Lunch同朋友一齊叫咗個最出名嘅明太子意粉同埋All day Breakfast明太子嘅份量好多黐滿晒啲意粉但係味道上面冇咩特別 蟹肉都唔算有鮮味絕對有好多俾呢間好食嘅明太子意粉但價錢唔算貴 叫做抵食至於咖啡叫咗一杯桂花咖啡同埋橙啡都係普普通通 冇令人覺得驚艷桂花咖啡加咗桂花糖漿 覺得太甜 不過係個人口味問題 而橙啡就覺得橙汁同咖啡未能夠好好地融合 略為苦澀唔夠清新一開始呢間店開張嘅時候好多人排隊過咗一排就已經唔使再排就知道咩事個人認為食物唔夠特色 大部份香港Cafe都已經食到呢種味道但當然唔係難食 價錢都合理不過同一般嘅打卡Cafe冇太大差別食過一次都唔會想再返兜
明太子嘅份量好多黐滿晒啲意粉

但當然唔係難食 價錢都合理
不過同一般嘅打卡Cafe冇太大差別
食過一次都唔會想再返兜

2024-10-22 0 瀏覽
一直都想試下長期排隊既依間CAFE,上次經開見到要等成4、5檯所以放棄左。今次同友人平日兩點左右黎到竟然唔洗等位,決定試一試佢。 店鋪走簡約工業風,用木系餐枱凳,空間感都算夠,感覺COZY。🍠 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $108明太子控友人話必試之一,賣相唔錯,蟹籽份量都幾多好足料,伴埋意粉一齊食多左爽既口感。值得一讚既個忌廉明太子sauce唔會太creamy 太膩亦唔會太咸,我同友人都覺得可以再黎食呀!性價比幾高呀😍🍠 菠菜芝士傻仔波配蜜糖芥茉醬 $58薯餅既質感,個炸粉唔會太厚,但個芝士味唔係好出🍠 親愛的提拉米蘇牛角窩夫 $88賣相超級打卡able! 牛角窩夫配expresso 再加上vanilla icecream 係絕配。牛角窩夫上的tiramisu好creamy但再加埋croffle 覺得太油,一定要夾埋雪糕一齊食先中和到油膩感。🍠 自家製焦糖鮮奶咖啡 $60賣相吸引,唔算好濃的咖啡味,但焦糖溶左之後都幾夾,甜得黎啱啱好!推薦!🍠 提拉米蘇咖啡 $60Tiramisu 味好濃郁!個咖啡味較濃,但飲品價錢相對真係貴左少少🤏🏻。📍By The O Studio (大圍)大圍積富街

🍠 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $108

🍠 菠菜芝士傻仔波配蜜糖芥茉醬 $58
薯餅既質感,個炸粉唔會太厚,但個芝士味唔係好出

🍠 親愛的提拉米蘇牛角窩夫 $88

🍠 自家製焦糖鮮奶咖啡 $60

🍠 提拉米蘇咖啡 $60

📍By The O Studio (大圍)
大圍積富街31號益富閣地下3號舖
  • 自家製焦糖鮮奶咖啡
2024-10-16 550 瀏覽
專程入到嚟大圍一試呢一間被譽為明太子天花板嘅Cafe😆無招牌有啲神秘😛係等位紙上見到餐廳名先肯定自己冇去錯地方😂😂朝早11點幾到已經有4-5張枱排我地前面🙈好彩見到餐廳有兩層,都有唔少位,等咗大概30分鐘!🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉($108)由於我哋坐喺Bar枱對住廚房,基本上見到店員不斷忙住煮呢款意粉🤣差唔多係每枱必點,蟹籽落得一啲都唔吝嗇🤭成座山仔咁😂而且意粉既份量都好多而且超掛汁☺️整體好食但未去到超驚豔嘅程度😌🍯桂花蜜糖鮮奶咖啡($48)面頭有啲桂花粒,落左蜜糖所以幾甜口感又幾滑,好啱我地口味🥰🧇Tiramisu Croffle ($88)擺盤好有心思,亦都好豐富😆有雪糕,granola,手指餅同埋expresso做配搭☺️ 所以食起上黎層次好豐富😆特別鐘意就咁食未浸軟既手指餅🤣🤣🤣croffle口感有輕微既煙韌感,tiramisu亦好creamy🥰

🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉($108)
蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉

🍯桂花蜜糖鮮奶咖啡($48)
面頭有啲桂花粒,落左蜜糖所以幾甜口感又幾滑,好啱我地口味🥰
桂花蜜糖鮮奶咖啡

🧇Tiramisu Croffle ($88)
Tiramisu Croffle
桂花蜜糖鮮奶咖啡
Tiramisu Croffle
2024-10-11 761 瀏覽
好少入大圍知道大圍都有幾間出色Cafe朋友推介呢間等咗十五分鐘左右都算快四個人叫咗二個主食shareegg benedict 以熱香餅配煙三文魚牛油果仲有爆谷配搭味道唔錯另一個係 tiramisu waffles 相對好一般無咩驚喜我點咗一杯橙皮朱古力咖啡朱古力好重蓋過其他味道我個人就唔太好
好少入大圍
我點咗一杯橙皮朱古力咖啡
朱古力好重蓋過其他味道
我個人就唔太好
2024-10-11
15 分鐘 (堂食)
2024-10-03 1379 瀏覽
長期見呢間無招牌既餐廳大排長龍,趁放假有時間就去試下,但真係試一次就夠,呢個價錢 + 呢個服務態度,真係完全唔值。不快經歷 - 去到侍應示意要 "自行" 寫飛排隊 (而2樓當時係無開到),然後就出左門口等,無耐見到一對情侶黎到,問係咪要排隊,我就提醒要入去自己拎飛,情侶入到去,所有侍應 (又或者係老細啦) 笑晒咁去打招呼,又主動俾menu佢地睇,隨即仲帶左佢地上2樓 (真係識人好過識字,但作為出面等緊既客人真係不是味兒)。坐低後發現張枱根本未抹乾淨,有上手食客既蟹籽,又有一攤水,自然叫侍應幫手抹一抹,點知換來黑面。用餐時間 90分鐘,再次 "自行" 出去cashier落單同俾錢,由入去拎飛 > 自行落單 > 送餐 > 離開,全程所有侍應都係木口木面 (甚至黑面),同頭先對待2樓情侶既面口簡直係天壤之別,老實講,呢個價錢唔算平,食物質素亦好一般,但要接受呢種服務態度真係無下次!蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 - 賣相係靚,蟹籽係多,但完全搵唔到蟹肉,至於味道不過不失。a big breakfast - 係大盤,不過無一樣野係特別出色,而且唔夠熱。沙律個dressing係唔

a big breakfast - 係大盤,不過無一樣野係特別出色,而且唔夠熱。沙律個dressing係唔錯,但落得太多,個sauce搞到成盤食物都係果隻味。

桂花蜜糖Latte - 咖啡豆用左韓國既,有少少偏酸。

2024-10-02
2024-10-01 1195 瀏覽
見咁多人介紹呢間cafe,決定就去試下😋去到見到好多人排隊,但原來係攞飛制,(排隊係無用架,記得要攞飛~😎)差唔多等咗45分鐘就入去,間餐廳係行簡約偏工業風,再加上木系既檯櫈,俾食客感覺幾chill😌🍝蟹籽蟹肉忌廉明太子意粉 $108 (😸😸😸😸😸)呢個係MUST叫😍!!!啲明太子份量好足,一黎到就有陣濃烈香味🤤唔但止大碟多汁,仲好多蟹籽蟹肉,材料完全唔吝惜!整體味道好濃郁😋食完仲想encore多碟🤤🥐A big breakfast $138 (😺😺😺😺)呢碟相對上比較普通😌比較吸引到我地嘅係個窩夫同啲黑松露炒蛋,口感上比較香脆同有淡淡黑松露味🥰材料份量一樣十足,好大碟夠飽肚😆比較可惜既係如果個大啡菇多汁啲會更加吸引🥹☕️桂花蜜糖鮮奶咖啡 $48 (😸😸😸😸😸)色水好靚適合打卡,整體桂花味帶出幽香,配埋蜜糖同鮮奶嘅甜,令杯咖啡更香甜🥰平時唔點飲咖啡嘅我都覺得呢杯好好飲😍服務:😸😸😸😸環境:😸😸😸😸😸回頭:😸😸😸😸😸打卡指數:😸😸😸😸😸整體評分:😸😸😸😸😸價:~$150/per person📍 By The O Studio (益富閣) (大圍)大圍積富街31號益富閣地下3號舖

🍝蟹籽蟹肉忌廉明太子意粉 $108 (😸😸😸😸😸)

🥐A big breakfast $138 (😺😺😺😺)

☕️桂花蜜糖鮮奶咖啡 $48 (😸😸😸😸😸)

服務:😸😸😸😸
環境:😸😸😸😸😸
回頭:😸😸😸😸😸
打卡指數:😸😸😸😸😸
整體評分:😸😸😸😸😸
價:~$150/per person

📍 By The O Studio (益富閣) (大圍)
大圍積富街31號益富閣地下3號舖

2024-09-23 846 瀏覽
大圍作為喺新界區都算幾多Cafe 今次去呢間都幾隱世 行過經過咗餐廳都唔知🥲 正門係冇餐廳名😂 而道門都係最左邊👈🏻 坐低就叫咗個all day Breakfast同埋一份wgg benedict All day breakfast 幾唔錯 大大份亦咩都有相返egg benedict同想像有少少分別 隻蛋冇相像中咁澎湃 而本身係跟pancake佢都冇 就轉左waffle 但係入邊感覺舒服 唯獨用餐時間只有90分鐘

All day breakfast 幾唔錯 大大份亦咩都有

但係入邊感覺舒服 唯獨用餐時間只有90分鐘
2024-09-16 1411 瀏覽
Weekend同老公帶埋狗狗去大圍cafe chill下~呢間 Cafe長期都好多人, 店舖有兩層唔算好多位! 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉好好食~忌廉汁好濃郁, 加埋蟹籽脆卜卜, 口感好有層次! 蟹肉超級多, 意粉好掛汁, 成個配搭都好襯! 份量好多, 性價比好高~A big breakfast 盤子大早餐超級大碟, 擺盤好靚! 好適合打卡~ 有窩夫, 滑蛋, 大灰菇, 煙三文魚, 菠菜芝士薯波, 腸仔, 芝士蕃茄同沙律菜~牛角包窩夫好香脆! 菠菜芝士薯波好香脆都幾重芝士味~都幾特別, 出邊好少有! 黑松露滑蛋好滑, 黑松露醬都幾多, 所以味道好香濃~黑松露同滑蛋真係好夾! 自家製焦糖奶奶幾好飲~ 賣相好吸引! 自家製焦糖大大塊~ 溶咗落啲奶度好香焦糖味~同牛奶個味道好夾!
Weekend同老公帶埋狗狗去大圍cafe chill下~
呢間 Cafe長期都好多人, 店舖有兩層唔算好多位!

2024-09-09 1578 瀏覽
週末十二點到開始要排隊,限時九十分鐘,食完出黎排左成十幾組人🤯▪️A Big Breakfast(7.5/10)💲138超級大勁豐盛既一盤,性價比算係唔錯👍🏻牛角窩夫加左楓糖漿,可惜有少少燶底🥐菠菜芝士薯仔波,食落就係啖啖粉身既薯蓉🥔個炒蛋幾滑身,黑松露香口🥚煙肉肥瘦適中,唔會乾或者膩🥓大啡菇好Juicy🍄熱狗腸、芝士蕃茄、煙三文魚、沙律等正常發揮😌▪️蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉(7.5/10)💲108勁多蟹籽蟹肉,鮮味十足,不過要小心食,咬到幾塊蟹殼🦀明太子忌廉醬汁偏稠身,意粉掛汁都幾飽濟▪️日本抹茶鮮奶 (7/10)💲50 (C)有啲桂花係面,飲落大致順滑,但奶味比抹茶味重🍵🔎 整體評分(7.5/10)

▪️A Big Breakfast(7.5/10)💲138

A Big Breakfast

▪️蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉(7.5/10)💲108

蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉

▪️日本抹茶鮮奶 (7/10)💲50 (C)

有啲桂花係面,飲落大致順滑,但奶味比抹茶味重🍵

🔎 整體評分(7.5/10)
A Big Breakfast
2024-09-05 1555 瀏覽
在大圍二訪的咖啡店,ins風的咖啡店,好吃又好拍,店內滿滿的打卡位及氛圍感,拍照打卡很出片哦!🤎.食物整體還蠻好吃的,店裡很多人點all day breakfast,份量很大,很足料,是店內招牌必點!

2024-08-19 2242 瀏覽
呢個cafe 已經幫襯過好幾次, 通常諗唔到食乜想飲下啡,食下意粉就會揀佢👍🏻👍🏻好少餐廳我係會食完又食,所以佢質素真係good一般weekend 11am 左右都可以直入或者等5~10 分鐘,過左12:30就好大機會要等耐小小因為始終lunch 時間。今次第一次坐樓上原來都幾靚下環境 裝修好靚好舒服 4人行order 左2個意粉 1 個starter 1 個all day breakfast **蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉**勁creamy, 大量蟹籽蟹肉超香不過始終係cream 類,所以一上枱要即刻撈均即刻食,唔係一凍左就會好"杰"**香辣蕃茄咸牛肉意粉** 帶微辣,重口味蕃茄同咸牛肉勁夾,蕃茄酸酸甜甜好開胃**A big breakfst 盤子大早餐**牛角窩夫,芝士薯仔波,黑松露炒蛋,熱狗腸,煙肉,大啡菇,蕃茄,煙三文魚, 沙律(小朋友先揀 乜都想食就要揀呢個😂😂)橙啡 my favourite 橙汁+americano 啱哂夏天Pineapple soda Americano
呢個cafe 已經幫襯過好幾次, 通常諗唔到食乜
想飲下啡,食下意粉就會揀佢👍🏻👍🏻
好少餐廳我係會食完又食,所以佢質素真係good
今次第一次坐樓上原來都幾靚下
環境 裝修好靚好舒服

**蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉**
勁creamy, 大量蟹籽蟹肉超香

**香辣蕃茄咸牛肉意粉**
帶微辣,重口味
蕃茄同咸牛肉勁夾,蕃茄酸酸甜甜好開胃

**A big breakfst 盤子大早餐**
(小朋友先揀 乜都想食就要揀呢個😂😂)

橙啡 my favourite
橙汁+americano 啱哂夏天
Pineapple soda
Americano

2024-08-18 2079 瀏覽
📍大圍雙層木系咖啡店 — 𝘽𝙮 𝙏𝙝𝙚 𝙊 𝙎𝙩𝙪𝙙𝙞𝙤 🌿🪵𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🍳盤子大早餐 𝘼 𝘽𝙞𝙜 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 ($138)呢個係我人生食過最滿足嘅All Day Breakfast!😻✨份量真係好大!超多配料🤤黑松露炒蛋好滑~菠菜芝士薯仔波好有特色,比起平普通嘅薯餅更好食!🥔牛角包窩夫好香口~🥐蕃茄有焗過嘅芝士喺中間,好正🥹🍅🧀大啡菇勁爆汁!🍄‍🟫同埋我好鍾意佢有好多沙律菜🥗好fresh~至於熱狗腸、煙肉、同埋煙三文魚都係正常發揮🤪🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙒𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙖𝙗𝙢𝙚𝙖𝙩 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 ($108)呢個意粉嘅性價比真係超高!😭👍🏼超級多蟹籽同埋蟹肉,份量多到滿瀉,勁足料!🤩意粉煮得好creamy而且好掛汁!🌟另外意粉真係好大份,我同朋友兩個人完全食唔曬🥹🥹就算係男仔食都一定夠飽!🤰🏻🍍🧊菠蘿梳打 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖 ($48)好fresh嘅特飲~夏天飲真係好適合!好解渴同埋有好香嘅菠蘿味!✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽呢間

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🍳盤子大早餐 𝘼 𝘽𝙞𝙜 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 ($138)

🍍🧊菠蘿梳打 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖 ($48)

呢間cafe喺大圍好出名~lunchtime經常要等位,超高人氣🔥bookmark咗咁耐終於有時間到訪😻今次等咗10-15分鐘就可以入座,cafe有兩層,今次就被安排坐地下嘅層🙌🏼採光幾好,環境幾舒適🥰嘢食都冇令我失望,真係又大份又好味🥹價錢唔算好平,但係間唔中食一次都幾滿足🤤下次會再黎試佢啲甜品同咖啡☕️

賣相:🌟🌟🌟🌟💫

🔖地址:大圍積富街31號益富閣地下3號舖

⏰營業時間:星期一至日 09:00-18:00

2024-08-16
2024-08-18 1456 瀏覽
食物雖然品質不錯,但價格卻高得令人咋舌。更令人失望的是,服務態度冷漠,完全沒有顧客之心。點餐時感受到的疏離感,讓人對這個地方的回訪意願大打折扣。如果只是想品嘗美食,建議尋找其他更具性價比的選擇
  • A  Big  Breakfast
排隊30分鐘,卻沒有得到相對的服務和食物質素,很失望,真心不推薦!原因如下:1)枱太細,好看不中用2)冷氣唔夠,一邊吃一邊流汗3)職員態度差,我地三個人食,枱完全唔夠擺,我地問職員可唔可以拼枱,佢好強硬同我地講唔得,叫我地將野食同飲品就咁擺係張櫈到😕4)價錢偏貴,飲品一杯60蚊,比圍方入面西餐廳還要貴,不論是食材還是味道方面,都不值呢個價總括而言,本想嘗試和支持一下香港的小店,但真的太失望了,這家強烈不推薦‼️

原因如下:
1)枱太細,好看不中用
2)冷氣唔夠,一邊吃一邊流汗

2024-08-02 2525 瀏覽
平日下午點幾兩點到,樓上全部空位,一入餐廳已立即被喝止,叫返出去門口等,咁同男職員講見到樓上有位,樓上男職員又加入大聲回話現家去執枱,眼見門口職員兇神惡煞,我們就唔敢企近佢,慢慢行上樓,上到去男職員已執好枱,但又趕返我們下樓去門口叫我們等安排入座,到我們比飛仔口門職員,口門職員又話睇下有冇人等位先,佢哋咁有禮貌,見一個客就鬧走一個,根本無可能仲有客!食物普通,冷氣嚴重不足,枱與枱好逼,職員禮貌好差,極不推介。