2024-10-23 87 瀏覽
#pb食在葵涌 #pb甜品系列 葵廣人氣西班牙油條🥖之前成日見人介紹呢間葵廣Churros店 今次終於試到😋 佢位於葵涌廣場2樓電梯旁 離遠已經見到招牌兔仔 好易搵到👍🏻 店內裝修參考美式快餐店風格 希望營造輕鬆愉快嘅氣氛😍 店主們由於太鍾意食Churros 於是去西班牙取經 再番香港改良出屬於香港人口味嘅Churros🤪.佢主要賣Churros ($40)、Gelato ($35) Combo set價錢$60🤪 Churros每日人手新鮮製造 即叫即炸😋 Gelato有6款口味 比較特別嘅會有香港豆腐、茉莉毛尖😍 而Churros 亦有6款醬料選擇👍🏻🔹意大利開心果雪糕 + 西班牙油條🥖今次揀左開心果雪糕 Churros醬料揀左海鹽焦糖醬😋 Churros雖然唔係熱辣辣上 不過食落依然外脆內軟 甜度亦好適中👍🏻 不過份量得三條 略嫌偏少🤪 特別一讚店舖會提供油紙等客人可以拎住食 非常貼心🥰 開心果雪糕奶味唔算濃 食到一粒粒開心果碎 鹹香十足😍.整體✨ 終於試到呢間人氣Churros店🤪 佢位於葵涌廣場2樓電梯旁 店內裝修參考美式快餐店風格 幾搶鏡😍 Churros醬料、Gelat
#pb食在葵涌 #pb甜品系列
葵廣人氣西班牙油條🥖

🔹意大利開心果雪糕 + 西班牙油條🥖

整體✨ 終於試到呢間人氣Churros店🤪 佢位於葵涌廣場2樓電梯旁 店內裝修參考美式快餐店風格 幾搶鏡😍 Churros醬料、Gelato都有幾款味道選擇👍🏻 Churros幾好食 外脆內軟😋 下次再去會想試其他味道嘅雪糕🥰

Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳) · 🤝🏻🤪
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
下午茶
有諗法有實力🍨 雪糕 X 油條冰火交融出色好西🥰・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍨 意式雪糕+西班牙油條 HK$60>意大利開心果雪糕、黑朱古力醬、海鹽焦糖脆脆+$5・味道:開心果gelato好香濃,重開心果仁嘅油香,真材實料嘅味道,濃淡適中🤌🏻!好surprise churros食落一啲都唔油,外層包裹滿滿砂糖都唔算甜喎,仲有淡淡肉桂香🫶🏻 一熱一凍咁點gelato嚟食,層次味道溫度都好豐富😋海鹽焦糖脆脆就係想像中到嘅濃郁甜味,間唔中食下呢啲邪惡甜嘢都幾開心🤭個黑朱古力醬好出色,微苦可可香中和咗gelato同churros嘅唔同甜味🍫・口感:gelato綿密軟滑,好細膩絲質柔軟🤩 churros外脆內軟,一啲都唔會油!用咗油紙揸住嚟食都唔會好油,食完三條都冇滯膩感覺,有料👍🏻・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:開門冇耐就排晒隊果然有啲料到,gelato同churros都好多地方整,但佢哋叻嘅位係兩樣都做得好,唔係盲跟trend人出我出,真係好食真係夾先出,有下次喎😋・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
有諗法有實力🍨 雪糕 X 油條冰火交融出色好西🥰

🍨 意式雪糕+西班牙油條 HK$60
>意大利開心果雪糕、黑朱古力醬、海鹽焦糖脆脆+$5

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2024-09-21
2024-08-26 1491 瀏覽
小店以紅色和白色作主調, 簡潔明亮。開放式的設計讓客人可觀看食物的準備過程。小店主要售賣意式雪糕和西班牙油條。西班牙油條的醬料和意式雪糕的口味均可自行搭配, 更可添加配料, 如遇選擇困難症, 可參考推介的配搭組合。意式雪糕 (意大利開心果) + 西班牙油條 (海鹽焦糖醬) $60意式雪糕我選了意大利開心果口味, 雪糕的開心果味道濃郁, 有少量開心果碎, 增添口感。西班牙油條即叫即炸, 稍為風乾後沾滿肉桂砂糖, 加入客選醬料即成。旁邊設有多款 magic powder 供客人自行調味, 不過首次品嚐, 還是感受一下原本的味道吧。西班牙油條的醬料我選了海鹽焦糖醬, 油條入口鬆化, 沾上海鹽焦糖醬, 有吃拖肥的感覺, 是另一番風味。小食雖美味, 唯食用時有點狼狽。一手拿著小食盤, 一手用油紙吃西班牙油條, 當放下油紙想吃一口雪糕, 油紙很易飄走。唯有先把油條吃完才吃雪糕。另外吃這個小食套餐有點罪惡感, 竟要用上3個器皿盛著, 如可用一個器皿把油條和雪糕全盛著, 便可更環保。不過令我驚訝的是, 小店提供的匙羮質量不錯, 是那種可重用的環保材質嗎? 忍不住帶回家洗淨重用。

小店以紅色和白色作主調, 簡潔明亮。
西班牙油條

西班牙油條

意式雪糕 (意大利開心果)

開放式的設計讓客人可觀看食物的準備過程。

2024-08-15
外賣自取
意式雪糕 (意大利開心果)
❣️Gelato + Churros Combo Set $60這裏的Gelato有六款口味,分別為人氣的意大利開心果、意大利60%黑朱古力、香港豆腐、日本焙茶、茉莉毛尖味和經典的雲呢拿味。另外還可以加$5配上toppings!我們選了全港獨家的茉莉毛尖口味,口感細滑,茶味香濃;應該能媲美人氣的開心果味👍🏻Churros則可選醬料配搭,例如自家製的海鹽焦糖醬、雜莓果醬和奶醬等。每天人手新鮮製作、即叫即炸的西班牙油炸鬼十分鬆脆,外層帶有玉桂砂糖,加上他們自家手工製的黑朱古力醬,竟然甜而不膩,但確實非常邪惡😈另外,店家為客人提供了油紙,方便客人用手食用油條,非常細心

2024-10-18
10 分鐘 (堂食)
  • 茉莉毛尖味gelato
  • 黑朱古力醬churros
4天前 0 瀏覽
意大利開心果+日本焙茶雪糕雜莓果醬配西班牙油條$65開心果雪糕味濃仿如還有粒粒開比果feel😅焙茶雪糕茶味濃郁,仲擔心呀女唔like,點知佢就食最多🤣到主角西班牙油條,外面灑滿糖粉,口感特別,一點油膩感覺都沒有,再配埋雜莓果醬倍加滋味😋
意大利開心果+日本焙茶雪糕
雜莓果醬配西班牙油條$65
4天前 0 瀏覽
經過見到有間西班牙油條嘅店舖,好多人幫襯❤️支持下小店💪🏻揀左:意大利開心果+日本焙茶雪糕雜莓果醬配西班牙油條$65呀女話好好味,開心果雪糕味濃仿如還有粒粒開比果feel😅焙茶雪糕茶味濃郁到主角西班牙油條,外面灑滿糖粉,口感特別,一點油膩感覺都沒有,再配埋雜莓果醬倍加滋味😋
經過見到有間西班牙油條嘅店舖,好多人幫襯❤️支持下小店💪🏻

揀左:
意大利開心果+日本焙茶雪糕
雜莓果醬配西班牙油條$65
葵廣呢間小食店都真係出哂位,但一直都無時間去試,嗰日同好鍾意食Cʜᴜʀʀᴏs嘅🐨一齊放假,就同佢去試一試😌Gᴇʟᴀᴛᴏ + Cʜᴜʀʀᴏs $60Gᴇʟᴀᴛᴏ我哋揀咗意大利60%黑朱古力,食落質感好幼滑,朱古力味都好濃郁,唔會話好甜好甜,食多杯都仲得🤣Cʜᴜʀʀᴏs我哋揀咗奶醬煉奶+花生醬,呢到嘅Cʜᴜʀʀᴏs都係即叫炸,保證熱辣辣,外面非常脆口,入面都好軟熟,唔會好油膩,有好微微嘅肉桂香味,唔食肉桂嘅🐻都表示無問題,再配埋奶醬煉奶同花生醬,就好似食緊一舊脆卜卜味道又好豐富濃郁嘅西多士咁😍😍Cʜᴜʀʀᴏs係香港都算幾冷門,仲要好食嘅真係少之又少,呢度$60食到咁正嘅Cʜᴜʀʀᴏs同Gᴇʟᴀᴛᴏ,真係抵到爛啊,下次再嚟葵廣,點都要叫返一Sᴇᴛ先得😚
Gᴇʟᴀᴛᴏ + Cʜᴜʀʀᴏs $60
2024-10-07
5 分鐘 (堂食)
下午茶
4天前 0 瀏覽
Churros 真係好好食,而且新鮮即炸,就算拎到返屋企都仲有鬆脆。海鹽蕉糖好食過朱古力味,好香濃😋😋😋脆熱Churros,配gelato,又熱又凍完美組合👍🏻👍🏻👍🏻
海鹽蕉糖好食過朱古力味,好香濃😋😋😋

5天前
5 分鐘 (堂食)
揀左意大利開心果雪糕 配85%黑朱古力醬 set勁重開心果味 質地好滑 仲有啲開心果碎咬到🥰仲叫左杯雙拼雪糕 茉莉毛尖拼意大利60%黑朱古力朱古力味好濃 茶味好出🥰會encore👍👍👍
揀左意大利開心果雪糕 配85%黑朱古力醬 set
勁重開心果味 質地好滑 仲有啲開心果碎咬到🥰

仲叫左杯雙拼雪糕 茉莉毛尖拼意大利60%黑朱古力
朱古力味好濃 茶味好出🥰

會encore👍👍👍
6天前
10 分鐘 (堂食)
6天前 0 瀏覽
海鹽焦糖醬配西班牙油條好食😭😭❤️❤️❤️ 令人返尋味😍 仲要等咗8分鐘 明顯係即制好吸引!!!!!!!!!!!!!喺葵芳2樓勁快就到 建議經過過嚟試吓 雪糕味道都有好多開心果,值得一讚

2024-10-24 0 瀏覽
📍 Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖之前已經嚟過一次,今次就想試埋churros,橫掂都係所以就叫咗成個Set,價錢仲優惠d🤣🤣今次先至知道原來店主係專程去到西班牙取經,而且改良到岩香港人口味😆😆~真係覺得都幾有心思同埋做得幾好食,唔怪得咁多人排隊啦🤭,都係有原因㗎!🍨Galeto + Churros 意大利開心果 海鹽焦糖醬 布朗尼上次食意大利開心果味既Galeto真係覺得好好食🤭🤭❤️!裏邊有大量嘅開心果碎😎,再加上香濃既開心果味真係一流😆,口感更上一層樓,仲加左Brownie做Topping💙💙,口感好似一粒生朱古力,一口食到好味🥰🥰;Churros 外脆內軟! 有D軟心既效果,仲係即叫即炸,好正! 我就簡左海鹽焦糖醬,覺得同Churros都幾夾🤭,又唔會太甜,岩岩好~ 覺得Galeto + Churros一齊食都幾正🥳,真係絕配❤️!
📍 Bunny Churros (葵涌廣場) (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖

香港好小地方可以食到西班牙油條見到好多人介紹葵廣依間有得食𝙲𝚑𝚞𝚛𝚛𝚘𝚜趁住得閒就過去試下ヾ(´ε`ヾ)🔺意式雪糕 + 西班牙油條 $60有6款唔同口味既雪糕可以簡我地簡咗意大利開心果味配海鹽焦糖醬西班牙油條即叫即製 落單後10分鐘左右返去拎𝙲𝚑𝚞𝚛𝚛𝚘𝚜唔算太油 有肉桂香熱熱地既𝙲𝚑𝚞𝚛𝚛𝚘𝚜配上凍冰冰既𝗀𝖾𝗅𝖺𝗍𝗈夾埋一齊食 個味道好正 一冷一熱開心果雪糕好滑 唔會太甜 🍨仲有開心果碎 口感加分小確幸係匙羹用小麥製造 好實淨
香港好小地方可以食到西班牙油條
見到好多人介紹葵廣依間有得食𝙲𝚑𝚞𝚛𝚛𝚘𝚜
趁住得閒就過去試下ヾ(´ε`ヾ)

🔺意式雪糕 + 西班牙油條 $60
開心果雪糕好滑 唔會太甜 🍨
仲有開心果碎 口感加分
小確幸係匙羹用小麥製造 好實淨
2024-10-20 0 瀏覽
最近上網見到好多人介紹葵涌廣場這間「Bunny Churros」,看到圖片非常吸引。今晚下班後就約了朋友過來掃街!Combo set包括了西班牙油條、雪糕、配料各一份。即叫即炸的churros油條熱辣辣,和gelatos配搭起來,主打一個冷熱交融。Churros由於是新鮮炸起,所以點餐後要等候大約8分鐘。有別於平時食開的churros,這一款是偏軟心,外酥內軟的口感更加討喜。配合奶醬,味道鹹鹹甜甜,有幾分似港式西多士的感覺。後來得知店主特意到西班牙學習取經,然後再加以改良,非常用心。而gelatos就選擇了最近好hit的開心果口味。細滑的質感,再加上大量的開心果粒粒,入口充滿着開心果的香味,也有一點口感。這個combo set還附有爆炸糖,加入後雖然幾特別,但爆炸糖的可樂味和開心果味有點格格不入,不加反而更好。
,看到圖片非常吸引。今晚下班後就約了朋友過來掃街!
傻花生搖頭派對

。配合奶醬,味道鹹鹹甜甜

2024-10-18
傻花生搖頭派對
而家去葵廣掃街既choices 真係越嚟越多!同大家介紹下呢間甜品,鋪頭主打churros x gelatos,能夠喺葵廣闖出一番名堂就知佢唔簡單! 我地嗌左社交平台 最多人recommend ge 意大利開心果雪糕加海鹽焦糖醬CHURROS ~即叫即炸!等幾分鐘就有得食👍🏻賣相一流,炸到金黃香脆而且沾滿滿肉桂砂糖,就咁試個原味都不得了,外脆內軟,口感紮實,加埋海鹽焦糖醬真係好邪惡! 鹹甜鹹甜~俾得好豪爽,食完杯底都仲有好多jam ! 個開心果gelato 濃郁綿密,仲有好多果碎喺面~ 唔錯唔錯,趁雪糕溶溶地仲可以點埋churros嚟食添!

去葵廣次數少於5次竟然都聽過葵廣有間賣🅒🅗🅤🅡🅡🅞🅢同埋自家製🅖🅔🅛🅐🅣🅞好出色 趁連假狗街去試 岩岩開門都要等幾張飛了由於即叫即炸 大家要有心理準備排隊☺️好西係值得等待🤤- 🅐🅢 🅐 🅢🅔🅣 (🅖🅔🅛🅐🅣🅞+🅒🅗🅤🅡🅡🅞🅢)🍦- 🅖🅔🅛🅐🅣🅞: 意大利❻⓿%黑朱古力/雲呢拿(含雲呢拿籽)/意大利開心果/香港豆腐/日本焙茶/茉莉毛尖- 🅒🅗🅤🅡🅡🅞🅢: 黑朱古力醬/海鹽焦糖醬/雜莓果醬/辣車打芝士醬/台灣黑糖/奶醬煉奶+花生醬- 我就簡左濃味海鹽焦糖醬🅜🅘🅧淡味香港豆腐- 🅒🅗🅤🅡🅡🅞🅢即叫即炸 熱辣辣外脆內軟 裡面似麵包 好鬆軟🤤 外面仲裹住肉桂粉 海鹽焦糖醬超濃味又唔會過漏 驚甜既朋友可以唔點咁多!- 🍦豆腐🅖🅔🅛🅐🅣🅞超驚喜 好綿幼 入口夠🅒🅡🅔🅐🅜🅨👍🏻 以為豆腐味好淡 點知超濃!夾埋濃味🅒🅗🅤🅡🅡🅞🅢岩岩好 一冷一熱 冰火交融 好多層次同口感
去葵廣次數少於5次
趁連假狗街去試 岩岩開門都要等幾張飛了