2024-04-05 480 瀏覽
lunch menu每日都有指定5款$60-80 食到扒, 都算係咁, 全部野都正常發揮, 冇咩可以厭不過繁忙時間order, 等幾分鐘已經有得食, 效率幾快香煎美國西冷牛扒意粉 配黑椒汁份量都算多, 牛扒偏薄, 肉味得好少, 起碼唔會煎到又干又鞋就算帶少少筋仍可接受跟餐配埋飲品仲想點
lunch menu每日都有指定5款

不過繁忙時間order, 等幾分鐘已經有得食, 效率幾快

香煎美國西冷牛扒意粉 配黑椒汁
就算帶少少筋仍可接受

跟餐配埋飲品仲想點
2024-03-12 459 瀏覽
Lunch經過呢間餐廳,見到有馬來咖喱牛坑腩飯而且價錢都OK諗住去試吓,點知一見到就中哂伏,咖喱汁完全唔得一d椰香味都無,所謂嘅牛坑腩柴到xx,仲以為廚房比錯,就問個收銀佢話呢個牛腩係正常,連杯嘢飲都唔得,有償有真相,唔怪得知間野冇乜生意,成日要企門口拉生意。你啲牛腩唔得嘅你就唔好用牛坑腩作招徠呃人入去,入到去完全唔係嗰樣嘢乖黎,同佢反映仲要覺得冇問題,咁同欺騙有咩分別?。…………………………..
2024-03-12
2024-02-21 408 瀏覽
香煎美國西冷牛扒配洋蔥汁配意粉 $64店員一遞碟野我嚇親,咁大碟!意粉多到我食唔哂,細食既您記得落單叫少啲,為環保出一分力😂講返食評先:意粉唔會發到好淋好漲,份量再講一次「好多」!然後牛扒好X大塊,不過遍薄,但面積能夠彌補厚度不足😌 味道收貨👌🏻 算係性價比高, 2:30後下午茶$48仲抵食不過要扣分喺杯飲品,熱檸檬茶,洗碗部應該好怕油,落咗好多洗潔精潔,所以隻杯殘留洗潔精味,希望呢一點可以改善一下。
香煎美國西冷牛扒配洋蔥汁配意粉 $64

講返食評先:

算係性價比高, 2:30後下午茶$48仲抵食

2024-02-20
2024-01-17 478 瀏覽
係麗新商場附近做完野下午3點3都先黎食lunch🥲係附近行左圈發現對面麗昌工廠大廈有間西餐人流幾多 好似唔錯 就試一試!e個時間仲有lunch set!每日lunch menu都有5款唔同ge set幾有心思 日日黎都唔會厭!😂2點半後仲要只係$48😍而淨係tea set 都有成廿幾款真係花多眼亂🤩最後叫左lunch set鮮香草檸檬牛油烤芝士雞扒配螺絲粉個餐好多好大份!😂黎到好香香草味😆 感覺好fresh~雞扒有2大塊👍 食落芝士好香肉質唔dry!夠欶滑!配埋個香草檸檬牛油汁帶有少少檸檬酸味 令芝士雞扒有更豐富ge層次成個餐感覺好有誠意 真係大件夾抵食!下次係附近都會再黎試下其他餐😆👍
係麗新商場附近做完野
下午3點3都先黎食lunch🥲
係附近行左圈
發現對面麗昌工廠大廈有間西餐
人流幾多 好似唔錯 就試一試!

e個時間仲有lunch set!
每日lunch menu都有5款唔同ge set
幾有心思 日日黎都唔會厭!😂
2點半後仲要只係$48😍
而淨係tea set 都有成廿幾款
真係花多眼亂🤩

最後叫左lunch set
鮮香草檸檬牛油烤芝士雞扒配螺絲粉
個餐好多好大份!😂
黎到好香香草味😆 感覺好fresh~
雞扒有2大塊👍 食落芝士好香
肉質唔dry!夠欶滑!
配埋個香草檸檬牛油汁
帶有少少檸檬酸味
令芝士雞扒有更豐富ge層次

成個餐感覺好有誠意 真係大件夾抵食!
下次係附近都會再黎試下其他餐😆👍

2024-01-17
午餐
  • 鮮香草檸檬牛油烤芝士雞扒
【長沙灣•Bohdan】ππππππππππππππππππππππππππππππ長沙灣人氣性價比工業風餐廳超多人幫趁既長沙灣打工仔食堂蒜香野菌燒汁燴豬扒配意粉 62$豬扒肉嫩口味濃郁,意粉熟嫩剛好,而且豬肉和意粉也很好配搭。北海道南瓜蓉燴芝士烤雞扒配香草忌廉汁及意粉 62$結合了南瓜蓉的滑嫩口感、芝士的濃香味以及香草忌廉汁的清爽口感,搭配著嫩滑的意粉,味道清爽!餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 144✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#長沙灣美食 #Bohdan #web3長沙灣Bohdan荔枝角青山道479號麗昌工廠大廈地下2號舖
【長沙灣•Bohdan】
長沙灣人氣性價比工業風餐廳

超多人幫趁既長沙灣打工仔食堂

蒜香野菌燒汁燴豬扒配意粉 62$
豬扒肉嫩口味濃郁,意粉熟嫩剛好,而且豬肉和意粉也很好配搭。

北海道南瓜蓉燴芝士烤雞扒配香草忌廉汁及意粉 62$

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#長沙灣美食 #Bohdan #web3長沙灣
Bohdan
2024-01-10 204 瀏覽
滿活力的同事,帶我午餐,用餐區容納非常多客人,舒適用餐區,選用大地色調,以實木作為主調,坐椅及實木方枱,襯上深色實木地板帶出素雅氛圍。蕃茄意大利螺絲粉填飽肚子,美味味道之餘,也能幫忙消去油膩。番茄來煮成番茄湯螺絲粉。份量很大,蝦味香濃,有耐嚼質地。鮮味完全融化的湯與螺絲粉黑椒牛柳意大利面意粉大火炒至香口,感覺也彈牙,旁邊的黑椒棒棒。掛汁,牛柳滿鑊氣,意粉加醬放上碟撈,味道特別!主菜份量慷慨,意粉有大量,材料豐富有驚喜。牛柳味香濃,肉質軟腍有肉汁。飲品正常發揮,是非常棒之小店#香港美食 #荔枝角美食 #美食 #吃貨 #相機食先 #西餐

蕃茄意大利螺絲粉

黑椒牛柳意大利面

飲品正常發揮,是非常棒之小店

2024-01-08 155 瀏覽
荔枝角美食又發現了一家隱藏在香港荔枝角的美食小店,那就是「bohdan」。這家小店環境溫馨,裝修簡潔,但卻藏著兩款讓人欲罷不能的美食——黃金脆豬扒螺絲粉和抹茶咖啡。先來說說這款黃金脆豬扒螺絲粉。酥脆的豬扒,吃起滿口香濃,讓人一口接一口,完全停不下來。吃一口螺絲粉,再咬一口脆豬扒,真的是太美味了!再來說說這款抹茶咖啡,口感醇厚,帶有淡淡的抹茶香和咖啡香,甜而不膩,非常適合喜歡嘗試新口味的朋友們。這家小店的位置很好找,就在荔枝角地鐵站附近,交通十分便利。值得一試
荔枝角美食

2024-01-01 124 瀏覽
依日我試咗一間餐廳嘅牛扒,簡直係正到彈起!🤤 牛肉燒得剛剛好,外層微焦香脆,入口即溶,咬落去肉汁四溢,啲黑椒汁更加係提升咗整體味道,夠晒香郁得嚟又唔會蓋過牛扒本身嘅原味。佢哋用上嘅西冷嘅質素真係頂級,咁滑嘅質感,真係一試難忘!至於意粉配搭,選擇上好多元化,我跟隨服務員嘅推介,揀咗薯絲做配菜。攞上嚟一睇,份量都幾慷慨,薯絲炸得金黃香口,入口即化,清新嘅口感令人心情都跟住好起來。😋而家你問我會唔會再嚟?答案係一定啦!尤其係 lunch set,飲品、前菜湯、主菜全包,真係食得開心又滿足。個蕃茄湯暖笠笠,飲落去好似被溫暖咁擁抱,湯底夠味又唔會過鹹。😍 這次嘅用餐體驗,真係實在太滿意,雖然餐廳環境簡潔,但食物嘅水準絕對一流,我會推俾身邊嘅朋友,唔好錯過呢間寶藏餐廳!

.Bohdan 今日lunch去左荔枝角一間味道唔錯嘅餐廳💁🏻‍♀️星期一至六都有唔同嘅野食,每天都會有齊雞、牛、豬、意粉、飯、薯條嘅選擇,選擇多得黎又唔會眼花撩亂。每日嘅套餐價錢大概$58-64,價錢係工業/商業區算平價,價錢已包餐飲。美式牛仔柳 配黑椒汁 薯條($64)牛仔柳🐮肉質諗,黑椒汁飾流質,但味道都香濃,薯條係粗身嘅,非常脆口鮮香草檸檬牛油烤芝士雞扒 配薯條($62)先講醬汁,同樣都係偏流質,但味道同樣突出,口味特別,烤芝士雞扒可能凍左口感偏硬身,但芝士味好突出,配上香草檸檬牛油汁,味道好夾,不錯。位置方面,大概荔枝角站行6分鐘路程,都幾方便,午膳時間到一點左右都會滿。如果14:30後過黎食,同樣嘅套餐價錢都非常相宜,價錢只係$48💰……….地址:Bohdan (荔枝角)荔枝角青山道479號麗昌工廠大廈地下2號舖……….
Bohdan
今日lunch去左荔枝角一間味道唔錯嘅餐廳💁🏻‍♀️

美式牛仔柳 配黑椒汁 薯條($64)

鮮香草檸檬牛油烤芝士雞扒 配薯條($62)

……….
地址:
Bohdan (荔枝角)
……….
2023-12-13
2023-12-12 108 瀏覽
真係唔好以為星期六嘅荔枝角就冇嘢好食,搵到呢間Bohdan真係好味又抵食,啱晒星期六喺呢邊出現嘅人。餐廳設計好特別,好似用遊戲做主題咁。今日試咗佢個雜扒餐。本來以為只係一般雜扒山,但係味道同食材都值得一讚,有雞扒,豬扒同牛扒。牛扒爽滑,食落好似食緊牛滑。而雞扒同豬扒就望落以為會好乾身,但係實質上煎得啱啱好。另外叫咗個蕃茄煙三文魚稻庭烏冬,淨係蕃茄濃湯味已經好吸引又開胃,另外煙三文魚都好新鮮,濃濃嘅煙熏味令鹹同甜嘅平衡做得啱啱好。脆奶油豬亦都好好食,外皮得好脆,但中心奶油味令口感得到好大滿足。

2023-12-01 113 瀏覽
Bohdan (荔枝角)荔枝角青山道479號麗昌工廠大廈地下2號舖荔枝角地鐵站附近,戲院對面,有間不起眼但坐得舒服既西餐廳,扺食lunch set 牛豬雞魚沙律各式都有,星期一至六有唔同既menu,發現原來佢個menu set lunch 個pattern係第一行牛、第二豬、後是雞、魚和其他對有選擇困難症既人黎講就啱,只需諗想食咩肉類就可以,另外可配意粉、飯或薯菜簡單得黎花款又多。香煎美國西冷牛扒 配黑椒汁 $64配飯/意粉/螺絲粉/薯絛西冷扒肉質不錯,一d都無肥肉平時街市買塊平平d既扒都要$60而家加幾蚊仲有人煮埋,無得頂意粉份量好多,可以點燒汁食不錯。Lunch set of course 包飲品,如果時間flexible 既話可以兩點半後先黎,各set lunch 只係$48 份量一樣非常抵食。
Bohdan (荔枝角)

荔枝角地鐵站附近,
戲院對面,有間不起眼但坐得舒服既西餐廳,
扺食lunch set 牛豬雞魚沙律各式都有,
星期一至六有唔同既menu,
對有選擇困難症既人黎講就啱,
只需諗想食咩肉類就可以,
另外可配意粉、飯或薯菜
簡單得黎花款又多。

香煎美國西冷牛扒 配黑椒汁 $64
配飯/意粉/螺絲粉/薯絛
西冷扒肉質不錯,一d都無肥肉
平時街市買塊平平d既扒都要$60
而家加幾蚊仲有人煮埋,無得頂
意粉份量好多,可以點燒汁食
不錯。

Lunch set of course 包飲品,
如果時間flexible 既話可以兩點半後先黎,
各set lunch 只係$48 份量一樣
非常抵食。
2023-11-29 127 瀏覽
呢間餐廳平時晏晝好多人食, 講明要齊人先畀入座, 咁我去到就話有四個人,我預咗要等位嘅, 點知個侍應叫我入去坐, 我就再講一次, 我啲朋友仲未到, 未齊人 ,佢依然叫我入去坐,咁我有啲唔好意思照入 。咁我就唯有即刻叫嘢食先啦,為免尷尬。點知食咗一半, 個男人老細話我做咩唔齊人走入嚟 ,叫我坐返一個人嘅位, 咁我話我啲朋友已經嚟緊,冇可能 。跟住我指住個侍應話係佢叫我入嚟㗎喎 ,之後我當然㷫烚烚咁食完個飯, 跟住佢竟然畀一碗鹹到入唔到口嘅湯我! 我啲同事就話算啦唔好同佢嘈 !平時都見到有人同佢投訴話啲飲品冇味嘅 !個老細竟然叫佢咁咪唔好飲囉! 我諗呢間嘢真係唔憂做! 生意好呀!
2023-10-16 988 瀏覽
荔枝角返工的朋友,有時都會苦惱邊度有平靚正的lunch食,而呢間平民版西餐廳會係一個唔錯選擇。餐廳裝修及佈置比一般茶記舒服,座位及空間頗為寬敞,侍應姐姐服務親切有禮。❇️香煎美式公司雜扒配黑椒汁配白飯 (lunch set $74 / 14:30後 $48)▶️有牛扒、豬扒、雞扒及司華力腸各一件,每件扒都厚身同大大件,每款扒的肉質都煮得夠淋夠嫩,同時都入味,黑椒汁分開上,味道唔會過咸。❇️香草蕃茄軟包餐 $59▶️共有5款餡料可選,今次揀咗蘑菇烤雞,另外亦包3款迷你沙律任選一款,揀咗迷你鮮雜果沙律。軟包有輕烤過所以一邊脆脆地,另一邊口感軟熟,入面有番茄片、蘑菇片、青瓜片及烤雞肉,番茄新鮮,蘑菇及雞肉都好香亦唔乾,餡料豐富❇️和風燒牛肉玉子野菜沙律 $50 (套餐價$54)▶️有沙律菜、番茄片、青瓜片、脆多士粒、烚蛋及薄切燒牛肉片,份量非常大碟,材料亦新鮮,配搭秘製醬汁食酸酸甜甜好醒胃。燒牛肉味道有D似風乾火腿,帶有咸香,但個人覺得如果可以厚身返D會更好。跟餐配兩杯飲品❇️榛子咖啡及海鹽焦糖咖啡 (特色咖啡各 +$8)▶️海鹽焦糖咖啡比榛子咖啡入口甜一D,咖啡味濃少少,兩款咖啡都正常發揮。另外,14:3

❇️香草蕃茄軟包餐 $59
❇️和風燒牛肉玉子野菜沙律 $50 (套餐價$54)
跟餐配兩杯飲品
❇️榛子咖啡及海鹽焦糖咖啡 (特色咖啡各 +$8)
另外,14:30後有近30款下午茶餐選擇,價錢由$30-$54都係非常實惠!
2023-10-14
下午茶
2023-10-15 214 瀏覽
荔枝角工廠區搵食推介,午市套餐由$58起,過咗14:30 仲減到$48。菜式每日不同! 餐廳乾淨企理,有書櫃、畫、吊燈等裝飾,落咗啲心思牛扒同豬扒餐都只係$64! 份量比想像中大塊,煎得好香,牛扒配黑椒汁及薯條,豬扒就配泰式黃咖喱及白飯。 牛扒幾腍又不失肉味。 豬扒肉嫩唔乾,醬汁濃稠香滑帶微甜,拌飯一流! 果真抵食,其他日子仲有德國黑椒蜜糖豬手、鮮香草檸檬牛油烤芝士雞扒、韓式柚子炸雞等,款式多又吸引🤩,朋友話過海都想嚟食🤣

2023-10-09 157 瀏覽
Ooo工廈區的平民寶藏餐廳ooO週六行經荔枝角 想尋找抵食工廈餐廳店面及內部環境都很乾淨舒適雖是工廠區的食品價錢 但食物質數及環境都用心OooooO✅香煎美式公司雜扒 $69有齊豬扒、牛扒、雞扒、司華力腸仲可以配飯/ 意粉/ 螺絲粉/薯條全部扒都大大件肉質美味 醬汁另上唔會太膩醬汁店員比我地自行選擇配埋飲品 CP值高OooooO🔸特餐 $62🔸日本櫻花蝦粟米蘑菇蕃茄濃湯配螺絲粉+和風燒牛肉玉子野菜沙律螺絲粉香濃番茄湯底 櫻花蝦、粟米、薯仔粒好豐富 湯底薯仔粒夠淋 又多栗米❣️其實食完都已經好飽🔸和風燒牛肉玉子野菜沙律🥗簡直可以自己成為一個主菜大大碟 牛肉薄切加上野菜仲有蕃茄、青瓜、粟米及大量沙律菜🫶🏻配埋沙律醋汁 真係好有心思的茶記特餐工廈價錢交出有價值的食物品質,是用心的餐廳
Ooo工廈區的平民寶藏餐廳ooO

週六行經荔枝角 想尋找抵食工廈餐廳
店面及內部環境都很乾淨舒適
雖是工廠區的食品價錢 但食物質數及環境都用心

OooooO
✅香煎美式公司雜扒 $69
有齊豬扒、牛扒、雞扒、司華力腸
仲可以配飯/ 意粉/ 螺絲粉/薯條
全部扒都大大件肉質美味 醬汁另上唔會太膩
醬汁店員比我地自行選擇
配埋飲品 CP值高

OooooO
🔸特餐 $62
螺絲粉香濃番茄湯底 櫻花蝦、粟米、薯仔粒
好豐富 湯底薯仔粒夠淋 又多栗米❣️
其實食完都已經好飽

🔸和風燒牛肉玉子野菜沙律🥗
簡直可以自己成為一個主菜
大大碟 牛肉薄切加上野菜
仲有蕃茄、青瓜、粟米及大量沙律菜🫶🏻
配埋沙律醋汁 真係好有心思的茶記特餐

工廈價錢交出有價值的食物品質,是用心的餐廳