2022-06-21 231 瀏覽
睇完咁多咁好的食評,滿心期待去同個女慶祝生日🎂!點知真係幾失望。訂咗8:15位,好快入座!前菜點了scallop carpaccio ,一點鮮味都冇!想點Ox Cheek Pappardelle,冇晒!轉Duck Ragu pappardelle,麵的質地係整得好嘅,但偏咸😣😣⋯⋯主菜點了Spring Chicken 和Steak Tagliata, 雞肉超鞋,凍咗完全咬唔開,乾到好似用微波爐整熱一樣。Steak…肉質係完完全全咬唔爛令人徹底嘅失望!之前有人打來confirm 生日甜品的人名,我已經逐個字S for xxx, T for xxx咁樣去講,最後嚟到,連名都寫錯p寫咗t … 同個侍應講佢串錯,跟住佢幫我收咗,都俾返我嘅時候,見到求其喺上面加一筆就算,真係好核突我唔敢再去冇朋友試過的餐廳了!一句講晒,又貴又唔好食!完!

令人徹底嘅失望!

我唔敢再去冇朋友試過的餐廳了!一句講晒,又貴又唔好食!完!
Scallop  carpaccio
2022-06-12 318 瀏覽
📍𝒞𝒶𝓈𝒶 𝒞𝓊𝒸𝒾𝓃𝒶 & 𝐵𝒶𝓇📍西環三層高米白色外牆 ,具異國風情之高質意大利餐廳🔴粉藕色大圓枱 、落地玻璃的裝修感覺自身威尼斯小鎮餐廳 🟤地下圓枱旁邊亦設有bar 枱亦是打卡點之一📸二樓及三樓每層各有不同的特色裝修▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️食物方面:🔸Zucchini Fries 🍟 炸到脆 金黃色的香脆口感 內層似是用蔬菜炸的 配上特別醬汁 非常香口🔹Clams 特色湯浸甜蜆 配搭特別醬汁味道 加埋兩片西多士 口感十足🔸Seafood Tagliatelle 扁闊條麵 濃郁的海鮮風味 龍蝦🦞汁加上蝦肉 ,味道鮮甜🔹Tofu Panna Cotta 豆腐奶凍 滑嘟嘟嘅奶凍再加埋糖漿 😍食完想再encore🔸Tiramisu 個個都推介必叫 甜品(Tiramisu )入口即溶細緻幼滑 香濃的咖啡味亦不會太甜 ———————————————————-📍西環干諾道西158 A號均益大廈三期地下8-9號🚝港鐵站西營盤B3出口📞☎️28879666
📍𝒞𝒶𝓈𝒶 𝒞𝓊𝒸𝒾𝓃𝒶 & 𝐵𝒶𝓇

📍西環三層高米白色外牆 ,具異國風情之高質意大利餐廳

🔴粉藕色大圓枱 、落地玻璃的裝修感覺自身威尼斯小鎮餐廳

🟤地下圓枱旁邊亦設有bar 枱亦是打卡點之一📸

二樓及三樓每層各有不同的特色裝修

▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️

食物方面:
🔸Zucchini Fries 🍟

🔹Clams
特色湯浸甜蜆 配搭特別醬汁味道 加埋兩片西多士 口感十足

🔸Seafood Tagliatelle
扁闊條麵 濃郁的海鮮風味 龍蝦🦞汁加上蝦肉 ,味道鮮甜

🔹Tofu Panna Cotta
豆腐奶凍 滑嘟嘟嘅奶凍再加埋糖漿 😍食完想再encore

🔸Tiramisu

———————————————————-

📍西環干諾道西158 A號均益大廈三期地下8-9號

🚝港鐵站西營盤B3出口

📞☎️28879666
2022-05-16
10 分鐘 (堂食)
2022-06-09 309 瀏覽
ෆ⃛ Casa Cucina & Bar ෆ⃛呢間位於西營盤嘅威尼斯風餐廳主打意大利🇮🇹三層高加落地玻璃嘅裝修令到佢更加開陽同有渡假風嘅感覺🪞平日夜晚都full house建議大家要book定先呢✍︎♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ Fritto Misto $128 ♪ 有魷魚,虎蝦同埋銀魚,炸衣薄脆,點埋佢嘅tomato source 係一個令人食唔停口嘅snack✨ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5 Fresh clams $138 ♪ 醬汁望落紅紅地就知有蕃茄嘅元素🍅但原來仲有cream +白酒,同埋紅椒粉令到佢紅紅的,蜆都新鮮飽滿,但旁邊嘅法包已經偏乾韌,有點可惜,但都係一個開胃嘅appetiser 🍴ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5 Duck Ragu Pappardelle $178 ♪ 呢度其中出名嘅係手工意粉,闊條意粉口感煙韌有咬口,🐤鴨肉嘅份量都多同埋冇臊味,葡萄酒味突出但調味偏鹹少少🤏ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5 Steak Taglia
ෆ⃛ Casa Cucina & Bar ෆ⃛

 Fritto Misto $128 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5

 Fresh clams $138 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5

 Steak Tagliata $258 ♪
牛扒熟度啱啱好٩ ۶而且肉質軟腍牛味香濃,脂肪都較少🐮旁邊嘅薯蓉都好smooth n creamy 好好食!

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25 / 5

 Tiramisu $78 ♪
朋友一開始已經推介佢哋嘅tiramisu,而食落嘅口感濕潤細滑,lady finger佔多數,杏仁酒嘅味道比較濃烈,mascarpone同咖啡味欠奉,唔算係好合我嘅口味(個人更偏好另一款甜品Tofu Panna Cotta!🍮

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5

✎ 總括:呢間餐廳嘅好多料理都係以酒入菜,而且菜式特別🥂,環境都好啱朋友聚會呢~

ෆ̈ Casa Cucina & Bar (西環)
✇ 地址:西環干諾道西158A號均益大廈3期地下8-9號舖

Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨
你之前睇過食評,知道佢裝修很有特色,內裏共有三層兼且很有歐洲風格,所以一早book定地下靠窗嗰個位。當日天色很美,餐廳內的環境亦都很舒適,一坐低已經很開心,因為有少少餓我哋好快就點了食物,頭盤一個叫了蜜瓜Parma Ham,擺盤精美味道非常Refreshing ; 另一個頭盤係海鮮湯,味道比想像中出色,湯愛放了橙皮同海鮮好夾,味道豐富有層次,令人感受到廚師對味道很有要求。跟住落嚟主菜叫了一道意大利湯雲吞,雲吞好味之餘個湯同樣出色,與頭盤嘅海鮮湯有唔嘅鮮味,各有千秋;另一個主菜叫了牛肉闊條麵,牛肉味非常濃郁闊條麵彈牙做到Al dente,聽聞係手做的總之就非常滿意。最後叫了他們signature嘅甜品Tiramisu,雖然外表有少少raw,但係味道和口感仍是一貫高水準,為這段午餐我想完美句號。

2022-03-02
午餐
2022-06-08 215 瀏覽
💚Casa Cucina & Bar▫️CLAMS $138份量都幾多,但蜆肉腥,肉質偏韌。值得一提嘅喺個湯好正,好香,好好飲拎黎浸麵包一流。個湯喺全晚最好食嘅嘢🤣▫️DUCK RAGU PAPPARDELLE $188Signature pasta。小編覺得味道幾羶,似鴨肝醬味,唔喺人人接受到。麵質唔差,有咬口,手工麵黎講都幾好食。▫️SEAFOOD TAGLIATELLE $198海鮮種類同份量都好少。汁其實就喺上湯龍蝦伊麵味+橄欖油味,冇特別😂 麵條偏幼,麵質正常。唔抵食。▫️TOFU PANNA COTTA $58豆腐好滑好有豆味。面層係豉油,咁夾唔夾就見仁見智,小編覺得OK。▫️Tiramisu $78幾香酒味,酒鬼適用🤣 但小編覺得Mascarpone份量稍微少咗啲,幸福感唔夠😉整體OKp.s. 因為夜晚去食,環境比較嘈,又因為好多人冇得影相。但餐廳喺真係靚,所以建議平日晏晝去🙆🏻‍♀️ 不過個人覺得去一次足以。
💚Casa Cucina & Bar

TOFU PANNA COTTA

▫️Tiramisu $78
TIRAMISÙS

2022-06-06 197 瀏覽
三層樓嘅餐廳喺香港不常見😚更何況是裝潢成滿滿威尼斯小屋的氣氛❤️餐廳裝潢主要用白色和粉紅色做主題🤍特別有度假氣氛,還有落地大玻璃🪟光線感十足,好有格調,周圍都係打卡位📸.🥢Scallop carpaccio scallop食落無雪藏味,而且鮮甜😍配上特別嘅醬汁,食到停唔到,口感飽滿.🍴Clams一粒沙都無,啖啖都係肉,鮮甜,但略嫌蕃茄醬味道比較清淡🍅.🐮Braised Ox cheek牛面肉入口即怎,牛件燉煮得軟綿,充滿濃郁嘅牛味,牛肉底有薯蓉為配菜,薯蓉好幼滑,creamy ,入口即化🥰回味無窮.🦆Duck ragu pappardelle pasta鴨肉味濃,加埋特別嘅醬汁,重口味嘅朋友仔可以一試😋 餐廳內所有的pasta 都係師傅handmake🍝 麵條比較粗同厚身,口感煙韌彈牙,食落特別有嚼勁. 🍽Tiramisu 分量兩個人share啱啱好😚濃濃嘅咖啡味好突出,好軟滑,因為係慶祝生日,所以有心型嘅生日蠟燭🕯️so sweet ~
🥢Scallop carpaccio
2022-05-22
慶祝紀念
生日
2022-06-05 142 瀏覽
三層樓嘅餐廳喺香港不常見😚更何況是裝潢成滿滿威尼斯小屋的氣氛❤️餐廳裝潢主要用白色和粉紅色做主題🤍特別有度假氣氛,還有落地大玻璃🪟光線感十足,好有格調,周圍都係打卡位📸.🥢Scallop carpaccio scallop食落無雪藏味,而且鮮甜😍配上特別嘅醬汁,食到停唔到,口感飽滿.🍴Clams一粒沙都無,啖啖都係肉,鮮甜,但略嫌蕃茄醬味道比較清淡🍅.🐮Braised Ox cheek牛面肉入口即怎,牛件燉煮得軟綿,充滿濃郁嘅牛味,牛肉底有薯蓉為配菜,薯蓉好幼滑,creamy ,入口即化🥰回味無窮.🐮Ox cheek pappardelle pasta 牛隻面部肉肉有濃濃牛味,而且味道較濃,重口味嘅朋友仔可以一試😋 餐廳內所有的pasta 都係師傅handmake🍝 麵條比較粗同厚身,口感煙韌彈牙,食落特別有嚼勁. 🍽Tiramisu 分量兩個人share啱啱好😚龍龍嘅咖啡味好突出,好軟滑,因為係慶祝生日,所以有心型嘅生日蠟燭🕯️so sweet ~
🥢Scallop carpaccio
🍽Tiramisu
2022-05-22
慶祝紀念
生日
To say Casa’s pasta was good is an understatement. Their dishes definitely lived up to the hype, even threatening Pici for the throne of ‘Best Handmade Pasta’🥇The Italian restaurant is well known for their handmade pasta and tiramisu dessert, with bursting flavours that can guide you to a trip down to Italy🇮🇹 🌟Seafood Soup🦑🦐RSP: $138 For a soup appetiser that cost over a hundred dollars, their seasoning and use of ingredients surely did not disappoint. With tiger pawns, clams and squid conqueri

Seafood  Soup

🌟Seafood Soup🦑🦐
RSP: $138

For a soup appetiser that cost over a hundred dollars, their seasoning and use of ingredients surely did not disappoint. With tiger pawns, clams and squid conquering every bite, it adds a seafood kick to the tomato basil based soup. Every sip had an element of surprise that made the dish exciting.
Ox  Check  Pappardelle

🌟Ox Cheek Pappardelle🐮
RSP: $188

Hands down the star dish of the evening! Pappardelle was firm while the sauce was perfectly seasoned with wine and peppers. Portion between pasta and sauce was perfectly balanced, with each finest complimenting the other fittingly. Easily, Casa gets my vote for best Handmade Pasta✅

🌟Tiramisu
RSP: $88

Another well known dish from the restaurant, but not as breathtaking as other Italian restaurants. Aesthetic aside, the coffee kick and overall flavor profile could have been stronger for my taste.

The only downside to this dinning experience was the unbearable noise from our next table neighbours. Conversations had to be cut short just because constant sentence repeating were necessary… Their high pitch laugher and foul use of language were disturbing, not to mention disrespectful to the restaurant.

All in all, the food was great, the service was pleasant and the company I had was amazing too. It’s ashamed we were forced to end the night at a unpleasant manner due to imbeciles who did not appreciate peaceful dining. Better luck next time… 😅

Flavour: 8.5/10
Environment: 4/10
Value For Money: 6/10
Return Value: 7/10
Seafood  Soup
Ox  Check  Pappardelle
  • Ox  Cheek  Pappardelle
呢間水準同價錢都成正比, 而且覺得抵食… $198已經包1 Starter + 1 Main, 店舖都幾適合打卡🤣🥢Baked Meatballs呢個肉丸有牛肉,豬肉,水牛芝士再加蕃茄醬而製, 醬汁中和左油膩感, 唔錯👍🏻😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢Spring Chicken (Half)意大利烤春雞有啲慢煮feel, 有菠菜同蘑菇墊底, 反而配菜可帶出肉味。😋: 🌟🌟🌟/5🥢 Ox Cheek pappardelle Pasta闊條麵煙韌夠厚度聽聞係手工意粉, 牛頰肉質嫩滑煮得岩岩好😍 加上濃郁既醬汁, 我幾鐘意食呢個☺️😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥢 Tiramisu $78 呢個甜品比預期中細份, 同埋咖啡同酒味唔太夠。但杏仁味比較重, 所以我本人就覺得一般。😋: 🌟🌟/5🥢 Clams $128鮮蜆配搭White wine cream幾吸引, 再加上法包有啲食唔停口🤣😋: 🌟🌟🌟🌟/5呢間水準同價錢都成正比, 而且覺得抵食… $198已經包1 Starter + 1 Main, 店舖都幾適合打卡🤣🥢Baked Meatballs呢個肉丸有牛肉,豬肉,水牛芝士再加蕃茄醬而製, 醬汁中和左油膩感,

🥢Baked Meatballs
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢Spring Chicken (Half)
😋: 🌟🌟🌟/5

🥢 Ox Cheek pappardelle Pasta
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🥢 Tiramisu $78
😋: 🌟🌟/5

🥢 Clams $128

🥢Baked Meatballs
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢Spring Chicken (Half)
😋: 🌟🌟🌟/5

🥢 Ox Cheek pappardelle Pasta
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🥢 Tiramisu
😋: 🌟🌟/5

🥢 Clams
2022-04-17
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • Spring  Chicken
開放晚市堂食之後,便與好姊妹們預約了位於西營盤的Casa,來個久違的飯聚(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑◍)/前菜有一份免費的香草麵包,外脆內鬆軟,提供一人一碟的黑醋橄欖油,體貼又衛生,麵包沾上後份外開胃美味!/然後,開胃菜和主菜就來了:/🌟𝔹𝕒𝕜𝕖𝕕 𝕄𝕖𝕒𝕥𝕓𝕒𝕝𝕝𝕤 $𝟙𝟘𝟠焗肉丸媲美長洲大魚蛋咁大粒,彈牙有肉汁,真材實料,配拉絲的熱溶芝士,邪惡美味( ᵒ̴̶̷̤‧̫ ᵒ̴̶̷̤ )/⭐️ℂ𝕒𝕝𝕞𝕤 $𝟙𝟛𝟠蕃茄汁作底的大蜆,size和味道都正常,唔怕有沙;伴碟的蒜蓉包相對不及免費的香草包出色🙈/🌟𝕆𝕩 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕜 ℙ𝕒𝕡𝕡𝕒𝕣𝕕𝕖𝕝𝕝𝕖 $𝟙𝟠𝟠牛面頰肉有焦香,肉質軟腍,肉香什濃;手打的扁意粉彈牙且充滿蛋香,每一條都沾滿濃郁的醬汁,非常好吃⸜❤︎⸝ 必吃!/⭐️𝕊𝕡𝕣𝕚𝕟𝕘 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 $𝟚𝟘𝟠燒春雞細細隻,伴菜有juicy菇菇和嫩菠菜,茨汁調味都很不錯,美中不足就是雞胸位置有略鞋,不過也無可避免吧~/⭐️ℂ𝕚𝕠𝕔𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕠 $𝟡𝟠心型的朱古力慕絲蛋糕,口感柔滑,朱古力味香甜,不會太漏,都唔錯👌🏻/⭐️ℙ𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝔹𝕖𝕝𝕝𝕚𝕟𝕚 $𝟞𝟠另外,姊妹們點了杯熱情果飲品,我就乖乖渴清水。/三人平均消費約$320
然後,開胃菜和主菜就來了:
🌟𝔹𝕒𝕜𝕖𝕕 𝕄𝕖𝕒𝕥𝕓𝕒𝕝𝕝𝕤 $𝟙𝟘𝟠
⭐️ℂ𝕒𝕝𝕞𝕤 $𝟙𝟛𝟠
🌟𝕆𝕩 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕜 ℙ𝕒𝕡𝕡𝕒𝕣𝕕𝕖𝕝𝕝𝕖 $𝟙𝟠𝟠
⭐️𝕊𝕡𝕣𝕚𝕟𝕘 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 $𝟚𝟘𝟠
⭐️ℂ𝕚𝕠𝕔𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕠 $𝟡𝟠
⭐️ℙ𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝔹𝕖𝕝𝕝𝕚𝕟𝕚 $𝟞𝟠
另外,姊妹們點了杯熱情果飲品,我就乖乖渴清水。
三人平均消費約$320,食物質素中上,而且沒有限時,可以慢慢暢所欲言,十分推介給女孩們來Girls Talk!
餐廳的裝修充滿外國風情,位於海旁邊,日光環境拍照一定好靚🙌🏻
另外,員工的服務都超好的,知道我們為朋友慶生,除了在甜品上寫字,還免費為我們拍寶麗萊留念.。.:*♡ 貪靚的我們要補妝,還很友善耐性地等待我們💯
2022-05-16 204 瀏覽
味道與顏值兼備 casa cussinaBurrata 奶香濃郁🤍牛面肉入口即化下面嘅薯蓉好順滑提供cocktail 香檳🥂很適合過來小斟一杯 而且lunch set weekend 都一樣提供可以選擇cold cuts selection, wagyu tagliata 等等✨全部都好吸引另外tiramisu 都好好食 酒味香濃又唔會過重鐘意食甜品嘅一定要點🤍-Lunch set $198BurrataBraised Ox Cheek
味道與顏值兼備 casa cussina
Lunch set $198
Burrata
Braised Ox Cheek
2022-05-16 312 瀏覽
今次黎搵住堅尼地城嘅表哥,身為地膽嘅佢帶我黎呢度食好野,一於交埋比佢發板食乜野-Cold Cut (Add $50 Burrata)火腿火腿同火腿,加$50有埋burrata,最欣賞就係個burrata,外層柔軟,內裏creamy,奶味濃郁- Clams食得出蜆肉好新鮮,配埋脆香法包都幾夾- Seafood Tagliatelle海鮮新鮮,麵質彈牙- Duck Ragu Pappardelle 調味出色,麵質一流- Tiramisu香濃,成餐最開心就係食佢- Panna Cotta奶味濃,好滑溜好滿足嘅一餐,食物質素
Cold  cut

-Cold Cut (Add $50 Burrata)
Clams

- Clams
食得出蜆肉好新鮮,配埋脆香法包都幾夾
Seafood  Tagliatelle

- Seafood Tagliatelle
海鮮新鮮,麵質彈牙

- Duck Ragu Pappardelle
調味出色,麵質一流

- Tiramisu
香濃,成餐最開心就係食佢
Panna  Cotta

- Panna Cotta
奶味濃,好滑溜
好滿足嘅一餐,食物質素
2022-05-13 141 瀏覽
貴為最近的打卡餐廳,適逢Openeice仲有得book位,就決定要嚟試試🤭餐廳位於海邊,唔算難揾。入內有樓梯仔,分開幾個Level。是次入座卡位,位置闊絡,但燈光偏黃,影相打卡差咗小小。前菜叫咗個八爪魚同火腿拼盤。八爪魚味咸鮮,口感彈牙,加埋火箭菜同醬汁,頗為開胃。至於拼盤三款肉都夠晒香,送酒chill住食都唔錯,不過哈密瓜略嫌甜度不足🫣主菜叫咗一份牛面頰。味道濃郁自然不再話下,而且燉煮得綿爛,入口軟綿仲要有充滿膠質嘅感覺,整體而言非常正,鍾意食牛就唔可以錯過🤪Cocktail好多選擇,我哋最後三個人嗌完出嚟變咗紅綠燈🤣Tiramisu不過不失,作為tiramisu控,呢個未係好滿意,可以不試🤣整體都係適合坐一個晏晝,飲下酒吹下水嘅地方🥰👍🏼

整體都係適合坐一個晏晝,飲下酒吹下水嘅地方🥰👍🏼
餐廳裝修氣氛十足淺粉紅同白色為主度假休閒風 環境舒適 落地大玻璃有三層高 食物高質環境佈置好有格調周圍都係打卡位啱晒慶祝//聚會嚟食一定會再𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞餐前會送麵包每人各自有一碟橄欖油體貼又衛生麵包味道不錯𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐂𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨 ($118): 4/5冷盤嘅意式薄切章魚🐙薄切章魚賣相特別有4大片 章魚新鮮又夠鮮甜配上火箭菜同煙肉片搭上特別調製嘅醬料好夾 好惹味滿足𝐅𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨 𝐌𝐢𝐬𝐭𝐨 ($179): 3.8/5海鮮拼盤炸物好香口有大蝦 🍤魷魚 🦑同炸魚仔🐟配上特調嘅醬汁 好夾 唯一不足係粉漿可以薄啲啲𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 ($198): 4.2/5手工製造扁寬意粉🍝係蛋麵 質感都唔錯口感彈牙, 都幾掛汁仲配搭多款唔同嘅海鮮都幾新鮮又入味有蝦🦐 魷魚🦑 青瓜粒🥒同蕃茄仔配上海鮮醬汁 意粉幾香幾惹味💕💕美中不足係海鮮都切碎成粒 整體口感有啲唔滿足🤣因為order唔到鴨肉醬手工意粉,改為而款,Tagliatelle軟硬適中,蝦同魷魚都爽口彈牙,醬汁調味都恰到好處,酸酸甜甜,唔會好滯𝐂𝐥𝐚𝐦𝐬 𝐀𝐫𝐫𝐚𝐛𝐛𝐢𝐚𝐭𝐚 ($208): 4.5/5賣相吸睛意粉配搭上

餐廳裝修氣氛十足

配上特調嘅醬汁 好夾
唯一不足係粉漿可以薄啲啲

手工製造扁寬意粉🍝
係蛋麵 質感都唔錯
口感彈牙, 都幾掛汁
仲配搭多款唔同嘅海鮮
都幾新鮮又入味
有蝦🦐 魷魚🦑 青瓜粒🥒同蕃茄仔
配上海鮮醬汁 意粉幾香幾惹味💕💕
美中不足係海鮮都切碎成粒
整體口感有啲唔滿足🤣

硬適中,蝦同魷魚都爽口彈牙,醬汁調味都恰到好處,酸
酸甜甜,唔會好滯

好出色 𝐦𝐮𝐬𝐭 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
如果慶祝生日🎂
佢哋仲會預備靚靚心形蠟燭❣️
同幫我哋影即影即有留念

📍 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐂𝐮𝐜𝐢𝐧𝐚 & 𝐁𝐚𝐫 (西環)
🐰: 4.3/5

#eatwithkeikei #casacucina
#sweetiedaily_saiwan
愈近愈難去系列:復活節假終於試咗呢間超打卡able異地風餐廳!好彩Book咗位 咁大間都full house🙊🍴Set Lunch x 2💰HKD198 x 2☕️Tiramisu +HKD30 (Rating: 6.5/10)倒敘法 由甜品講起!望落好吸引 食落口感唔過濕 finger佔八成 mascarpone少咗啲 甜度正常 不過唔係我鍾意嘅路線 冇espresso味 完全係走重度杏仁酒方向 只可以話口感正確 味道不是我的菜🫠🍝Duck Ragu Pappardelle (Rating: 7.7/10)另一重點 好想試手工意粉!用上我最鍾意嘅闊扁麵 微煙韌有蛋香 仲有唔少紮實鴨肉絲 香口之選 唯一缺點係太鹹 醬汁少啲都可以🤔🍗Spring Chicken (Rating: 7.4/10)份量唔大 肉冇煮得過乾 調味冇過重 醬汁係傳統gravy feel🤓加上新鮮菠菜 食落幾家常 但唔會特別驚艷🌊Scallop Carpaccio +HKD15 (Rating: 7.8/10)呢個前菜我哋幾鍾意!帶子食落好新鮮冇雪藏味/腥味 配上個柚子汁 同紅色微鹹帶爽 似海苔嘅龍鬚菜 食落清新好開

🍴Set Lunch x 2💰HKD198 x 2

Duck  Ragu Pappardelle

Spring  Chicken
Spring  Chicken

呢個前菜我哋幾鍾意!帶子食落好新鮮冇雪藏味/腥味 配上個柚子汁 同紅色微鹹帶爽 似海苔嘅龍鬚菜 食落清新好開胃 菠蘿汁就唔覺有🤣
Scallop  Carpaccio

✨Fresh Clams +HKD15 (Rating: 7.5/10)
蜆算新鮮飽滿 個汁重cream+白酒 加上紅椒粉 點包好正 可惜麵包偏乾 冇咩咬感厚度同香味 就冇咁圓滿
Fresh  Clams

欣賞佢紅日都做Set Lunch Menu 由於多人所以唔係好感受到佢3層嘅景致 食物中上但唔驚喜 算係滿足咗一直想嚟嘅意欲😗
Duck  Ragu Pappardelle
Scallop  Carpaccio