4天前 0 瀏覽
這家剛開業的時候來過, 之街路過數次都客滿,這次特意下午黎最喜歡靠落地窗的位置, 滿是陽光午市套餐款式豐富,價錢亦吾貴食物質素不錯!招牌串燒拼盤做緊優惠,好抵食有雞肉,豬肉,牛肉,雞皮,雞中翼,豬頸肉,牛仔骨等等燒到外焦內嫩,特別是雞皮,烤得酥脆香口牛仔骨滿足油香,十分惹味豬手豬髀(配白飯)豬手肉質軟嫩,味道濃郁得來又唔會過鹹真是邪惡到極致豬頸肉濕炒河炒得幾有鑊氣,蔬菜非常多豬頸肉都幾入味,絕對係飽肚之作

這家剛開業的時候來過, 之街路過數次都客滿,這次特意下午黎
最喜歡靠落地窗的位置, 滿是陽光

午市套餐款式豐富,價錢亦吾貴
食物質素不錯!

招牌串燒拼盤
做緊優惠,好抵食
有雞肉,豬肉,牛肉,雞皮,雞中翼,豬頸肉,牛仔骨等等

燒到外焦內嫩,特別是雞皮,烤得酥脆香口
牛仔骨滿足油香,十分惹味

豬手豬髀(配白飯)
豬手肉質軟嫩,味道濃郁得來又唔會過鹹
真是邪惡到極致

豬頸肉濕炒河
炒得幾有鑊氣,蔬菜非常多
豬頸肉都幾入味,絕對係飽肚之作
5天前 0 瀏覽
今日去the one 食泰國菜,地點超就腳,環境非常,座位寬敞整潔,仲有落地玻璃可以睇下街境,同朋友聚腳既好地方我地叫左泰式青咖喱牛腩鍋,有個火爐熱住,keep住暖笠笠,味道甜甜辣辣,牛腩好入味,我地仲叫左印度薄餅,配咖喱一齊食,酥脆口感,充滿牛油香,同咖喱真係絕配,當然唔小得泰式炒通菜,小小辣,仲好有鑊氣最後甜品環節,芒果糯米飯,用左泰國既青芒果好甜,紫糯米同糯米飯,兩種唔同口感,真係好似去泰國食既一樣椰青,每次食泰菜必點!食完濃味既食物,最岩就係飲椰青,清甜解渴,入面既椰肉好嫩滑
  • 泰式炒通菜
2024-11-14 0 瀏覽
🤭泰國菜幾時都咁啱食 係The ONE見到呢間泰菜 有啲菜式做緊推廣價🤗 性價比都幾高🤩 值得試試🥳 💁🏻‍♀️泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包 $118 (推廣價, 原價$138) 🥘熱鍋上青咖喱 加分⬆️而且辣度剛好 不錯👍🏻軟殼蟹炸得乾爽脆口😋 非常滋味🤤法包蘸青咖喱汁 特別惹味整體好唔錯😌 💁🏻‍♀️菠蘿焗飯 $118 焗飯用菠蘿殼上碟 打卡之如又吸晴🤩蝦有微微炸過 脆口惹味🫣飯粒 鮮菠蘿肉 肉鬆一齊食 口感味道豐富🥰忍唔住一啖接一啖咁食🤭 💁🏻‍♀️串燒(雞 牛 豬 各一串) $68 肉味濃郁😍 再配上沙嗲汁 味道更勝一籌🙌🏻 💁🏻‍♀️三色冰 $32 淡淡椰汁味 配合三色啫喱 口感很好 解渴解膩🤗 💁🏻‍♀️七喜青檸梳打 $29 食泰菜飲梳打飲品最適合不過 清新又解渴👍🏻

💁🏻‍♀️泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包 $118
(推廣價, 原價$138)

🥘熱鍋上青咖喱 加分⬆️

最適合不過 清新又解渴👍🏻
2024-11-10
  • 泰式青咖喱軟殼蟹鍋
2024-11-13 0 瀏覽
今晚偕朋友到尖沙咀晚膳泰國菜是我們的共同愛好閒日人流不多的the one是我們的選擇餐廳正在做推廣有數款特價菜色菜單的選擇十分多樣化各式泰國主打菜都應有盡有先點了泰式青咖喱軟殼蟹鍋用火爐奉上能長久保持溫度隨鍋奉送超長法包半條沾上味道濃郁的青咖哩食超過癮然後再點了香茅烤豬頸肉醃料很出色肉質也充滿彈性碳水類點了泰式蝦球乾炒河即叫即炒上枱時還冒著煙入口滾燙是吃得出的鑊氣飲品點了椰汁三色冰香濃椰奶有著濃濃東南亞風完美為這晚曼谷之夜作結
今晚偕朋友到尖沙咀晚膳

香茅烤豬頸肉
泰式蝦球乾炒河
椰汁三色冰
2024-11-12 0 瀏覽
今次去咗尖沙咀The One呢間泰國餐廳 🍴🍴 環境闊落 彩光度👍🏻 午市套餐都好抵食海南雞飯 $75海南雞夠滑 無骨處理識食落啖啖肉👍🏻加埋蠔油,薑蔥醬汁 配埋油飯🤩香芒 🥭糯米飯 $66雙色糯米飯口感煙靭軟糯上枱糯米飯仲暖🥰撈埋椰汁夠晒滋味 芒果爽口🥭夠甜燒魷魚🦑 $56魷魚鬚 燒得好香口 脆卜卜 蘸點泰式酸辣醬夠晒開胃咖軟殼蟹🦀蟹鍋 配法包 🥖$118呢個真心抵食 原鍋上枱 青咖喱椰汁味香濃 唔會太辣 配料豐富有茄子、豆角同翠玉瓜軟殼蟹炸得酥脆唔油膩配菜仲有炸薯仔 麵包鬆軟蘸咖喱汁食👍🏻👍🏻椰菜🥦苗$80泰菜必點蒜蓉🧄炒椰菜苗爽口健康又惹味🤩
今次去咗尖沙咀The One呢間泰國餐廳
🍴🍴 環境闊落 彩光度👍🏻 午市套餐都好抵食

海南雞飯 $75
海南雞夠滑 無骨處理識食落啖啖肉👍🏻
加埋蠔油,薑蔥醬汁 配埋油飯🤩

香芒 🥭糯米飯 $66
雙色糯米飯口感煙靭軟糯上枱糯米飯仲暖🥰
撈埋椰汁夠晒滋味 芒果爽口🥭夠甜

燒魷魚🦑 $56
魷魚鬚 燒得好香口 脆卜卜 蘸點泰式酸辣醬夠晒開胃

咖軟殼蟹🦀蟹鍋 配法包 🥖$118
呢個真心抵食 原鍋上枱
青咖喱椰汁味香濃 唔會太辣
配料豐富有茄子、豆角同翠玉瓜
軟殼蟹炸得酥脆唔油膩
配菜仲有炸薯仔 麵包鬆軟蘸咖喱汁食👍🏻👍🏻

椰菜🥦苗$80
泰菜必點蒜蓉🧄炒椰菜苗爽口健康又惹味🤩

2024-11-11 0 瀏覽
📍尖沙咀 - Cambo 🇹🇭Cambo 午市套餐$68 起好抵食, 食物都jeng😋 試咗串燒加泰式炒飯, 有3 款串燒(牛,豬同埋雞)好香口有d 似係泰國當地食咁🤤 另外都試咗泰式炒貴刁, 甜甜地, 味道幾好😊午餐包埋餐飲同餐湯, 叫咗椰青同埋鹹檸七好好飲🤍最好味係佢地signature 青咖喱軟殼蟹配法包, 軟殼蟹炸得啱啱好配埋個青咖喱醬超好味! 法包亦都好鬆軟,同個青咖喱醬好match!! 必叫😍#tsimshatsui #尖沙咀 #TheOne #Cambo
📍尖沙咀 - Cambo 🇹🇭

Cambo 午市套餐$68 起好抵食, 食物都jeng😋

2024-11-11 0 瀏覽
平時都鍾意去尖沙咀行街食飯,The One 4樓有好多嘅特色餐廳,今次我去咗呢間餐廳餐廳,好多泰國風味的菜式都好吸引,真係驚喜連連!💖咖哩軟殼蟹 🦀🍛蟹殼炸得金黃酥脆,外脆內嫩,裡面嘅肉質鮮嫩,咖哩唔會太辣,仲有啲微微嘅甜味,真係一個完美嘅搭配!法包 🥖外脆內軟,配上咖哩,每一口都可以感受到麵包嘅香氣同蟹嘅美味,真係唔可或缺!😋冬蔭功 🍲湯底酸酸辣辣,香氣四溢!大蝦同香茅、檸檬葉一齊煮,令整碗湯都有層次感,非常開胃!一啖飲落去,瞬間精神百倍!💥大蝦菠蘿飯 🍍🍚肉鬆鋪滿了飯面,米飯炒得粒粒分明,菠蘿嘅甜味同蝦肉嘅鮮味完美結合,係一個驚喜嘅創意菜!😊龍眼冰 🍧餐後甜品我揀咗龍眼冰,清新爽口,甜度適中,令人感到一陣清涼!🌈無論是餐廳食物的味道、擺盤定服務,都係一流!下次我會再嚟試其他菜式!🥳Cambo ขุนทอง (The ONE) 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403號舖#快閃泰國 #尖沙咀 #TheOne #Cambo #親民泰越菜 #勁足料 #冬蔭功 #泰式海南雞 #泰式咖哩 #打卡餐廳#100家探店计划 #宝藏餐厅分享 #快闪泰国 #尖沙咀 #TheOne #Cambo
咖哩軟殼蟹 🦀🍛
冬蔭功 🍲
大蝦菠蘿飯 🍍🍚
龍眼冰 🍧
Cambo ขุนทอง (The ONE)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403號舖
#100家探店计划 #宝藏餐厅分享 #快闪泰国 #尖沙咀 #TheOne #Cambo #香港探店 #尖沙咀美食 #泰越菜 #金不换白酒煮蚬 #朋友聚餐 #香港美食 #香港生活 #香港必吃美食 #跟我来探店 "
✨青咖哩雞鍋最鍾意呢個‼️法包好長,熱熱地咁 外脆內軟🥖,配青咖哩食都仲脆脆地😁✨青咖哩味道清新+香料味十足,辣度適中💚💚雞肉好滑嫩,好有雞香🐓.✨酸辣元貝煲望落好似清湯,實際上酸味為主 辣味適中🍋。裡面有好多菜、元貝(x4)、粉絲👈🏻👈🏻元貝咬落有種韌性,有種鮮美多汁同鹹香 (非海水味),都幾好食😋👍🏻.✨豬頸肉濕炒河裡面有好多菜心+椰菜、菇、幾塊豬頸肉,炒河真係好「濕碎」😂😂❔豬頸肉好有焦香,啲肉唔算太肥🐖
✨青咖哩雞鍋
✨酸辣元貝煲
✨豬頸肉濕炒河
2024-11-04 213 瀏覽
行完商場見到呢間泰國餐廳嘅串燒拼盤好吸引,就一於入去試下。餐廳都算多座位,平日晚市亦差唔多爆滿。招牌串燒拼盤 $188呢個做緊優惠,好抵食,雞肉、豬肉➕牛肉燒到外焦內嫩,雞皮又香又煙韌,豬頸肉及牛仔骨鮮美多汁,我就最鍾意食雞中翼同埋魷魚鬚,十分惹味。泰式蝦球乾炒河 $96蝦球都算多,乾炒河粉炒得恰到好處,仲有多款蔬菜配料,非常不錯。香芒糯米飯 $66有紫米及糯米飯,食落軟糯香滑,配上新鮮芒果,香甜而不膩。

招牌串燒拼盤 $188

泰式蝦球乾炒河 $96

香芒糯米飯 $66
有紫米及糯米飯,食落軟糯香滑,配上新鮮芒果,香甜而不膩。
2024-10-29 274 瀏覽
點了**泰式豬手豬腿飯**。這道菜的豬手和豬腿煮得非常軟嫩,每一口都能感受到肉質的鮮美和醬汁的濃郁。豬皮部分特別Q彈,入口即化,配上香噴噴的白飯,真的是一大享受。接著,我嘗試了**泰式鴨肉湯粉**。湯頭清澈但味道非常鮮美,帶有淡淡的香茅和香料味。鴨肉煮得剛剛好,嫩滑多汁,搭配Q彈的米粉,每一口都讓人回味無窮。這碗湯粉不僅暖胃,還讓我感受到泰國街頭小吃的獨特風味。招牌串燒拼盤**,包括牛扒、豬肉、雞肉、雞皮和魷魚。每一串都烤得外焦里嫩,特別是雞皮,烤得酥脆香口,讓人一吃就停不下來。魷魚也非常鮮嫩,沒有一點腥味,搭配特製的醬料,味道更加豐富。

2024-10-28 286 瀏覽
去開尖沙咀個邊,有d肚子餓,所以就去搵下之前有無邊間食過唔錯既餐廳,第一時間唸到The One呢間Cambo😂招牌串燒拼盤拼盤當然少不了雞牛豬啦,不過最正既係雞牛豬以外唔夠喉,仲會有雞中翼、魷魚須、雞皮、豬頸肉同牛仔骨,二人分量剛剛好,當中雞皮超級推,炸到卜卜脆☺️泰式青咖喱軟殼蟹鍋如果以咖喱黎講,軟殼蟹真係絕配,本身軟殼蟹已經有一股油香,如果再加埋青咖喱的話,又會有另一種風味,甜甜辣辣香香😝椰青雖然夏天已經過左,但係天氣涼涼地整個椰青,唔會太凍,清甜解膩,食完串燒最適合整翻個🤩

招牌串燒拼盤

椰青

2024-10-21
2024-10-26 315 瀏覽
The one 這個商場的地方較小,購物選擇不算豐富,但交通十分便利。今天我在尖沙咀辦事,過了用餐時間,隨意找了一家餐廳,選擇了價格較為平民的Cambo。三人點了幾道菜。首先是海南雞飯,雞皮的口感爽滑,不過部分雞身稍顯肥膩,醬汁和米飯的味道尚可。接著是泰式炒河粉,我很喜歡這道帶有熟芽菜的Pad Thai,味道也相當不錯。再來是燒豬頸肉,雖然肉質不算特別嫩滑多汁,但也不會太柴,味道合格。最後,我們點了芒果糯米飯, 賣相滴滴色色,但飯的口感偏硬。總的來說,這裡的地點優越,環境舒適,味道雖不出眾,但總算合格,價格也親民,有機會我還會再來。

最後,我們點了芒果糯米飯, 賣相滴滴色色,但飯的口感偏硬。

2024-10-01
  • 泰式炒粉
行過揾食見呢度有午市套餐,仲六十幾蚊起就有所以試吓因為早,所以仲可以俾我哋坐到窗口位,享受埋日光浴我哋叫咗幾樣嘢有雞、牛、豬串燒泰式炒飯套餐,跟湯同餐飲一個酸辣大蜆鍋仲叫多個青咖喱牛筋腩呢度值得一讚係店員好好人好貼心,由於個咖喱本身跟法包,但可惜今日冇貨,所以轉跟白飯。但係我哋本身唔好飯,又已經有碗炒飯,所以叫佢唔好浪費,直接唔好俾碗白飯我算了。但係,佢好唔好意思咁話,咁不如轉跟塊薄餅俾你。我當然立即開心接受。而且,另一店員仲主動送上兩杯水!而家好多食肆,見客有餐飲都通常真係會水都唔俾杯人!呢個值得讚!我哋額外叫多杯喊檸梳打都係$29甜品叫香芒糯米飯 (有齊白糥米紫糥米) $66整體食物質素好好,我哋最喜歡串燒就算唔點醬都好入味。而大蜆鍋啲蜆有成隻手咁大隻,啲粉絲索哂汁一流!覺得呢間餐廳值得回頭!難得假日喺尖沙咀,仲要the one, 有間性價比咁好嘅食肆!
行過揾食見呢度有午市套餐,仲六十幾蚊起就有
所以試吓
因為早,所以仲可以俾我哋坐到窗口位,享受埋日光浴
我哋叫咗幾樣嘢
有雞、牛、豬串燒泰式炒飯套餐,跟湯同餐飲

一個酸辣大蜆鍋

仲叫多個青咖喱牛筋腩

我哋額外叫多杯喊檸梳打都係$29
甜品叫香芒糯米飯 (有齊白糥米紫糥米) $66

整體食物質素好好,我哋最喜歡串燒就算唔點醬都好入味。
而大蜆鍋啲蜆有成隻手咁大隻,啲粉絲索哂汁一流!
2024-10-19
  • 香芒糯米飯
  • 泰式明爐大蜆鍋
  • 青咖喱牛筋腩
  • 牛、雞、豬串燒
2024-10-19 522 瀏覽
尖沙咀The One 四樓有間泰國菜餐廳,之前同朋友食食過,好多招牌菜式好正,例如冬蔭功青咖喱軟殼蟹鍋配法包、活蝦刺身、泰式去骨海南鷄、菠蘿焗飯。餐廳有室內同店外開陽嘅座位選擇,而且舒適可以同閨蜜朋友坐好耐食飯傾偈。今次我哋兩個女仔食唔到幾多嘢,但係都想試吓呢度嘅軟殼蟹。蝦球濕炒河 Prawn Noodles $96呢個河粉真係好好食,有得揀乾或者濕嘅河粉,我哋就按餐牌咁樣見到賣相係係好睇,所以揀咗乾炒,啲蝦嘅份量都幾大隻又新鮮,河粉好好食。椒鹽軟殼蟹 Chilli Soft $168 🌶️ 呢隻軟殼蟹,外脆內軟,有好多椒鹽令到整體口感非常惹味,同埋好多卜卜脆喺出邊,少少辣嘅感覺,好似去緊泰國!香芒糯米飯 Mango Rice 🥭 🍚 $66好鍾意呢個芒果糯米飯,因為佢有兩隻顏色嘅糯米,芒果都幾甜,椰汁紫米同埋糯米,香口得來又可以令到質感但軟熟煙煙韌韌,係幾開心嘅。千層糕 Thousand Layers $40一份有四件,份量啱啱好。味道有啲似大菜糕嘅口感。

蝦球濕炒河 Prawn Noodles $96

蝦球濕炒河 Prawn Noodles

椒鹽軟殼蟹 Chilli Soft $168 🌶️

香芒糯米飯 Mango Rice 🥭 🍚 $66
香芒糯米飯 Mango Rice 🥭 🍚

千層糕 Thousand Layers $40
千層糕 Thousand Layers

一份有四件,份量啱啱好。味道有啲似大菜糕嘅口感。
蝦球濕炒河 Prawn Noodles
香芒糯米飯 Mango Rice 🥭 🍚
千層糕 Thousand Layers
  • 千層糕
  • 椒鹽軟殼蟹
  • 蝦球濕炒河
呢間位於尖沙咀The ONE嘅泰國嘢我應該食過不下十次. 個位置好易搵, 一上電梯去到4樓最多人等位嗰間就係, 次次約frd都非常方便. 幾個人簡單點幾個招牌菜, 可以喺度慢慢食慢慢傾, 環境上我覺得幾舒服.🍍大蝦菠蘿飯必點大蝦菠蘿飯, 呢道菜將新鮮嘅大蝦同香甜嘅菠蘿結合, 利用菠蘿嘅天然甜味提升米飯風味, 配合香料同椰漿, 令每一口都充滿獨特泰國風情. 大蝦嘅鮮嫩配合菠蘿嘅酸甜, 係一個好味又飽肚嘅主食🥩青咖喱牛腩熱辣辣嘅青咖喱慢煮牛腩, 牛腩咬落肉質鮮嫩, 充分吸收哂青咖喱嘅香氣. 旁邊仲會伴隨麵包, 沾上青咖喱醬汁, 大推!🍢沙爹串燒與辣椒炒通菜食泰國菜, 串燒必不可少. 我哋點咗豬雞牛嘅串燒, 記得要趁熱食, 咀嚼時更有肉汁四溢嘅感覺. 仲有加入蒜蓉同鹽爆炒嘅通菜, 辛辣入味, 同時保持脆口. 想食蔬菜嘅話, 點通菜都唔錯💛個人必食推介: 菠蘿飯, 青咖喱牛腩返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)@cambo.theone______________________________📍 Cambo 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403號舖#instafood #instaf

🍍大蝦菠蘿飯

🥩青咖喱牛腩

🍢沙爹串燒與辣椒炒通菜

💛個人必食推介: 菠蘿飯, 青咖喱牛腩

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

@cambo.theone

📍 Cambo
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #食好西 #DE九龍篇 #快閃泰國 #尖沙咀 #TheOne #Cambo #親民泰越菜 #勁足料 #冬蔭功 #泰式海南雞 #泰式咖哩 #打卡
  • 菠蘿焗飯