今次又嚟到登打士廣場🤣 呢到真係有好多休閒舒適嘅cafe 同朋友静靜傾吓計 食吓飯就啱哂👍🏻 呢間cafe格局優美 店內亦都有唔少花同盆栽襯托 邊食邊欣賞🪴🌟 Set for two ($388)小編今次叫咗個二人套餐 包一款小食 兩款主食 兩款甜品 跟兩杯嘢飲($40@)份量足夠 算抵食🤩🌟 脆炸芝士蝦球 (小食)一共有八粒 外皮炸得鬆脆 同沙律醬非常夾 不過芝士味就唔算突出🌟芝士白汁焗鴨胸意粉 (主食)鴨胸焗得啱啱好 味道非常突出 可惜個白汁偏水 而且冇乜芝士味 係小編比較失望嘅地方😞🌟 黑椒牛仔骨配有皮薯角 & 沙律 (主食)牛仔骨香口 肉質偏嫩 薯角非常香脆 再配上沙律就感覺健康😙🌟 比利時窩夫 & 法式焦糖燉蛋 (甜品)窩夫配料滿滿 再加上啖啖忌廉 簡直非常邪惡 而燉蛋都香甜幼滑🌟特色飲品-壹月 (+$28)呢間cafe嘅特色飲品全部都係用月份嚟命名 而壹月其實就係包含咗朱古力棉花糖同雪糕 朱古力味濃 再配上棉花糖同雪糕一齊飲 口感非常豐富🥰🌟繽紛樂鮮奶 /朱古力系列 (+$18)同行友人就試咗繽紛樂系列 甫送到就聞到迎面而來嘅繽紛樂香味 入口層次頗厚 味道十分好 不過雖然

🌟 Set for two ($388)

🌟 脆炸芝士蝦球 (小食)

🌟芝士白汁焗鴨胸意粉 (主食)

🌟 黑椒牛仔骨配有皮薯角 & 沙律 (主食)
牛仔骨香口 肉質偏嫩 薯角非常香脆 再配上沙律就感覺健康😙

🌟 比利時窩夫 & 法式焦糖燉蛋 (甜品)

🌟特色飲品-壹月 (+$28)

🌟繽紛樂鮮奶 /朱古力系列 (+$18)
同行友人就試咗繽紛樂系列 甫送到就聞到迎面而來嘅繽紛樂香味 入口層次頗厚 味道十分好 不過雖然揀咗香芋 惟香芋味未夠濃郁

*另收加一服務費
2021-05-26 61 瀏覽
旺角出名多樓上cafe,行完信和梗係要去附近啲cafe chill 下🥰呢度啲座位都幾闊落,叫咗個白汁菠菜雞扒松子意粉,見到附近好多人嗌呢個意粉,所以就跟住嗌咗呢個包嘢飲嘅套餐🍹估唔到意粉分量好似比兩個人食都夠,而且啲意粉都可以掛住啲汁!雞扒都好大舊,啖啖肉抵讚✌🏻仲有叫咗個白汁煙三文魚意粉!三文魚好似朵玫瑰花咁,睇得出廚師都幾有心機,個白汁煙三文魚意粉咁精緻,今次同朋友嚟打卡一流✌🏻煙三文魚大概有四五塊,夠厚同埋夠新鮮,又唔會太咸!不過意粉都有啲黑椒用嚟調味,唔鍾意食黑椒嘅朋友可以預先同服務員講聲🤣

雞扒都好大舊,啖啖肉抵讚✌🏻

煙三文魚大概有四五塊,夠厚同埋夠新鮮,又唔會太咸!

2021-05-25 77 瀏覽
今次黎到登打士廣場既一間cafe食晚餐,夜晚去到燈光暗暗地,可以兩個人靜靜傾下計食下野,地方環境好大,分為兩邊,一邊淺藍色小清新,另一邊係型格復古風。———————————————-蝦多士(4件)$45多士炸得好香好脆,食落唔算好油,淡淡既蝦味配上泰式辣醬,話咁快已經食哂🤭FAB拼盤(餃子、雞翼、ufo)$68拼盤有多種小食可選擇,今次揀左餃子、雞翼、ufo,份量兩個人食岩岩好。餃子炸得好脆,又唔怕油,餃子🥟內餡有木耳椰菜絲,食落爽爽地,最鐘意就係呢個!雞翼都炸得岩岩好,而UFO內有芝士火腿,份量充足👍🏻忌廉海蝦明太子意粉$128見到好多人都點呢個意粉,我又試下係味真係咁好食先!呢個係偏濃郁既意粉,絕對係我食過既明太子意粉中味道數一數二濃!唔算好多汁,每條意粉都痴滿明太子,鐘意明太子既朋友一定要試下啊!!————————————————環境:👅👅👅食物:👅👅👅👅性價:👅👅👅服務:👅👅👅

———————————————-

性價:👅👅👅
服務:👅👅👅
蝦多士
2021-05-24 40 瀏覽
今日又在旺角覓食,因為下埸是4點,所以一定是樓上Cafe ,而樓上cafe 又一定是登打士廣場啦🤣今日就選了9樓的Cafe Fabulous 🤗 裝修簡潔,田園風,梳化位夠多又夠寛躺🤗意大利番茄濃長通粉配司華力腸$68 ,可以加錢加其他配料如雞翼或雞扒等。湯底濃郁很香蕃茄味,而且有少少牛肉碎作調味,長通粉軟硬適中👍🏻卡邦尼意大利粉$118, 份量很足🙈幸好和朋友些牙,醬汁很creamy ,很香濃,調味適中,而且配料有蘑菇火腿煙肉粒等夠惹味😋凍檸檬茶,茶夠濃,味度適中!

凍檸檬茶,茶夠濃,味度適中!

2021-05-20 55 瀏覽
#旺角cafe ♡ 𝒞𝒶𝒻𝑒 𝒻𝒶𝒷𝓊𝓁𝑜𝓊𝓈 ♡仲記得讀書時成日同朋友去旺角樓上cafe咁岩係旺角見野食唔貴入到去以前d回憶番曬黎cafe主色調係湖水綠色有好多梳化位好闊落有好大空間感𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧❥忌廉海鮮湯配意大利粉,份量好大份,每一啖意粉都掛住忌廉汁,意粉比較清,個人覺得再濃d就好,不過餃子出色夠脆🍝❥流心雞蛋多士盒配芝士鮮雜菌,多士索埋蛋汁加芝士好夾,入面仲食到落左d沙律醬,味道都唔錯,記得脆時襯熱食❥ 榛子朱古力,賣相唔錯,朱古力味濃,唔會太甜岩岩好🍫❥百香果梳打,淡淡百香果味味幾清新,如果有埋粒粒百香果籽就好了𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧📍旺角登打士街43H號登打士街廣場9樓#hkfoodmemories_cafe#foodie #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkig #food #foodpron #likesforlike #hktstfood #foodstagram #restaurant #hktstfood #旺角好去處 #香港美食 #tasty #caf
#旺角cafe ♡ 𝒞𝒶𝒻𝑒 𝒻𝒶𝒷𝓊𝓁𝑜𝓊𝓈 ♡

仲記得讀書時成日同朋友去旺角樓上cafe
咁岩係旺角見野食唔貴
入到去以前d回憶番曬黎
cafe主色調係湖水綠色
有好多梳化位好闊落
有好大空間感
𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

❥ 榛子朱古力,賣相唔錯,朱古力味濃,唔會太甜岩岩好🍫

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

📍旺角登打士街43H號登打士街廣場9樓

#hkfoodmemories_cafe
#foodie #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkig #food #foodpron #likesforlike #hktstfood #foodstagram #restaurant #hktstfood #旺角好去處 #香港美食 #tasty #cafe #relax
2021-05-20 44 瀏覽
☕️Cafe Fabulous地址:旺角登打士街43H號登打士廣場9樓😝記得之前都睇過話登打士街廣場入面嘅Cafe食物質素一直都唔錯,今日去到旺角行街,見到呢間之前冇試過,而且同行嘅友人都話想一齊嘗試吓,所以就入咗去啦!🍝芝士蘑菇黑松露意粉 $118不得不提呢度嘅黑松露香味濃郁,本身以前對黑松露無感,但係今日加埋落去意粉幾突出到佢嘅香味。另外呢份住得乾身,所以落埋意粉汁嘅時候就唔會咁快淋晒,而且蘑菇嘅味道亦都唔會蓋過黑松露。🍑蜜桃梳打 +$5梳打走冇乜特別,就係平時飲到嘅蜜桃香味,但係喺呢個炎熱嘅天氣之下都幾解渴。🫐藍莓香蕉窩夫配雪糕 $58呢度成大片窩夫頗鬆軟,喺藍莓同香蕉上面仲有一啲燕麥作點綴,而且啲雪糕口感綿密,都算幾唔錯架
☕️Cafe Fabulous
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

🍝芝士蘑菇黑松露意粉 $118

🍑蜜桃梳打 +$5

🫐藍莓香蕉窩夫配雪糕 $58

2021-05-19 136 瀏覽
首先,門口個女店員黑口黑面咁同我地落單,又好西面咁。之後,我地食完碟意大利飯,佢拎碟千層麵黎我地張枱,佢唔係收左個碟,而係响上面放千層麵,我地完全係黑人問號。之後,我地食晒主菜,叫佢上二人餐既甜品,我地係叫左佢上甜品,佢都應咗:好啊!我地就等啦,等左三四個字之後發覺唔對路,因為個甜品仲未到,之後就催佢啦,佢問:依家上呀?我地又問晒號,明明叫左,佢又應左我地😂又收晒我地食完果啲碟以為佢係準備上甜品的,點知佢唔記得左。然後,佢又行返黎話我地未揀要咩甜品喎,明明一早就講左要啲乜🙂 然後,啲甜品終於到咗,同埋終於係第二個店員拎甜品俾我哋,佢仲好有禮貌咁放低啲野食,同埋講嘢嘅語氣都比較溫和。其他店員都好有禮貌,唯獨係嗰個女店員服務態度差。間cafe亦算坐得舒服,食物質素亦不算差(但價錢略貴),都係即叫即整,就係該女店員成為左害群之馬,請多加檢討,謝謝🙏🏼
首先,門口個女店員黑口黑面咁同我地落單,又好西面咁。
2021-05-19 61 瀏覽
晚上要回公司開會,便吃個下午茶再回公司。Cafe是個不錯的選擇👍🏾可以一個人靜靜地坐在角落,慢慢享受。🔶煙三文魚流心雞蛋多士盒這個造型感超強!厚厚的麵包像層層疊般,而中央挖了一個洞,放進一隻半生熟的蛋,端上來震騰騰🤪喜感十足🤪造型超酷!上面的半生熟蛋還加了芝士和一些類似沙律醬的醬料,鹹鹹的😚麵包中間夾着大大塊的煙三文魚🤩三文魚超大塊,又夠厚!吃下去有濃濃的煙燻味😋正正👍🏾還有,不要以為麵包那麼厚就不好吃~非常之脆😱好吃好吃😛🔶芝士雜菌焗薯蓉這個薯蓉超多菇😚有幾種菇啊❤️而且不是切成一粒粒,是一整條菇💕上面還舖上鹹鹹的芝士粒,為這個薯蓉增添味道~而薯蓉並不是乾爭爭的,吃下去不會感到口乾乾👍🏾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️煙三文魚流心雞蛋多士盒$52⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️芝士雜菌焗薯蓉$38📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍Cafe Fabulous (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

晚上要回公司開會,便吃個下午茶再回公司。

🔶煙三文魚流心雞蛋多士盒

🔶芝士雜菌焗薯蓉

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
煙三文魚流心雞蛋多士盒$52
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士雜菌焗薯蓉$38
📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
Cafe Fabulous (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場9樓
一入去呢間cafe好特別,先進入一個好少女好夢幻,加上湖水綠色的梳化,令人好fanatasy的感覺!因未到天黑,光線充足,會選取的地方。如果入黑,我會揀另一邊較有情調的氣氛!忌廉海蝦明太子意粉足足有十隻蝦!!! 係十隻!!! 忌廉加明太子簡直係襯絕!圍住意粉舖放,巧靚和心思!正!吉列豬扒配日式咖哩日式咖哩不太辣,味道平易近人,小朋友都岩食,加上脆卜卜既吉列豬扒,無得輸。⁣青蘋果綠茶清爽、酸甜、清香!有別於一般的調味劑飲品,感覺蘋果是新鮮搾的!太好飲, 爭啲想要多杯! 榛子mocha咖啡 經典特濃咖啡、新鮮蒸煮牛奶、甘濃的朱古力風味以及細膩的榛子甜香融合於一,造就無可比擬的綿滑口感。

吉列豬扒配日式咖哩

青蘋果綠茶

榛子mocha咖啡

2021-05-13 38 瀏覽
香港人生活節奏快,好多餐廳為左賺錢,都會限時食飯,90分鐘/60分鐘,最誇張見過得40分鐘,咁趕食飯,返工lunch hour就無所謂,但放工約fd傾心事,有時都真係唔志在食,想吹水多過食野。登打士廣場cafe出名可以坐得耐,又有boadgame 可以比你坐低玩一陣。呢間menu寫明可以坐2.5小時😍真係好佛心。Set menu唔算貴,平均都係一百蚊鬆d一位,我揀左明太子海蝦意粉$128好creamy多汁,意粉有咬口,D蝦比想像要多,cafe黎講都幾唔錯,服務態度又好好,食完都由你坐係度,叫加水都好好笑容如果想搵朋友吹水hea都會考慮再黎呀!
香港人生活節奏快,
好多餐廳為左賺錢,都會限時食飯,
90分鐘/60分鐘,最誇張見過得40分鐘,
咁趕食飯,返工lunch hour就無所謂,
但放工約fd傾心事,有時都真係唔志在食,
想吹水多過食野。

呢間menu寫明可以坐2.5小時😍
真係好佛心。

Set menu唔算貴,
平均都係一百蚊鬆d一位,
我揀左明太子海蝦意粉$128
好creamy多汁,意粉有咬口,
D蝦比想像要多,cafe黎講都幾唔錯,

服務態度又好好,食完都由你坐係度,
叫加水都好好笑容

如果想搵朋友吹水hea都會考慮再黎呀!

2021-05-11 26 瀏覽
最近疫情稍好一些,大家在外吃飯的機率又提高了許多。前段時間在網上看到介紹說旺角登打士街43H號登打士廣場9樓有一家名Cafe Fabulous的西餐廳不錯,決定放工與朋友一起去那嘗嘗!餐廳環境寬敞舒適,淸新雅致,淡淡的湖藍色讓人感覺很舒服!餐牌上的內容還真的不少,今天我們僅選了其中幾種,Set Meal包埋飲品,非常貼心。HKD119卡邦尼意粉,醬汁充足,味道濃郁,意面勁道順滑,咬嚼有味,與忌廉、磨菇、煙肉、洋蔥等溶為一體,真不愧為完美的一盤西餐! HKD138牛仔骨配薯蓉,牛小排煎至金黃,外酥內嫩,肉質鮮美,香味撲鼻;薯蓉軟糯光滑,口感細膩,真的是入口即溶,回味無窮!餐飲選擇非常多,荔枝綠茶清甜可口,配西餐飲都好舒服!餐廳整體環境很舒服,位置間隔也很大,在工作之余能和朋友一起吃上一頓可口的西餐也是一件非常開心的事!

餐飲選擇非常多,荔枝綠茶清甜可口,配西餐飲都好舒服!

2021-05-10 27 瀏覽
Cafe Fabulous 旺角登打士街43H號登打士廣場9樓一入到餐廳就比佢歐陸式風情既氣氛吸引住,環境果然就如其名,夠晒fabulous啦🥰🥰坐到卡位感覺舒服到想坐到chill多好一陣tim呀🤤🤤自家製芝士肉醬意粉 $88芝士比得好足料,意粉食落仲熱辣辣,芝士攞上黎仲有拉絲效果呀✨肉醬又比得好多好juicy,成個效果好高卡又暖笠笠,食完好滿足呀😋😋芝士白汁煙鴨胸意粉 $88呢個同樣都係加上左芝士既意粉,但配上白汁感覺好唔同,白汁圓潤左芝士既膩感,同時芝士又加強左白汁本身既忌廉奶味,加上調制左既煙鴨胸,食落去果個豐富感絕對唔會比頭先既芝士肉醬意粉少。兩個都係高卡又滿足之選呀👍🏻👍🏻飲品:冷杏仁咖啡、Flat white各加$15 (單售$45)不得不讚一讚Fabulous既飲品,尤其杏仁咖啡沖得特別出色,甜味同咖啡濃度恰到好處,仲啖啖都試到香厚既杏仁味☺️ 建議大家黎cafe Fabulous都可以試下呢度既咖啡。好味指數:😋😋😋😋打卡指數:😋😋😋😋😋大份指數:😋😋😋😋性價比指數:😋😋😋😋
Cafe Fabulous

打卡指數:😋😋😋😋😋
大份指數:😋😋😋😋
性價比指數:😋😋😋😋
2021-05-10 25 瀏覽
Cafe Fabulous(旺角)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•自家製芝士肉醬意粉 $88 (連指定飲品)•芝士白汁煙鴨胸螺絲粉 $88 (連指定飲品)•提拉米蘇朱古力脆脆鮮奶 (跟餐+$15)•凍檸茶 (跟餐$0)••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:以前做學生嘅時候,會上嚟呢啲旺角樓上cafe食飯,同朋友一齊玩吓board game傾下計!好耐無去就去食吓~首先芝士肉醬意粉比想像中吸引!成個意粉拎落咗唔少香草,令成個意粉都好香,面頭仲加咗塊薄荷,係出奇地夾🤣🤣肉醬份量亦都啱啱好,唔會食食吓無晒醬乾爭爭!另一個螺絲粉就係朋友食嘅,朋友話都唔錯。飲品方面,加錢嘅嗰杯特飲幾好飲,唔會太過甜,同時又飲到提拉米蘇味,幾特別!可以一試。檸檬茶就正正常常,唔需要加錢嘅仲有檸檬水、檸檬蜜同埋柚子茶揀!••••••••••••••••••••••••••••••♥️特色:呢間餐廳以前好多學生會喺度聚會,當日都見
Cafe Fabulous(旺角)
♥️餐點:
•自家製芝士肉醬意粉 $88 (連指定飲品)
•芝士白汁煙鴨胸螺絲粉 $88 (連指定飲品)
•提拉米蘇朱古力脆脆鮮奶 (跟餐+$15)
•凍檸茶 (跟餐$0)
♥️食評:
♥️特色:
呢間餐廳以前好多學生會喺度聚會,當日都見到有學生喺嗰度用電腦溫習!坐得幾舒服,環境都幾寧靜。
飲品方面亦都有好多選擇,對於選擇困難嘅人嚟講真係好難揀!🥺🥺
2021-05-08 40 瀏覽
今次黎到旺角嘅樓上cafe,cafe環境好舒適,叫咗個黑松露軟殼蟹意粉,軟殼蟹大大隻,意粉份量都幾多,醬汁亦都好多🤣🤣黑椒汁雞扒意粉大大碟都算抵食!👍🏻榛子朱古力🍫,朱古力味濃郁,而且仲有好多條繽紛樂雞嘢飲上面🤣,可以用來打卡添啊🤣,好睇又好食唔錯。金桔檸檬乳酸🍊,味道正正常常,酸酸甜甜都算幾開胃🤣🤣黎到當然唔少得要玩下Board game啦,cafe有唔同嘅遊戲比大家同朋友一齊玩㗎~
黑椒汁雞扒意粉大大碟都算抵食!👍🏻

金桔檸檬乳酸🍊,味道正正常常,酸酸甜甜都算幾開胃🤣🤣
2021-05-07 33 瀏覽
餐廳:Cafe Fabulous地區:旺角地址:旺角登打士街43H號登打士廣場9樓日期:3/5/2021時間:18:30人數:2人 等位: 0mins 價錢: $230收工之後諗住拍下拖睇電影咁啱我哋想睇嘅電影要九點幾先開場,於是我哋就上OpenRice度搵樓上Cafe食下野同Hea下時間,一上到去地方好大而且環境好乾淨👍我哋嗌左DC4吉列豬扒配日式咖喱($98)配芒果梳打($5)、S23 FAB拼盤($68)再加P3 芝士自家製肉醬焗薯蓉($38),加一後總共$230。吉列豬扒好好食😋,又香又脆,雖然佢嘅炸衣係厚身果款但真係好食到停唔到口😝而咖喱方面我哋就覺得唔夠濃味,不過呢啲都比較偏個人口味嘅習慣🙈FAB拼盤我哋揀咗雞翼、薯條同UFO,雞翼應該之前有醃過所以好夠味焗完之後皮脆肉嫩😆,薯條份量好多😚啱晒我哋呢啲薯條愛好者,UFO入邊就有火腿加芝士,麵包烘得啱啱好,外層脆脆地入面好足料😙而芝士自家製焗薯蓉估唔到份量咁大🤩,原本仲以為只有KFC薯蓉嘅份量,薯蓉很滑,充滿奶味同牛油香😌配合溶化嘅芝士及薯蓉加埋肉醬,每一啖都十分實在同滿足🤤🤤鍾意食薯蓉嘅朋友仔絕對唔會令你失望😁依間cafe價
餐廳:Cafe Fabulous
地區:旺角