餐廳: Cafe Deco Pizzeria (ELEMENTS圓方)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-15 165 瀏覽
👧🏻 到圓方Element 溜冰⛸️完~放學總是餓🤤第一時間就話要食野🙄行上2樓戲院隔離見到間意大利餐廳🇮🇹Cafe Deco Pizzeria🍕岩哂大小姐胃口👍🏻見到餐廳中央有個特製石爐🔥心諗Pizza一定正😋🇮🇹西班牙風味八爪魚前菜西班牙風味八爪魚🐙擺盤好精緻✨烤焗過既細粒薯🥔甜椒·番茄仔🍅橄欖粒🫒同八爪魚粒~八爪魚肉質鮮美彈牙👍🏻配上Romesco醬汁燴煮💧西班牙風味十足🇪🇸🇮🇹黑松露火腿薄餅鹹香火腿配上軟滑拉絲🧀水牛芝士~香濃既黑松露碎片💫用特製嘅石爐即叫即焗🔥薄餅餅底外脆內軟😋非常香脆無油膩👍🏻🇮🇹牛肝菌意大利飯義大利飯🈶嚼口👍🏻煮得軟硬適中~飯粒吸滿牛肝菌既獨有香味🤤每一啖都令人齒頰留香💨

🇮🇹西班牙風味八爪魚

🇮🇹黑松露火腿薄餅

🇮🇹牛肝菌意大利飯

• 西班牙風味烤八爪魚
2024-04-13 91 瀏覽
圓方戲院隔離,遇到呢間新派西式餐廳,仲可以望下溜冰場- 煙三文魚海蝦沙律 🥗煙熏三文魚和新鮮海蝦配搭沙律菜,健康有營之選- 海鮮至尊薄餅🍕有豐富海鮮包括蜆、蝦、魷魚等材料,配蕃茄醬餅底,即叫即造❗️店員更表示,佢哋採用世界頂級高溫石爐烤焗,使薄餅烤焗時受熱更加均勻,出來的Pizza自然香脆又美味😋- 美國黑安格斯肉眼牛扒🥩食開7成熟,肉質鮮嫩,多肉汁,而且唔韌,牛扒上有香草醬🌿- 飲品🥤點了朱古力奶昔和香蕉奶昔,兩款奶昔都牛奶味濃,口感順滑,飲完都幾飽肚- 甜品🍧點了雲尼拿意式雪糕,為美好的一餐劃上句號除了美食,值得一讚係餐廳店員十分親切友善,當有了小朋友,發覺搵baby/ kids friendly 餐廳好重要,呢間餐廳非常適合Family/ Friends gathering❗️
圓方戲院隔離,遇到呢間新派西式餐廳,仲可以望下溜冰場

- 煙三文魚海蝦沙律 🥗
煙熏三文魚和新鮮海蝦配搭沙律菜,健康有營之選

- 海鮮至尊薄餅🍕

- 美國黑安格斯肉眼牛扒🥩
食開7成熟,肉質鮮嫩,多肉汁,而且唔韌,牛扒上有香草醬🌿

- 飲品🥤

- 甜品🍧
點了雲尼拿意式雪糕,為美好的一餐劃上句號

煙三文魚海蝦沙律
海鮮至尊薄餅
雲尼拿意式雪糕
朱古力奶昔和香蕉奶昔
2024-04-12 130 瀏覽
放假同屋企人黎elements 行街食嘢,見到呢間Cafe Deco pizzeria 好似幾高級,環境又舒服,仲可以望住溜冰場食飯😌就揀左呢間。我地係門口出面已經見到有廚師整緊pizza,聞到都覺得好香😋前菜:烤豬腩肉串燒燒豬腩肉非常惹味!配上香脆杏仁碎同醬汁,食落口感一流👍🏻主食:燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯南瓜risotto有驚喜!豬腩肉唔會乾身,仲好軟冧,南瓜大大粒,多肉鮮甜!risotto份量足夠而且夠入味!😋😋😋Pizza: 卡邦尼薄餅🍕煙肉吾會好咸,菇🍄好香!特別欣賞佢嘅批邊,夠薄夠香脆!😋Drinks: 朱古力奶昔 & 無酒精雞尾酒朱古力味道濃郁仲有cream係面做點綴,又靚又好飲。無酒精雞尾酒💚Green Cooler 以 Ginger Ale、青瓜🥒檸檬汁調製而成,帶有淡淡的薄荷香氣。

前菜:烤豬腩肉串燒

燒豬腩肉非常惹味!配上香脆杏仁碎同醬汁,食落口感一流👍🏻

主食:燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯

Pizza: 卡邦尼薄餅🍕

煙肉吾會好咸,菇🍄好香!特別欣賞佢嘅批邊,夠薄夠香脆!😋

Drinks: 朱古力奶昔 & 無酒精雞尾酒

朱古力味道濃郁仲有cream係面做點綴,又靚又好飲。
2024-03-25
2024-04-05 231 瀏覽
同閨蜜 @l.am814 下午茶約會去左九龍站圓方 @cdpizzeria_hk 食左個2人份tea set!!!好大份好靚 食到勁飽飽地方舒服,個set又擺得勁靚、揾地方傾心事岩晒【 Tea Time Special 】.香脆爆谷蝦炸蝦好香 個層炸皮好鬆脆 食落一啲都唔漏.西班牙風味烤八爪魚呢個好好味 ,酸酸地好開胃,仲有薯仔,同蕃茄BB,其實事件依兩個前菜已經飽飽地【 然後我哋開始講吓主角】.Pizza - 夏威夷風光 8吋size 勁脆薄皮脆卜卜~芝士拉絲仲要好香好好味,雖然話兩個女仔,但係因為太好味,食吓食吓就食晒【 鹹點 】.特製香料脆雞翼 .烤豬腩肉串燒 ⬅️ 呢個啖啖肉好正💖.意式煙三文魚多士 【 甜點 】.馬卡龍 .士多啤梨,意大利馬卡邦尼芝士 🧀️呢個勁中意,奶香芝士味,入口滑嘟嘟.迷你可麗餅 .檸檬蛋白霜撻.迷你芝士餅
同閨蜜 @l.am814 下午茶約會
去左九龍站圓方 @cdpizzeria_hk
食左個2人份tea set!!!
好大份好靚 食到勁飽飽
地方舒服,個set又擺得勁靚、揾地方傾心事岩晒

【 Tea Time Special 】

.迷你可麗餅
.檸檬蛋白霜撻
.迷你芝士餅
2024-04-04 204 瀏覽
餐廳waiter 好熱情會不斷介紹菜式同問客人味道如何。佢哋嘅主打菜式係意大利薄餅,waiter介紹pizza係利用高溫石爐烤焗令食物更容易均勻受熱,而且菜式亦係即叫即做,食材用料都係新鮮。另外,牛扒嘅香草牛油都好特別,食落係特別柔軟,waiter話都係餐廳廚師自己調配,真係會食得出係handmade 牛肉他他係用完全生牛肉整成,如果容易肚瀉嘅人就盡量唔好揀。餐廳係開放式廚房,可以睇到廚師製作食物嘅過程。如果坐近窗邊位,有機會見到溜冰場嘅小朋友打hokey 比賽最後埋單$857(已加一), 叫咗pizza、牛肉他他、牛扒同朱古力milkshake, 兩個人食唔晒,三個人應該啱啱好

牛肉他他係用完全生牛肉整成,如果容易肚瀉嘅人就盡量唔好揀。

2024-03-28
  • 海鮮pizza
  • 牛扒
2024-04-04 120 瀏覽
今日同朋友去左圓方睇戲,睇完出到黎見到呢間餐廳,好似不錯,就試下先😋😋😋呢間餐廳無新派西式餐廳,走簡約風,環境舒適,可以透過開放式廚房睇到廚師製作食物,尤其係Pizza, 彩用世界頂級高溫石爐烤焗,使薄餅烤焗時受熱更加均,批底會更香脆惹味,所以推薦嚟到一定要試吓Pizza今次食左BEEF TARTARE $168牛肉他他Prime USA Beef, Herbed Croutons, Truffle Cream, Toasted BaguetteCHICKEN MEXICALI $182墨西哥辣雞Romesco Base, Charred Salsa, Mozzarella, Queso Fresco, Pineapple, AvocadoUSDA BLACK ANGUS RIBEYE STEAK (300g) $368美國黑安格斯肉眼牛扒Fries, Roasted Wild Mushroom,Garlic ButterDrinks 揀左APEROL SPRITZ 同85% CHOCOLATE GELATO MILKSHAKE雖然今次係衝着Pizza而來,但係牛扒有surprise,

今次食左
BEEF TARTARE $168

CHICKEN MEXICALI $182
墨西哥辣雞

美國黑安格斯肉眼牛扒

雖然今次係衝着Pizza而來,但係牛扒有surprise,夠Juice好味,大家即管又去試吓睇吓鍾意邊樣😊

2024-04-01 189 瀏覽
感覺大咗皓多,老婆揀咗最多人嗰間Cafe Deco Pizzeria,懷疑🤨有12怪盗優先場,戲院🎬全滿,全間餐廳🍴難得全滿,應該全都係鏡迷。我地坐咗最後一張枱,不過BB車要放門口,BB用品要一早攞定有d唔方便。老婆比較過餐同a la carte覺得a la carte抵d,叫咗夏威夷🌺風光Pizza($178),薄批,新鮮焗,熱辣辣,少少🤏拉絲,不過不失,一家人👨‍👩‍👧‍👧食。再叫個M6澳洲🦘和牛封門柳 🥩 ($398)5成熟,有期望,但都失望🙍,唔夠嫩,反而配菜既白汁焗薯仔🥔片皓食。而家香港🇭🇰食嘢貴同埋質素一般,明白大家點解出外消費
夏威夷🌺風光
M6澳洲和牛封門柳
2024-04-01
夏威夷🌺風光
  • 夏威夷pizza
2024-03-31 141 瀏覽
這天假期跟奶奶來個Girls Talk💕我們來到了位於圓方的✨Cafe Deco Pizzeria✨好好享受一下Tea Time☕️.❣️香脆爆谷蝦🦐一碟有六隻大蝦,蝦的外皮裹了一層薄薄的炸粉,入口香脆,蝦肉爽身,好吃👍❣️西班牙風味烤八爪魚🐙這道菜肴將鮮味豐富的八爪魚與各種配料結合在一起,裡面有薯仔,橄欖,茄仔等等…充滿了外國風情👍❣️pizza (夏威夷風光)🍕濃郁的芝士,酸甜的菠蘿,咸鮮的火腿,均勻鋪灑在柔韌的披薩面餅上,經烤爐高溫炙烤後便是一道美味的披薩料理。值得一提的是,這家店更是用傳統的意大利披薩爐去烤的❣️Tea Set 🧁🍰🍩🍪是今天的重頭戲🌟賣相精緻的三層Tea set,有三款咸點,六款甜點。特製香料脆雞翼🌟炸得香脆,外面有一點點辣粉,很惹味烤豬腩肉串燒🌟每串有兩塊大大塊的豬五花,加上特調燒汁很好吃意式煙三文魚多士🌟多士香脆,配上煙三文魚味道很夾馬卡龍🌟有一個檸檬和咖啡味的,甜甜的很好吃士多啤梨,意大利馬卡邦尼芝士🌟吃落去像乳酪一樣,有濃濃的奶香味,配上士多啤梨酸酸甜甜的果醬,味道很清新迷你可麗餅🌟口感煙靭,一口一個檸檬蛋白霜𡐿🌟味道香甜清新,檸檬味道更添清爽,撻皮脆脆的迷你芝
❣️香脆爆谷蝦🦐

❣️西班牙風味烤八爪魚🐙

❣️pizza (夏威夷風光)🍕

❣️Tea Set 🧁🍰🍩🍪

特製香料脆雞翼🌟
炸得香脆,外面有一點點辣粉,很惹味
烤豬腩肉串燒🌟
每串有兩塊大大塊的豬五花,加上特調燒汁很好吃
意式煙三文魚多士🌟
多士香脆,配上煙三文魚味道很夾

馬卡龍🌟
有一個檸檬和咖啡味的,甜甜的很好吃
士多啤梨,意大利馬卡邦尼芝士🌟
迷你可麗餅🌟
口感煙靭,一口一個
檸檬蛋白霜𡐿🌟
味道香甜清新,檸檬味道更添清爽,撻皮脆脆的
迷你芝士餅🌟
芝士味道濃郁,配偶上下面的餅底,吃落口很香口
餐廳整體的味道都不錯,份量也很足!我跟奶奶都吃到很飽🤣環境安靜,闊落,是跟朋友聊天的好地方我們的位置可以望到下方溜冰場,境觀不錯,侍應嘅服務態度好好✨
2024-03-30 146 瀏覽
住喺佐敦咁耐其實都唔多喺圓方度食嘢,去親都係睇戲多,就係成日睇戲都見到一間好正嘅意大利餐,今日終於都記得嚟試下喇,直頭就喺戲院隔離,食完一陣再去睇戲😎室內設計以簡約格調為主,環境舒適開揚,洋溢溫馨感覺嘢食方面選擇都多,主要新派西式餐廳,我哋今次叫咗三樣嘢食,一個烤豬腩肉串燒,一個墨西哥辣雞Pizza,仲有一個紅酒牛肉粗管通粉🤤烤豬腩肉串燒🐷豬腩肉入口即化,肉質嫩滑多汁,仲有炭燒的香氣。 每一根串燒都烤得岩岩好,外層微焦,內裡鮮嫩。 配上烤花生和海苔醬,口感更豐富。同醬汁都係非常突出,平時好少食到呢種味,我幾鍾意😋 墨西哥辣雞披薩🍕 辣雞肉配上辣椒和香料, 披薩底部酥脆,上面鋪滿了墨西哥風味的配料,番茄辣醬、蔬菜、墨西哥芝士、菠蘿同牛油果🥑。 每一啖都充滿了濃烈墨西哥風味。雖然辣但係我都接受到唔算好辣,出奇地好食👍酒牛肉粗管通粉🐃🍝牛肉特別嫩, 通粉本身很有嚼勁,跟牛肉的口感完美搭配,每一啖都感受到牛肉嫩滑和粗管通粉彈牙感,配料同醬汁都非常特別。飲品方面叫咗一杯有酒精嘅aperol spritz🍸🍹,職員講意大利好出名,成條街啲人都係飲呢一隻,超易入口,有D感覺好似以前去溝飲既Vodka

烤豬腩肉串燒🐷

酒牛肉粗管通粉🐃🍝

飲品方面叫咗一杯有酒精嘅aperol spritz🍸🍹,職員講意大利好出名,成條街啲人都係飲呢一隻,超易入口,有D感覺好似以前去溝飲既Vodka 溝橙汁,另外叫咗一杯朱古力奶昔 唔會太甜而且好又滑

咁啱安排咗我坐邊位,可以一路望住樓下嘅溜冰場,睇住人哋玩滾軸溜冰,幾過癮🥳
食飽飽再去隔離嗰度睇返場戲,滿足曬😌
5 年過去,原來 Cafe Deco 已經搬咗去 2 樓,就喺正戲院對面,環境比之前更大,坐位更闊落,食物質素就仍然保持水準!🥩 牛肉他他 ($168) 美國 Prime Grade 牛肉鮮嫩,仲有松露忌廉同好「脆」緻嘅法包,老公好鍾意呢個前菜!🍖 黑安格斯肉眼牛扒 ($368) 呢塊牛扒真係煮到啱啱好五成熟,扒上面放咗 Garlic Butter,入面生熟均勻,肉嫩多汁,配埋薯條、車厘茄同雜菇 #好食!🍕 海鮮至尊 #Pizza ($198) 呢度招牌之一,即叫即用石爐烤焗,#薄餅 底薄皮脆,海鮮有魷魚、鮮蝦、帶子同蜆仔等,嗰晚食唔晒第二日翻熱味道依然 OK 👌🏻🍰 Banoffee Delic ($78) 新嘅甜品 Menu 入面,我哋揀咗香蕉拖肥夾雜朱古力脆脆同糖脆核桃,比預期有驚喜,食落香甜唔膩,下次嚟一定會再嗌!🥤🍹 朱古力奶昔、Aperol Spritz ($58 / 72) 85% 朱古力 GELATO 奶昔味道香濃唔太甜,Aperol Spritz 係一杯清新帶啲香澀味嘅意大利 Cocktail,飲落醒神開胃。
牛肉他他
🥩 牛肉他他 ($168)
黑安格斯肉眼牛扒
🍖 黑安格斯肉眼牛扒 ($368)
海鮮至尊 Pizza
🍕 海鮮至尊 #Pizza ($198)
Banoffee Delic
🍰 Banoffee Delic ($78)
朱古力奶昔、Aperol Spritz
題外話/補充資料: Cafe Deco 服務親切,食物份量算大,某啲座位仲可以對住溜冰場睇人學溜冰。呢度唔止適合情侶,發覺都多一家大細嚟開餐,係一個食客 Friendly 嘅地方!
黑安格斯肉眼牛扒
海鮮至尊 Pizza
Banoffee Delic
朱古力奶昔、Aperol Spritz
Passed by this restaurant and saw this bargain tea set so I decided to try it.The mascarpone cream was really delicious with the berries and the lemon macaron had just the right amount of tartness. It missed canele but I was quite full and decided not to ask for it. The lemon tart also could have been more citric to balance out the savories.For the pizza, it was thin and crispy with quite a lot of toppings already given its size.For the savories, the flavors wee good but the choice of pork belly

For the savories, the flavors wee good but the choice of pork belly is a bit too fatty for a skewer. The chicken wings also had slightly a bit too much seasoning so I removed some of it which then tasted great.
However, given this price and having a nice place to enjoy an afternoon tea, really a great bargain at Elements.
2024-03-24
好朋友Stella和佢屋企人急急移民,萬般不捨,但同時又責任重大,因為我被安排要替佢爸爸個位!莫名其妙下做咗我同Stella 嘅好朋友 「男臣」嘅上司😅😅我都唔知點同男臣講嘅同時,原來佢已經揾佢啲同事收到風,咁我唯有約男臣出嚟親自同佢講…於是約左佢响ELEMENTS 的Cafe Deco Pizzeria食餐飯,聽Stella 講 「男臣」係一個十分得力的好助手,我又點會虧待佢呢~Cafe Deco Pizzeria我都唔係第一次黎,首先映入眼簾的是其時尚而寬敞的用餐環境,營造出一個適合朋友聚會和家庭用餐的氛圍,餐廳以其多國菜式薄餅聞名,並提供一系列精選的Appetiser、Main 和Drinks ,讓人期待😚Appetiser🔸🔸煙三文魚海蝦沙律 🥗🔸🔸以其精緻的擺盤和豐富的色彩吸引了我的注意,新鮮的煙三文魚片配上彈牙的海蝦,再加上綠葉蔬菜的點綴,不僅賞心悅目,更是味道的完美組合,為接下來的用餐鋪墊了一個好的開始!Pizza 🔸🔸 海鮮至尊 🍕🔸🔸這款Pizza是餐廳的招牌之一,薄餅底鬆軟而邊緣微脆,上面鋪滿了豐富的海鮮,包括鮮嫩的魷魚、多汁的蝦仁和鮮美的貝類,每一口都是海洋的
好朋友Stella和佢屋企人急急移民,萬般不捨,

Appetiser🔸🔸煙三文魚海蝦沙律 🥗🔸🔸
以其精緻的擺盤和豐富的色彩吸引了我的注意,
為接下來的用餐鋪墊了一個好的開始!

Pizza 🔸🔸 海鮮至尊 🍕🔸🔸
這款Pizza是餐廳的招牌之一,薄餅底鬆軟而邊緣微脆,上面鋪滿了豐富的海鮮,包括鮮嫩的魷魚、多汁的蝦仁和鮮美的貝類,每一口都是海洋的味道。特別值得一提的是,Pizza上撒有的香草和特製的醬料,使得整體風味層次分明,令人回味無窮!

Main 🔸🔸美國黑安格斯肉眼牛扒🍴🔸🔸
對於愛好肉類的我來說,這道主菜絕對不容錯過!選用上等的美國黑安格斯肉眼牛扒,我地食5成熟,經過精心烹調,外層烤得酥脆,內裡肉質柔嫩多汁。搭配薯條和醬汁也恰到好處,既能突出牛扒的肉香,又不失其原有的風味!

男臣揀咗一杯翠綠搶眼嘅
冇酒精雞尾酒💚Green Cooler 💚
佢話清爽解渴,帶有淡淡的薄荷香氣添!

我就揀左杯 🍫85% CHOCOLATE🍫
GELATO MILKSHAKE 朱古力奶昔,
朱古力味道濃郁又唔會太甜,還有鮮忌廉做點綴增加口感和視覺吸引力,好正!

餐廳位置在戲院旁邊亦望到溜冰場,
看着在溜冰場𥚃飛翔的人,好治瘉☺️
歡樂時光過得特別快,爭啲唔記得要同男臣入正題添呀….

📍 Cafe Deco Pizzeria
📍尖沙咀ELEMENTS圓方火區2樓2133號舖
2024-03-22
午餐
  • 煙三文魚海蝦沙律
  • 海鮮至尊Pizza
  • 美國黑安格斯肉眼牛扒
2024-03-20 130 瀏覽
呢間都係我其中一間最鍾意同埋成日去嘅西餐廳,位置就喺圓方入面,都算方便。有時週末夜晚都會比較多人,有機會要等位。個環境都算幾好,好開揚,可以見到圓方嘅溜冰場。食物種類選擇都幾多,有前菜、沙律、海鮮、肉類例如牛同羊、海鮮(之前有段時間有個推介海鮮拼盤都幾好食)、薄餅、意粉等等任君選擇。味道都算幾好,又唔會話太重口味或者油膩。上菜速度就正正常常,服務態度就中規中矩,唔係差,但亦都唔可以話好好。三個人食都起碼要$1000埋單,不過我覺得個性價比都算幾好,我會推薦。

• 白酒蜆肉意粉
2024-02-15 434 瀏覽
位於Elements商場戲院對面,最適合睇戲前後同家人朋友食個精緻西餐😛.Food Ordered:新鮮雜果沙律 ($138)黑松露火腿Pizza ($188)燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯 ($178).kuku推薦:燒豬腩肉南瓜risotto有驚喜!豬腩肉唔會太乾身,risotto份量足夠而且夠入味👍🏻👍🏻
Food Ordered:
新鮮雜果沙律 ($138)
黑松露火腿Pizza ($188)
燒頂級豬腩肉南瓜意大利飯 ($178)
kuku推薦:
2024-01-09 594 瀏覽
好細個已經好鍾意呢間餐廳,之前係經常食呢間餐廳嘅,因為呢個啲Pizza好好食。跟住我就因為呢間餐廳有松露餐而特別過嚟食,點知好失望因為我嚟到嘅時候松露餐已經冇咗啦。另一個失望點係間餐廳好似變咗快餐店嘅感覺啲侍應係會好熱誠咁樣熱切咁叫你落單然後好快都會收走你食完嘅嘢然後就抹枱埋單。講返啲嘢食,我哋嗌咗啲傳統嘅pizza,pizza應該係即刻整嘅關係,所以係等咗大概15分鐘,Pizza係正正常常你話係咪好經驗就唔係嘅不過都係好味。首先嚟嘅係羽衣甘藍沙律菜,沙律菜上枱嘅時候我係話咗一聲,因為係好大碟。除咗大碟之外賣相都算唔錯,羽衣甘藍食落去係好Fresh好新鮮。我哋仲嗌咗杯Milk shake不過真係普普通通, 上都冇影到,因為真係有少少意興闌珊好似去咗間快餐店咁同之前好大分別。食物味道算係唔錯,不過真係環境有點不對勁。
食物味道算係唔錯,不過真係環境有點不對勁。