餐廳: CAMPSITE (朗豪坊)
資訊:

The steak is one of the worst I have ever tried in town. Even though I had not much expectation beforehand, it ended up an even worse disaster. The chef has no clue how to cook a steak at all considering it is supposed to be the most expensive item in the lunch menu. The food was served in a completely wrong order. The waiters are simply impolite, unskilled, inattentive, ineffective, unprofessional and not helpful. The environment and decor are quite decent. Yet it is a complete waste with such terrible food and unacceptable service! Will never visit again!
2024-12-04
  • NOTHING
2024-12-15 269 瀏覽
出品正常,沒有讚也沒有彈,價錢是偏高的,還要加一。水吧的女服務員態度真的差勁。可以由水吧大呼小叫離對著幾米外的客人喊話(其實是無禮貌的斥責),但原因是他們服務不周。如果不正視服務員的態度,遲早執笠加一服務費,卻沒有應有的服務。
出品正常,沒有讚也沒有彈,價錢是偏高的,還要加一。

如果不正視服務員的態度,遲早執笠

加一服務費,卻沒有應有的服務。
2024-12-15
2024-12-08 290 瀏覽
呢次去餐廳食飯,真係幾失望。入到去之後,服務員好似完全冇理我咁。我講咗幾次食物和醬料想分開,結果佢哋都冇反應,搞到我成個用餐過程都好唔舒服,其實做到做唔到都可以有禮貌咁回應唔使完全冇反應。講到食物,質素真係麻麻,味道完全冇驚喜。嗰日係周末去嘅,入面其實都唔算多人,但係服務質素依然咁差,我真係唔明點解會咁。作為客人,我當然希望有個愉快嘅用餐體驗,而唔係咁失望。希望餐廳嘅管理層真係可以留意下我哋呢啲評論,努力改善下服務同食物質素。真係好想下次再去嘅時候會有改進,唔係我諗我都唔會再俾機會佢哋。差評都係無奈之舉,真係期待佢哋會有進步啦。
2024-12-08
2024-11-05 1267 瀏覽
廚師是用心製作的食物🥘七成熟牛扒,肉質軟綿,淡淡的炭火燒味道👍🏻青口鮮蝦白汁意粉~ 意粉軟硬度適中,配上忌廉他他醬白汁,不得了🤤新鮮忌廉蘑菇湯~超濃的蘑菇香氣,高級酒店都未必做到👍🏻食物質素不錯,份量也非常滿足👍🏻環境乾淨,企理寬敞👍🏻十分驚喜是員工的服務態度,非常有禮貌及貼心,是近年來在香港消費最好的服務餐廳,超讚👍🏻👍🏻👍🏻
廚師是用心製作的食物🥘

七成熟牛扒,肉質軟綿,淡淡的炭火燒味道👍🏻

新鮮忌廉蘑菇湯~超濃的蘑菇香氣,高級酒店都未必做到👍🏻

食物質素不錯,份量也非常滿足👍🏻

環境乾淨,企理寬敞👍🏻

2024-10-21 1664 瀏覽
超級鍾意間店!今晚約咗朋友食飯,一開始已經比間店舖嘅外觀吸引,令我好開心(因為成個環境好似去咗camping)😍店員介紹套餐第二份半價,所以我哋四個人嗌咗4個sets, 一齊share嚟食。我個人覺得個牛扒及羊架都好好食,而且個青口都好鮮嫩,如果我哋仲寫落嘅話,我諗我會再散叫多個青口(因為真係好好食。)因為最吸引我嘅,仲有就係冇時限,我哋由黃昏6:00坐到夜晚10:00 ,最後仲叫咗個BBQ棉花糖(連朱古力及麥芽糖餅)作甜品,感覺超滿足😌

近排經開旺角朗豪坊行街見到呢間超有氣氛露營風格嘅coffee shop坐低頭吓💫門面成個露營帳幕超有氣氛!裝修露營風格簡約設計中間有開放式飲品區,超級寫意呀!餐廳對寵物同小朋友都非常有善有嬰兒餐具同BB凳,寵物都可以一齊享用!美食⭐️⭐️⭐️⭐️🌟美式漢堡包配薯條熱辣辣薯條好啱小朋友食外脆內軟,安格斯漢堡熟到啱啱好!有少少粉紅色肉汁超級Juicy呀!🌟朱古力咖啡超濃郁朱古力醬點綴一下玻璃杯超好打卡啊!味道唔太甜!🌟咖啡湯力水整體嚟講食物質素都唔錯!配埋呢個環境超加分啊✨
美食⭐️⭐️⭐️⭐️
🌟美式漢堡包配薯條
🌟朱古力咖啡
超濃郁朱古力醬點綴一下玻璃杯超好打卡啊!味道唔太甜!
🌟咖啡湯力水
整體嚟講食物質素都唔錯!配埋呢個環境超加分啊✨

2024-09-26 1538 瀏覽
lunch嚟到campsite~佢嘅環境係幾好,幾舒服嘅☺️見到有食客帶住狗狗坐喺門口嘅位🐶嗌咗個五成熟嘅牛扒($168要再加一) 🥩薯條正常,有啲似麥當勞嗰款🍟牛扒嗌咗五成熟,一度食一度似訓練緊口腔嘅肌肉🤣覺得一般般,下次會試吓其他嘢~
lunch嚟到campsite~
佢嘅環境係幾好,幾舒服嘅☺️
見到有食客帶住狗狗坐喺門口嘅位🐶
嗌咗個五成熟嘅牛扒($168要再加一) 🥩
薯條正常,有啲似麥當勞嗰款🍟
牛扒嗌咗五成熟,一度食一度似訓練緊口腔嘅肌肉🤣
覺得一般般,下次會試吓其他嘢~

露營者牛扒薯條

2024-09-25
午餐
露營者牛扒薯條
收工想約朋友食飯,又想近近哋食個西餐,不妨可以去朗豪坊試吓呢間,前身係IT舖位,大間又坐得舒服💕➖➖➖雞肉泡菜奶油闊條麵 $124評價:7.5/10鍾意食辣嘅朋友可以一試,奶油味同埋泡菜味唔算太出,反而甜味比較多,但整體都好味嘅,雞肉都好滑而且係幾大嚿嘅😜成碟份量唔算多,女仔食嘅話,食一碟會啱啱好😀➖➖➖韓式龍蝦手撕麵片 $175評價:7/10成碟面唔算乾身,係有好多龍蝦汁,而且龍蝦汁啲味都好濃好香好好味,不過龍蝦肉唔算話太多,但整體都不錯💕😍➖➖➖環境: 9/10服務: 9/10地點:旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓15-17號鋪 (旺角站C3/E1出口、旺角東站B出口)
雞肉泡菜奶油闊條麵 $124

評價:7.5/10
韓式龍蝦手撕麵片 $175

評價:7/10
環境: 9/10
服務: 9/10
地點:旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓15-17號鋪
(旺角站C3/E1出口、旺角東站B出口)
2024-09-04
  • 雞肉泡菜奶油闊條麵
  • 韓式龍蝦手撕麵片
2024-09-02 2372 瀏覽
同朋友gathering,想感受露營風,又想靚靚地打卡嘅不妨試下朗豪坊呢間露營風餐廳🏕️今次叫咗營火芝士玉米片🌽同埋肉眼牛扒風琴馬鈴薯🥩🥔味道唔錯牛扒揀咗5成熟,熟度啱啱好最吸引嘅係營火朱古力棉花糖夾餅棉花糖燒到金黃色真係好有成功感而配上嘅朱古力醬🍫我就同朋友發揮小創意係棉花糖上面寫字同畫畫😊打卡效果一流
同朋友gathering,想感受露營風,又想靚靚地打卡嘅
不妨試下朗豪坊呢間露營風餐廳🏕️

而配上嘅朱古力醬🍫
我就同朋友發揮小創意
係棉花糖上面寫字同畫畫
😊打卡效果一流
15 分鐘 (堂食)
營火芝士玉米片🌽
肉眼牛扒風琴馬鈴薯🥩🥔
營火朱古力棉花糖夾餅
2024-07-01 2947 瀏覽
裝修好舒服有綠林feel, 但午餐3份主菜上晒食完,再問左2次都未上到餐湯沙律,女侍應回答態度都令人感覺敷衍,加上意粉同飲品份量唔多(漢堡反而份量ok幾好味)。所以就算食物賣相靚,味道唔差,屋企人都覺得失望,唔係太想再去了。🥲
2024-06-29
2024-06-29 3073 瀏覽
同朋友嚟食生日飯,預早訂座,喺平日夜晚嚟,食客唔多,但餐廳安排我哋4個門口位,座位安排麻麻,如果坐入少少會好啲。(晚餐)巴拿馬火腿紅菜頭沙律:份量唔少,蔬菜幾新鮮,沙律有合桃,增添口感(晚餐)紅酒燉和牛面頰:3位朋友食,最後食唔曬啲肉;薯蓉多,仲蔬菜西蘭花苗同迷你甘荀各2條(晚餐)搸子脆焗比目魚:朋友欣賞,讚啲魚幾嫩;配菜同另一個晚餐唔同,係焗小薯同酸汁沙律麻油雞飯:散叫,有2件雞,其中一件唔熟,由侍應拎返廚房加熱;我冇乜試味,因為見到喺雞件下的飯超油,望落去係煮到好淋、好爛(尤其加熱後),睇到覺得太油膩,唔健康;加熱後,朋友亦冇點再食件雞(晚飯)熱朱古力:有2杯,但我冇份飲,睇個樣幾靚招牌粟米湯:個湯真係貴,$85/客,加一後接近$100。湯有1隻細mug的份量,200ml左右。味道可以,但朋友唔喜歡,嫌佢冇粟米粒,完全blend爛曬。我覺得個湯雖然有粟米味,但唔係好特別、突出。跟湯有一片酦種麵包,好似搽咗蒜蓉牛油。麵包好食既,但整體性價比依然低!XO醬烤西蘭花苗:大家一致讚好;雖然XO醬油分幾高,但醬有䶢香,惹味可能經濟唔好,晚餐點2客的話,其中一客有半價,但就算係咁,都唔係抵食;

蔬菜西蘭花苗同迷你甘荀各2條
(晚餐)紅酒牛面頰

(晚餐)搸子脆焗比目魚

(晚飯)熱朱古力:有2杯,但我冇份飲,睇個樣幾靚

招牌粟米湯

XO醬烤西蘭花苗

可能經濟唔好,晚餐點2客的話,其中一客有半價,但就算係咁,都唔係抵食;環境一般,因為入座的位置冇乜特色,而且張櫈的椅背中空,擺唔到袋,個袋跌咗落地幾次,臨走時發現有個置物籃喺地下,但4個人得
share 1個籃,個籃好似細過A4 size,於事無補;店員服務ok,但就冇話主動留意下食客的需要;食到尾聲(~2015),我哋想點甜品,但全部蛋糕售罄,好掃興。呢度主要係賣gimmick,所以,一次就夠,如果未嚟過既,唔嚟亦冇損失,唔係太推薦~~
2024-06-24
慶祝紀念
生日
(晚餐)搸子脆焗比目魚
XO醬烤西蘭花苗
2024-06-25 2833 瀏覽
最近朗豪坊逢星期六日都有創意市集,真係要落街行下啦!😆朋友話CAMPSITE個主題係露營風格,想試好耐,一於今日!我哋叫左2款包款試吓,分別係滑蛋牛油果烤包同酥脆廣島蠔滑蛋烤包,其中一個加配左每日精選湯及沙律。下單後飲品,湯同沙律好快就到左,湯係磨菇湯,食到入邊有一粒粒嘅菇粒,好鮮。😋 而沙律菜嘅汁係芝麻醬,配上火箭菜。滑蛋牛油果烤包賣相非常吸引,吸引到對面枱女士問我哋呢碟野叫咩名堂🤣 牛油果好重手,滑蛋好香牛油同奶香味,而且都有沙律菜伴碟。我地兩個女仔呆左,乜原來咁鬼大碟。酥脆廣島蠔滑蛋烤包個蠔無雪味,真係酥脆,唔係坊間放左一段時間再拎出嚟果啲。👍🏻 兩個包底食落係帶少少煙韌。環境方面都真係坐得舒服,服務方面都ok,不過有啲職員要同佢講英文,就唔知算係優點定缺點啦。😆

滑蛋牛油果烤包

酥脆廣島蠔滑蛋烤包

2024-06-20 1888 瀏覽
一入去就感受到咩叫服務態度差,唔係澳牛嗰種呼呼喝喝,而係7:30入座已經同你講定佢哋9:30 last order,10點要交枱。我食fine dining 有需要咁早同我講你要幾點收工咩? 啲嘢食上得慢之餘仲要上黎係暖嘅,都唔係即煮啦。嘢食就真係一般般啦。$88個甜品都真係食個樣,不過最好食都係佢唔使煮。如果唔係朋友勁鍾意打卡,都唔會想食佢。你話想打卡唔俾佢哋黑面都真係難啲。所以想打卡嘅都唔岩黎,除非你擁有住強大嘅面皮同心理質素👍🏻👍🏻

2024-05-19
Pizza外皮好脆,厚麵包好好味粟米濃湯新鮮,如果加到粟米粒仲好,小朋友好喜歡飲.環境舒適,安排坐露營凳,有千秋搖吓搖吓小朋友好喜歡,但係如果食緊嘢就坐得不太舒適啦。下次幫襯麵包,非常美味
Pizza外皮好脆,厚麵包好好味
粟米濃湯新鮮,如果加到粟米粒仲好,小朋友好喜歡飲.
下次幫襯麵包,非常美味
2024-05-19 1430 瀏覽
朗膏坊開左間以露營⛺️為主題的餐廳,所以今次同朋友去試一試,睇睇伏唔伏🔹慢煮雞胸溫泉蛋凱撒沙律🥗係價錢最合理的一道菜,慢煮雞胸肉質口感有纖維感,算Juicy;配埋溫泉蛋,成個沙律味道都算不錯🔹豆腐柚子櫻花🌸麵 豆腐煎得唔夠脆,淡而無味,即使點左個汁,都好淡;反而櫻花麵有驚喜,麵質口感似蒟蒻麵,食落爽口彈牙,同時散發濃濃嘅紫蘇葉味🔹烤和牛肉串🍖酸奶油紫菜脆片和牛串得幾粒牛肉😔,食落唔覺得食緊和牛,紫菜脆片係ok,但油左啲~🔹半半混合Pizza🍕 (鰻魚京葱/番茄🍅羅勒)Pizza 係厚餅底,分量唔大,得6件,而pizza上嘅餡料唔多,味道不過不失🔹鑄鐵鍋海鮮🐙飯 嘩!成個飯得幾件海鮮😂,連飯嘅分量都唔多,隻蝦🦐唔晦,但唔係新鮮~其他海鮮都麻麻地,最正常係粒帶子,整體味道似西班牙海鮮飯,唯一Gimmick 係有飯焦整體用料與價錢不成正比,以咁嘅價錢可以有好多更好嘅選擇

🔹慢煮雞胸溫泉蛋凱撒沙律🥗

🔹豆腐柚子櫻花🌸麵

🔹烤和牛肉串🍖酸奶油紫菜脆片

🔹半半混合Pizza🍕 (鰻魚京葱/番茄🍅羅勒)

🔹鑄鐵鍋海鮮🐙飯

整體用料與價錢不成正比,以咁嘅價錢可以有好多更好嘅選擇