2025-01-26 327 瀏覽
媽咪知我中意食burger, 今晚帶我去咗尖沙咀呢間Burger小店試試, 果然令我一試愛上。餐廳製作Burger好有誠意, 跟一般快餐店質素真係不可比! 店方由外國人主理, 每日漢堡限量新鮮製, 更採用純天然安格斯牛肉製作。Burger大多設定為安格斯牛, 另有少量款式比唔食牛嘅朋友, 而質素同份量同樣足料。【黑松露蘑菇安格斯牛漢堡】HK$125賣相已經非常豐富同吸引, 安格斯牛肉生熟度控制得好好, 肉嫩多汁, 味道濃郁, 配上了新鮮生菜、多汁蕃茄、醃洋蔥、蘑菇, 再加上黑松露醬同埋千島醬, 每啖都流出大量汁醬同肉汁, 味道同層次同樣豐富, 大愛!!【日式天婦羅蝦漢堡】HK$105以多隻香脆天婦羅炸蝦取代傳統burger嘅牛肉, 同樣配搭生菜、蕃茄片、芝士, 再加上千島醬, 岩哂唔食牛嘅朋友, 同樣可以嘆到burger嘅美味。【黑松露薯條】HK$65即炸薯條香脆不油, 加咗大量黑松露醬, 美味非常。【Banana milkshake】HK$35口感香滑, 飲到少少香蕉果肉, 蕉味突出。

【黑松露蘑菇安格斯牛漢堡】HK$125

【日式天婦羅蝦漢堡】HK$105
日式天婦羅蝦漢堡

【黑松露薯條】HK$65
即炸薯條香脆不油, 加咗大量黑松露醬, 美味非常。

【Banana milkshake】HK$35
口感香滑, 飲到少少香蕉果肉, 蕉味突出。

Banana milkshake
2025-01-26
日式天婦羅蝦漢堡
Banana milkshake
2024-11-09 1426 瀏覽
BURGER🍔一定要夠高身,一啖咬唔晒既就最滿足🥰餐廳主打美式傳統漢堡🍔,用料講究👍🏻Patty用靚牛製成🐃美國農業部認證🇺🇸USDA PRIME安格斯牛肉🥩加埋店家每日新鮮自家製手工漢堡😋~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 ($125)麵包表面煎時會壓扁少少,2面都煎至香脆,夾住🤲🏻美國安格斯肉餅🥩牛味濃,唔會實的的 • 滿滿肉汁好Juicy💦蘑菇🍄‍🟫 • 洋蔥🧅炒香再加黑松露,味出得黎又唔會過搶。加多左塊車打芝士(加+$12)半溶真係好正🧀配料仲有生菜🥬 • 蕃茄🍅 • 酸瓜🥒.BURGER🍔仲有日本和牛款式。(*唔食牛既朋友可揀) 天婦羅蝦🦐 / 素食🌱 / 雞扒🐔.▪黑松露薯條 ($65)BURGER🍔同薯條一定要同時出現粗薯條🍟表面既黑松露落得好重手🖤 再加埋瑞士芝士(加+$12),邪惡但勁滿足😈.▪雞翼 ($65/8件)單骨雞翼,炸到脆卜卜💥配左個蜜糖芥末醬可以點埋🤍.▪香蕉奶昔 ($35)真香蕉!唔係假甜💛 蕉味勁濃郁🍌.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺M
BURGER🍔一定要夠高身,一啖咬唔晒既就最滿足🥰
餐廳主打美式傳統漢堡🍔,用料講究👍🏻
加埋店家每日新鮮自家製手工漢堡😋

▪黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 ($125)
蘑菇🍄‍🟫 • 洋蔥🧅炒香再加黑松露,味出得黎又唔會過搶。
加多左塊車打芝士(加+$12)半溶真係好正🧀
配料仲有生菜🥬 • 蕃茄🍅 • 酸瓜🥒
黑松露蘑菇安格斯牛漢堡

▪黑松露薯條 ($65)
BURGER🍔同薯條一定要同時出現
黑松露薯條

▪雞翼 ($65/8件)
單骨雞翼,炸到脆卜卜💥配左個蜜糖芥末醬可以點埋🤍
雞翼
雞翼

▪香蕉奶昔 ($35)
真香蕉!唔係假甜💛 蕉味勁濃郁🍌
香蕉奶昔

🔺Menu有素食選擇🌱

2024-09-23 1911 瀏覽
Burger Mate 店舖由外國人主理,屬小店式經營,但製作用心,漢堡包🍔是每日新鮮製造,漢堡扒選用USDA Prime安格斯牛肉🐂手打而成,,保證食材新鮮質素佳,食客食得安心,又可享受高質漢堡😋。店舖面積雖小,環境整齊乾淨,落地玻璃的設計,視覺開揚又望到街景,感覺零舍chill🥰。車打芝士安格斯牛漢堡 $85漢堡包🍔每日送到,保證新鮮,煎至外脆內軟,自家製漢堡扒煎至焦香🥰,肉味濃肉汁滿滿,配埋新鮮生菜🥬、蕃茄🍅、酸瓜、芝士🧀及沙律醬,非常邪惡,勁好食🤤。黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125加咗黑松露醬🍄嘅漢堡扒🍔,除咗濃厚的牛肉味,黑松露香味同樣突出,再配搭新鮮生菜🥬、蕃茄🍅、酸瓜,味道更加豐富,令人回味無窮😋。炸薯條 $45薯條🍟十分出色,外層非常鬆脆乾身,内層粉糯香甜,滿滿的薯香味,好食到停唔到口😋。炸洋蔥圈 $45洋蔥圈🧅炸得脆口乾身,包住香甜濕潤的洋蔥,十分香口😍。雞翼8件 $65單骨雞翼🐓食嘅時候十分方便,外層炸獎酥脆乾身,帶微微的香辣味🌶,肉質鮮味濕潤,惹味又好食😋。

車打芝士安格斯牛漢堡 $85

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125

炸薯條 $45

炸洋蔥圈 $45
洋蔥圈🧅炸得脆口乾身,包住香甜濕潤的洋蔥,十分香口😍。

雞翼8件 $65

2024-09-14
下午茶
.行逛尖沙咀 TST 東 韓國🇰🇷街 盡頭突然大雨| 打算搵間小店 坐吓食吓靠窗 bench chair|完全觀察👀到街外雨況餐牌簡單 1️⃣ 漢堡 2️⃣ 小食 兩大類| 選擇算多悶㷫下雨天 ☔️ | 當然想試吓 重口味野.㊙️ 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡BLACK TRUFFLE MUSHROOM BEEF BURGER 🍔 .㊙️ 雙層安格斯牛芝士漢堡SIGNATURE DOUBLE BEEF CHEESE BURGER 🍔 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️選用 🇺🇸美國🇺🇸 🐂安格斯牛肉 🥩廚師👨🏻‍🍳 在煮食檯上 ⏬️ 不時擠壓 肉塊 是為了流出肉汁💦 燃燒🔥更多脂肪.但 擠壓 ⏬️ 手工漢堡|卻第一次☝🏻看到感覺像 English muffins 🥪每日新鮮製作 ⬅️ 係老闆同我講煎成香脆麵包皮再加上 🔴 厚邊 鮮蕃茄 🍅🟢 波浪衝擊 鮮生菜 🥬🟡 半溶 邪惡 double cheese 🧀 🟤 洋蔥🧅 蘑菇 🍄‍🟫 ➕ 松露 ⚫️.大口 大塊 啖啖肉 | 就係爽👍🏻最可惜 就係 Banana 🍌 milkshake 無貨🥹有汽泡即打啤酒🍻| 健康啲 要罐檸茶 .㊙️ 黑松露薯條 ➕ 車打芝士BLACK TRUFFL

行逛尖沙咀 TST 東 韓國🇰🇷街 盡頭
大口 大塊 啖啖肉 | 就係爽👍🏻
最可惜 就係 Banana 🍌 milkshake 無貨🥹
有汽泡即打啤酒🍻| 健康啲 要罐檸茶
㊙️ 黑松露薯條 ➕ 車打芝士
BLACK TRUFFLE FRIES ➕ CHEDDAR CHEESE 🧀
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
雙重芝士 | 即製薯條 🍟 再 配大匙黑松露 🥄⚫️⚫️⚫️
非常香口 不斷拉絲 食唔停口 🤤
當然洋蔥圈 都好吸引| 希望下次嚟試吓
雙層安格斯牛芝士漢堡
黑松露蘑菇安格斯牛漢堡
10 分鐘 (堂食)
雙層安格斯牛芝士漢堡
2024-09-06 1495 瀏覽
橫風橫雨,想搵個地方避雨兼食個快飯,結果食咗個 Super Heavy嘅Burger…“Burger Mate”喺尖沙咀近天文臺道嗰頭嘅Burger Mate,門面貼咗大量嘅burger同做法。當中比較有特色嘅係”黑松露蘑菇安格斯牛漢堡”同”頂級A5上州牛和牛漢堡”。另外每個burger都仲可以加芝士。黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125 (另加車打芝士+$12) - 個burger未嚟到,已經聞到黑松露嘅味道。正確嚟講,當隔籬枱嘅同款burger嚟嘅時候我哋已經聞到😂。漢堡扒牛味好濃,煎得好香口,洋蔥已經熟晒,就連我都食到😂。另外蘑菇蕃茄份量非常多,就算係鬆軟較薄嘅麵包之下都好難一啖咬得晒,再另加芝士,係絕對嘅重量級之作。頂級A5上州牛和牛漢堡 $130 - 同樣重量級,但用上A5上州牛和牛打造嘅漢堡扒。問題嚟啦,和牛做嘅漢堡扒有咩唔同呢?答案就係質感。和牛打出嚟嘅漢堡明顯滑身啲,而且脂肪感較強,咬落去會比較順滑舒服。當然個drawback就係牛味比較少,煎香嘅味道亦比較少。黑松露薯條 $65 (另加車打芝士 $12) - 原來呢個先係隱藏之作。當超多嘅芝士同超多嘅黑松露醬走埋一齊,就會

“Burger Mate”

黑松露薯條 $65 (另加車打芝士 $12) - 原來呢個先係隱藏之作。當超多嘅芝士同超多嘅黑松露醬走埋一齊,就會成為世上最邪惡嘅零食。同burger一樣,黑松露薯條嚟嘅時候香味已經極之攻鼻,而咬落去嘅時候就以芝士味為主,係攻守兼備嘅終極小食。

香蕉奶昔 $35 - 飲落啲香蕉味好似係新鮮香蕉整出嚟咁。舊凍,但唔太甜,食burger有呢啲嘢飲吓,其實不下於汽水。

Burger Mate嘅漢堡,新鮮、大份、重香味,重口味。無論係麵包、牛肉、配料,甚至係薯條,都係以最新鮮大份嘅形式現身。得閒經過,真係可以試吓咩叫重量級。
2024-09-06
  • 頂級A4日本上州牛和牛漢堡
🍔尖沙咀美式手工漢堡店「Burger Mate」,外藉店主每日親自手打150份USDA Prime安格斯漢堡扒、新鮮製作香軟麵包及採用意大利製造的黑松露醬,絕對係食材品質佳的良心小店🔥🍄黑松露蘑菇安格斯牛漢堡包(Hk$125):黑松露控必食!!厚實多汁的安格斯牛肉,搭配濃郁黑松露醬與炒香蘑菇,松露香氣滲入肉汁,麵包微脆帶奶香,整體奢華感滿點卻不膩口🍔雙層安格斯牛肉芝士漢堡(Hk$152):雙層炭烤牛肉焦香多汁,融化芝士層如瀑布般包裹漢堡,酸黃瓜與洋蔥增添清爽脆度,罪惡感爆表但滿足感直衝腦門🍟黑松露薯條(Hk$65):中粗脆薯條灑滿黑松露醬,松露香氣撲鼻,鹹香交織美滋滋的🥤Coke(Hk$18)📍Burger Mate尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖(港鐵佐敦站 D 出口, 步行約9分鐘)

🍔雙層安格斯牛肉芝士漢堡(Hk$152):

🥤Coke(Hk$18)

📍Burger Mate
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
(港鐵佐敦站 D 出口, 步行約9分鐘)
2025-02-23 0 瀏覽
這間位於尖沙咀的漢堡小店,由外國人主理,主打美式傳統漢堡,而且每日新鮮製造,選用新鮮食材,令客人可享受高質漢堡。店面雖小,但環境亦很乾淨舒適。.🍔車打芝士安格斯牛漢堡 $85🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125選用高質USDA PRIME安格斯牛肉,每日新鮮手打製作約150份,肉味濃郁,而且充滿肉汁,用上洋蔥汁香煎,令味道更提升。漢堡包亦很鬆軟,配上蕃茄、洋蔥、生菜、酸瓜等材料。前者加上芝士,味道更惹味。後者配上蘑菇、惹味黑松露醬汁,層次豐富又惹味。.🍟黑松露薯條$65 +芝士$12薯條炸得好香脆,入口啖啖薯仔肉,而且份量不少,配上黑松露和芝士,非常惹味。.🍌香蕉奶昔 $35用新鮮香蕉打成,蕉香味十足。.🥤Soft drink $18

🍔車打芝士安格斯牛漢堡 $85
🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125

🍟黑松露薯條$65
+芝士$12

🍌香蕉奶昔 $35
用新鮮香蕉打成,蕉香味十足。
🥤Soft drink $18
2025-02-21 0 瀏覽
位於尖沙咀的手工店漢堡店「Burger Mate 」,暫時係我食過嘅漢堡店當中高質最好食,漢堡扒也是自己手打,每一位客人落order才即制漢堡,所謂晚工出細貨,保證新鮮熱辣好食,難怪如此人氣,成日都要排隊先食到👍👍▪️Crispy Chicken Burger 香脆雞扒漢堡新品推出,誠意推介超級正,雞扒外層香脆肉質Juicy,咬下去肉汁滿滿,而且一啲都唔油膩,配合用牛油煎香過的麵包、新鮮生菜、蕃茄、酸瓜和秘製醬汁,真心超出色👍▪️Signature Double Beef Cheese Burger 雙層安格斯牛芝士漢堡,牛肉漢堡黎呢度一定要食,漢堡扒採用Meyer 天然安格斯牛肉自家手打,肉味香濃之餘,口感豐富又Juicy,一係唔食一係打孖上,兩片漢堡扒加上兩片芝士、生菜、蕃茄、洋蔥和酸青瓜,漢堡包厚身到一口絕對咬唔晒,肉汁一邊食一邊流,好高質超級好食🫶▪️Chicken Wings炸雞翼這個小食都係呢度人氣產品,單骨雞翼外層超級香脆,肉質嫩滑,沾上蜜糖芥茉醬中和熱氣感,好香口越食越想食▪️Black Truffle Fries 黑松露薯條,餐廳招牌每台必食,薯條即叫即炸香口香脆,淋上超大量

▪️Crispy Chicken Burger

▪️Chicken Wings

▪️Black Truffle Fries
黑松露薯條,餐廳招牌每台必食,薯條即叫即炸香口香脆,淋上超大量的黑松露醬,真係好慷慨,香氣十足滋味無窮

小店有好多不同種類嘅飲品,啤酒、汽水和新鮮煙打嘅香蕉奶昔都有
▪️Premium Beer
▪️Coke
  • 香脆雞扒漢堡
  • 黑松露薯條
💫 掃街達人突擊報告:尖沙咀漢堡新貴!手作牛肉漢堡勁到震!🍔咪以為又係普通嘅漢堡店!今次餐廳特登用上Meyer天然安格斯牛肉,完全冇荷爾蒙同抗生素,仲要喺廣闊牧場放養,絕對係高質之選!👍🏻佢哋主打傳統美式漢堡,漢堡扒同麵包都係每日新鮮手工即製,投放嘅心思專業唔講得笑㗎🤩單講個Double Angus芝士寶,兩舊牛肉睇見都即刻流晒口水,成個包有成豎直隻手指咁厚,一啖咬落去汁水四溢!配埋新鮮生菜同蕃茄,香脆麵包包實個Patty,完全係另一個層次!💯另外仲叫咗個黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,Dipper就最鍾意食黑松露又鍾意食牛,呢個選擇真係啱晒佢,第一樣要講嘅就肯定係去濃郁嘅黑松露香味,每一口都香味四溢,配合埋蘑菇同芝士,食完真係返唔到轉頭🤤最緊要推介佢嘅黑松露薯條,濃郁松露香味加埋香濃蘑菇醬,食完真係會返尋味㗎!嘆埋佢哋杯香蕉奶昔,絕對係完美配搭!🍟🥤個老闆超級友善,會同你詳細講解每個漢堡嘅製作過程,絕對係一間用心做嘢嘅小店!每日限量供應,週末仲要賣到200個,想食都要睇攻略,最好就平日去,如果週末去嘅話隨時食唔到㗎 !仲諗?快啲行動喇!💪🏻

📍尖沙咀《𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝙼𝚊𝚝𝚎》 ⇰車打芝士安格斯牛漢堡 $𝟾𝟻大推呢個芝士漢堡😍 安格斯牛肉多汁到爆, 加上濃濃既車打芝士,啖啖𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢😆 而且外皮烤得剛好,有牛油香之餘唔會過油,咬下去好有層次感🍔店家都好貼心提供埋膠手套方便大家食用~ ⇰黑松露磨菇安格牛漢堡 $𝟷𝟸𝟻黑松露香氣濃郁,磨菇同牛肉搭配得好好,味道好豐富,每啖都好邪惡😈 值得一提係條酸瓜仔係好味既!🤣走酸瓜派今次可以刀下留人😂⇰黑松露薯條 $𝟼𝟻 薯條炸得金黃酥脆,淋上滿滿嘅黑松露醬,啖啖都食到松露味🍟  ⇰香蕉奶昔 $𝟹𝟻 甜而不膩,用上新鮮香蕉打成🍌配𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛飲都幾夾😋  味道:𝟿/𝟷𝟶      性價比:𝟿/𝟷𝟶      地址:𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝙼𝚊𝚝𝚎 (尖沙咀) 尖沙咀金巴利道𝟽𝟾號金輝閣地下𝙰號舖
📍尖沙咀《𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝙼𝚊𝚝𝚎》

⇰車打芝士安格斯牛漢堡 $𝟾𝟻
大推呢個芝士漢堡😍 安格斯牛肉多汁到爆,
加上濃濃既車打芝士,啖啖𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢😆
而且外皮烤得剛好,有牛油香之餘唔會過油,
咬下去好有層次感🍔
店家都好貼心提供埋膠手套方便大家食用~

⇰黑松露磨菇安格牛漢堡 $𝟷𝟸𝟻
黑松露香氣濃郁,磨菇同牛肉搭配得好好,
味道好豐富,每啖都好邪惡😈
值得一提係條酸瓜仔係好味既!🤣
走酸瓜派今次可以刀下留人😂

⇰黑松露薯條 $𝟼𝟻
薯條炸得金黃酥脆,淋上滿滿嘅黑松露醬,
啖啖都食到松露味🍟

⇰香蕉奶昔 $𝟹𝟻
甜而不膩,用上新鮮香蕉打成🍌
配𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛飲都幾夾😋

味道:𝟿/𝟷𝟶
性價比:𝟿/𝟷𝟶
地址:𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝙼𝚊𝚝𝚎 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道𝟽𝟾號金輝閣地下𝙰號舖
2025-02-08
2025-02-18 0 瀏覽
今天下午 ,想換下口味不吃飯, 我們去了尖沙咀金輝閣地Burger Mate下午茶。侍應說 ,餐廳主打美式傳統漢堡,用美國靚牛,製作手工漢堡;每天新鮮製作麵包,近來推介黑松露漢堡。我們點了芝士安格斯牛漢堡,無疑是令人垂涎的佳餚。這款漢堡以新鮮的安格斯牛肉為主角,搭配濃郁的瑞士芝士,口感滑順,香氣四溢。每一口都能感受到牛肉的鮮嫩與芝士的醇厚。此外,黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,則為喜愛獨特風味的人士提供了另一種選擇。黑松露的芳香與蘑菇的鮮美,讓漢堡的層次更加豐富。搭配一份金黃酥脆的炸薯條, 配上惹味的醬汁 ,完美的美食體驗就此展開,令人回味無窮。

2025-02-09
2 分鐘 (堂食)
2025-02-18 0 瀏覽
身為黑松露控的我,經歷了這間🍔漢堡餐廳,就被它的香味吸引住。這間漢堡是美式傳統漢堡,是用美國靚牛親手製作成漢堡扒,另外每天製作新鮮的麵包,再製作成手工漢堡。🍔牛肉漢堡每一個漢堡都是肉汁爆滿,咬落去口腔中有淡淡既鮮牛肉肉汁勁juicy。麵包煎得兩面都是脆卜卜,香口得黎好有真材實料。⏺️黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125Black Truffle Mushroom Beef Burger 黑松露加上蘑菇🍄‍🟫和煎熟了的洋蔥,能夠更加帶出牛肉漢堡扒的味道,味道層次好分明。⏺️瑞士芝士牛漢堡 $85 Swiss Cheese Beef Burger芝士味勁濃厚,咬落淡淡都有芝士和牛肉的味道,2者配合刺激了味蕾。⏺️黑松露薯條 $65Black Truffle Fries 薯條酥脆得黎又有淡淡的黑松露,非常惹味。⏺️ Soft Drink 檸檬茶 $18Lemon Tea餐廳提供了雀巢檸檬茶。📍地址 :Burger Mate (尖沙咀)尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

麵包煎得兩面都是脆卜卜,香口得黎好有真材實料。

⏺️黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125

⏺️瑞士芝士牛漢堡 $85
Swiss Cheese Beef Burger

⏺️黑松露薯條 $65
Black Truffle Fries

薯條酥脆得黎又有淡淡的黑松露,非常惹味。

⏺️ Soft Drink
檸檬茶 $18
Lemon Tea

餐廳提供了雀巢檸檬茶。

📍地址 :

Burger Mate (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
每次嚟都要留足胃口因為我最愛係獨孤一味嘅 Double cheese burger!!!!!好食好食真係好好食Patties 係餐廳每一自家新鮮即製老闆話閒日要整成150塊Weekend 高達200塊連同麵包亦係如是食得出新鮮手打嘅牛漢堡煎時勁出油油香喺鐵板上十足似跳搖滾勁舞嗚啊~~~喺bar 枱前邊睇making of 邊流口水數high carbs comfort food Burger 係我嘅首選邪惡但治癒有時連酸種都要讓路當然值得quota 就要有💯好味咁先至肥而無憾尖沙咀區burger mate 最印象深刻係識聽識講啲廣東話嘅土耳其籍老闆🔥雙層安格斯牛芝士漢堡 double patties 加埋流心cheese 最後擠埋個醬再疊上煎得略焦有油香嘅麵包呢個一手拎住都覺得難hold嘅burger 幾年來風雨不改都冇跌watt仲係咁好味炸雞粒之前食嘅係韓式事隔大半年今次見就變成口式炸雞雞粒香脆好食冇雪味雞肉乾爽內裏軟嫩Ho 𝐒𝐈𝐊仍然保持水準抵讚💋
每次嚟都要留足胃口
因為我最愛係獨孤一味嘅
Double cheese burger!!!!!
好食好食真係好好食

Ho 𝐒𝐈𝐊
仍然保持水準
抵讚💋

2025-02-10 57 瀏覽
行過尖沙咀金巴利道經常會見到呢間人氣burger店排晒長龍,今次終於有機會同老公試一試🥰由外國人主理既Burger Mate主打每日新鮮製造嘅漢堡包,店舖面積唔大但都有座位比客人堂食,尤其一到夜晚無論等位定外賣客人都唔少,人氣超高!🔸黑松露蘑菇安格斯牛漢堡牛肉漢堡扒由美國農業部認證既優質安格斯牛肉製成,肉質細嫩,煎過之後保留大量肉汁及牛肉濃郁味道!呢一款漢堡用漢堡扒配搭蘑菇及黑松露醬,松露獨有香氣同牛肉味道好配合,再用酸瓜、洋蔥、蕃茄及生菜增添新鮮味道作平衡,每一啖都超級滿足✨🔸香脆雞扒漢堡除牛肉漢堡之外,店家亦有其他素材做成既漢堡!老公揀既香脆雞扒漢堡裏面夾住一大塊炸雞扒,雞肉鮮嫩但外層保持香脆,配上特製醬汁更能提升味道。餐牌上仲可以揀追加配料搭配自己鍾意既漢堡,老公加左墨西哥辣椒同埋瑞士芝士,惠康堡加添一層辣勁及鹹香,味道層次更豐富😍🔸炸洋蔥圈食漢堡點少得小食🤩我地既炸洋蔥圈金黃香脆唔會感覺油膩,大大塊份量都唔少,配埋生啤,簡直係完美配搭🍺

🔸黑松露蘑菇安格斯牛漢堡

🔸香脆雞扒漢堡

🔸炸洋蔥圈
一直很想試這間手打漢堡店,它們的牛肉漢堡與麵包麵是每天新鮮製造,每日限量供應,我們來到時,原本想試的和牛漢堡也就經已售罄,唯有下次早點來🙈 在門外排隊時與店主閒聊了一陣子,他說每天的手打牛漢堡是平日限量150份、weekend 限量200份,售完即止! 🍔瑞士芝士安格斯牛漢堡($85)店主跟我推介了這款,瑞士白芝士比車打芝士要淡一點,安格斯牛漢堡肉帶肉汁和牛香味🤤外層的麵包也熱壓過而帶脆 🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡($125)友人點了這款,黑松露與蘑菇增加了牛漢堡的香!友人說很值得加 🍟黑松露薯條($65)也是店主推介,薯條香脆,黑松露醬也給得很大方 🥤香蕉奶昔($35)是香蕉與牛奶的香甜🍌 完全沒加糖 🥤汽水($18)

🍔瑞士芝士安格斯牛漢堡($85)

🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡($125)

友人點了這款,黑松露與蘑菇增加了牛漢堡的香!友人說很值得加

🍟黑松露薯條($65)

也是店主推介,薯條香脆,黑松露醬也給得很大方

🥤香蕉奶昔($35)

是香蕉與牛奶的香甜🍌 完全沒加糖

🥤汽水($18)
2025-02-09
10 分鐘 (堂食)
  • 瑞士芝士安格斯牛漢堡