嘅芝士🧀配埋四粒彈牙肉丸🍡✨自家製黑芝麻醬日式梳乎里班戟梳乎里班戟軟綿綿綿,好鬆軟且有雞蛋味,加埋埋上面淡黑色既黑芝麻cream,望到已經好治癒❤️‍🩹✨ 焦糖香蕉法式千層酥配朱古力雪糕手工製作多層次堆疊入口酥香脆,原味加入滿滿杏仁片,酥脆口感、濃郁奶油香,酥鬆入口即化,配埋焦糖香蕉🍌面頭己經有一層脆脆既焦糖,打卡一下就睇到🤭配埋苦甜巧克力,香甜濃郁不膩口🍫✨ Dirty近年很流行的 Dirty Coffee,強調EspressO濃烈的油脂香氣、與冷牛奶的甘甜,熱與冷的交融,雙重口感很是特別。
📍 Black Coffee(旺角)

以陰黑白做主題,店內設有吧枱、普通枱
係吧枱上,可以睇住咖啡師沖咖啡☕️
好放鬆又治療😍
原來到下午兩點左右就大排長龍!
如果想食嘅朋友記得早少少嚟食啦🫰🏻記得預留時間幫食物打卡📸

✨ 自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉

✨ 雙重芝士番茄意粉配手打肉丸

✨自家製黑芝麻醬日式梳乎里班戟

✨ 焦糖香蕉法式千層酥配朱古力雪糕

✨ Dirty

2024-10-20 0 瀏覽
旺角必到工業風Cafe這間是我會定期光顧既高質Cafe,不論係精品咖啡或甜品都相對出色,疏乎厘和窩夫都是每次必食的,大推!自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉配配慢煮口水雞扒口水雞扒味帶麻辣,帶辣勁,肉質厚實,貓耳朵意粉沾滿濃郁的忌廉蘑菇汁,入口順滑,非常滋味焙茶麻糬窩夫配峰蜜雪糕到店必點麻糬窩夫!窩夫夾着口感軟糯的麻糬,每口也散岀啖啖焙茶香,配上自家製蜂蜜雪糕,別具心思疏乎厘配自家製青蘋果拖肥金寶醬梳乎厘係餐廳名物,超級柔軟梳乎厘,軟綿並帶有蛋香,非常高質,必食!餐廳即叫即做,配上蘋果肉和拖肥金寶脆脆,味道酸酸甜甜伴隨著肉桂香,大愛Cappuccino型格拉花,與餐廳主題首尾呼應。入口順滑,咖啡味香濃,齒頰留香,令人非常難忘Matcha Latte抹茶甘醇且微帶苦澀,奶泡入口綿密細緻,香濃奶香加上抹茶的韻味,大愛Black Coffee 📍旺角廣華街3號地下3號舖
旺角必到工業風Cafe

自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉
配配慢煮口水雞扒

焙茶麻糬窩夫配峰蜜雪糕

疏乎厘配自家製青蘋果拖肥金寶醬

Cappuccino

Matcha Latte

Black Coffee 📍旺角廣華街3號地下3號舖

#假日好去處 放假當然要去搵好東西食,話說旺角呢間餐廳好有特色,喺街外望落去好少留意到,啲玻璃係黑色嘅,好有型😎唔怪之名叫黑咖啡店咁正!🍽️ 自家製忌廉蘑菇貓耳仔意粉 +雞扒同Lisboy一齊一定要考慮佢都食到嘅食物😍最估唔到呢間嘅招牌係大人細路都愛食嘅忌廉蘑菇貓耳仔意粉🍝得意得來又好味🤤Lisboy食到舔舔脷😋😋😋同埋我哋加咗慢煮口水雞扒,我估都係佢哋嘅招牌菜,麻辣得來夠晒滋味!🍽️ 自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯呢個Risotto不得了,煙燻豬腩喺個飯嘅面煎到香脆望到嗰啲油脂反晒光咁,未食先興奮,仲有青蘋果🍏粒做裝飾,點知一下落口有啲酸甜香脆嘅感覺,配埋黑啤意大利飯真係好特別好新鮮!🍽️ 新鮮草莓千層酥配士多啤梨雪糕食完飯當然要叫返個甜品滿足吓個胃,呢個士多啤梨千層酥都係必食之選,有新鮮士多啤梨比該食香脆嘅千層酥切落去已經吱吱聲,一食落口配埋士多啤梨雪糕真係絕配🍓🤤🍸 青梅竹馬Lisba一見到呢個新出嘅Cocktail有梅酒就即刻叫左來試☺️最特別嘅係佢哋嘅杯面仲沾有滿滿嘅爆炸糖,青蘋果味,配埋莓味嘅酒,真係好夾同好Freshhhhh😊口感一流!🍵 抹茶鮮奶呢間Cafe嘅咖啡好出名,但係夜晚

🍽️ 自家製忌廉蘑菇貓耳仔意粉 +雞扒

🍽️ 自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯
🍽️ 新鮮草莓千層酥配士多啤梨雪糕

🍸 青梅竹馬

🍵 抹茶鮮奶
呢間Cafe嘅咖啡好出名,但係夜晚想試返我最愛嘅matcha Latte🤤仲有靚靚拉花,成個奶咁好Rich,色香味俱全!
2024-10-16 0 瀏覽
旺角有是一間充滿現代感的咖啡館,不僅提供香濃的咖啡,更有多款創意美食,跟朋友聚會、情侶拍拖都絕對適合,他便是位於旺角廣華街的「Black Coffee 」。百利甜酒朱古力咖啡咖啡濃郁與百利甜酒的香醇,帶來獨特的風味,入口順滑,濃烈朱古力味之餘,還散發淡淡的酒香,令人回味。抹茶鮮奶充滿馥郁茶香,口感絲滑,無法抗拒。凱撒沙律配口水雞扒新鮮清脆的生菜搭配上嫩滑微辣的口水雞扒,口感味道變得更豐富,爽口嫩滑,確實不錯。喇沙汁炒意粉配虎蝦仁喇沙的香辣都掛滿在意粉上,再有口感彈牙的虎蝦仁、清甜的洋蔥、三色椒等、充滿驚喜。自家製髒髒提拉米蘇提拉米蘇細滑濃郁,還加上朱古力醬,口感變得更綿密,甜而不膩,真讓人忍不住一口接一口。

百利甜酒朱古力咖啡

抹茶鮮奶
充滿馥郁茶香,口感絲滑,無法抗拒。

凱撒沙律配口水雞扒

喇沙汁炒意粉配虎蝦仁

自家製髒髒提拉米蘇
Black Coffee係油麻地廣華街轉角位,裝修以黑色低調為主,行過睇唔到都絕對唔意外🤣假日嘅下午去到都坐滿客人,食嘅同時都陸續都見到有人排隊~ 今次叫咗:自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 ($129)🍄🍝🍗貓耳朵粉配蘑菇汁都係實冇死嘅配搭🙂‍↔️意粉加咗洋蔥落去炒所以都幾香~口水雞扒麻香惹味,又唔會柴口,略嫌同意粉有少少唔夾🙈食完雞扒再食意粉會有啲蓋過咗蘑菇汁嘅味道手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條($139)🐮🍄🍔超級推薦!! 牛肉同大蘑菇都好多汁,餐廳好好會先問我哋有冇需要切一半,竹炭漢堡包體有烘過值得加分😙整體調味都好唔足夠,難得係Cafe都食到好食嘅Burger😋朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕 (半份$76) 🍫🧇半份都好大份🙈Moffle上面佈滿朱古力粉,曲奇碎,威化餅同埋忌廉,再加埋雪糕🤤超級邪惡!食落好濃郁之餘麻薯窩夫都十分煙韌,忍唔住一啖接一啖🤣Dirty($45)☕️咖啡豆比較酸🙈男朋友表示還好竹炭黑芝麻鮮奶($48)☕️黑芝麻味道好香,而且唔會太甜,如果芝麻味再濃郁啲就更加好🤤最後想讚下店員嘅服務🥹當日I 仔小編食完嘢要食藥,店員好主動咁俾咗杯暖水俾我,又主動問候我同k

手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條($139)🐮🍄🍔

朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕 (半份$76) 🍫🧇

Dirty($45)☕️
咖啡豆比較酸🙈男朋友表示還好

竹炭黑芝麻鮮奶($48)☕️
黑芝麻味道好香,而且唔會太甜,如果芝麻味再濃郁啲就更加好🤤

最後想讚下店員嘅服務🥹當日I 仔小編食完嘢要食藥,店員好主動咁俾咗杯暖水俾我,又主動問候我同keep住斟水😂雖然係小小嘅舉動但好warm🥹🫶🏻下次會再去試其他甜品😙😙
週末陽光好天氣亦開始不熱,最好就是朋友去出逛逛街,中午時段找了一間靜中帶旺的小店〔Black Coffee〕去吃午餐,還沒到12點開店的時間已經有人在等位。餐廳內部裝潢以灰黑色型格為主調,有多塊大落地玻璃窗,有充足的自然光透入店內,加上餐廳樓底高,很有空間感,而店內亦播放著輕快的音樂,感覺特別輕鬆悠閒寫意,難怪中午時段已經差不多滿座。【自家製髒髒提拉米蘇】(HK$68)可以說是店中招牌甜品,面層灑上滿滿的可可粉,而且有朱古力威化粒及朱古力醬伴碟,提拉米蘇質感偏軟身,入口輕盈軟滑,中間及底層都有手指餅,配上濃郁的朱古力醬一起吃,味道很好,很抵食甜品,推薦。【自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉.追加雞扒】(HK$129+$20雞扒)貓耳朵入口質感煙煙韌韌不會太硬,型態自然地捲起很掛汁,而且加入了蘑菇去烹調,散發出陣陣的蘑菇的香氣,追加的雞扒亦有濃厚的黑椒味道,煎得香口味道亦很不錯。【煙三文魚野菌意大利飯】(HK$138)意大利飯粒粒分明,野菌醬汁都有不少,每粒飯都掛上醬汁,口感煙韌而濕潤,配上煙三文魚,很惹味。【竹炭黑芝麻鮮奶】(HK$48)入口有淡淡的芝麻味道,鮮奶比例較多,入口口感絲滑,整杯味道

【自家製髒髒提拉米蘇】(HK$68)

自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉.追加雞扒
【煙三文魚野菌意大利飯】(HK$138)
煙三文魚野菌意大利飯
【竹炭黑芝麻鮮奶】(HK$48)
入口有淡淡的芝麻味道,鮮奶比例較多,入口口感絲滑,整杯味道不甜不膩。
竹炭黑芝麻鮮奶
【焦糖鮮奶咖啡】(HK$48)
咖啡味突出,口感順滑,因為加入了焦糖,所以喝起來不會有太苦的咖啡味。
焦糖鮮奶咖啡
〔Black Coffee〕@blackcoffeehk
🇭🇰香港旺角廣華街3號地下3號舖
Shop 3, G/F, 3 Kwong Wa Street, Mong Kok, Hong Kong
2024-10-06
5 分鐘 (堂食)
午餐
自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉.追加雞扒