小妹平時久唔久都會去Chateraise買雪糕之前做緊優惠購買任何雪糕雪條都有9折小妹就梗系唔會錯過啦於是乎就去咗買晒所有抹茶味嘅嚟試食😜平時嘅包裝抹茶雪糕都系奶味濃 甜度高抹茶味通常都唔系好出但呢間嘅完全唔同真系會食到香濃抹茶味😚今次召喚控茶控🥳🥳試完嚟話比大家仲口邊款最推薦😛-♥︎ 京都宇治抹茶雪糕杯 $20雪糕嘅質感好smooth食到濃郁嘅抹茶味😍亦都食到牛奶味 但唔會蓋過咗抹茶味食落creamy又食到抹茶嘅甘香😋甜度適中 幾啱大眾口味😍可惜一杯得82mL 食完都唔夠喉🤣廿蚊杯真系貴咗啲味道: 9/10性價比: 6/10-♥︎ 和風玉露抹茶雪條 $15呢條雪條比頭先杯雪糕甜度低啲外面深色食到嘅系純抹茶味😳濃郁而且甘香🥰而中間淺色嘅抹茶雪糕就帶出個甜味咁樣嘅配搭啱啱恰到好處😆不過就未必個個鐘意但抹茶控千祈唔好錯過🤩🤩味道: 9/10性價比: 7/10-㋡ 京都宇治抹茶雪條 $20呢條雪條連外層嘅朱古力都帶有香濃抹茶味😍甜度偏低 食到抹茶嘅回甘😜上面仲有啲脆脆 食落多種口感😆中間嘅抹茶雪糕就帶出個甜味感覺主要嘅抹茶都喺個朱古力度🧐味道: 8/10性價比: 6/10-♡ 宇治抹茶紅豆鯛魚燒
小妹平時久唔久都會去Chateraise買雪糕
鯛魚燒賣相好得意😎
個皮系淋身嘅 咬落去少少煙韌
底部有啲紅豆蓉 食到有黑糖味
睇翻包裝先知原來系黑蜜風味
紅豆沙沙嘅口感。。。小妹唔鐘意😂
抹茶味亦都比紅豆同黑糖嘅甜蓋過咗
整體嚟講呢個甜度系最高嘅
小妹麻麻地😗
但唔算系伏嘅🤣
味道: 5/10(因為小妹唔鐘意食紅豆😅)
性價比: 6.5/10
總之個cone真系好難食😟
但抹茶雪糕系好食嘅
廿蚊一個甜筒就真系可以慳返
都系推薦大家買雪糕杯😂
味道: 5/10(5分都系for個雪糕🤣)
性價比: 4/10
外賣自取
和風玉露抹茶雪條
京都宇治抹茶雪條
2023-04-26 74 瀏覽
我很喜歡這家蛋糕店,因為他的蛋糕明顯是比一般蛋糕店的較高質素,而且味道不會太甜,賣相又較精細及美觀😆😆❤️❤️各款的蛋糕賣相都是非常吸引,特別是他的原味千層蛋糕、抹茶千層蛋糕,如果喜歡吃千層蛋糕的朋友仔可以一試,一層一層的,口感相當不錯👍🏻👍🏻👍🏻不但如此,他還有很多款式的雪條可供選擇,而且都是日本製造,最喜歡是他的朱古力脆皮雪條,雪條中夾雜着朱古力脆皮,超級好味!下次要試的,一定是他的蘋果批,每次經過見到都非常吸引,有很多蘋果蓉在裏面嫁😭

2023-04-05 73 瀏覽
一直都覺得Chateraise嘅雪條好好食!今次試3月新推出嘅新款雪條雪糕🍦🍫脆脆焦糖朱古力雪條 $12牛油焦糖味好似拖肥味咁,有童年回憶嘅感覺😂入面夾住焦糖脆脆同脆皮朱古力,口感都幾豐富!稍為甜咗少少,但焦糖味黎講已經算無咁甜了。我幾鍾意,$12幾抵,會再買🤤🍫比利時朱古力雪糕夾餅 $21威化餅皮包住大舊比利時朱古力雪糕,入面有粒粒朱古力碎,大大啖咬落下好滿足😋呢間嘅雪糕雪條都好唔錯,已經試過好多隻味🤤

🍫脆脆焦糖朱古力雪條 $12
牛油焦糖味好似拖肥味咁,有童年回憶嘅感覺😂

🍫比利時朱古力雪糕夾餅 $21

呢間嘅雪糕雪條都好唔錯,已經試過好多隻味🤤

外賣自取