2018-11-11
✏️Lunch Buffet[$288/位 (成人) / $248/位 (小童)]餐廳環境好闊落 空間感十足😀坐得好舒服😌一入去餐廳見到一張應該坐到20人嘅超級長枱😂有啲harry potter學校晚宴嗰啲枱嘅感覺🤣啲凳設計好宏偉咁好特別🤓🔹我攞左好多刺身😆刺身有三文魚 吞拿魚 紅鯛魚 希靈魚🐟刺身食落好新鮮兼帶魚油香😌個人特別鍾意食三文魚同紅鯛魚 而且尚算厚切🤤🔹冷盤方面選擇都幾多 包括有凍蝦 青口 海螺 紫菜蛋卷 泡菜 各式各樣嘅壽司 煙三文魚 雜錦凍肉 沙律菜 煙燻吞拿魚 cold cut等等自己最推介嘅就係佢嘅煙三文魚同青口兩樣都好新鮮 青口仲要係大大隻😍 煙三文魚好夠鹹香🤪🔹熱食選擇就比較少啲 但整體嘅質素都唔錯 有紅酒燴雞肉 煎龍利柳 酒煮田螺 炒時菜 沙嗲牛樓 印度咖喱配薄餅 pizza 老火湯 粥品等等我自己最鍾意嘅係識佢嘅沙嗲牛柳🐮因為肉質好鮮嫩之餘而且好入味!!酒煮田螺同樣好出色而且係少少辣辣地勁惹味 螺肉係一拮就出嚟好易食😍另外仲有一個位置係有廚師喺度即切西冷牛扒🐮切出嚟大大塊 而且肉質幾鮮嫩一啲都唔un 個生熟到剛剛好😛牛扒幾入味所以呢個我都推
[$288/位 (成人) / $248/位 (小童)]
餐廳環境好闊落 空間感十足😀坐得好舒服😌
牛扒幾入味所以呢個我都推介🤤
除咗各式各樣熱食盤之外 仲有廚師即煮嘅部分👨🏼🍳
可以揀煮湯麵或者蒙古燒烤😌
而且配料係非常之多 你諗到平時食湯麵可以配嘅餸都有 而且師傅係勁慷慨俾超多份量落去🤣淥出黎好大碗🤣
🔹
之後就去到我每次食buffet都會超期待嘅甜品方面❤️甜品選擇比想像中多 當中最推介嘅係流心芝士撻同埋藍莓芝士蛋糕😚
芝士撻真心超好食!流心效果做到十足!撻皮唔厚但香脆 而且芝士餡好香濃😍食完一個係完全唔夠喉🤤另外藍莓芝士蛋糕個質感做到好creamy 忌廉芝士味好香🧀
雪糕方面佢哋係有一架Häagen-Dazs嘅雪糕車係刺身部隔離!!
我嗰日去總共有三隻口味 分別係我冇見過嘅香蕉味🍌雜莓🍓同埋忌廉曲奇🍪身為對雪糕瘋狂愛好者嘅我三隻味都食咗🤪🤪有Häagen-Dazs真心好吸引喔❤️