上星期同閨蜜去咗呢間隱世法式廚房室外位仲可以帶埋毛孩一齊chill整間餐廳環境都好大座位好闊落, 坐底之後我地點左 法式酥皮龍蝦湯 一上枱就聞到超濃龍蝦香個酥皮用叉輕輕一篤「咔嚓」一聲脆到好似ASMR咁趁熱將酥皮撈落湯飲吸晒啲精華好邪惡呀新鮮活藍青口伴意大利軟包成鍋藍青口份量都幾多每隻都脹卜卜、冇一粒係閉殼肉質嫩滑, 個白酒蒜蓉汁既蒜味夠香但唔會搶鏡加咗少少蕃茄同香草,再將個意大利軟包點落個汁度吸到滿滿嘅精華,味道都幾好炭燒澳洲肉眼牛扒 × 波士頓龍蝦尾 牛扒叫咗medium rare, 切開粉嫩冇血水個炭燒香真係無得輸, 龍蝦尾爽甜到彈牙旁邊仲有個薯餅, 幾好食白酒煮蜆扁意粉每啖意粉都掛住白酒同蒜香蜆肉都幾大隻又冇沙最驚喜係用扁意粉個意粉都幾吸汁最後梗係仲有甜品啦甜品我揀左最鍾意食既Tiramisu呢度既Tiramisu味道奶油味勁啲酒味唔算好濃, 大人細路都岩食而飲品我地揀左杯勁打卡既Cocktail「美女與野獸」 侍應一拎過嚟全場望住玻璃罩一打開煙霧瀰漫入面仲有食用花同乾冰效果閨蜜瘋狂影咗好先肯飲 味道似玫瑰荔枝特飲,酒精好輕盈,女仔一定會鍾意 Hoegaarden Peach
上星期同閨蜜去咗呢間隱世法式廚房
室外位仲可以帶埋毛孩一齊chill
整間餐廳環境都好大
座位好闊落, 坐底之後我地點左

法式酥皮龍蝦湯
一上枱就聞到超濃龍蝦香
個酥皮用叉輕輕一篤「咔嚓」一聲
脆到好似ASMR咁
趁熱將酥皮撈落湯飲
吸晒啲精華好邪惡呀

新鮮活藍青口伴意大利軟包
成鍋藍青口份量都幾多
每隻都脹卜卜、冇一粒係閉殼
肉質嫩滑, 個白酒蒜蓉汁既蒜味夠香但唔會搶鏡
加咗少少蕃茄同香草,再將個意大利軟包點落個汁度
吸到滿滿嘅精華,味道都幾好

炭燒澳洲肉眼牛扒 × 波士頓龍蝦尾
牛扒叫咗medium rare, 切開粉嫩冇血水
個炭燒香真係無得輸, 龍蝦尾爽甜到彈牙
旁邊仲有個薯餅, 幾好食

白酒煮蜆扁意粉
每啖意粉都掛住白酒同蒜香
蜆肉都幾大隻又冇沙
最驚喜係用扁意粉
個意粉都幾吸汁

最後梗係仲有甜品
甜品我揀左最鍾意食既Tiramisu
呢度既Tiramisu味道奶油味勁啲
酒味唔算好濃, 大人細路都岩食

而飲品我地揀左杯勁打卡既Cocktail
「美女與野獸」
侍應一拎過嚟全場望住
玻璃罩一打開煙霧瀰漫
入面仲有食用花同乾冰效果
閨蜜瘋狂影咗好先肯飲
味道似玫瑰荔枝特飲,酒精好輕盈,女仔一定會鍾意

Hoegaarden Peach
蜜桃甜香既啤酒,解膩又清爽,正呀

食飽仲有代幣比我地夾公仔
最後我地夾到優惠劵
留番下次黎可以用先
2025-06-02
平日晚上想搵間近近地嘅餐廳同米蘇蘇一齊飯,就諗到元朗呢間西餐廳,室外位置係pet friendly🐾,仲有每張枱都有大風扇吹住🌀,依架天氣去都無問題😁!🍽️二人精選晚餐 $698有沙律、餐湯、1款頭盤、1款意大利麵或意大利飯及1款扒類拼龍蝦尾同飲品兩杯。🔸Soup or Salad🥗煙三文魚沙律沙律新鮮爽脆,加咗黑醋汁就更開胃,煙三文魚入口有油潤感🐟。🥣甘筍忌廉帶子湯個湯打得好滑身,口感順滑冇顆粒感👍🏻,有濃厚甘筍味🥕,仲有帶子喺裏面增加鮮甜味。🔸Appetizer 🦪新鮮生蠔海鮮拼盤 +$188有生蠔🦪、凍蝦🦐、翡翠螺、澳洲青口同帶子各2隻,全部都新鮮鮮甜。🔸Main🥩🦞炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒 配香草牛油焗波士頓龍蝦尾牛扒表面微微焦香,煎到鎖住肉汁,我地叫咗五成熟,肉質粉嫩多汁帶有炭燒香氣💖。波士頓龍蝦尾🦞塗上香草牛油去焗製🧈,口感飽滿緊實,鮮甜又有彈牙感🥰!🦀鮮藍蟹肉及露筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏意大利飯完美吸收哂蟹肉同鮮蝦頭膏嘅鮮甜💦,搭配豐富嘅新鮮藍蟹肉🦀,均勻融入飯裏面,再加上切碎嘅露筍同車厘茄,增添整體口感✨。🔸Dessert 🧁Tiramisu $48另外嗌咗甜品Tiramisu

🍽️二人精選晚餐 $698

🔸Soup or Salad
🥗煙三文魚沙律
沙律新鮮爽脆,加咗黑醋汁就更開胃,煙三文魚入口有油潤感🐟。

🥣甘筍忌廉帶子湯

🔸Appetizer
🦪新鮮生蠔海鮮拼盤 +$188

🔸Main
🥩🦞炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒 配香草牛油焗波士頓龍蝦尾

🦀鮮藍蟹肉及露筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏

🔸Dessert
🧁Tiramisu $48
另外嗌咗甜品Tiramisu做今餐嘅結尾🤎~呢間嘅Tiramisu 忌廉做到幼滑輕盈🥣,咖啡酒份量恰到好處🍾,食到有酒香得嚟又唔會太苦,仲有好多咖啡碎碎增加口感☕️,好好味阿😋👍🏻!

🔸Drinks
🍹PRINCESS HEART
呢杯加入士多啤梨果泥🍓、橙汁🧡同雪碧,味道似fruit punch,酸酸甜甜特別開胃,夏天飲特別涼爽❤️。

🍹凍蜜桃茶
凍蜜桃茶入口帶著淡淡嘅蜜桃香氣🍑,口感涼爽,唔會太甜。

📍 Chef's Stage Kitchen
元朗西菁街23號富達廣場地下52-56號舖
2025-05-29
2025-05-22 619 瀏覽
元朗高質嘅西餐廳,裝修工業風,地方寬敞樓底高,空間感十足,夠晒 chill,仲有室外座位可以帶埋毛孩一齊嚟食飯。✨精選二人晚餐 $698✨🫕餐湯或沙律(2客)🍴頭盤🍝主菜① 意粉/意大利飯 🍖主菜② 扒類拼龍蝦尾🥤餐飲2杯🥗鴨胸沙律鴨胸好嫩滑,沙律菜夠新鮮🫕法式酥皮龍蝦湯 (+$56)酥皮焗得有層次,龍蝦湯帶淡淡干邑香味,龍蝦湯有鮮味,高水準值得加錢品嚐。🦀煎蟹餅拌虎蝦肉沙律(+$18)蟹餅煎得不錯,啖啖蟹肉,虎蝦肉沙律、牛油果泥🥑沙律菜,雖然係頭盤但份量唔細。🐷炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾🦞豬鞍厚身,輕易切開,肉嫩一D都唔鞋,龍蝦尾非常之彈牙,食到鮮味😋,伴碟薯菜同千層忌廉薯同樣好有質素。🍝經典肉醬千層麵超級濃郁蕃茄肉醬加埋芝士🧀夠曬邪悪,茄醬調到味道酸甜平衡,千層麵吸收味道,仲好飽肚。🧁Tiramisu (+$48)喜歡口感輕盈帶點酒香。叫左幾杯Cocktail 同Mocktail,充滿水果香氣,好啱女仔飲🍸美女與野獸 夠晒打卡咭ableRose Vodka🌹Peach Liquor🍑Orange Ice🍊Egg White 🥚Tea🫖🍹Tropical Fore

✨精選二人晚餐 $698✨
🫕餐湯或沙律(2客)
🍴頭盤
🍝主菜① 意粉/意大利飯
🍖主菜② 扒類拼龍蝦尾
🥤餐飲2杯

🥗鴨胸沙律
鴨胸好嫩滑,沙律菜夠新鮮

🫕法式酥皮龍蝦湯 (+$56)

🦀煎蟹餅拌虎蝦肉沙律(+$18)

🐷炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾🦞

🍝經典肉醬千層麵

🧁Tiramisu (+$48)
喜歡口感輕盈帶點酒香。

🍸美女與野獸
夠晒打卡咭able
🍹Tropical Forest
Elderflower 🌼Pineapple 🍍Soda
Princess Heart
🍹Strawberry Puree 🍓Orange 🍊Sprite

埋單仲有優惠券,下次食$500可以用$100優惠券,仲有得夾波波⚫️,睇吓可以夾到咩優惠券,我夾到紅/白酒/雞尾酒🍸可以下次用😆
  • 黑毛豬鞍拼龍蝦尾
  • 蕃茄肉醬千層麵
  • 煎蟹餅
  • 酥皮龍蝦湯
最近同朋友傾開元朗有咩好食,佢地一致推薦左呢間 「Chef's Stage」,話係元朗人都中意既西餐廳。假日同朋友一齊黎食個 brunch,環境真係好 chill,裝修舒服又有格調,坐低即刻放鬆晒。食物賣相仲好精緻,影相打卡一流,感覺好岩同朋友或者另一半一齊過個悠閒下午。.燒烤汁雞胸菠蘿漢堡伴酸椰菜沙律及薯條 ($118)首先試左佢地既燒烤汁雞胸菠蘿漢堡,個包頂係滿滿芝麻,咬落好香。中間既香煎雞胸肉配燒烤汁,仲夾埋新鮮菠蘿、生菜、蕃茄同洋蔥,食落好 juicy,啖啖都係新鮮感。旁邊既薯條炸得香脆,咬落喀喀聲,仲有酸椰菜沙律平衡返d油膩,成個組合好滿足!.炭燒澳洲肉眼扒配燒汁伴忌廉千層薯及烤雜菜 ($178)主菜試左炭燒澳洲肉眼扒,肉質嫩滑,炭燒香氣好突出,配上燒汁更加惹味。旁邊既忌廉千層薯好 creamy,層次分明,食落好香濃。烤雜菜新鮮又多汁,成個盤既味道同口感都好平衡,份量都夠,食完真係好飽足。.香濃蕃茄蝦湯及牛角包 ($28)加左 $28 可配是日餐湯同牛角包,性價比真係高。蕃茄蝦湯好 creamy,入口有濃濃既蕃茄香,暖胃又開胃。牛角包外脆內軟,單食或者點湯都好岩,簡單但好有驚

燒烤汁雞胸菠蘿漢堡伴酸椰菜沙律及薯條 ($118)

炭燒澳洲肉眼扒配燒汁伴忌廉千層薯及烤雜菜 ($178)

香濃蕃茄蝦湯及牛角包 ($28)
加左 $28 可配是日餐湯同牛角包,性價比真係高。蕃茄蝦湯好 creamy,入口有濃濃既蕃茄香,暖胃又開胃。牛角包外脆內軟,單食或者點湯都好岩,簡單但好有驚喜。

Caramel Cappuccino ($18)
飲品方面,叫左杯 Caramel Cappuccino,價錢平之餘,仲有個好靚既心形拉花,影相一流。味道香甜,焦糖同咖啡既比例岩岩好,飲落好順口,坐低慢慢歎真係好享受。

偽鴛鴦 ($38)
另一杯飲品試左佢地既 signature 偽鴛鴦,呢個真係好有創意。用特濃朱古力做底,配上咖啡冰磚,飲到最尾都keep到濃郁既味道,吾會越飲越淡。口感同味道都好特別,岩晒中意試新野既朋友。

意大利芝士餅 ($48)
甜品方面,大推佢地既 Tiramisu,作為餐廳既 signature 真係不負眾望。味道濃郁,質感好高質,最近仲有新搞作,店員會即場幫 Tiramisu 加煙霧波波,仲係 Tiramisu 味,視覺同嗅覺都滿足晒。如果同朋友或者家人慶祝生日,呢個甜品真係好岩,氣氛即刻提升!

午餐
2025-04-03 1065 瀏覽
Bookmark咗呢間餐廳已有一段日子,睇中佢有室外座位,可以同狗狗一齊開餐。趁放假就同狗狗過嚟。喺IG睇咗餐廳最後更新的午市套餐(上個月),除brunch外,仲有1張餐牌列出A-E餐,似乎每個星期會轉款,但見當中總有1款素菜選項,諗住應該啱食。嚟到先發現,今個月今個禮拜,除咗brunch中的Impossible burger同Yogurt bowl外,A-E餐全部有肉/海鮮,冇素食,當下有啲晴天霹靂。餐廳咁有規模,但素食選項寥寥可數,都幾失望。最後,點咗芒果虎蝦沙律(A餐),$98,跟餐湯、牛角包同餐飲,另外再+$48,點咗Openrice上有食評寫係「世一」的Tiramisu。忌廉粟米湯:是日餐湯;濃稠;味道冇乜特別,湯面加咗幾滴油(可能係橄欖油?),睇落吸引啲,但飲落只係一般餐湯迷你牛角包:即場冇食,打包;估計係現成麵包,冇太大期望同期待芒果虎蝦沙律:賣相幾靚;沙律菜非常新鮮、爽口,惟獨蕃茄用牛茄之類,唔夠甜而茄味淡(如果係車厘茄會好好多);虎蝦燒烤過,有3隻,似中型size,俾咗狗狗食;同侍應講想沙律醬另上,佢好貼心,不但沙律醬,連芒果都另上;雖然菜名有「芒果」,但芒果份量極其

芒果虎蝦沙律:賣相幾靚;沙律菜非常新鮮、爽口,惟獨蕃茄用牛茄之類,唔夠甜而茄味淡(如果係車厘茄會好好多);虎蝦燒烤過,有3隻,似中型size,俾咗狗狗食;同侍應講想沙律醬另上,佢好貼心,不但沙律醬,連芒果都另上;雖然菜名有「芒果」,但芒果份量極其少,切到超細粒

Tiramisu:賣相有心思,擺盤幾靚,大片薄荷葉望落好清新,而且散發香味,甜品份量亦大;懷住滿心期待品嚐呢個號稱「世一」的甜品,第一啖入口,覺得被fake得好徹底~Tiramisu近乎室溫,呢點已經唔ok;佢的味道好單調,有食評盛讚佢的酒香同質感,酒味係有,不過唔濃、唔夠香,口感滑淨,但𢳂落同食落口都略嫌有啲「削」,缺少質感;呢個甜品冇乜地方令人回味,雖然大大份,但唔會想追住食;慶幸冇揀喺下午茶時間過嚟食Tiramisu茶餐,否則會後悔啊~

即磨咖啡:味道正常

室外座位唔錯,有瓦遮頭,唔使暴曬;最近商場出入口的檯喺牆身設有一個勾,可以扣住狗繩;侍應雖然冇刻意出嚟室外,但喺餐廳入面都keep住留意外面的情況,向侍應示意點餐都好快有人出嚟回應,有服務之餘,平日午市毋須加一,都算優惠;午餐價格尚可,雖然餐湯、牛角包同餐飲係標配,冇特別,但主菜的沙律菜夠新鮮,而且$98能夠換到一個空間同狗狗進餐,算幾經濟;餐廳室外區的衛生情況麻麻地,地面唔太乾淨,有少量垃圾,始終大多數狗狗都係落地行,會有少少唔放心

狗狗食評🐕🍽️:
食物:⭐⭐⭐⭐
我食咗沙律菜、虎蝦同埋Tiramisu伴碟的藍莓、士多啤梨,好滿足

環境:⭐⭐⭐⭐
雖然冇得入餐廳坐,但喺室外我都可以坐長櫈,有墊有咕𠱸;當食完曬嘢,等緊媽媽飲埋杯咖啡時,我都忍唔住挨住個咕𠱸,小睡咗一陣

寵物友善度:⭐⭐
餐廳只係寫有室外座位,冇話pet friendly;侍應冇同我玩

2025-04-03
2025-06-13 0 瀏覽
終於都發掘到一間性價比爆炸高的西餐廳😍,唔介紹唔得!呢度夜晚氛圍超好,岩曬約會、拍拖、慶生💕!當晚幾枱客人都係慶祝生日,餐廳仲識播生日歌,整個 vibe 超 sweet~🥰👫🏻精選二人餐,豐富到呢!餐湯、沙律、頭盤、主菜、餐飲、甜品,一次過滿足晒所有口腹之慾😋!🍽️頭盤:炸車打芝士青辣椒 & 秘製美國水牛城辣雞翼頭盤選擇多到爆,但老母對炸物+雞翼有種偏愛😆!不過炸物其實好考功夫,唔小心就會太油,但呢度完全冇油淋淋嘅感覺,炸得夠香脆,勁加分🤤!🥩🦞主菜:炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾上菜果刻真係嚇親,塊🥩居然大過 Belly 個頭😂!但唔會嚡,口感 juicy,熟度啱啱好🤤。巨型波士頓龍蝦又鮮甜,Belly 食到停唔到口,仲不停望住我哋 😂。配菜薯條🍟都超驚喜😳,影完相先食都仲係超脆!🍝主菜:鮮藍蟹肉及露筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏意大利飯料超足😍!每一啖都有蟹肉同蝦膏味,濃郁到不得了!口感啱啱好,有咬口但唔會太淋,簡直係必食推介👍🏻!🍰甜品:Tiramisu店員話呢款係招牌甜品,咖啡酒香味超濃!就算食到好飽,都忍唔住要掃清盤😗!🍹飲品:椰爺同日開心果沙冰炎炎夏日,嚟杯椰子/ 開心
終於都發掘到一間性價比爆炸高的西餐廳😍,唔介紹唔得!

👫🏻精選二人餐,豐富到呢!

🍽️頭盤:炸車打芝士青辣椒 & 秘製美國水牛城辣雞翼

🥩🦞主菜:炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾

🍝主菜:鮮藍蟹肉及露筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏

🍰甜品:Tiramisu

🍹飲品:椰爺同日開心果沙冰
炎炎夏日,嚟杯椰子/ 開心果沙冰真係消暑一流💦!

成餐飯都好滿足🥳~等我 book 定下一次,再嚟試埋其他野先💕!
放假同姊妹去元朗掘寶,誤打誤撞試咗「Chef's Stage」,結果由2點半坐到日落都唔捨得走!餐廳裝修走工業風混木系元素,落地玻璃引入自然光,影食物零死角靚到唔使濾鏡。重點係下午茶時段人少少夠靜,傾密偈啱晒~🍳 Chef stage Breakfast ($138) - 打卡王當之無愧一上枱目光即刻聚焦!兩隻蛋整成既心形太陽蛋流住燦爛蛋黃,切開瞬間治癒值爆燈✨ 大菇厚過手指公,咬落爆汁仲有好香既菇味;薯餅金黃脆邊內裏綿滑,夾埋鹹香德國腸同火腿,邪惡但停唔到口~仲有藍莓草莓乳酪杯,配埋牛油果多士清新解膩。三文魚沙律夠晒肥美菜又夠新鮮,,$138有齊十款食材,飽到晚飯都食唔落!🥤飲品三重奏► Set Summer Milky ($38):香蕉朱古力 x 士多啤梨打成交響樂!濃到黐匙羹又唔膩,似飲緊融化嘅牛奶軟雪糕,抵飲到想encore► Set Share Sangria ($88):白酒底浸滿士多啤梨+蘋果+橙+藍莓等,真係要唱返首士多啤梨啤梨蘋果橙!生果甜味主導好易入口,冰涼酸甜好啱下午chill住飲► Beauty Beast ($88):全場尖叫嘅打卡神器!乾玫瑰花瓣雨灑落杯緣,

🥤飲品三重奏

► Beauty Beast ($88):全場尖叫嘅打卡神器!乾玫瑰花瓣雨灑落杯緣,煙霧效果仙氣爆發📸 入口有接骨木花同莓果香,酒精度輕柔,女仔至愛

🥩 神級牛扒意外收穫
以為下午茶得輕食?炭燒安格斯Rib Eye ($148) 顛覆想像!叫七成熟真係切開粉嫩肉心滴水不漏,炭燒焦脆外皮鎖死肉汁,簡單海鹽調味已帶出濃郁牛香~ 薯條即炸脆到似食緊薯片,撒滿蒜香芝士粉邪惡度💯 閨蜜話:「好少餐廳牛扒熟度咁精準!」

☁️ 甜品壓軸昇華
Tiramisu ($68) 一勺挖落去有驚喜——Mascarpone cream輕如空氣,咖啡味濕潤唔溺喉,面頭可可粉微苦平衡甜度。最妙係食完成個口腔冇油膩感,姊妹即拍板:「下次都要encore依個cake!」

💰 性價比小總結
埋單 $624.8(已包10%服務費$56.8),人均$300有找食到前菜+主菜+3飲品+甜品,仲要樣樣高質。特別提醒:
 下午茶時段(14:30-17:00)人少上菜快
$317.4
2025-06-11 0 瀏覽
一個人放假想食好啲,試咗 Chef's Stage Kitchen 嘅 lunch set。叫咗慢煮豬鞍扒,配薯蓉同沙律。豬扒厚身煎得香,切開冇血水,入面仲保住肉汁。薯蓉配上豬鞍解咗唔豬鞍既油膩感薯蓉唔會粉,仲有淡淡蒜香;沙律爽口開胃。叫咗杯 cold brew,清香唔苦。餐廳燈光柔和,坐得舒服,唔嘈唔迫。職員態度好,唔會催你走,適合放空放慢生活節奏。價錢中上,但成個 experience 幾好,值得再訪。☕🐖🥗

2025-06-10 0 瀏覽
嚟到元朗Chef's Stage Kitchen食晚餐,呢度裝修得好有情調,而且設有戶外座位,見到有食客帶埋寵物一齊用餐添呀!二人餐食物好豐富,有沙律或餐湯、頭盤、主菜同扒類Dinner Set For 2 $698🔆蕃茄蝦湯 & 龍蝦濃湯 +$38兩款湯嘅質地好濃厚,味道濃郁,入面有唔少龍蝦肉/蝦肉,配埋麵包條食好滋味🔆巴馬火腿布拉塔芝士沙律 +$18清新開胃又色彩繽紛嘅一道菜,配菜有鹹香嘅巴馬火腿、車厘茄、火箭菜,中間仲有原個布拉塔芝士,口感綿密順滑,搭配黑醋汁味道醒胃🔆墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉帶子煎香過彈牙又香口,蝦肉爽口,墨魚汁濃度剛好,醬汁沾滿每一條意粉,食落香口又惹味🔆炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾 豬鞍扒非常厚切,坑紋亦燒得好靚,雖然好厚肉但食落唔會韌,配上燒汁更惹味!龍蝦尾賣相吸睛,仲要起晒肉好貼心,用咗香草牛油焗味道好香,肉質好爽彈 !薯菜可以揀薯條/鮮薯蓉🔆Tiramisu +$48外層忌廉入口軟滑,帶有陣陣酒香,甜度適中,份量都幾勁,同朋友開心share就啱哂🔆Cocktail - Beauty and the Beast 儀式感💯 拎起玻璃罩時煙霧彌漫

Dinner Set For 2 $698
🔆蕃茄蝦湯 & 龍蝦濃湯 +$38

🔆巴馬火腿布拉塔芝士沙律 +$18

🔆墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉

🔆炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾

🔆Tiramisu +$48

儀式感💯 拎起玻璃罩時煙霧彌漫,伴有玫瑰花在旁浪漫感up! 由Rose Vodka/Peach Liquor/Orange Ice/Egg White/Tea調配出來,味道甜甜地容易入口
2025-06-06 0 瀏覽
龍蝦酥皮湯$56龍蝦味好濃烈,完全食得出係由龍蝦熬製出黎。酥皮黃金香脆,鬆脆嘅外皮覺得一絲絲。龍蝦湯非常順滑飲落去完全冇渣。香草牛油焗波士頓龍蝦尾$168 龍蝦肉質紮實,而且味道非常鮮甜。焗制嘅火候亦都非常到位,咬落去龍蝦肉一條條一絲絲。起埋肉之後食嘅時候非常方便。paprika 嘅調味到拿捏得好精準,龍蝦除咗鮮甜味之外,仲有微許嘅辛辣帶出肉汁鮮美。經典千層麵 $168 將闊條麵夾住肉醬一層一層疊起之後,面頭加咗巴馬臣芝士。熱辣辣,食起上嚟仲會有芝士拉絲。肉醬嘅餡料味道濃郁,牛肉碎食起上去更有肉味嘅鮮甜。火焰香烤美國外裙牛扒$328 外裙自己就係牛肋骨下面嘅部位,纖維比較長,而且肉味更加濃郁。比較多脂肪,所以食落去嘅時候鮮嫩多汁。火焰牛扒食嘅時候仲多一浸酒香味,令到肉質嫩滑嘅牛肉更加有一層風味。美女與野獸Cocktail (VIP價$58)用玫瑰Vodka 做基調嘅雞尾酒,第一啖飲嘅時候已經飲到淡淡嘅花香。而水蜜桃酒再喺佢之上加添咗甜美果香,橙冰低調嘅微酸令到飲品更加立體。蛋白令到雞尾酒飲落去嘅口感更加順滑綿密。最後茶香嘅點綴帶出淡淡嘅木香尾韻,令到嘢飲唔再係甜美,更加係有成熟嘅韻味。
龍蝦酥皮湯$56

香草牛油焗波士頓龍蝦尾$168

經典千層麵 $168

火焰香烤美國外裙牛扒$328

美女與野獸Cocktail (VIP價$58)

今次夜晚黎試下佢個2人set dinner由頭食到落尾🐾個龍蝦濃湯配Biscuit Strip 同包好出色🥘前菜既沙律炸車打芝士辣椒同埋水牛城雞翼都好香Main Dish我地揀左澳洲肉眼扒配龍蝦尾+薯條 (燒汁)同埋茄醬羽衣甘藍雜菌意粉味道非常好而且唔會好油膩~再配埋好fresh 既Pineapple Mango Mint特飲成個set 令人好滿意~難怪開左甘多年仲係人頭湧湧🐾質素一直keep得住~食完仲有扭蛋玩,有機會拎到coupon😃
今次夜晚黎試下佢個2人set dinner
由頭食到落尾🐾
個龍蝦濃湯配Biscuit Strip 同包好出色🥘
前菜既沙律
炸車打芝士辣椒同埋水牛城雞翼都好香
同埋茄醬羽衣甘藍雜菌意粉
味道非常好而且唔會好油膩~
成個set 令人好滿意~
難怪開左甘多年仲係人頭湧湧🐾
質素一直keep得住~
食完仲有扭蛋玩,有機會拎到coupon😃
今晚一家四口晚餐慶祝老公生日,我們都間中來這間餐廳食飯,食物及服務一向很好。今天最後卻有點不愉快離開!其實整個用餐都很滿意,包括食物的味道都很好,服務都不錯。埋單後知道他們現在做活動,消費每滿$500可以夾波一次。剛巧我的單是$984,於是我詢問職員能否多給一個硬幣,讓兩個小朋友都能各玩一次,結果他們說不能。我再說因為小朋友都想玩,可否通融一次,他們都是充耳不聞!其實我們都知道遊戲規則,只是覺得香港太沒有人情味,拿一個幣夾下波都咁困難。講真,都不一定能夾到(這次我們都沒有夾到),就算兩次都夾到,最後只可以有一份禮物,我也覺得合理,始終我們的消費金額的確不夠。再說,波裏面我相信都係優惠券,做活動都係想多啲人再幫襯啫😅,做咩搞到好似送大禮俾我哋咁!

2025-05-22
慶祝紀念
生日
2025-05-22 102 瀏覽
a must-visit for steak & tiramisu lovers! and they’re pet-friendlyyy🐮charcoal grilled australian ribeyeperfectly cooked, tender, juicy, and packed w flavour (even without the sauce)🐷charcoal grilled us pork racklean yet delicious. also love the smokinessboth meats came w roasted potatoes & veggies, so good 🥐cream of pumpkin, croissant🍰tiramisugenerous portion for $48 and honestly one of the best i’ve had in hk (and i’ve tried most of the famous ones) creamy, rich and just the right balance of co

🥐cream of pumpkin, croissant

🍰tiramisu
generous portion for $48 and honestly one of the best i’ve had in hk (and i’ve tried most of the famous ones) creamy, rich and just the right balance of coffee and mascarpone

🍹tropical forest
elderflower/ pineapple/ soda

🍓princess heart
strawberry puree/ orange/ sprite

🍸beauty beast
peach/ rose/ vodka

doggy bonus: outdoor seating w cooling fans. @maltese_mochi_ approved haha

price: $150-300 pp
rating: 8.5/10
revisit? yesss

🚏Chef’s Stage Kitchen
Manhattan Plaza, 23 Sai Ching Street, Yuen Long

🅿️available at Manhattan Plaza
午餐
  • 炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒
  • Tiramisu
  • 炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒
2025-05-21 77 瀏覽
元朗真係好多好野食!今次呢間係朋友食過介紹必食嘅西餐不過餐廳位置係比較無咁就腳但去過就明點解咁大力推薦了😏餐廳整體裝修令人好舒服而且座位闊落坐得好餐牌選擇多而且價錢合理食物份量足 味道仲好唔錯👍叫咗個2人 set dinner,最後飽到捧住個肚走Set Salad、龍蝦湯沙律菜夠新鮮、配上巴馬火腿簡單又好味龍蝦頭十分香濃、飲到停唔到口生牛肉他他砌得好靚好啱打卡😍😍辣辣地又唔會腥、份量多!食晒幾片脆餅都仲有好多淨蟹肉risotto個汁好香、啖啖蟹肉飯粒硬度剛好肉眼配龍蝦尾大大塊扒加大大條尾,賣相已經好吸引味道係出色!牛扒做到5成無overcooked龍蝦尾個汁好鮮甜打卡必叫 Beauty Beast煙霧效果我比滿分唔算太重酒味亦唔會過份甜TIRAMISU大大件好抵食就算食到好飽都堅持清碟!餐飲包基本啡/茶食飽飽之後仲有coupons 送返另外仲有代幣比你夾蛋😂雖然最後夾唔中但有得食又有得玩係開心嘅
元朗真係好多好野食!
今次呢間係朋友食過介紹必食嘅西餐

不過餐廳位置係比較無咁就腳
但去過就明點解咁大力推薦了😏

餐廳整體裝修令人好舒服
而且座位闊落坐得好

餐牌選擇多而且價錢合理
食物份量足 味道仲好唔錯👍

叫咗個2人 set dinner,最後飽到捧住個肚走

Set Salad、龍蝦湯
沙律菜夠新鮮、配上巴馬火腿簡單又好味
龍蝦頭十分香濃、飲到停唔到口

生牛肉他他
砌得好靚好啱打卡😍😍
辣辣地又唔會腥、份量多!
食晒幾片脆餅都仲有好多淨

蟹肉risotto
個汁好香、啖啖蟹肉
飯粒硬度剛好

肉眼配龍蝦尾
大大塊扒加大大條尾,賣相已經好吸引
味道係出色!牛扒做到5成無overcooked
龍蝦尾個汁好鮮甜

打卡必叫 Beauty Beast
煙霧效果我比滿分
唔算太重酒味亦唔會過份甜

TIRAMISU
大大件好抵食
就算食到好飽都堅持清碟!

餐飲包基本啡/茶

食飽飽之後仲有coupons 送返
另外仲有代幣比你夾蛋😂
雖然最後夾唔中
但有得食又有得玩係開心嘅
如果要我推薦一間元朗嘅西餐廳,一定係 chefsstagekitchen,由佢開業食到食架。每一次想食西餐但又唔知食咩就會揀佢😍一直出品都keep到好有質素👍🌟 Beauty & the Beast (vip $58)呢一杯Cocktail一定要叫😆係佢哋全新推出嘅。無論用嚟打卡定味道都好有驚喜😍一上枱呢佢煙霧嘅感覺,打卡已經好靚㗎啦。加上呢杯Cocktail佢本身有好多花😍味道佢係有少少玫瑰味同埋土味嘅飲落都幾清新。酒精味唔濃,啱晒女仔飲丫😍🌟BLUE MUSSELS BUCKET 新鮮活藍青口伴意大利軟包($198)呢個青口好好味,每一粒都好新鮮而且肉質好滑😍同平時食嘢嘅青口好唔同,汁醬有淡淡嘅酒香味🌟Lobster bisque with puff pastry酥皮龍蝦湯(+$56)龍蝦湯味道好濃郁😍加埋好香牛油味嘅酥皮真係好夾😍🌟炭燒天然極黑厚切朱鞍扒($288)平時食豬鞍最驚食到又柴又乾,依個做得好好,keep到肉汁之餘又煎到啱啱好😍而且呢佢份量都幾大份嘅,同朋友share就啱晒啦🌟CREAMY PORCINI TORTELLINI WITH SPINACH & MO

🌟BLUE MUSSELS BUCKET
新鮮活藍青口伴意大利軟包($198)

龍蝦湯味道好濃郁😍加埋好香牛油味嘅酥皮真係好夾😍

🌟炭燒天然極黑厚切朱鞍扒($288)

🌟CREAMY PORCINI TORTELLINI WITH SPINACH & MOREL IN WILD MUSHRDOM TRUFFLE CREAM SAUCE
菠菜牛肝菌意大利雲吞 配羊肚菌及雜菌松露忌廉汁($168)
依個意大利雲吞餡料同份量都好足,加埋羊肚菌同雜菌松露忌廉醬一齊煮,令雲吞嘅味道更加之濃郁,口感更加豐富

🌟Tiramisu ($88)
超級推介佢嘅甜品我今次試咗Tiramisu😙芝士好軟滑,咖啡味好濃☺️咖啡控一定要試,蛋糕嘅濕潤度係啱啱好👍👍推介慶祝生日或者紀念日嘅話,都可以提早同佢哋講

🍴Chef‘s Stage Kitchen (元朗)
📍元朗西菁街23號富達廣場地下52-56號舖