Café Circles

餐廳: Café Circles
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
資訊:

資訊:

✏️Lunch Buffet[$288/位 (成人) / $248/位 (小童)]餐廳環境好闊落 空間感十足😀坐得好舒服😌一入去餐廳見到一張應該坐到20人嘅超級長枱😂有啲harry potter學校晚宴嗰啲枱嘅感覺🤣啲凳設計好宏偉咁好特別🤓🔹我攞左好多刺身😆刺身有三文魚 吞拿魚 紅鯛魚 希靈魚🐟刺身食落好新鮮兼帶魚油香😌個人特別鍾意食三文魚同紅鯛魚 而且尚算厚切🤤🔹冷盤方面選擇都幾多 包括有凍蝦 青口 海螺 紫菜蛋卷 泡菜 各式各樣嘅壽司 煙三文魚 雜錦凍肉 沙律菜 煙燻吞拿魚 cold cut等等自己最推介嘅就係佢嘅煙三文魚同青口兩樣都好新鮮 青口仲要係大大隻😍 煙三文魚好夠鹹香🤪🔹熱食選擇就比較少啲 但整體嘅質素都唔錯 有紅酒燴雞肉 煎龍利柳 酒煮田螺 炒時菜 沙嗲牛樓 印度咖喱配薄餅 pizza 老火湯 粥品等等我自己最鍾意嘅係識佢嘅沙嗲牛柳🐮因為肉質好鮮嫩之餘而且好入味!!酒煮田螺同樣好出色而且係少少辣辣地勁惹味 螺肉係一拮就出嚟好易食😍另外仲有一個位置係有廚師喺度即切西冷牛扒🐮切出嚟大大塊 而且肉質幾鮮嫩一啲都唔un 個生熟到剛剛好😛牛扒幾入味所以呢個我都推
✏️Lunch Buffet
[$288/位 (成人) / $248/位 (小童)]

餐廳環境好闊落 空間感十足😀坐得好舒服😌

牛扒幾入味所以呢個我都推介🤤

除咗各式各樣熱食盤之外 仲有廚師即煮嘅部分👨🏼‍🍳
可以揀煮湯麵或者蒙古燒烤😌
而且配料係非常之多 你諗到平時食湯麵可以配嘅餸都有 而且師傅係勁慷慨俾超多份量落去🤣淥出黎好大碗🤣
🔹

之後就去到我每次食buffet都會超期待嘅甜品方面❤️甜品選擇比想像中多 當中最推介嘅係流心芝士撻同埋藍莓芝士蛋糕😚
芝士撻真心超好食!流心效果做到十足!撻皮唔厚但香脆 而且芝士餡好香濃😍食完一個係完全唔夠喉🤤另外藍莓芝士蛋糕個質感做到好creamy 忌廉芝士味好香🧀
雪糕方面佢哋係有一架Häagen-Dazs嘅雪糕車係刺身部隔離!!
我嗰日去總共有三隻口味 分別係我冇見過嘅香蕉味🍌雜莓🍓同埋忌廉曲奇🍪身為對雪糕瘋狂愛好者嘅我三隻味都食咗🤪🤪有Häagen-Dazs真心好吸引喔❤️
2018-10-27
用餐優惠
試食活動
朋友搬左去荃灣之後,經常去果邊而發現不少美食, 今次就去左<如心海景酒店>食“Late Lunch Buffet”, 岩晒鍾意訓晏覺的朋友,而且價錢非常抵食~ <Café Circle>環境非常優美,樓底高、空間寬闊, 可以舒舒服服嘆美食~ 食物方面款式超多,包括海鮮、冷盤、刺生、壽司~ 食物方面款式超多,包括海鮮、冷盤、刺生、壽司~ 仲有多款熟食、PIZZA、大師傅即場煮麵, 以及超人氣的鐵板炒麵, 最窩心的是可以排隊留低枱號,之後有專人送來~ 甜品方面亦有各式各樣,蛋糕類、芝士撻、新鮮生果、豆腐花~ 仲有Haagen Dazs雪糕!! 飲品方面有中式茶、咖啡、檸檬茶,仲有健康果汁添~ 蝦、青口新鮮值得推介,刺生方面三文魚肥美鮮甜~ 熟食款款味道都五錯,選擇都算多~ 甜品方面最愛半熟芝士流心撻,暖暖的,中間有流心,撻底酥脆~ 松露朱古力、和果子亦是必食~ 最後當然要食Haagen Dazs雪糕啦,有3款口味, 比較少有的乳酪味都有,我又食左2杯~ 整體來說幾好,服務好,職員有禮貌,收碟速度快速~ 食物選擇多,食材新鮮~價錢抵食,
朋友搬左去荃灣之後,經常去果邊而發現不少美食,
今次就去左<如心海景酒店>“Late Lunch Buffet”
岩晒鍾意訓晏覺的朋友,而且價錢非常抵食~

<Café Circle>環境非常優美,樓底高、空間寬闊,
可以舒舒服服嘆美食~

食物方面款式超多,包括海鮮、冷盤、刺生、壽司~

食物方面款式超多,包括海鮮、冷盤、刺生、壽司~

仲有多款熟食、PIZZA、大師傅即場煮麵,
以及超人氣的鐵板炒麵,
最窩心的是可以排隊留低枱號,之後有專人送來~

甜品方面亦有各式各樣,蛋糕類、芝士撻、新鮮生果、豆腐花~

仲有Haagen Dazs雪糕!!

飲品方面有中式茶、咖啡、檸檬茶,仲有健康果汁添~

蝦、青口新鮮值得推介,刺生方面三文魚肥美鮮甜~

熟食款款味道都五錯,選擇都算多~

甜品方面最愛半熟芝士流心撻,暖暖的,中間有流心,撻底酥脆~
松露朱古力、和果子亦是必食~
最後當然要食Haagen Dazs雪糕啦,有3款口味,
比較少有的乳酪味都有,我又食左2杯~

整體來說幾好,服務好,職員有禮貌,收碟速度快速~
食物選擇多,食材新鮮~
價錢抵食,Late Lunch Buffet只需要每位$200,大人小孩同價,
於每星期六、日及公眾假期的下午01:30~03:30提供,
同朋友家人優閑地食足2小時~
2018-10-20
用餐優惠
試食活動
2018-11-10 483 瀏覽
朋友生日🎂約了去荃灣的如心海景酒店食自助餐曾經去過一次,好友出嫁,記得酒店可以去到很高層望到海景,自助餐是第一次食,價錢很便宜餐廳在9樓,座位寬敞明亮,一入去就見到不同的蛋糕甜品,轉彎見到朱古力噴泉旁的水果已經拮好竹籤,又靚又方便。冷盆有長腳蟹、凍蝦、青口、螺,最估唔到會有小龍蝦!!!比較少見,國內同胞超級喜歡的我也要多吃點!麵檔太飽我沒有試,炸物有好幾款,有我最愛的炸蝦🍤旁邊還有大阪燒熟食也不能不食!我最喜歡是海鮮串和蒜蓉蒜扇貝行了一圈已經半飽....朋友都到齊晒人還會每人上一碟龍蝦鵝肝每人一份鵝肝香濃細滑!最後當然要食甜品,中式的紅豆沙要試一試,十分足料!絕不*稀*場,食埋Haggen daz滿足晒:)
朋友生日🎂約了去荃灣的如心海景酒店食自助餐

2018-10-25
慶祝紀念
生日
2018-11-08 501 瀏覽
如心廣場的自助餐,其實都不太記得自己之前有沒有去過,家人就100%肯定有去過,但我也沒有什麼記憶。因為在下邊與幾十名中國遊客擠擁了一輪升降機,上到來這一層又發現泳池沒有開,然之後推着旋轉門內進,全然沒甚記憶,感覺好像不曾來過這間餐廳。室內桌子不少,而且上邊的空間夠大夠廣闊,因此坐在這兒吃東西,感覺心境挺舒暢。冷盤那邊,除了三文魚,還有些像西式鎮江肴肉,肉味香濃,但又不會太鹹,啫喱狀那些的味道挺不錯。拿了一些長腳蟹,長腳蟹的味道淡淡的,略帶少許海水味,味道還好,不會太鹹,蟹腳亦都有大大條蟹肉。這裏比較突出的,反而是熱葷那邊的菜式,有不少海鮮。這樣也挺不錯,因為平日到酒店自助餐,很多時都只是冷盤有蟹腳、螺、蝦、青口等等。相反,這兒的熱葷菜式,例如有蒜蓉粉絲蒸扇貝,又有好像去飲宴的時候吃到的大條蒸魚、辣酒煮花螺等等。還有一隻是芝士焗大蠔,光是看樣子,那隻蠔已經顯得非常大了,而且,內裏的蠔肉亦都很大,大得來又不覺得完全熟透,保留蠔味,因此,白汁混和了芝士,配合起蠔一起吃,猶如白汁,又似忌廉湯,味道相當可口。另外,上次在尖沙咀那間朗庭酒店的體會,就是,為什麼餐廳要無端端給你一碟免費菜式呢,究竟是

冷盤那邊,除了

拿了一些

這裏比較突出的,反而是
,例如有
蒜蓉粉絲蒸扇貝,又有好像去飲宴的時候吃到的大條蒸魚、
辣酒煮花螺等等。

還有一隻是
,配合起蠔一起吃,猶如白汁,又似忌廉湯,味道相當可口。

另外,上次在尖沙咀那間朗庭酒店的體會,就是,為什麼餐廳要無端端給你一碟免費菜式呢,究竟是想給你試一些特色食品,定還是先讓食客飽了幾成,實在是無法猜想得到。

但就這點而言,如心廣場所贈送的就比較好,雖然
龍蝦不算太熱,但是龍蝦那舊肉也非常大,非常之彈牙。而除了龍蝦之外,另外那一件
鵝肝多士就更加出色,小小的,勝在油香,剛剛煎好,味道又香,油分充足,但又不令人感到太膩,的確挺出色

主要還有一點比較出色的,就是包括了飲料,例如,有橙汁、西柚汁、還有一部咖啡機,那麼,客人除了可以喝冷熱糖水之外,還有飲料可以自由斟取

就好像灣仔著名的自助山,星期六只是408 ,星期日連同免費任針飲料,竟然收費每人貴了$190,教人驚訝

雪糕也是有這個名牌子的雪糕,放在雪櫃中任君選擇,好像有幾隻味,就吃了咖啡以及朱古力味,雪得夠冷,味道也正常,咖啡味道較為香濃

另外其他的甜品
紫米露比較淡,但是在冷氣這麼冷的環境之下,喝一點熱的還是挺不錯。但是又產生矛盾,因為另外的
楊枝甘露,味道就夠香夠杰,無論芒果,抑或柚子的份量都不少,而且水不算多,因此吃起來,感覺非常杰身

2018-11-08 449 瀏覽
一早約定荃灣班舊同事吃自助餐、呢間餐廳有獨立房,所以傾計都唔會嘈到其他人👍🏻首先每人有一碟美食,芝士焗龍蝦,非常美味兼隻鉗去埋殼仲要好大隻,非常細心,鵝肝軟身,入口即溶,非常惹味🤤海鮮bar有5款海鮮,特別是長腳蟹好有肉。魚生區都有多款選擇,又新鮮又美味中式麵檔,最少有10多款餸選擇,最重要落埋辣菜甫,另有海鮮喎,有三款湯底選擇。甜品區亦有3處不同地方,真係試唔晒。佢個雪糕唔係普通貨呀。突然聽到叮叮聲,出去睇睇,嘩!玩火呀,原來係響到燒蠔。隻𧐢唔可以一般𧐢,吃落有D似桶𧐢,非常鮮味。個楊枝甘露晤係太甜。環境衛生,員工服務態度和藹,可以再試多次。
海鮮bar有5款海鮮,特別是長腳蟹好有肉。
魚生區都有多款選擇,又新鮮又美味
甜品區亦有3處不同地方,真係試唔晒。
佢個雪糕唔係普通貨呀。
突然聽到叮叮聲,出去睇睇,嘩!玩火呀,原來係響到燒蠔。
隻𧐢唔可以一般𧐢,吃落有D似桶𧐢,非常鮮味。
個楊枝甘露晤係太甜。
環境衛生,員工服務態度和藹,可以再試多次。
食友約飯聚, 剛巧是老公生日週, 女兒又連放4天假, 絕對不用趕着回家做灰姑娘, 於是我們選擇了最傳統, 又最grand的慶祝方式 - 食酒店自助餐. 為遷就一家三新界人, 友人還特意選了較便利我們的荃灣如心海景酒店Cafe Circles. ​座落荃灣西, 鄰近西鐵站, 當然十分便利, 近年這區發展迅速, 新樓盤不停湧現, 當然也帶動酒店餐廳人流. 我們選在週二用餐, 卻也人流甚多, 入座率該有8成, 慶幸是餐廳樓底超高, 佔地大, 感覺寛敞舒適, 空間感十足, 全無壓迫感. 因同樣是宴會和會議廳, 這裡的氣勢相當不凡, 華麗而尊貴.​作為媽媽, 對所有跟幼兒有關的也份外留神. 甫入門已瑣定這張很有型的BB椅為目標, 讓女兒可安座椅中用餐, 我也能專心享受食物呢XD​自助餐除了自選的食品外, 每位先送贈一碟芝士焗龍蝦併鵝肝. ​鵝肝厚身, 份量巨型, 煎得甘香, 我本人怕羶, 只能淺嚐, 細呷一口, 果真外脆內嫩, 沒有太顯著的羶味, 相當不錯. ​龍蝦則可原條起肉, 吃得舒適方便. 很有嚼勁的彈牙質感, 啖啖肉, 鮮味突出. ​自助餐海鮮不能少, 雖沒有生蠔, 亦有無限量供應的小龍
自助餐除了自選的食品外, 每位先送贈一碟芝士焗龍蝦併鵝肝.
自助餐海鮮不能少, 雖沒有生蠔, 亦有無限量供應的小龍蝦, 雪蟹腳, 青口, 熟蝦, 翡翠螺等, 整齊擺放, 每次也不會放太多出來, 保持新鮮.
刺身方面有三文魚腩, 油甘魚, 甜蝦, 八爪魚, 北寄貝等, 存放在玻璃櫃中, 即點即切, 確保新鮮. 我最喜歡北寄貝, 凍爽鮮甜, 嚼勁十足, 十分新鮮. 另外亦有不同類式的雜綿壽司.

​沙律的配料很豐富, 整齊排列好, 感覺整潔.
​另外, 亦有一些煙吞拿魚塊和三文魚片, 火腿等, 配搭健康清新.
​熱葷方面也甚有心思, 當中有巨型的焗蠔, 配上白汁, 肉厚而多汁, 十分美味.
​其他選擇還有蒜蓉粉絲蒸扇貝, 彈牙鮮甜, 而且供應不絕. 喜歡辣的不要放過這鍋辣酒煮花螺, 辣和麻交替, 並貼心的備上竹纖給食客挑出螺肉, 很有風味. 還有比較少有的羊架; 必食的推介是明爐燒味. 有叉燒, 燒鵝和脆皮燒肉, 都火喉十足. 蔗蝦也夠彈牙惹味, 女兒很喜愛.

​每次吃自助餐, 甜品總是我最先巡視的環節. 一來趁未被人切開前可影靚相, 二來也是我考慮要不要在主菜部份留力的元素. Cafe Circles的甜品絕對屬於高水準, 配搭創新, 最重要是味道不太甜, 吃多也不會膩 而且種類和選擇眾多, 有多款切餅, 小甜餅, 慕絲杯等.

​最矚目是在巨型的朱古力噴泉, 放在餐廳中央, 很有氣勢. 噴泉旁的水果擺放整齊有致, 一串串已預先串好, 安排相當貼心. 女兒最喜歡親手沾上朱古力, 只是擺放較高, 要抱着才能完成. 滿心歡喜回座位去, 這樣無型中也吃多了水果, 好玩又健康.
​每次buffet的重頭戲還有雪糕, 這裡供應是Haagen-Dazs雪糕, 口味亦很獨特, 例口香蕉, 雜莓, 櫻花味等, 雖然已很飽, 仍忍不住吃了幾杯呢.

​感謝食友的貼心安排, 還預訂了酒店蛋糕為老公慶祝, 味道是近年吃的蛋糕中最有水準的; 又送了不少禮物給女兒, 小朋友由最初的陌生怕醜, 到後來走的時侯跟友人手拖手走, 還話題多多, 感覺親厚了!
​「亞太海鮮盛宴」平日成人收費$428, 以信用咭結帳有75折優惠, 相當抵食. 以食物質素, 種類, 環境來說, 比不少港島或市區的酒店更有水準! 近來有朋友問我有什麼自助餐推介, 我也立即推薦了這間.
2018-10-16
2018-11-07 285 瀏覽
又到我嘅生日月啦 好友請我去如心酒店食buffet上次食過佢地嘅late lunch buffet 都覺得唔錯今晚終於有機會試下佢嘅晚餐lu勁正 餐廳宜架做緊亞太盛宴 每人送一客龍蝦+鵝肝之後就開始出去拎海鮮啦先食我至愛長腳蟹 鮮甜無比 海水味唔重啱啱好牛扒嫩滑有牛味 加埋黑椒汁好惹味魚生有吞拿魚 三文魚 八爪魚 北極貝 鮮味無比7點半左右 餐廳就推出大過手板白芝士焗生蠔每次每人只可以拎一隻 想食就排多幾次隊啦食飽就開始甜品時間 款式勁多最後食埋哈根大師雪糕大滿足 正
又到我嘅生日月啦 好友請我去如心酒店食buffet

每次每人只可以拎一隻 想食就排多幾次隊啦
食飽就開始甜品時間 款式勁多
最後食埋哈根大師雪糕大滿足 正
2018-11-06 9922 瀏覽
上網見到呢間酒店 Lunch Buffet 出左個「自助晏啲食」嘅優惠, 啱晒我呢 D Weekend 瞓到黃朝百晏先黎搵食嘅人。一入到餐廳, 就會俾張好長好長好長嘅木製餐檯吸引住, 驟眼一望, 呢張餐檯起碼可以坐 20 人, 好啱一大班朋友 / 大家族黎聚餐。餐廳內嘅環境非常開揚, 全落地大玻璃窗, 自然光完全滲透餐廳每個角落, 而且樓底極高, 唔會令人有侷促嘅感覺。頭盤青口、凍蝦、大螺、小龍蝦、海鮮紫菜蛋卷、甜酸齋、泡菜、壽司、刺身、日式冷麵、煙三文魚、雜凍肉、各式沙律菜、雜凍肉、泰式白雲鳳爪、Cold Cut ….. 齋食頭盤已經飽左 3 成。熟食紅酒燴雞肉、藥膳炆豬手、香草龍利柳配香草忌廉、海鮮意粉、炒什菜、蟹肉西蘭花、牛仔骨炒時菜、咖哩豬肉、雞串燒、印式羊肉燴飯、印式薄餅、Pizza、避風塘茄子、燒牛肉、老火湯 (合掌瓜沙參玉竹煲豬展)、西湯 (蕃茄忌廉湯)、海鮮粥、燒味、即煮粉麵、即煮蒙古燒烤 ….. 多到數都數唔晒。甜品有尊屬嘅 Haagen Dazs Counter, 提供 3 款唔同味道嘅雪糕, 仲可以自己加配料添。另外, 仲有好多唔同種類嘅小蛋糕、芝士撻、自製 Pa

頭盤
青口、凍蝦、大螺、小龍蝦、海鮮紫菜蛋卷、甜酸齋、泡菜、壽司刺身、日式冷麵、煙三文魚、雜凍肉、各式沙律菜、雜凍肉、泰式白雲鳳爪、Cold Cut ….. 齋食頭盤已經飽左 3 成。

熟食

甜品

另外, 仲有好多唔同種類嘅小蛋糕、芝士撻、自製 Pancake、中式糖水、中式糕點。

飲品
飲品 Corner 提供奶茶、咖啡、檸茶、檸水、青檸汁、橙汁任飲。
2018-11-04
午餐
呢度環境非常舒適,地方又夠大,想約多的人一齊食都應該無問題!而且食物種類繁多,連比較少見既燒味都有當然要試下有的有咩唔同啦,拎左件燒腩肉同叉燒,燒腩肉果然無失望,皮脆肉嫩,至於叉燒都好好,肥同瘦都各有供應,我就選擇瘦既但都好有肉汁,正!日式燒餅都唔錯,面頭係充滿鰻魚汁既厚切鰻魚!個皮咬落好煙韌,食落同大阪燒好相似,本來想話每樣只食少少,一件半件,但之後都忍唔住攞多件黎食。炸物亦都好吸引!其實我食BUFFET通常都唔食炸野,因為我覺得係要即炸先好食,但黎到見到有用機器烘住,就攞左幾件試下,炸雞、蟹捧同炸蠔係我至愛,幾乎都係外脆內軟,好有口感同肉汁!首推炸蠔,正呀!食落果然唔錯,反而覺得溫度剛剛好,唔怕炸完要等無咁熱先食。食左幾樣野後,侍應有菜送上,竟然有我至愛既鵝肝!!其實食鵝肝建議即刻食係最好,但我竟然有一刻唔捨得食,因為太多好野一次過係檯面鵝肝食落味道剛好,個人覺得再油少少會更好味!同碟加半隻波士頓龍蝦,因為連蟹鉗拆殻奉上,啖啖肉加芝士味,兩樣都係咸咸地好好味!牛扒都攞左一塊,見佢應該係MEDIUM,肉質剛好唔會鞋,剛剛熟又唔會太生。嘩!嘩!見到有其他人攞好大隻既焗蠔,但原來限量供應

而且食物種類繁多,連比較少見既燒味都有

食左幾樣野後,侍應有菜送上,竟然有我至愛既鵝肝!!

嘩!嘩!見到有其他人攞好大隻既焗蠔,但原來限量供應,我只好等下一輪,其實等都好快出下一輪,每人限取一個,又係一返埋位要即刻食,鍾意食蠔既真係要快手,大大粒肉好有口感,配上芝士味剛剛好,唔會太搶又食到蠔味同芝士味,值得推薦!!

開始要食返清淡少少,冷盤而家先開始,泡菜夠辣,鍾意食既其實幾開胃又健康。甜品我好多都想食,但都只好取捨,選擇幾件蛋糕同雪糕就夠。好滿足既一餐。

小食

壽司拼盤

甜品輔,好吸引!

有唔同既甜品杯、蛋糕,好好味!

冷熱款式好多,要有幾個胃先食得晒呀
超開心!
2018-11-05 215 瀏覽
慶祝朋友仔生日食個生日飯,見佢鐘意食自助餐就一於請佢食啦,如心酒店自助餐價錢中位,成人每位$428,但平時出面酒店自助餐要六七百蚊架,荃灣地點又方便👍🏻門口位置有將超大檯,啱哂公司飯局,family dinner 😜焗龍蝦及鵝肝多士,一人有一份架😊鵝肝火喉煎得剛好,龍蝦就啖啖肉再黎食埋長腳蟹😜隻隻腳都好粗大,仲好鮮味煎蠔餅,唔似平時食打冷店個款,呢度煎到真係一個餅粉絲蒸扇貝,扇貝大大隻,粉絲索哂d鮮味,正👍🏻最好就係有哈根大師既雪糕啦,凡一個人食咗凡杯吵

再黎食埋長腳蟹😜隻隻腳都好粗大,仲好鮮味

煎蠔餅,唔似平時食打冷店個款,呢度煎到真係一個餅

粉絲蒸扇貝,扇貝大大隻,粉絲索哂d鮮味,正👍🏻

最好就係有哈根大師既雪糕啦,凡一個人食咗凡杯吵
約吃飯其中一個難題就是選餐廳。無論日本菜,韓國菜,抑或港式火鍋都總會有人吃過,或者不喜歡吃。要找能滿足所有人的餐廳真的不容易。與其要選擇吃什麼,不如來一個Why Not All,自助餐什麼也可以吃。Cafe Circles位於楊屋道的香港如心海景酒店。荃灣西站A1出口不用十分鐘便到地點,十分方便。餐廳的樓底十分高,而且枱與枱之間有足夠距離,私隱度十足。即使說話大聲也不怕騷擾到他人。頭盤(⭐⭐⭐⭐⭐)一坐下店員便送上頭盤。一人一碟,質素自然高,包括煎鵝肝和芝士焗龍蝦。鵝肝的味道十分重,外表煎得香脆,內裏鮮嫩。吃起來油脂感十足。伴著法式麵包吃,感覺沒有那麼油膩,一人吃一件也沒有難度。另外的芝士焗龍蝦質素也十分高。廚師特別採用了淡芝士,吃起來味道沒有那麼重,反而更能突出龍蝦的鮮味。一人半隻確實有點兒不夠。海鮮冷盤(⭐⭐⭐⭐⭐)海鮮冷盤種類多,包括雪蟹腳,青口,小龍蝦,海蝦和翡翠螺等等。雪蟹腳十分粗壯,而且肉質甜美,吃起來啖啖肉。另外海蝦也十分新鮮,肉質結實。小龍蝦也十分惹味,吃了兩三隻也停不了口。要特別一讚廚師十分細心,事先已經把蟹腳剪開方便我們品嚐。眾多海鮮中以蟹腳最受歡迎,很多時候也缺貨

頭盤(⭐⭐⭐⭐⭐)
頭盤

海鮮冷盤(⭐⭐⭐⭐⭐)
海鮮冷盤
眾多海鮮中以蟹腳最受歡迎,很多時候也缺貨,但Re-fill的速度也挺快,等一會便有得吃。

壽司刺身(⭐⭐⭐⭐💢)
刺身也是自助餐的必食之選。這裏的選擇多,包括了三文魚,吞拿魚,希靈魚,八爪魚等等。雖然刺身要排隊,但廚師也挺鬆手,給我們的分量都算多。三文魚是厚切,油脂感十足,十分肥美。北寄貝也挺爽口。
壽司刺身
另外還有兩盤壽司,選擇十分多,以軍艦為主。
壽司刺身

芝士焗珍寶蠔(⭐⭐⭐⭐⭐)
珍寶蠔也是另一熱門排隊之選,每人限攞一份。焗蠔大隻肥美,而且廚師拿捏時間剛剛好,吃起來不會太乾,而且有淡淡的芝士味。但唯一缺點就是限時供應,想要吃的朋友就要打醒十二分精神。
芝士焗珍寶蠔

各樣熱食炸物(⭐⭐⭐⭐💢)
另外熱盤也十分多樣化,有串燒,蒸魚,焗扇貝,海鮮鍋等等。炸物是即炸的,十分香口,吃起來熱辣辣。配合咖哩汁令人欲罷不能。
各樣熱食炸物
另外也十分欣賞日式薄餅。吃起來煙煙靭靭,配合燒汁吃起來有點像大阪燒。
各樣熱食炸物

各式甜品生果(⭐⭐⭐⭐💢)
這裏的甜品選擇大約10至12款。其中葡撻吃起來熱辣辣,而且酥皮鬆脆,一啖一個就最適合。朱古力噴泉也是少數自助餐甜品,提供各樣生果,餅乾,棉花糖作配料,最適合小朋友一邊食一邊玩。生果就包括哈密瓜,西瓜,蜜瓜和菠蘿酥,十分不錯,清甜可口。
各式甜品生果

總括而言,這裏的自助餐性價比十足,食物款式多,而且食材質素高。偶爾吃一次放縱自己真的不錯。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Café Circles 荃灣楊屋道8號香港如心海景酒店暨會議中心9樓

推介菜式: 海鮮冷盤、芝士焗珍寶蠔

👍🏻高尚典雅
👍🏻食物精緻
👍🏻價錢合理
2018-10-17
芝士焗珍寶蠔
各式甜品生果
2018-11-04 339 瀏覽
今日去荃灣探老友,佢話帶我食buffet...呢間酒店做緊訂座有7折,$200幾有lunch buffet,不錯呢環境:星期日lunch不算很多人,有6-7成滿座...裝修光猛新正,設計好寛敞時尚,窗外景色都幾靚,居高臨下望住樓下的忙碌,幾寫意特別係門口的長長長枱同長櫈,好有氣勢好似拍電影裡面既城堡內的餐桌... 有feel食物:整體熟食、冷盆同甜品的款式都幾多選擇,數量平均。熟食我最愛...海鮮寛麵,海鮮大大隻爽口,個汁唔知係咪拿破崙汁,開胃又唔膩,想追call但又怕食得太飽,試唔到其他日式牛柳粒,有牛味濃又唔韌炆牛腩,超入味,又夠冧燒西冷牛肉,廚師即場薄切,牛味重,肉感軟軟,燒得剛好,粉嫩淡紅,微溫,配上芥末醬唔會好膩,一流蒙古燒烤,即叫即炒,夠鑊氣烤肉炒得香口嫩滑,烏冬色水唔多,但又幾夠味份量約2人剛好,不會很多,不用擔心大大扣減作戰力冷盤我最愛...印度酸魚幾特別,酸酸甜甜汁配上浸軟既炸魚,想唔到又幾好食豬肉啫喱、茄子配軟芝士、炒肉腸伴菜根、海鮮紫菜蛋捲呢幾款外型又靚,又好食咸肉配上蔬菜,有肉香又帶Fresh,配得好我自己亦扮意大利人食咸肉(ham)既方法,將煙三文魚捲芝士條,
今日去荃灣探老友,佢話帶我食buffet...

環境:
星期日lunch不算很多人,有6-7成滿座...

特別係門口的長長長枱同長櫈,好有氣勢
好似拍電影裡面既城堡內的餐桌... 有feel

食物:
整體熟食、冷盆同甜品的款式都幾多選擇,數量平均。

熟食我最愛...
海鮮寛麵,海鮮大大隻爽口,
個汁唔知係咪拿破崙汁,開胃又唔膩,
想追call但又怕食得太飽,試唔到其他

日式牛柳粒,有牛味濃又唔韌

炆牛腩,超入味,又夠冧

燒西冷牛肉,廚師即場薄切,牛味重,
肉感軟軟,燒得剛好,粉嫩淡紅,微溫,
配上芥末醬唔會好膩,一流

蒙古燒烤,即叫即炒,夠鑊氣

烤肉炒得香口嫩滑,烏冬色水唔多,但又幾夠味
份量約2人剛好,不會很多,不用擔心大大扣減作戰力

冷盤我最愛...
印度酸魚幾特別,酸酸甜甜汁配上浸軟既炸魚,想唔到又幾好食

豬肉啫喱、茄子配軟芝士、炒肉腸伴菜根、海鮮紫菜蛋捲
呢幾款外型又靚,又好食

咸肉配上蔬菜,有肉香又帶Fresh,配得好

我自己亦扮意大利人食咸肉(ham)既方法,
將煙三文魚捲芝士條,中和咸味,又有脆口感,正

到我最愛的甜品

芝士撻,淡香芝士味,滑滑口感,暖暖地又唔會好膩,
好想encore,但又想留肚試其他甜品

朱古力松露蛋糕,正呀!
是朱古力fans,一定要試,朱古力味超濃,咬落口感好似brownies一樣,軟中帶厚朱古力

焗桃撻、麵包布甸,都唔錯
甜度剛好,但我夾得唔好,放上我碟散開晒

有三款杯裝HaagenDazs雪糕可以揀,旁邊仲有幾款toppings,我最愛係焦糖脆餅
坐下坐下,再去食第二輪雪榚,發現
仲有多3-4款,太正了!

所以話,食buffet係要行多幾次,發掘新菜色,咁先無走寶

飲品
以免費飲品黎講,款式都算不錯

有茶、咖啡、橙汁、西柚汁,提供檸檬、牛奶、糖自己調。

服務:
整體服務友善,適時收拾餐碟。
廚師樂意介紹食物,亦不時加菜及擺盆,
令賣相保持美觀

值得一提,甜品區有部自助班戟機,按制等一陣就有班戟出,望住佢整幾得意... 不過想唔到原來細細塊,都好,唔怕食唔哂浪費

整體黎講,呢間buffet係扺食既,
又坐得幾舒服,同老友傾咗好耐,
身心都好飽足
2018-11-03 401 瀏覽
朋友生日🎂提議食buffet上網睇話呢到唔錯😊一於黎試試佢侍應帶我地入座時候🤭已經見到焗蠔二話不說放下小包包🤣即衝出去拎芝士焗蠔絕對唔能夠用大黎形容🤩要用「巨型」黎形容先岩😎大過我隻手喔蠔嘅質地幾creamy😚不過芝士忌廉重手左少少😅海鮮區有蝦、青口、小龍蝦等等......🦀青口都幾大隻,幾爽甜🐚食食下😁侍應向每位送上一碟主菜當中係芝士焗龍蝦+香煎鵝肝多士🤗龍蝦肉清甜爽口🦐加左芝士更惹味鵝肝唔洗講一定好食😉煎到外層微微脆不錯甜品有多款選擇🍮但最開心有Haagen Dazs雪糕🍦唔單止有草莓、雲呢拿等等味道...🍓呢到竟然有士多啤梨芝士蛋糕味😍真係不得了😘超開心
朋友生日🎂提議食buffet
上網睇話呢到唔錯😊一於黎試試佢
侍應帶我地入座時候🤭已經見到焗蠔
二話不說放下小包包🤣即衝出去拎芝士焗蠔
絕對唔能夠用大黎形容🤩
要用「巨型」黎形容先岩😎大過我隻手喔
蠔嘅質地幾creamy😚
不過芝士忌廉重手左少少😅

海鮮區有蝦、青口、小龍蝦等等......🦀
青口都幾大隻,幾爽甜🐚

食食下😁侍應向每位送上一碟主菜
當中係芝士焗龍蝦+香煎鵝肝多士🤗
龍蝦肉清甜爽口🦐加左芝士更惹味
鵝肝唔洗講一定好食😉煎到外層微微脆不錯

甜品有多款選擇🍮
但最開心有Haagen Dazs雪糕🍦
唔單止有草莓、雲呢拿等等味道...🍓
呢到竟然有士多啤梨芝士蛋糕味😍
真係不得了😘超開心

2018-11-02 323 瀏覽
對呢間自助餐既評價係食物種類超多!質素高!係一間食完會想再黎既餐廳!首先,每人會另上半只龍蝦同一件鵝肝。龍蝦好多肉同膏,肉實淨,唔會梅晒,用芝士去焗,好夾,好濃芝士味。鵝肝煎香,厚厚的,食落好creamy !記得趁熱食,咪凍左無甘好食沙律區有沙律菜、通粉、車厘茄同青瓜等,夠新鮮!冷盤區有煙三文魚,好香。仲有和牛粒同不同既火腿。壽司,唔會話好多花款,但要有既都有。因為要保留實力,所以無食到。凍海鮮區有小龍蝦、長腳蟹、蝦同青口。refill 得好快,好少會無既情況,對於中意食蟹既我黎講可以好放心甘慢慢食,唔洗一次過拎好多!海鮮新鮮,尤其是長腳蟹,夠大只,又好肉熱食有咖哩、蒸魚、泰式串燒、粉絲蒸扇貝、辣螺同燒味等。種類好多,每款只可試少少先可以食得晒。值得一讚既係佢個燒肉皮好脆,食到chok chok 聲。扇貝好吸引,好香蒜蓉味。西冷五至七成熟到,食落好稔,好濃郁既牛味。正!刺身有甜蝦、希靈魚、三文魚、八爪魚同北寄貝等。夠新鮮同肥美,唔腥,正!有幾款既芝士,因個人唔中意食,無試到。中意食既朋友可以試下!甜品有十幾廿款蛋糕、楊芝甘露同Haagen Dazs 雪糕等。好中意楊芝甘露!好濃郁,好甜

首先,每人會另上半只龍蝦同一件鵝肝。

沙律區
有沙律菜、通粉、車厘茄同青瓜等,夠新鮮!

冷盤區有煙三文魚,好香。仲有和牛粒同不同既火腿。

凍海鮮區

海鮮新鮮,尤其是長腳蟹,夠大只,又好肉

值得一讚既係佢個燒肉皮好脆,食到chok chok 聲。
扇貝好吸引,好香蒜蓉味。

西冷五至七成熟到,食落好稔,好濃郁既牛味。正!

刺身

甜品
有十幾廿款蛋糕、楊芝甘露同Haagen Dazs 雪糕等。好中意楊芝甘露!好濃郁,好甜,好香芒果味,做得好好味!甘多款甜品,總有幾款岩你!

水果朱古力噴泉!

好中意呢間自助餐,種類多而美味!會介紹朋友黎既餐廳!
2018-11-01 258 瀏覽
朋友生日,一大班友去了如心酒店食自助餐,貪佢價錢便宜,折埋約四百元,算係比較抵食,平時尖沙咀閒閒地六百幾蚊無走雞。首先一人會送一份芝士焗龍蝦及鵝肝多士,龍蝦爽彈,鵝肝甘香。海鮮有長腳蟹、小龍蝦、蝦、螺及青口,可能我們7:30先到,所以長腳蟹都只有幾隻爪剩,無再refill,不過其他海鮮都新鮮鮮甜,蝦肉又爽彈。另外有大大隻燒蠔,大過我手掌,表面舖滿芝士汁,味道不錯。沙律有幾款,自己配搭,亦有泰式鳳爪、薯仔沙律及新鮮沙律菜。刺身有三文魚、呑拿魚等,色澤鮮艷,但味道不夠鮮甜。冷盤有煙三文魚、黑椒呑拿魚、意大利腸等,款式都算多,而且味道不錯,亦不會太咸。扒類有牛扒及羊脾,前者肉味濃郁且嫩腍,後者可能近骨位,燒得太乾且韌。熱薰有十多款,天婦羅蝦、炸蠔、羊架、咖哩魚、薄餅,還有多款海鮮,粉絲蒸扇貝、蒸魚、串燒海鮮、酒煮花螺等,海鮮新鮮及味道調得不錯。甜品款式甚多,糖水、蛋糕、批、朱古力噴泉、Haagen daz雪糕。
首先一人會送一份芝士焗龍蝦及鵝肝多士,龍蝦爽彈,鵝肝甘香。

另外有大大隻燒蠔,大過我手掌,表面舖滿芝士汁,味道不錯。

沙律有幾款,自己配搭,亦有泰式鳳爪、薯仔沙律及新鮮沙律菜。

刺身有三文魚、呑拿魚等,色澤鮮艷,但味道不夠鮮甜。