公司樓下ChaTraMue (中環店)有抵食泰式飯盒,今日落去買咗盒海南雞飯 $58,加多杯泰國奶茶都只係 $70。中環價,我覺得好抵食。 👍🏻不得不動筆讚下,$58 盒雞一啲都唔少,我亦十分好彩買正雞脾位置,但除咗啖啖肉無骨,啲雞肉好滑嫩有雞味,啲飯亦是香米飯,入口軟熟可口,跟飯有一個雞醬,非常好味,好特別,唔同其他海南雞的甜豉油、薑蔥油。佢哋雞醬汁比較惹味開胃的,好好食。而杯泰茶超抵飲,完全冇減細,同正常價一樣,整個餐咁高質數都只係 $70,性價比相當之高,但亦睇到現今餐飲業真係難做! 👍🏻👍🏻

2024-09-13
海南雞飯
原來中環泰奶茶搬咗去德已立街,今日去買茶仲發現佢有泰式飯盒 set, $70.  我叫咗個海南雞飯加一杯泰式檸檬茶, 海南雞飯好高質, 雞肉嫩滑有雞肉味,唔係啲嚡口嘅白切雞配上香米飯好開胃。泰式檸檬茶都好飲,個人口味鍾意佢哋嘅檸檬茶少少澀澀地,好飲過好多乜乜鴨屎檸檬茶。中環呢個價高質扺食啦。值得推介係呢間中環店有麵包買,亦有幾款蛋糕。買咗一件牛乳蛋糕,超級好味,好重牛乳香味,新鮮軟滑,用料重手,裏面有厚厚一層嘅牛乳cream,鍾意奶類甜品嘅人,肯定喜歡,值得推介。 👍🏻👍🏻
泰式飯盒
牛乳蛋糕
2024-08-23
泰式飯盒
牛乳蛋糕
  • 泰奶茶
  • 海南雞飯
  • 泰式檸檬茶
上環返工我一直有幫襯100QRC 買泰茶,自認忠實fans, 星期五 lunch, 好有心專登行10分鐘去新店。感覺很好,整間店舖光猛優雅,裝修得好靚。我一向飲開泰茶,但見有杯無酒精啤酒,又幾得意,果然又幾好飲,芝士奶蓋扮啤酒泡,但味道同口感都配搭得啱啱好,好飲的。頗驚喜的是新店設有蛋糕櫃,有精美蛋糕及麵包售買,我一場黎到,幫襯多個牛角包,又都好味喎,熱辣辣。我這個午餐,簡簡單單,不愧 ChaTraMue, 質素唔錯,非常滿意。畧畧一提是落 order 個帶眼鏡女仔比較吋,板起塊面孔,買牛角包時多問一句,她愛理不理的態度要改善下,希望公司管理層可以聽到。

奶油啤酒
2024-08-09