2024-11-07
Cafe Causette 出名係食甜品,係人都知啦, 但係真係估唔到我第一次去唔係食甜品,係食晚餐。文華東方嘅餐廳,我都覺得係有水準嘅可以放心食!但係我真係估唔到係驚喜到一個位。嚟到就已經有一個好好味嘅包,不過我就冇影相,因為太肚餓啦,已經9秒九同朋友一齊食左😂而我哋咁啱呢係呢一個11月1號去食,仲抓緊到Halloween嘅尾巴😂叫咗兩個Halloween套餐,頭盤叫咗一個沙律,一個南瓜湯湯,main就叫晒兩份牛柳,另外我哋再加多咗個炸魷魚圈啦,同埋蘑菇雞肉意粉凱撒沙律, 啲菜好fresh啦,然後配上佢嘅bacon真係不得了! 佢個dressing同所有野都好match, 有驚喜😍南瓜湯就係南瓜湯啦😝都好滑之後佢個炸魷魚圈不過不失囉,冇乜特別佢嘅牛柳真係不得了, 我哋叫咗medium, 一切落去呢已經係淋到一個點!火候控制得超級好,完全唔係’鞋’超級有牛味。呢個係真係必食推介!之後去過蘑菇雞肉意粉,仲不得了!大家一食落去係有讚冇彈😍驚喜另外有一個Halloween甜品,配合Halloween主題
南瓜湯就係南瓜湯啦😝都好滑
之後佢個炸魷魚圈不過不失囉,冇乜特別