6天前 87 瀏覽
新圍觀塘街坊得閒就要上啲工廈度發掘下有冇好嘢食今日響成業工業大廈就揾到間正嘢~套餐真係超抵食~🍔瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡🧀個和牛漢堡真係稱得上非常瘋狂!😋!係因為佢用咗好大量嘅熔岩芝士🧀~直頭緊緊鋪滿咗個漢堡包,件和牛漢堡扒十分juice,牛味好香濃,半伴碟除咗沙律菜,仲有好多洋蔥圈,炸得啱啱好~唔會好油膩!🥗三文魚柳牛油果無花果藜麥沙律(黑醋汁)上枱份量嚇我一跳!🤯沙律菜非常新鮮👍🏻而且有好多唔同嘅種類…有半個牛油果~仲有無花果同藜麥,件三文魚煎嘅功夫了得!🥰外皮非常香脆,但係中間嘅肉係剛剛熟,所以好嫩滑,😋配上黑醋汁~酸酸甜甜又開胃又健康!食曬成碟其實非常之飽!🤭😅🧇雪糕窩夫佢個waffle係即叫即整,外脆內軟~配上焦糖同朱古力醬,簡直係我味蕾嘅一大享受!!🍮朱古力心太軟配雪糕心太軟都係即叫即整,所以等咗一陣間~熱辣辣好好味!!外面脆脆地,配上留心朱古力醬,再加埋cookie and cream雪糕球,一冷一熱,完美嘅句號!!

🍔瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡🧀

🥗三文魚柳牛油果無花果藜麥沙律(黑醋汁)

🧇雪糕窩夫
🍮朱古力心太軟配雪糕

2024-11-13
觀塘的工業大廈出名多野食😋今日黎左間超高質西餐廳,價錢超親民,仲不收加一,凍飲又吾使加錢😆餐廳裝修簡約企理,QR點餐,先付款,後送餐。出面有茶水,餐具,調味料自助區,好方便。鐵板拌飯系列包埋餐湯同飲品,超值👍🏻🍅蕃茄甘筍湯酸咪咪好足料👍🏻有粒粒蕃茄蓉🥣南瓜湯南瓜味幾濃🥗田園素菜沙律配牛油果(加$12)估吾到份量都幾多,而且牛油果都好新鮮👍🏻🍳日本飛驒漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯必食!賣相已經好靚👍🏻飛驒牛漢堡厚身,兩邊煎香,內裡juicy 🤤肉味香濃。🍳照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯原條鰻魚,真心有誠意😍魚肉燒得彈牙惹味。滑蛋好嫩滑,份量好多,完全包晒成個飯。仲有秘制燒汁,巴馬臣芝士,蕃茄,玉米,真係超滿意😋🍫朱古力心太軟配雪糕(加$32)有驚喜,切開入面真係好流心,朱古力味幾濃,吾會太甜,配埋冰凍雪糕,好好食。🌟星期日中午黎到坐滿晒人,就知道受歡迎。好在餐廳出餐速度好快,不會等太耐👍🏻

鐵板拌飯系列包埋餐湯同飲品,超值👍🏻

🍅蕃茄甘筍湯
酸咪咪好足料👍🏻有粒粒蕃茄蓉

🥣南瓜湯
南瓜味幾濃

🥗田園素菜沙律配牛油果(加$12)
估吾到份量都幾多,而且牛油果都好新鮮👍🏻

🍳日本飛驒漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯

🍳照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯

🍫朱古力心太軟配雪糕(加$32)

2024-09-29
午餐
  • 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
  • 朱古力心太軟配雪糕
Happy Friday 又來到觀塘性價比高工廈西餐廳🌳Bubble Tree🌳 ❣️💯💯餐牌款式選擇多,食物高質有特色、好味道、價錢又抵食,服務態度很好。唔怪得每次黎食都坐滿人!人多一定要記得book位🤫🧡日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯🐮🥩🍳🧀每次黎都必叫既飛驒牛肉漢堡,和牛漢堡幾厚身,肉質嫩滑多汁juicy、牛味濃郁,配上流心香濃滑蛋、車打芝士、香甜粟米和燒汁,口感豐富惹味😋😋👍❣️🧡軟殼蟹蟹籽香辣蕃茄汁雜錦海鮮意粉🦀🦀🍅🍝攞盤賣相非常吸引😍軟殼蟹非常大隻‼️炸皮唔會太厚,炸得金黃酥脆而唔會好油膩,飽滿蟹肉加上脆卜卜蟹籽、魷魚圈、香辣惹味既醬汁和意粉,真係好好食🥹👍❣️推薦‼🧡園素菜沙律配牛油果🥗🥑🥑估唔到加配+$12會有咁大份!特別係牛油果份量好多!沙律蔬菜新鮮爽口,非常抵食‼️🧡綠茶鮮奶🍵🍵🥛包加兩款配料🤩曲奇碎+榛子🍪綠茶幾香濃,配上香滑牛奶味道好夾好fresh甜度揀咗少甜啱啱好,好味😋❣️🧡荔枝梳打🍹冰涼香甜,味道清新非常解渴,重有大大粒荔枝肉食😆📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
Happy Friday 又來到觀塘性價比高工廈西餐廳
🌳Bubble Tree🌳 ❣️💯💯
唔怪得每次黎食都坐滿人!人多一定要記得book位🤫

🧡日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯🐮🥩🍳🧀

🧡軟殼蟹蟹籽香辣蕃茄汁雜錦海鮮意粉🦀🦀🍅🍝
攞盤賣相非常吸引😍軟殼蟹非常大隻‼️

🧡園素菜沙律配牛油果🥗🥑🥑
估唔到加配+$12會有咁大份!特別係牛油果份量好多!
沙律蔬菜新鮮爽口,非常抵食‼️

🧡綠茶鮮奶🍵🍵🥛
包加兩款配料🤩曲奇碎+榛子🍪
綠茶幾香濃,配上香滑牛奶味道好夾好fresh
甜度揀咗少甜啱啱好,好味😋❣️

🧡荔枝梳打🍹
冰涼香甜,味道清新非常解渴,重有大大粒荔枝肉食😆

📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
  • 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
  • 田園素菜沙律配牛油果
  • 綠茶鮮奶
2天前 0 瀏覽
Bubble Tree裝修風格相當有特色,餐廳裡掛了自家設計的畫作,將餐點都以藝術的方式呈現,好似在「講故事」咁。環境溫馨又舒服,加背景音樂,非常適合朋友聚會或者來放鬆一下。這次點的兩款主菜和配飲:### 軟殼蟹辣意粉  這道 **軟殼蟹辣意粉** 絕對係餐廳的一大亮點。意粉煮得恰到好處,彈牙的口感與濃郁的辣味茄汁相得益彰,辣度適中,既刺激又唔會過火。軟殼蟹炸到外脆內嫩,蟹肉鮮甜,金黃香脆的外皮與微辣的意粉搭配,味道層次分明,令人完全停唔落來。這道菜唔單止好味,擺盤精緻,軟殼蟹的金色讓人一睇就想試,視覺同味覺雙重享受。餐飲加購 **凍抹茶鮮奶咖啡** ,底層係香濃抹茶,帶有微苦的茶香,配合鮮奶後口感更加順滑,再加上頂層嘅咖啡香氣,整體唔會過甜,反而有一種清新嘅感覺。棉花糖放喺飲品上,令飲品多了一點童趣,溶化後帶來淡淡甜味,為這杯飲品增添一層絲滑的甜美,與辣味意粉互相平衡,口感上好和諧。---### 照燒鰻魚滑蛋蓋鐵皮拌飯  另一道主菜係 **照燒鰻魚滑蛋蓋鐵皮拌飯**,滿滿的日式風味。鰻魚煮得超嫩,搭配甜美的照燒醬,味道濃郁,完全凸顯了鰻魚的鮮味。滑蛋蓋在飯上,蛋香四溢,蛋質非常滑,與
### 軟殼蟹辣意粉
---

### 照燒鰻魚滑蛋蓋鐵皮拌飯
另一道主菜係 **照燒鰻魚滑蛋蓋鐵皮拌飯**,滿滿的日式風味。鰻魚煮得超嫩,搭配甜美的照燒醬,味道濃郁,完全凸顯了鰻魚的鮮味。滑蛋蓋在飯上,蛋香四溢,蛋質非常滑,與米飯的口感完美融合,帶來豐富的口感層次。這道飯食得飽滿,份量十足,無論係大食量定小食量的朋友,都能滿足。
跟餐加了**紫薯湯** 同 **熱 Ube 鮮奶** ,熱 Ube 鮮奶口感順滑,帶有淡淡紫薯的天然甜味,飲落好溫暖,係飯後嘅理想飲品。唯一有啲遺憾係紫薯湯,湯底較稀,味道唔夠濃郁,少咗啲原本應該有嘅香濃感,感覺略為平淡。
---

總體而言,Bubble Tree無論係味道定係份量都令人滿意,適合喜歡嘗試新鮮菜式嘅朋友。餐廳嘅環境同裝修風格都有好吸引,唔單止係食物,仲係一個唔錯嘅聚會地點。
午餐
早排去咗觀塘區搵食,大家都知嗰度嘅嘅工廈入面隱藏住好多出色嘅小店。今次我去嘅呢一間就係有好多年歷史,喺觀塘區屹立超過10年嘅Cafe。一試果然覺得名不虛傳,入面款式夠多,又唔少fusion菜都令人眼前一亮。🤩**照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯**上枱嗰陣,個賣相真係幾吸引,鐵板滋滋作響,熱辣辣嘅感覺,即刻令人食指大動!鰻魚燒得啱啱好,外脆內嫩,照燒汁甜甜哋鹹鹹哋,好惹味!滑蛋夠滑溜,蛋香十足,同鰻魚同埋飯一齊食,口感豐富,鹹甜適中,簡直係完美嘅組合!😋**瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡**食落去真係名副其實!個漢堡真係塞滿晒芝士!芝士拉絲嘅畫面,簡直係藝術!飛驒牛肉嘅質素都唔錯,肉味濃郁,唔會太韌,juicy 程度亦都恰到好處!🍔**紫薯湯****蕃茄甘筍湯**紫薯湯味道香甜,口感幼滑,紫薯嘅味道好突出,飲落去有種溫暖嘅感覺,啱晒冬天飲! 番茄甘筍湯就比較開胃,番茄嘅酸味同甘筍嘅甜味互相平衡,味道唔會太單調,而且營養豐富。🍠🥣🥫Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室

**照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯**

**瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡**

**紫薯湯**
**蕃茄甘筍湯**

Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
🍽️🍝🥘性價比高工廈西餐🔔qr code落單,先付款🆗雞扒,法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯 -$68呢個餐係會free餐湯及飲品,其他吾會。雞扒煎左好大塊,但係就冇咩味,冇做過調味甘,腸仔界左花整得好靚,雞扒上面嘅芝士如果係熱溶就會好啲。燒汁甜甜地,配埋粟米粒撈飯都好味。個蛋都幾滑。唔太餓嘅可以叫少飯。✅雜肉巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁 -$68吾太餓嘅話份量剛好,如果想食飽啲或者share嘅話就建議加錢轉大份。個香辣蕃茄汁幾正,辣辣地好惹味,酸辣度都好平衡。面頭有一片巴馬火腿,鹹香十足,而意粉亦都有其他嘅配料撈埋一齊包括青椒粒、腸仔粒、煙肉粒等,都幾足料。✅西蘭花蕎麥薯仔沙律 -$12西蘭花碎同埋蕎麥其實係撈咗喺一球薯仔沙律裏面,味道幾好幾特別,旁邊仲有蕃茄仔,同一啲新鮮沙律菜✅紫薯湯紫色好吸睛,紫薯味都好濃郁,唔會好稀✅炸薯條配黑松露醬 -$55薯條份量都好多,新鮮滾熱辣炸好,十分香脆,薯條係比較粗身嘅直薯條,黑松露醬都幾深色,松露味都算濃,再俾多啲就更好。
🍽️🍝🥘
性價比高工廈西餐

🔔qr code落單,先付款

🆗雞扒,法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯 -$68
雞扒,法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯

✅雜肉巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁 -$68
雜肉巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁

✅西蘭花蕎麥薯仔沙律 -$12
西蘭花蕎麥薯仔沙律

✅紫薯湯
紫色好吸睛,紫薯味都好濃郁,唔會好稀
紫薯湯

✅炸薯條配黑松露醬 -$55
炸薯條配黑松露醬

2024-11-12
雜肉巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁
西蘭花蕎麥薯仔沙律
紫薯湯
炸薯條配黑松露醬
上次喺工廈中發掘到正宗台灣菜,今次再發現一間隱世西餐廳🧐 舖面唔係好大,位置都唔算好多,但星期六嘅早晨人流都唔少,為咗食好野真係唔可以懶瞓🤭 ✨All Day Breakfast $78+ 煙三文魚 $25擺盤好靚,連煙三文魚都砌到好似朵花咁🌸 牛角酥熱辣辣,皮脆內軟;炒蛋好香好滑溜;大啡菇當然正啦😆 綿滑嘅薯蓉入面有粒粒薯仔,增加咗口感,仲有西蘭花粒,味道更豐富👍🏻 煙三文魚唔會過鹹,啱啱好😋 一般煙肉腸仔都係會鹹鹹地,配埋沙律菜食剛剛好中和返💜✨藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 $98一上菜就見到一排青口,粒粒都脹卜卜,鮮甜肥美🤩 再配埋香濃忌廉汁同有咬口嘅意粉🤤✨番茄甘筍湯 +$6蕃茄味道濃郁唔會太酸,仲有粒粒甘筍豐富整體口感,酸酸地好開胃😄✨荔枝冰紅茶 +$12茶底唔苦澀,紅茶飲落有淡淡果香,味道幾清新,仲有兩粒大荔枝,滿足我哩個荔枝迷😍🔍整體感覺:餐廳環境都幾乾淨企理,上菜都幾快手,職員服務幾nice。食物味道同質素都幾好,性價比頗高。不過座位唔多,如果想去食嘅朋友建議可以book定位穩陣啲🤭

✨All Day Breakfast $78
+ 煙三文魚 $25

✨藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 $98

✨番茄甘筍湯 +$6

✨荔枝冰紅茶 +$12

2024-11-09
2024-11-05 188 瀏覽
觀塘公廈出名樓上多cafe&餐廳,今日同朋友仔試左呢間西餐廳,味道真係非常好,非常推介大家一試!軟殼蟹·蟹籽·香辣蕃茄汁雜海鮮意粉($108)上菜時真的被驚艶到,比菜單上的份量還要多,造型也很吸引。新鮮炸起的軟殼蟹酥酥脆脆,好香口。微辣的醬汁配搭着蕃茄的酸甜味,加上脆啵啵的蟹籽,真的很開胃,食個不停。超級推介‼️瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡($98)招牌漢堡果然名不虛傳,整個造型都好靚、好吸引。牛肉好juicy、好厚身,加上青瓜、蕃茄、炸洋蔥,還有清爽的醬汁。最特別的是半溶的芝士加在裡面,口感非常豐富。夾着烘了的包皮,真的大滿足😋焙茶鮮奶($34)香濃的焙茶醬在表面,配上淡淡的latte,茶味濃郁,感覺很舒服,也很解膩,比起某連鎖咖啡店更好飲。玫瑰鮮奶咖啡($28)鮮奶咖啡加上玫瑰花瓣的點綴,整杯咖啡都添上點點的浪漫,天氣涼的時間飲上一杯真的是一大享受。

軟殼蟹·蟹籽·香辣蕃茄汁雜海鮮意粉($108)

瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡($98)

焙茶鮮奶($34)

玫瑰鮮奶咖啡($28)
2024-11-04 200 瀏覽
瘋狂芝士日本飛彈牛肉漢堡🍔$98飛彈牛肉漢堡扒有牛肉味,咬落都算係juicy既,尼度所有漢堡都配咗炸薯條🍟同埋沙律🥗,如果想叫飲品加$6就可以啦~個人覺得都幾抵食!日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯🍳🍚$89見到呢度好多人都嗌咗滑蛋蓋鐵板拌飯,賣相幾靚,所以我哋都決定嗌一個試吓~呢個價錢已經包咗餐湯🥣同埋飲品🍹,加$12仲可以加配沙律🥗,我哋就揀咗西蘭花藜麥薯仔沙律🥔,份量都比想像中大兜~仲可以用優惠價加配甜品添,我就揀咗朱古力心太軟配雪糕🍫$32,心太軟真係做到蛋糕外皮香脆,內裏流心,比起好多餐廳/甜品店做得更好!
瘋狂芝士日本飛彈牛肉漢堡🍔$98

日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯🍳🍚$89

2024-11-04 203 瀏覽
我今日約同好友去位於觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室的 Bubble Tree 食午餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個 新鮮雜菌配松露忌廉汁意大利飯(素)$68,配紫薯湯 $6,田園素菜沙律配牛油果$12,未古力心太軟配雪糕 $32,凍檸檬茶 $6;好友點左個 照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯 $108,配南瓜湯(跟餐),田園素菜沙律配牛油果 $12,及凍檸檬茶(跟餐)。新鮮雜菌配松露忌廉汁意大利飯的松露香濃,雜菌已混在飯中;照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯賣相不錯,鰻魚好大條,燒得香口,魚肉結實彈牙,好味!

• 田園素菜沙律配牛油果
  • 南瓜湯
  • 朱古力心太軟配雪糕
  • 紫薯湯
  • 新鮮雜菌配松露忌廉汁意大利飯(素)
  • 照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯
2024-11-04 165 瀏覽
Happy Friday lunch去咗Bubble Tree食好西餐廳型格工業風 乾淨光猛依家仲有Halloween decorations 好有氣氛QR code落單好方便蕃茄甘筍湯 紫薯湯出面好少有得飲呢兩款湯兩款都好特別好香濃蕃茄甘筍酸酸地好開胃紫薯湯好濃稠 仲飲到啲粒粒感煙肉白菌卡邦尼意粉 $68Carbonara好creamy 口感好香滑一上枱就見到面頭有大量嘅芝士 撈埋一齊之後芝士味好香濃 而且仲可以拉絲仲有啖啖嘅煙肉香味吉列豬扒 大啡菇滑蛋蓋鐵板伴飯 $85用鐵板上 真係超大份芝士好足料 大啡菇夠晒厚肉 咬落好Juicy 滑蛋都好厚身 金黃色望落好有食慾 仲用咗紅米飯另外仲有粟米 車厘茄伴碟雪糕窩夫 +$32 甜品即叫即整 窩夫外脆肉軟配埋半溶嘅Vanilla雪糕好有口感玉桂蘋果烤批配雪糕 +$48玉桂味好香 面頭有鋪上滿滿嘅蘋果 蘋果烤得好軟熟 批底厚薄適中 面頭都配有Vanilla雪糕抹茶鮮奶 +$17抹茶味好香但又唔會太濃 唔會搶咗奶味啱啱好凍檸茶
餐廳型格工業風 乾淨光猛
抹茶鮮奶 +$17
抹茶味好香但又唔會太濃 唔會搶咗奶味啱啱好
凍檸茶
2024-10-29 249 瀏覽
又嚟bubble tree食 dinner 😋😋 食物選擇豐富高水準,價錢好抵,成日都同同事嚟食~今晚都係坐滿晒人,好熱鬧🥳All Day Breakfast賣相超吸引🤩 結合了多種美味配料,包括煙三文魚、沙律菜、滑蛋、芝士大啡菇、司華力腸、煙肉、牛角包和薯仔沙律。每一口都帶來豐富的口感與風味,仲營養豐富😚 值得一試!香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板拌飯 配南瓜湯三文魚好大件!鮮嫩多汁,滑蛋滑順,與熱騰騰的鐵板拌飯完美結合。南瓜湯清甜順滑,增添了一份暖意,美味又滿足朱古力心太軟配雪糕必點!濃郁流心巧克力醬令人無法抗拒😍😍 搭配一球雪糕,完美的飯後甜品組合

All Day Breakfast

香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板拌飯 配南瓜湯

2024-10-28 207 瀏覽
今日路過觀塘,通過openrice揾到這間人氣很🔥的cafe~ 日本飛驛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯菜式精緻,滑蛋嫩滑,厚身牛漢堡,還有車打芝士條、玉米、聖女果,燒汁拌紅米飯非常好吃😋紫薯湯🍠第一次在餐廳見到紫薯湯,很順滑,濃濃的紫薯味道,保留原味,唔會好甜南瓜湯💓這裏的南瓜湯更香濃,還能吃到南瓜小塊,綿密絲滑👍🏻軟殼蟹、蟹籽、香辣醬、茄汁海鮮意粉🍝軟殼蟹我的最愛😍 ,算時令菜品,➕6💰加大份量😆,意粉上鋪了大量軟殼蟹、蟹籽、魷魚、蜆。軟殼蟹大大隻,熱辣辣,炸的香脆,意粉味道酸酸辣辣,惹味十足😋😍🥰玉桂蘋果烤批配雪糕本人十分鍾意玉桂口味食品,這個中和了香甜雪糕、奶油、蘋果片以及酥脆烤批的口感😋,必點🫶🏻餐廳沒有加一,性價比不錯~ 👏🏻👏🏻👏🏻

日本飛驛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯

紫薯湯🍠
南瓜湯💓
這裏的南瓜湯更香濃,還能吃到南瓜小塊,綿密絲滑👍🏻

軟殼蟹、蟹籽、香辣醬、茄汁海鮮意粉🍝

玉桂蘋果烤批配雪糕

餐廳沒有加一,性價比不錯~ 👏🏻👏🏻👏🏻
2024-10-24 214 瀏覽
芝士日本飛驒牛漢堡:  漢堡的牛肉質地細膩,肉汁豐富,搭配濃郁的芝士,口感滑順。麵包充滿牛油香氣,外脆內軟,整個漢堡味道係完美配塔。軟殼蟹, 蟹籽, 香辣蕃茄汁雜海鮮意粉:這道意粉色香味俱全,軟殼蟹外脆內嫩,意粉既香辣蕃茄汁酸辣平衡搭配新鮮鮮甜既海鮮,增添了豐富層次。青檸薄荷梳打:  清新的青檸與薄荷的搭配,提供了絕佳的解渴感,特別適合炎熱的天氣。氣泡的清爽感使整體更加提神。焙茶鮮奶:焙茶的香氣濃郁,與鮮奶的滑順結合,讓這款飲品既有深度又不失柔和,適合在餐後慢慢品味,帶來滿滿的幸福感。
芝士日本飛驒牛漢堡:

軟殼蟹, 蟹籽, 香辣蕃茄汁雜海鮮意粉:

青檸薄荷梳打:

焙茶鮮奶:
2024-10-18
今晚同朋友食飯 佢帶我去左間觀塘工業內的一間西餐廳 叫bubble tree📍-餐廳裝修行簡約風,亦設自助區,方便客人使用✅我地都叫左主食加湯同前菜📝我點左蕃茄甘筍湯🥣材料足,不過我略覺得偏酸😆朋友點左南瓜湯🎃南瓜味濃,口感幼滑,暖胃之選-Dinner set 會有前菜,我叫左田園素菜沙律配牛油果🥑蔬菜份量多! 朋友點左墨汁包多士🍞多士脆口,好香口! 如果有埋蒜蓉仲正😂-主食我點左芝士蕃茄肉醬燴意大利飯🥣意大利飯濕潤有咬口,芝士味香🧀不過偏濕 食落會有少少膩-朋友點左雜肉巴馬風乾火腿香辣蕃茄汁意粉🍝火腿鹹味適中,呢個乾身,我更鍾意😆-飲品點左荔枝冰紅茶 正常發揮! -最後甜品點左朱古力心太軟配雪榚🍧甜度討好,配上雪糕,一凍一熱食, 正! -抵食晚餐! 不過因為在工廈內,環境相對比較靜同難搵! 要留意👀
今晚同朋友食飯
餐廳裝修行簡約風,亦設自助區,方便客人使用✅
我地都叫左主食加湯同前菜📝
我點左蕃茄甘筍湯🥣材料足,不過我略覺得偏酸😆
朋友點左南瓜湯🎃南瓜味濃,口感幼滑,暖胃之選
Dinner set 會有前菜,
我叫左田園素菜沙律配牛油果🥑
蔬菜份量多!
朋友點左墨汁包多士🍞
多士脆口,好香口! 如果有埋蒜蓉仲正😂
主食我點左芝士蕃茄肉醬燴意大利飯🥣
意大利飯濕潤有咬口,芝士味香🧀
不過偏濕 食落會有少少膩
朋友點左雜肉巴馬風乾火腿香辣蕃茄汁意粉🍝
火腿鹹味適中,呢個乾身,我更鍾意😆
飲品點左荔枝冰紅茶 正常發揮!
最後甜品點左朱古力心太軟配雪榚🍧
甜度討好,配上雪糕,一凍一熱食, 正!
芝士蕃茄肉醬燴意大利飯
芝士蕃茄肉醬燴意大利飯