2021-10-26
Boring?! (黃埔天地美食坊)紅磡紅磡黃埔天地美食坊(第8期)1樓115號舖知道黃埔美食坊有好多好嘢食,今日試左呢間幾有格調既西餐廳叫 Boring?! ,係門口望入去成間餐廳既燈光同佈置已經覺得好有feel, 無論同朋友定另一半黎都非常適合,見到meun入面set dinner既選擇好多,相信緊有一款岩口味既是日餐湯其中一個揀左黑松露泡沫野菌忌廉湯,每一啖入口都充滿香濃既松露味道,非常唔錯,另一個就轉左做焗酥皮龍蝦湯,酥皮既表面焗得非常精緻,真係唔捨得整穿佢,估唔到入面仲有龍蝦肉,絕對係真材實料,配合埋熱辣辣嘅餐包,一流呀前菜溫泉蛋帶子黑松露沙律望落已經覺得好吸引,肥美既帶子加上温泉蛋原來係咁夾,配合埋新鮮既沙律菜,非常開胃巴黎牛油焗田螺田螺肉都幾大粒,配合埋牛油焗真係好香,加埋田螺下面既薯蓉就最夾啦燒法國春雞伴黑松露意大利飯好多時西餐廳既燒雞會太乾,估唔到呢到烤得好鮮嫩,食落仍然充滿肉汁,而意大利飯底食落又唔會太乾身,值得一讚美國肉眼扒配薯菜賣相唔錯,我地揀左5成熟覺得岩岩好,既保持到肉質嘅鮮嫩,而且又唔會有血水,控制得好好,而牛扒本身都好有牛肉味,肥瘦均勻,大力推介
紅磡紅磡黃埔天地美食坊(第8期)1樓115號舖
是日餐湯