2024-11-06
唔知大家最近有冇留意到銅鑼灣嘅希慎廣場樓下開咗新嘅區域多咗好多唔同嘅高質餐廳進駐😌無論係裝修定係嘢食都好高質㗎雖然係一啲common area俾人食嘢 但係個感覺完全唔似一啲普通商場嘅普通food court😂😂成個裝修真心坐落超舒服又乾淨🤩今次小編就見到有間餐廳有好多款唔同嘅burger🍔.🐷Blue Cheese Burger 藍芝士安格斯漢堡小編一嚟就諗住試吓一個比較特別嘅藍芝士🧀芝士就食得多啦 不過藍芝士應該唔係個個都接觸過咁味道 係比較特別嘅 鹹鹹地又帶點刺激感🤣🤣仲要藍芝士係加埋紫洋蔥一齊😋 所以成個味道都幾得意 配埋美國殼飼安格斯牛肉 係100%嘅牛肉 冇加任何額外嘅嘢落肉餅到架😆🐮🥩牛肉都幾香同埋juicy同埋成個burger嘅份量都幾大下.🐷All Day Breakfast 全日早餐全日早餐嘅份量多到嚇親我有齊和牛漢堡扒、太陽煎蛋、煙燻三文魚、煙肉、大啡菇、牛油果、茄汁焗豆、田園沙律同埋班戟…淨係聽到已經覺得好豐富啦係咪先?🤣和牛漢堡真係幾香同埋Juicy😆🥩其他嘅配料全部都份量唔算少㗎尤其是係煙燻三文魚😋夾埋啲菜一齊食好鬼死正仲有班戟配埋佢個楓糖漿 成個早餐真係夠
多咗好多唔同嘅高質餐廳進駐😌
🐷黑松露野菌忌廉湯
呢個湯比小編嘅感覺就係真材實料
因為食落去勁有咬口 係啲菇打溶咗之後嘅口感😆
口感綿密又香濃🐷
#吃貨日常#香港#茶餐廳#韓國菜#美食攻略#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #銅鑼灣 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食