餐廳: CHICKEN FACTORY (慈雲山中心)
資訊:

2023-07-13 609 瀏覽
Chicken factory嘅餐都好抵食,有時會嗌隻雞當一個餸今次就叫咗個二人餐. 其實兩個人都食唔晒, 隻雞份量好足, 又夠juicy, 另外仲有黑椒汁跟. 仲跟個飯同埋焗薯, 雜菜, 粟米粒.
Chicken factory嘅餐都好抵食,
有時會嗌隻雞當一個餸

2022-11-05 1072 瀏覽
中午時候嗌咗個牛肝菌烤雞餐,餐牌上明明寫住有半隻烤雞,翻到屋企打開得4分1隻。 係其他分店食過都係有足料半隻雞, 係咪得我咁唔好彩有呢個情況發生。希望員工可以改善下呢個情況。

外賣自取
2022-07-14 898 瀏覽
✿牛肝菌汁烤雞(半隻)自從第一次叫外賣食佢個麻辣烤雞之後,就好掛住佢,今次就試下最多人食嘅牛肝菌汁烤雞。佢真係好抵食,有半隻烤雞,有野飲,有得三選二:焗薯/焗雜菜/雞油飯。麻辣烤雞整得超好食,好入味,啲雞肉又好嫩滑,個次叫雞油飯同焗雜菜食,真係一試難忘。同埋烤雞感覺好似健康過食炸雞,食左冇咁多罪惡感哈哈。牛肝菌汁烤雞都好好食,醬汁都好濃味,咸咸地咁,好正。焗薯都有調味過,咸咸地嘅味,都係好好食!呢個價有半隻烤雞又有配菜同野飲,邊到搵呀!真係CP值好高
✿牛肝菌汁烤雞(半隻)

2022-06-02 681 瀏覽
皇牌烤雞餐$50 呢個有半隻雞㗎醬汁有牛肝菌汁/咖喱汁/麻辣醬我就揀咗牛肝菌汁😋配菜有雞油飯/烤雜菜 / 焗薯(可以選擇兩樣)因為我食唔到咁多,所以我就揀咗烤雜菜同埋焗薯啦🤣佢… …仲包埋嘢飲㗎😱😱😱我就揀咗冷泡茶,唔使加錢㗎真係超級抵食呀👍🏻👍🏻👍🏻嚟到見到真係「嘩」一聲冇諗過$50會咁多嘢食個冷泡茶都唔細㗎,平時呢個size喺七仔買都要10幾蚊枝啦🫣佢隻雞烤得都好靚👍🏻識落普普通通啦,不過$50咁多嘢食,值得去食下嘅😋
皇牌烤雞餐$50
呢個有半隻雞㗎
醬汁有牛肝菌汁/咖喱汁/麻辣醬
我就揀咗牛肝菌汁😋
配菜有雞油飯/烤雜菜 / 焗薯(可以選擇兩樣)
因為我食唔到咁多,所以我就揀咗烤雜菜同埋焗薯啦🤣
佢… …仲包埋嘢飲㗎😱😱😱
我就揀咗冷泡茶,唔使加錢㗎

真係超級抵食呀👍🏻👍🏻👍🏻
嚟到見到真係「嘩」一聲
冇諗過$50會咁多嘢食

佢隻雞烤得都好靚👍🏻
識落普普通通啦,不過$50咁多嘢食,值得去食下嘅😋
2021-10-27 886 瀏覽
晚餐得$50 budget好,可以食到咩好西?Chicken Factory幫到你!百里香烤雞(半隻)配牛肝菌汁套餐—$48呢個餐包半隻燒雞、兩款專屬配菜、一支嘢飲因為我覺得淨食雞好似好油,加上本身好鍾意食菜,所以要咗兩份都係烤什菜本身見隻雞咁平都冇乜期望,點知一開不得了!色澤均勻,一切開啲肉汁就喺流出黎,超juicy一啲都唔乾身,好食過好多所謂嘅食炸雞專門店!配埋百里香香味,好好食,咁嘅價錢性價比上真係冇得輸!烤雜菜直頭喜出望外!啲菜加咗孜然粉落去焗,入口有好濃香口味,沖淡左本身雜菜比較掛嘅感覺。 所以食落去好惹味,直頭好似去咗食串燒咁!餐飲我揀咗冷泡茶,配埋烤雞啱啱好,可以幫手解濟。枝茶又大大支,一啲都唔孤寒!呢個餐真係好適合糧尾嗰陣食,一定食得飽又食得好
晚餐得$50 budget好,可以食到咩好西?
Chicken Factory幫到你!

百里香烤雞(半隻)配牛肝菌汁套餐—$48
烤雞牛肝菌汁配烤雜菜

呢個餐包半隻燒雞、兩款專屬配菜、一支嘢飲

本身見隻雞咁平都冇乜期望,點知一開不得了!

烤雜菜直頭喜出望外!

呢個餐真係好適合糧尾嗰陣食,一定食得飽又食得好
烤雞牛肝菌汁配烤雜菜
2021-09-16 547 瀏覽
慈雲山推介有一間連鎖雞飯🐥🍚佢哋好抵食連埋嘢飲先$46🤤最啱打包返屋企慢慢食雞飯啲雞好滑🐥而且冇骨🥳啖啖肉而且佢哋嘅雞唔會好🙆🏻油飯🍚方面佢哋用咗新舊米黎煮口感好好 好香口🤤🤤加上佢哋嘅辣椒油帶有少少麻辣味🌶好惹味
慈雲山推介有一間連鎖雞飯🐥🍚

佢哋好抵食連埋嘢飲先$46🤤
最啱打包返屋企慢慢食
雞飯啲雞好滑🐥而且冇骨🥳啖啖肉
而且佢哋嘅雞唔會好🙆🏻
好惹味
2021-06-23 779 瀏覽
/ 又到要諗晚飯食咩好既時候👀見到屋企附近商場呢間舖頭新開張,我地又未試過,而且見到成日好多人排隊買燒雞,所以屋企人就決定買呢間,外賣幾個餐返屋企一齊試下👅🥰📍至尊海南雞飯 ($48)💬佢仲有個白蘿蔔雞湯送,不過覺得比較淡,而海南雞都ok,中規中矩,唔係話特別好好食!反而配菜(白蘿蔔、紅蘿蔔🥕、青瓜)酸酸地,幾開胃⋯📍麻辣烤雞 (半隻) 配麻辣醬 ($48)💬男朋友就話想試下麻辣口味,結果佢話一d都唔辣,係得個鹹字🙈,但d雞肉就都幾滑下,佢個餐配左烤雜菜同埋香草焗薯,烤雜菜都幾好食,不過就好重孜然粉味,而焗薯就還可以!📍咖喱烤雞 (半隻) 配咖喱汁 ($48)💬呢個就配左雞油飯同埋香草焗薯,咖哩汁都幾香,同樣雞肉幾滑,都唔錯,雞油飯就無乜特別,食埋焗薯真係飽哂🤣整體上就一般,但性價比都唔錯,都算係咁!
/ 又到要諗晚飯食咩好既時候👀
見到屋企附近商場呢間舖頭新開張,我地又未試過,
而且見到成日好多人排隊買燒雞,
所以屋企人就決定買呢間,
外賣幾個餐返屋企一齊試下👅🥰

📍至尊海南雞飯 ($48)
至尊海南雞飯

💬佢仲有個白蘿蔔雞湯送,不過覺得比較淡,
而海南雞都ok,中規中矩,唔係話特別好好食!
反而配菜(白蘿蔔、紅蘿蔔🥕、青瓜)酸酸地,幾開胃⋯

📍麻辣烤雞 (半隻) 配麻辣醬 ($48)
麻辣烤雞  (半隻)  配麻辣醬

💬男朋友就話想試下麻辣口味,
結果佢話一d都唔辣,係得個鹹字🙈,
但d雞肉就都幾滑下,
佢個餐配左烤雜菜同埋香草焗薯,
烤雜菜都幾好食,不過就好重孜然粉味,
而焗薯就還可以!

📍咖喱烤雞 (半隻) 配咖喱汁 ($48)
咖喱烤雞  (半隻)  配咖喱汁

💬呢個就配左雞油飯同埋香草焗薯,
咖哩汁都幾香,同樣雞肉幾滑,都唔錯,
雞油飯就無乜特別,食埋焗薯真係飽哂🤣

整體上就一般,但性價比都唔錯,都算係咁!
2021-06-22
15 分鐘 (外賣自取)