2017-06-06
印象中,除了好多年前去過銅鑼灣的阿貓地攤以外,好似冇去過其他喵喵Cafe了。今日喺附近行完街,就拉咗男朋友上黎食tea。差唔多四點鐘上到嚟,估唔到樓上Cafe都咁旺場,睇黎幾位喵星人真係好受歡迎。侍應招呼我哋坐低之後,推介我哋試下流心厚多士同埋下午茶餐,於是我地就叫左兩個餐再加啲小食。三重口味Donut三文治賣相可愛,三個烘得香脆的donut包夾住煙三文魚、salami同Parma ham,又幾好味喎下午茶餐有跟飲品的,menu有啲喵喵系列特色飲品,不過我見可以加$30可以有花茶,冇限refill,咁我就揀左壺茶。侍應放好左個靚靚爉燭座之後,就點好爉燭,放好壺花茶,叫我焗一陣先飲。花茶個茶隔落左唔少玫瑰花,焗左一陣已經聞到淡淡的花香。嘆住冷氣飲熱辣辣嘅花茶,感覺非常寫意跟住個蜜糖雞翼到咗,一碟四隻,蜜糖味香濃,雞肉又滑又多汁,好味道仲叫左個芝士肉醬焗薯條,用個喵喵形狀嘅碟子上台,切合番cafe的主題,不過薯條焗得乾咗小小。食左咁多野之後,飽飽地就周圍行下搵喵喵影下相。原來Cafe有間房仔,入面有求婚/生日嘅佈置,好適合搞party我地仲見到有個櫃放滿boardgame 遊戲,真係可以喺
今日喺附近行完街,就拉咗男朋友上黎食tea。
三重口味Donut三文治
蜜糖雞翼
我地仲見到有個櫃放滿boardgame 遊戲,真係可以喺度hea成個下午
之後,就叫侍應上埋個厚多士啦,好期待呀~
我地叫咗一人份量嘅厚多士,Size唔係好大,不過個造型好cute呀!我地揀咗竹炭包配流心奶黃餡,一切開件厚多士,啲餡就緩緩地流出來了,餡超多,我地掛住影相,搞到啲流心奶黃流到張枱都有
竹炭包配流心奶黃餡厚多士
講番味道,竹炭包無乜特別味,但個流心奶黃醬好正,甜得黎帶啲鹹蛋黃嘅咸香味🤤
Hea咗一大輪,同喵喵影左N張相之後終於捨得走,下次再見啦各位喵星人