2014-10-29
筆者向來都係black n white既fans, 最後一日必定要支持! 唯有order幾款一直最鍾意既甜品作為紀念。朱古力世界首先外觀很美。 最神奇的地方是最底部,竟然可以把乳酪凌空,原來低部有一塊朱古力。 味道 比較酸, 食上去比較醒神開胃, 另外陪上的朱古力醬…brownie及truffle。濃烈味道的朱古力配合清淡的乳酪,完美的配搭!富士蘋果批一上枱…完全有一種驚嘆嘅感覺,藝術品的感覺。 蘋果用酥皮包裹…再放入焗爐焗…蘋果既甜味出哂黎…而且汁滲透入酥皮裏面,非常好食。 加上 黑芝麻雪糕… 反而被蘋果既甜品搶左啲味道。 筆者就比較 鍾意以往 將雪糕放蘋果上面既做法。拿破崙唔洗多講, black n White 既拿破崙 絕對係舖中最好食既一件蛋糕。 好脆口 同食完都唔會覺得太滯…水準之作!希望black n white cafe 早日重開, fans們可以再食古師傅既甜品!
朱古力世界
富士蘋果批