餐廳: Chillax
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-12-03 484 瀏覽
我今日朋友介紹去咗呢一間CHILLAX🥳呢個朋友係一個食神!佢介紹得嘅餐廳大部份都係極度推介嘅餐廳!所以非常放心咁去咗呢一間餐廳度食下野!呢間餐廳嘅環境裝修好有氣氛,而且成個感覺都好舒適!重點嘅係,呢度嘅店員服務態度好好!個人來講非常喜歡💕今次我就叫咗一份牛油果多士,呢個牛油果多士真係令我好有驚喜!首先成個賣相已經非常吸引,滿滿嘅牛油果加埋鬆脆嘅多士!至於呢個牛油果亦都好香,非常新鮮好甜!另外加埋呢個多士整得啱啱好!兩者配合埋一齊食真係會有一種滿足感!另外就係叫咗一個青口意粉🍝呢個意粉烹調方式都啱啱好,軟硬適中!而且呢個青口意粉嘅青口份量都好多,真係估唔到!重點嘅係青口粒粒都好大隻好飽滿!而且好鮮甜,一啲沙都冇!高質高質!

超級開心🥳今日去咗一間我好滿意嘅餐廳食嘢!<<CHILLAX>>。一睇呢間餐廳個名就知道入面係非常chill,真係啱晒香港人生活壓力咁大!有時候真係會好想搵個地方可以chill下relax下,所以呢個名就應該係咁樣而黎⭐️今日嘅晚餐我點左一份大蝦帶子意粉🍝真係好好食!首先呢度嘅大蝦🍤真係好大隻,而且呢個大蝦非常爽滑彈牙!食得出係好新鮮的而且我入去嘅時候依然可以保持到好香嘅鮮蝦味道!另外就係呢一粒帶子☁️帶子都係好大粒!而且煮得岩岩好!擺入口既時候依然可以食到呢個帶子嘅鮮甜味道😋配合埋呢個意粉一齊食真係好夾!醬汁同埋呢個意粉煮得啱啱好,軟硬適中!啱晒我嘅口味✌🏻✌🏻
超級開心🥳今日去咗一間我好滿意嘅餐廳食嘢!

今日嘅晚餐我點左一份大蝦帶子意粉🍝真係好好食!

2021-12-02 192 瀏覽
今日好攰,所以夜晚都唔想煮飯啦,諗住搵間餐廳簡簡單單咁食一個dinner😌朋友介紹之下就去咗呢一間Chillax, 估唔到餐廳又真係幾靚喎,成個格局都係非常之放鬆同埋寫意,真係會有一種可以遠離繁囂嘅感覺!所以整體來講係幾舒服嘅👍🏻👍🏻食物方面,我今次就叫咗一份蘆筍野菜意粉👏🏻係我好鍾意食嘅蕃茄醬汁!呢個意粉好好味,好有咬口!而且呢個蕃茄醬汁真係好香濃,有別於出面嘅蕃茄汁,呢個真係會食得到蕃茄肉!食得出係用新鮮蕃茄烹調而成🤤呢個就係呢一度嘅蘆筍,呢個蘆筍亦都好香,好爽口!配合晒成個意粉一齊食,雖然係一個好簡簡單單嘅食材,不過可以煮得到更高質素亦都唔係容易,食得出呢度嘅廚師係非常有個性同埋好用心去煮嘢食嘅!

2021-12-01 159 瀏覽
今日做咗成個朝頭早嘅嘢,真係超級忙碌,好似成日都唔夠瞓咁,所以食lunch時候好想食間好食嘅餐廳!可以比自己放鬆一下😎😌今日就去咗呢一間喺銅鑼灣嘅CHILLAX❤️一去到呢間餐廳就已經知道自己去啱地方啦!一間好CHILL好有格調嘅餐廳!最適合放鬆自己!叫咗一個好豐富嘅ALL DAY👏🏻就咁睇呢個賣相就已經覺得好吸引,首先呢個有好多唔同嘅款式!而且重點嘅係呢度嘅食物都好好食!我自己好鍾意食呢度嘅大菇同埋多士!呢個多士真係好好味,雖然只係一件多士!但係真係好好味,好鬆脆同埋好香嘅牛油味道!食上癮😂而且呢個大菇亦都好多汁好Juice!🤤成個餐嘅份量啱啱好!食完之後好有滿足感👍🏻

2021-11-30 115 瀏覽
今日好開心呀,見咗個客,所以做咗好多嘢!Lunch time有好多時間可以周圍搵吓嘢食!搵吓搵吓,見咗呢一間Chillax😍第一眼望落去就已經好鍾意呢間餐廳,成個格調非常華麗!而且望落去所有Menu都做得好精緻!所以今日就入咗去試吓呢間餐廳!叫做一份蘆筍野菜意粉🤤就咁一睇就已經覺得好吸引,本身我自己好鍾意食蘆筍!呢度嘅蘆筍好好味,好甜,而且非常新鮮!我落去依然可以保持到好爽嘅口感!重點嘅係配料非常豐富,好多菜,非常健康!重點嘅係呢度嘅意粉煮得好好食,呢個意粉烹調嘅方式令到成個意粉嘅口感好彈牙!加埋呢個醬汁一齊食,真係好高質!雖然只係好普通嘅一碟意粉,但係都食得出係用心製作!
所以今日就入咗去試吓呢間餐廳!

2021-11-22 163 瀏覽
今日好開心,終於都去咗一間我自己期待咗好耐嘅餐廳,就係呢一間Chillax❤️❤️之前成日都喺Instagram度見到有人介紹話呢間餐廳好好食,今日終於都可以有機會去到啦!一嚟到呢間餐廳嘅時候就已經見到呢間餐廳嘅特色,真係好有氣氛同埋好有感覺!一望就望得到呢間餐廳係花咗好多心機去佈置!今次我就叫咗呢一個黑松露意粉!呢個黑松露意粉好香濃,而且出面仲有一個大嘅菇!好Juice好好食!而且重點嘅係呢度嘅意粉軟硬適中,烹調得啱啱好,而且加埋呢個黑松露嘅香味,真係一擺上台就已經聞到!整體來講頭呢間餐廳好高分,性價比好高,而且餐廳環境好靚,非常舒適,適合同朋友一齊過嚟食飯!

2021-11-22 118 瀏覽
今日啲同事帶咗飯,所以我要自己一個出去食lunch!雖然係咁啫,不過都唔可以咁求其咁下苦㗎嘛,所以就喺OpenRice度搵咗好耐,終於都搵咗呢一間Chillax😍😍就咁一睇就知道呢間餐廳係好chill嫁啦!果然不出我所料,呢間餐廳嘅風格真係好有心思,睇得出呢度嘅老闆應該係好有藝術風格感覺嘅人!今次我就叫咗一份煙鴨胸意粉,呢個意粉真係好正,首先呢個煙鴨胸嘅份量真係好多!同埋真係好好食,鴨胸嘅味道好香濃,而且整得啱啱好!重點嘅係呢個醬汁添連埋呢個意粉食真係好夾,意粉軟硬適中,而且呢個醬汁好香!加埋一齊食真係好爽❤️整體來講呢間餐廳無論環境氣氛定係食物質素都好啱我心水,值得推介!

2021-11-22 138 瀏覽
平時都食物都好有要求,朋友都知道我係好鍾意食好嘢,所以今次佢哋都介紹咗我去呢一間Chillax😘一入到呢間餐廳就已經知道呢個風格好啱我,真係好有格調好有氣氛!果然係好chill!!🤣今次我自己就叫咗一份All Day Brunch🤤就咁望到呢個擺盤就已經流晒口水,呢個份量好多,而且最吸引嘅係第一個大菇,呢個真係好多汁好Juice!而且呢個嘅多士好好食,啱啱好,非常鬆脆又可以寫好香!再加埋呢一個腸仔一齊食真係好正,呢個腸仔好大條,而且好入味!就咁食完一個咁豐富嘅brunch👍🏻👍🏻真係好寫意同埋好舒服!下次都要搵埋朋友過嚟呢度食下dinner先得,好開心可以搵到一間咁高質嘅餐廳!

2021-11-15 151 瀏覽
🖤新開型格高質舒適cafe☕️—▫️餐廳: Chillax▫️地點:銅鑼灣禮頓道95-97號星輝大廈地舖(港鐵銅鑼灣站 A 出口, 步行約5分鐘)▫️營業時間⏰:星期一 全日休息星期二至日 10:30 - 21:30▫️價錢:$100+—美味: 🖤🖤🖤+0.9🖤環境:🌸🌸🌸🌸價錢:💰💰💰💰服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.8👩🏻‍🍳—👧🏻👦🏻去開銅鑼灣gathering ❤️去咗依間🖤型格cafe食😋佢話既設計以黑調為主,👦🏻👧🏻上咗一樓食☺️好大好靜🌸🌸仲有梳化🛋️坐😲😲好舒服—👧🏻叫咗幾樣野食📍 大蝦帶子意粉番茄忌廉汁價錢:$208分數:🍅🍅🍅🍅賣相100分😋番茄味好開胃,又唔會太酸☺️有兩隻大蝦同帶子🦐意粉幾煙韌,整體唔錯—📍火炙慢煮雞髀肉價錢:$188分數:🍗🍗🍗+0.9🍗呢款係冇任何飯或者意粉配🤣雞髀肉係幾鮮嫩,仲有啲啲檸檬味🍗味道係唔錯,分量多少少就好—📍Irish coffee價錢:$118分數:🍺🍺🍺🍺係幾特別既coffee cocktail 🍹 啲泡沫嘢好香濃咖啡味,而底層係cocktail☺️係第一次試既combination —📍 matcha latte 價錢:$45分數:🍵🍵🍵
🖤新開型格高質舒適cafe☕️

價錢:$45
分數:🍵🍵🍵🍵
拉花好靚🌸🌸而且抺茶味都幾濃😋加埋牛奶香
2021-11-15 141 瀏覽
尋日無端端好想食西餐,然後喺社交平台搵吓搵吓見到呢一間Chillax 😎就咁睇餐廳嘅環境就已經知道呢間餐廳好正!真係冇改錯個名,非常Chill👏🏻👏🏻HAPPY HOUR嘅時段,約咗朋友一齊飲下酒傾吓計!有時收工之後都好想有一個Happy Hour嘅時間,可以放鬆一下!呢間餐廳真係完全做到身心放鬆嘅感覺!係一個咁舒適嘅環境,可以食下小食,飲下啤酒真係好爽!而且happy Hour嘅時段真係好正👍🏻嘢食好食,飲啤酒,我就好鍾意食雞翼!呢度嘅雞翼一啲都唔馬虎,非常高質!👏🏻整體來講,呢間餐廳都非常啱心水!好適合同朋友聚會Chill下,下次都要試吓呢一度嘅dinner先得!

2021-11-15 100 瀏覽
平時返工做嘢咁辛苦,放假一定要有機會同朋友可以chill下啦!今日就好興奮咁走咗去同個同事講話,搵咗一間好靚好好食嘅餐廳,所以一定要去試吓!今日放工終於都可以去試到啦❤️❤️期待咗好耐!呢間餐廳好有特色,真係一間好舒適嘅地方!係一個咁繁囂嘅鬧市入面竟然可以搵到一間咁chill咁有氣氛嘅餐廳!真係好舒適!叫咗一份香煎豬扒配紅加侖汁🤤呢個豬扒好好食,望落去一啲都唔係豬扒嘅感覺!呢個豬扒好林,而且煎得啱啱好!配合埋呢個紅加侖汁一齊食真係好夾👍🏻另外仲叫咗一份香煎盲鰽魚柳配紅波椒青醬!本身都好鍾意食盲鰽魚!呢個魚柳好好食!好香,而且食落去仲有好嫩滑嘅魚肉!配合埋呢個醬汁,真係好特別!

【銅鑼灣⋄多元化至Chill空間】🍽 Chillax📍銅鑼灣禮頓道95-97號星輝大廈地舖我地今次去左銅鑼灣一個好chill嘅地方食dinner🍽️其實除咗係一間餐廳 「Chillax」仲係一個多元化空間好欣賞佢地Massage X Bar X Coffee嘅concept✨佢地提供按摩同頌缽治療 仲可以加CBD落食物同飲品~晚市Menu雖然選擇唔多 但食物嘅水準相當高👍🏻Set Dinner跟一碗好creamy嘅南瓜湯 仲包一杯餐飲私心推薦佢地嘅蕃茄忌廉汁大蝦帶子意粉😍佢個意粉好Al Dante 係近期食過 口感最好的而且個tomato cream sauce好濃郁 意粉都好掛汁如果可以用隻大少少嘅虎蝦就perfect池了🦐另外仲試左火炙慢煮雞脾肉配香草檸檬汁🐥雞脾肉好滑而且幾多肉汁 配上檸檬汁酸酸地好開胃飲品方面推薦佢地signature既coffee cocktail☕️White Russian係咖啡同酒之中加入忌廉同鮮奶 好易入口咖啡同Vodka mix完飲落又幾match 值得一試!另外叫咗杯Margarita 好岩打卡 味道正常發揮🍸⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
【銅鑼灣⋄多元化至Chill空間】
🍽 Chillax
📍銅鑼灣禮頓道95-97號星輝大廈地舖

我地今次去左銅鑼灣一個好chill嘅地方食dinner🍽️
其實除咗係一間餐廳 「Chillax」仲係一個多元化空間
佢地提供按摩同頌缽治療 仲可以加CBD落食物同飲品~
晚市Menu雖然選擇唔多 但食物嘅水準相當高👍🏻

私心推薦佢地嘅蕃茄忌廉汁大蝦帶子意粉😍

佢個意粉好Al Dante 係近期食過 口感最好的
如果可以用隻大少少嘅虎蝦就perfect池了🦐
另外仲試左火炙慢煮雞脾肉配香草檸檬汁🐥
雞脾肉好滑而且幾多肉汁 配上檸檬汁酸酸地好開胃
咖啡同Vodka mix完飲落又幾match 值得一試!
另外叫咗杯Margarita 好岩打卡 味道正常發揮🍸
⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄
❝我地食咗咩? ت ❞
☞ 火炙慢煮雞脾肉配香草檸檬汁 $188

☞ 大蝦帶子意粉蕃茄忌廉汁 $208

☞ White Russian $98

☞ Margarita $88
👌🏻火炙慢煮雞髀肉配香草檸檬汁(包嘢飲餐湯) $188肉質好嫩,有啲肉汁,一啲都唔乾身😋肉同皮都好有彈性,又厚肉雞皮煎香微燶,少少焦香調味簡單,香草味好香😜!但就唔覺有檸檬味,亦無乜酸味食落唔油膩,不過整體連配菜都偏淡味餐湯係椰菜花湯,質地稠身,聞落好香但飲落都係偏淡,冇乜落調味咁🤭味道:7/10性價比:5/10-👌🏻大蝦帶子蕃茄忌廉汁意粉(包嘢飲餐湯) $208蕃茄忌廉汁調教得幾好食,質地濃稠,酸中帶甜😛唔係淨係茄汁味,而係食到有忌廉味,都幾creamy😙帶子大粒,味道正常,不過大蝦就唔算彈牙厚肉配料好多洋蔥粒同蕃茄蓉,面頭再灑上少量黑椒粒意粉偏硬身,濕潤掛汁雖然味道幾好,但定價都係偏高,性價比會低啲味道:8/10性價比:5/10-👍🏻Hand Drip Las Lajas $68比想像中咖啡味冇咁濃,感覺唔似飲緊咖啡,反而有啲似茶😯趁熱飲時rasberry味道比較突出,入口酸酸地一路攤凍味道都會有變化,好有層次😌無咁熱時木瓜味開始滲出來,無咁酸有啲甜攤凍左後酸度變低,味道更加淡,好似飲緊茶咁😝味道:8/10性價比:6/10-👍🏻Cappuccino (跟餐) +$8咖啡味香濃,比起
👌🏻火炙慢煮雞髀肉配香草檸檬汁(包嘢飲餐湯) $188
肉質好嫩,有啲肉汁,一啲都唔乾身😋
肉同皮都好有彈性,又厚肉
雞皮煎香微燶,少少焦香
調味簡單,香草味好香😜!
但就唔覺有檸檬味,亦無乜酸味
食落唔油膩,不過整體連配菜都偏淡味
餐湯係椰菜花湯,質地稠身,聞落好香
但飲落都係偏淡,冇乜落調味咁🤭
味道:7/10
性價比:5/10

👌🏻大蝦帶子蕃茄忌廉汁意粉(包嘢飲餐湯) $208
蕃茄忌廉汁調教得幾好食,質地濃稠,酸中帶甜😛
唔係淨係茄汁味,而係食到有忌廉味,都幾creamy😙
帶子大粒,味道正常,不過大蝦就唔算彈牙厚肉
配料好多洋蔥粒同蕃茄蓉,面頭再灑上少量黑椒粒
意粉偏硬身,濕潤掛汁
雖然味道幾好,但定價都係偏高,性價比會低啲
性價比:5/10

👍🏻Hand Drip Las Lajas $68
比想像中咖啡味冇咁濃,感覺唔似飲緊咖啡,反而有啲似茶😯
趁熱飲時rasberry味道比較突出,入口酸酸地
一路攤凍味道都會有變化,好有層次😌
無咁熱時木瓜味開始滲出來,無咁酸有啲甜
攤凍左後酸度變低,味道更加淡,好似飲緊茶咁😝
性價比:6/10

👍🏻Cappuccino (跟餐) +$8
咖啡味香濃,比起奶味更重,苦澀又帶甘香
整體黎講,咖啡既性價比高過dinner set😆
性價比:7/10

📍#Chillax
銅鑼灣禮頓道95-97號星輝大廈地舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #打卡cafe #銅鑼灣cafe #銅鑼灣咖啡店
2021-10-11 1124 瀏覽
呢間喺銅鑼灣嘅餐廳環境好靚好舒適,而且超多元化,又寵物友善又有得按摩又有得食嘢!食物方面完全唔hea,高質得嚟價錢都合理,值得去試吓👍🏻!▪️西班牙黑毛豬梅肉配紅加侖子汁 (套餐) $228▪️落單時店員好貼心提醒,呢個黑毛豬梅肉係煮8成熟去鎖住啲肉汁,話如果我哋有concern都可以煮全熟~最後我哋揀咗8成熟真係冇失望!呢隻西班牙黑毛豬梅肉食落好香😍,咬落好juicy絕對唔會乾爭爭,配埋紅加侖子汁有種好fresh嘅感覺,推薦!▪️大蝦帶子意粉蕃茄忌廉汁 (套餐) $208▪️蝦同帶子都幾大件,帶子冇overcook煮得啱啱好🤤,意粉係偏硬身,食落好有口感!成個汁creamy得嚟又唔會太膩,好食!
▪️Irish coffee▪️未試過飲coffee cocktail,喺店員介紹下就揀咗Irish coffee,由Irish whiskey, cold brew, bailey’s, cream調製而成~最正係上面有一層好厚嘅cream,勁濃bailey’s味😍,飲到落下層就有好香whiskey同咖啡味,兩種味道都幾夾,感覺好特別!▪️Earl grey latte ▪️Earl grey味好香濃,連

▪️西班牙黑毛豬梅肉配紅加侖子汁 (套餐) $228▪️

▪️大蝦帶子意粉蕃茄忌廉汁 (套餐) $208▪️

▪️Irish coffee▪️

▪️Earl grey latte ▪️
Earl grey味好香濃,連嘴刁仔都話好飲就知佢咩料啦🤣
  • 西班牙黑毛豬梅肉配紅加侖子汁
睇完七師傅《七救星》之後就好想去吓chillax呢間餐廳👀 佢哋逢星期二、六就會有個「細味·靈聽 頌缽體驗」🌿 可以享受45分鐘頌缽體驗及享用精選餐點!仲有專業頌缽音療師坐鎮,睇到真係好吸引!😍 所以我都決定報名,希望可以透過體驗放鬆吓身心釋放工作壓力😮‍💨 價錢$438一個人,$850二個人💰餐廳佔地兩層,下層係寵物友善餐廳,上層有間獨立房間for workshop,好闊落💁🏻‍♀️ 裝修係行時尚型格嘅灰調,店內播放著好calm嘅音樂,格外寧靜😌 坐咗一陣職員就遞上全新嘅拖鞋,等齊人就入得去上堂啦😙 嗰日好好彩有阿旦同我哋一齊體驗頌缽,真係又驚又喜,阿旦真係好nice㗎🥰整個頌缽體驗共45分鐘,一入到去已經見到個「頌缽陣」有十幾個唔同嘅頌缽,幾壯觀🤩 唔同嘅頌缽會產生唔同嘅聲音同振動頻率,可令身體進入深層放鬆👀 音療師話療癒可以舒緩頭痛、背痛、消化系統、肌肉繃緊疼痛等症狀,仲可以提升睡眠質素,改善失眠!真係啱哂我🤣 療癒中我有感覺到膊頭有少少痺(音療師話其實頌缽嘅振動頻率係可以幫助身體自我修復及排毒) 療癒後感覺成個人都放鬆咗☺️ **温馨提示:記得療癒後要飲多啲水,補充返水份💧體驗完咗
睇完七師傅《七救星》之後就好想去吓chillax呢間餐廳👀

**温馨提示:記得療癒後要飲多啲水,補充返水份💧

體驗完咗之後就係用膳時間啦💕 Brunch Menu有4款菜式揀,其中有2款係素食!適合素食人士🥗 另外個Brunch係包一壺CBD水果茶😮

❤️ Chillax All Day Long
Chillax All Day Long
Chillax All Day Long
呢個All Day 分量相當多,好豐富!質素意外地高質😮 有豬肉腸、ham、牛油果、大啡菇、蕃薯粒、蕃茄、雞蛋、麵包同沙律。麵包有事先烘過,幾香脆,配上牛油果🥑真係絕配。當中我最愛就係個蕃薯粒,蕃薯有焗過,幾香口夠香甜。大啡菇好juicy😋 食完都幾飽,果然足料🤰🏻

❤️ Classic Egg Benedict
Classic Egg Benedict
佢哋嘅Egg Benedict幾驚喜,齋望個樣已經令人口水直流🤤 parma ham大大塊,鹹香十足🐷 牛油果香滑濃郁,分量慷慨,牛油果控必試!👏🏻 個水波蛋做到流心🤩 淨係呢樣已經比唔少cafe質素好。自家調配荷蘭醬係成個Egg Benedict嘅精髓,味道都相當唔錯,質感絲滑唔會過酸!底下個Muffin好酥脆,配埋荷蘭醬、鹹鹹香香Parma ham同流心水波蛋真係無得輸!🤩 另外伴碟沙律都幾多,新鮮爽脆!👀

❤️ CBD Fruit Tea
CBD Fruit Tea
CBD Fruit Tea
今次係我第一次試大麻二酚CBD飲品😮 佢哋用嘅CBD oil係選用Twenty One Life本地品牌,職員話只需滴少量就可以達到平靜心神舒壓效果,有緩解疼痛功效,有助改善睡眠、放鬆身心!CBD oil係唔會影響飲品味道,無色無味💧
現場更有其他CBD產品可供選購。
自家製水果茶顏色好夢幻,係少女粉紅色呀💓 味道好清新,有玫瑰花瓣、果乾等,飲落順喉唔會過酸過澀😉

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
第一次去頌缽療癒對我嚟講真係全新嘅體驗!幾新奇😜 我好enjoy成個過程,療癒後達到心靈平靜,同店名一樣「chill + relax」呀☺️ 個人覺得幾適合繁忙嘅都市人,平時壓力大嘅朋友仔嚟體驗😎
食物質素亦比預期中高質!食得出係有誠意👏🏻 大家不妨嚟試吓!呢度平日食完飯可以仲可以享受按摩服務💆🏻‍♀️,我有機會下次經過再過嚟試吓先😝
2021-09-18