店在中環碼頭上層,是明亮的橙白色設計,有桌椅可以坐下來吃~可散叫也可點套餐,炸雞共有6款口味👍🏻👉🏻二人特攻炸雞餐 $1782款雞+2小食+2迷你主食炸雞可選無骨雞腿肉或有骨炸雞·原味有骨炸雞外表酥脆,就算我外賣回家吃,還能保持脆脆口感👍🏻👍🏻雞肉嫩滑有汁,調味不算重口味,就剛剛好會想一口接一口☺️·葱蒜醬油有骨炸雞表面有層醬汁裹著,不傑也不稀,剛剛好掛著,味道帶有甜味,再慢慢浸出蒜味,不會很重,蠻好吃的☺️·炸紫菜卷炸衣薄薄一層,沒有厚重的粉漿感👍🏻內裡包著已調好味的粉絲,味道跟韓國地道街頭吃到的差不多,讚👍🏻·魚糕串魚糕很煙韌有口感,簡單沾著醬油湯汁,好吃😋·韓式牛肉飯醬汁帶有蒜香及甜味,牛肉也不鞋不韌,拌著白飯很漢足·韓式粉絲粉絲有哨口,不軟稔,麻油味滿香濃的,還有些雜菜絲,不錯𣎴錯·西瓜梳打/芒果梳打 +$9兩款都𣎴錯,不太甜也沒有奇怪的藥水味,有汔的飲品配著炸雞真係一流👍🏻🎊🎊現在買滿$100仲可以揮春送😍 🎈總歸一句: 外賣包裝很完整,回到家迫完巴士,也完全無問題,而且炸雞keep到酥脆👍🏻會再買來吃🫶🏻

👉🏻二人特攻炸雞餐 $178
2款雞+2小食+2迷你主食
炸雞可選無骨雞腿肉或有骨炸雞

·原味有骨炸雞

·葱蒜醬油有骨炸雞

·炸紫菜卷

·魚糕串
魚糕很煙韌有口感,簡單沾著醬油湯汁,好吃😋

·韓式牛肉飯
醬汁帶有蒜香及甜味,牛肉也不鞋不韌,拌著白飯很漢足

·韓式粉絲
粉絲有哨口,不軟稔,麻油味滿香濃的,還有些雜菜絲,不錯𣎴錯

·西瓜梳打/芒果梳打 +$9

🎊🎊現在買滿$100仲可以揮春送😍

🎈總歸一句:

2023-01-13 125 瀏覽
每日番工收工都必經過呢間店但從未買過今日就同同事出黎試試早左少少出黎都係無位好彩公司近外賣回去5 個人叫左個4人餐都食吾晒四人派對炸雞盒無骨炸雞腿肉(有原味再選左3款不同口味)total 24件 - 蔥蒜醬油- 蜂蜜焦糖- 經典甜辣最好食係蔥蒜醬油味小食- 炸紫菜卷(4條)- 炸薯條- 魚糕串(4串) X2份迷你飯- 辣炒年糕(細)- 韓式炒牛肉飯(細)- 泡菜豬肉飯(細)呢個肉質有點乾身- 韓式粉絲(細)飲品- 雪碧 X 2- 蘆薈樂- 可樂
每日番工收工都必經過呢間店
但從未買過
今日就同同事出黎試試
早左少少出黎都係無位
好彩公司近外賣回去

5 個人叫左個4人餐
都食吾晒

四人派對炸雞
無骨炸雞腿肉(有原味再選左3款不同口味)
total 24件
- 蔥蒜醬油
- 蜂蜜焦糖
- 經典甜辣
最好食係蔥蒜醬油味

小食
- 炸紫菜卷(4條)
- 炸薯條
- 魚糕串(4串) X2份

迷你飯
- 辣炒年糕(細)
- 韓式炒牛肉飯(細)
- 泡菜豬肉飯(細)呢個肉質有點乾身
- 韓式粉絲(細)

飲品
- 雪碧 X 2
- 蘆薈樂
- 可樂
2023-01-13
午餐
2023-01-13 98 瀏覽
垃圾 份量越黎越少 由佢第一日開張食到呢家 第一日開張 一件雞既size好大件 越食越縮水 牛肉飯飯又少 價錢已經唔算平 雖然可以打電話過去叫定外賣 但一係遲10分鐘先有 一係凍冰冰硬哂 已經黑名單了
外賣自取
Chimac係中環碼頭,主打韓式快餐。有韓式主食套餐,例如韓國特色嘅炸醬麵、部隊鍋、辣炒年糕、泡菜豬肉飯等等;仲有韓式炸雞套餐!餐廳其實都有得堂食,不過其實地點好近海,於是同朋友買完外賣之後,行落一層樓梯,坐喺海邊食,望住海景夜景,吹下微微嘅海風,又開揚又舒服,我覺得都好不錯呀!建議大家都可以試下,都幾浪漫㗎,媾女最啱㖭😂🤣😛二人特攻炸雞盒套餐炸雞可揀無骨既炸雞腿肉($158) 或者 有骨炸雞($178)成個餐包:兩隻味嘅炸雞、兩款小食、兩款迷你飯、同兩罐飲品。揀左有骨炸雞,鐘意啜下骨,有咬口,香口一啲。味道就一款原味,另外一款揀咗蜂蜜焦糖蜂蜜焦糖又甜又脆,好味推介!迷你飯揀左韓式牛肉飯同泡菜豬肉飯,有啲牛肉汁又或者係泡菜撈飯食,兩個都不錯。小食方面揀咗薯條同炸紫菜捲。炸紫菜捲入面係啲韓式粉絲。成個餐又有炸雞又有飯又有小食,就算係大食男士我諗都一定夠飽!餐廳好細心,仲會提供埋手套,唔怕隻手污糟,可以放心用手食。咁啱就新年,買野食仲有CHIMAC 2023賀年揮春送添!😂
Chimac係中環碼頭,主打韓式快餐。

餐廳其實都有得堂食,
不過其實地點好近海,
於是同朋友買完外賣之後,
行落一層樓梯,
坐喺海邊食,
望住海景夜景,吹下微微嘅海風,
又開揚又舒服,我覺得都好不錯呀!
建議大家都可以試下,
都幾浪漫㗎,媾女最啱㖭😂🤣😛

二人特攻炸雞盒套餐

成個餐包:兩隻味嘅炸雞、兩款小食、兩款迷你飯、同兩罐飲品。

揀左有骨炸雞
鐘意啜下骨,有咬口,香口一啲。
味道就一款原味,另外一款揀咗蜂蜜焦糖
蜂蜜焦糖又甜又脆,好味推介!

迷你飯揀左韓式牛肉飯同泡菜豬肉飯,
有啲牛肉汁又或者係泡菜撈飯食,
兩個都不錯。

小食方面揀咗薯條同炸紫菜捲。
炸紫菜捲入面係啲韓式粉絲。

成個餐又有炸雞又有飯又有小食,
就算係大食男士我諗都一定夠飽!

餐廳好細心,仲會提供埋手套,
唔怕隻手污糟,可以放心用手食。

咁啱就新年,
買野食仲有CHIMAC 2023賀年揮春送添!😂
2022-12-22 91 瀏覽
每次行過都想試下,到今日有時間去試下。一試就好失望,炸雞溫度係微溫,天氣咁凍,好快就凍晒。個辣年糕就仲衰,完全係煮過龍。一pat野,入口完全無年糕既煙un.個樽裝可樂就仲衰,完全唔係雪櫃拎出黎,室溫架,汽水唔凍唔好飲架😩
每次行過都想試下,到今日有時間去試下。

一試就好失望,炸雞溫度係微溫,天氣咁凍,好快就凍晒。

2022-12-12 121 瀏覽
高性價比二人餐 款式甚多~~~媽咪打牌唔得閒煮飯,我同家姐就嚟中環海旁呢邊外賣返個二人特攻炸雞盒分享。🐥~~~呢個餐好抵食。首先可以揀選有骨定係無骨炸雞,個人就特別中意連骨嘅肉。多款口味任君選擇,蜂蜜焦糖🍯食落甜甜蜜蜜,又帶有微微鹹香,非常高質。~~~跟住就揀兩個小食,兩個飯,仲有兩個飲品。小食方面我地揀咗魚糕串、牛油粟米,澱粉類就選擇咗泡菜豬肉飯同辣炒年糕。配搭芒果soda同蘆薈樂,整個餐廳豐富非常,小食主食炸雞飲品,全部都有齊。~~~魚糕串簡單以韓式醬油調味,已是彈牙美味。牛油粟米香甜濃牛油香氣,返屋企之後撈入泡菜豬肉飯一齊食,覺得好夾。辣炒年糕就係韓國🇰🇷經典小食,粗身大條嘅軟糯年糕,令人忍不住吃完一條又一條。~~~另外,佢地最近仲推出咗足球⚽爆肌男神日曆📆同男神卡等等比大家邊食炸雞邊欣賞正野😁,非常貼心。店鋪隔離嘅人形紙牌更係very eye catching,有興趣打卡嘅愛肌姐妹們記得唔好放過😂😂。~~~CHIMAC (天星碼頭) (中環)中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
高性價比二人餐 款式甚多
~~~
CHIMAC (天星碼頭) (中環)
中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
2022-12-09 101 瀏覽
二人特攻炸雞盒套餐 (有骨)$178外賣盒 +$2二人餐有骨炸雞係5件原味+ 5件自選口味2款自選迷你飯丶2款自選迷你飯丶2罐自選飲品有骨炸雞先夠韓式風味,因為朋友唔食辣,所以自選味揀咗蜂蜜焦糖味,賣相吸引,每件都怖滿蜜糖,有少少似爆谷味原味 (5件)+ 蜂蜜焦糖 (5件)韓式牛肉飯 (細)韓式粉絲 (細)揀咗兩樣韓式小食,魚糕串係我哋去韓國必食嘅,多幾串都食到!炸紫菜卷夠香脆,入面係韓式粉絲,微微胡椒粉味。炸紫菜卷(4條)魚糕串(2串)食炸雞點可以少得飲可樂,幾款汽水之中,原味可樂一定係最夾嘅!依家食滿$100,就送男神咭一張,原來係優惠咭嚟嘅,而download佢哋個會員APP,入面有優惠卷可換2023年曆咭一張。特別要讚讚負責落單嗰位男店員,細心解答我問題,之後見到佢主動幫湊住BB嘅客人送餐(本身係自助取餐),仲同嗰位客人講只需留喺座位照顧好BB,服務態度好好!
二人特攻炸雞盒套餐 (有骨)$178
外賣盒 +$2

二人餐有骨炸雞係5件原味+ 5件自選口味
2款自選迷你飯丶2款自選迷你飯丶2罐自選飲品

原味 (5件)+ 蜂蜜焦糖 (5件)

韓式牛肉飯 (細)
韓式牛肉飯

韓式粉絲 (細)
韓式粉絲

炸紫菜卷(4條)
炸紫菜卷

魚糕串(2串)
魚糕串

炸雞點可以少得飲可樂,幾款汽水之中,原味可樂一定係最夾嘅!

外賣自取
World Cup⚽️ are you ready for party🍗🍗🍗🥳..世界盃⚽️ 你準備好未❓呢個聖誕🎄,超人氣韓式炸雞品牌 Chimac,11 月適逢世界盃開鑼,特意安排一位曾OPPA 裸男😳 擔任足球美肌男,推廣多款派對炸雞套餐🎉,更有多款男神卡或年曆卡換領🎁,令呢個節日更加不一樣🥳!世界盃期間,男士專心睇波,女士可以邊食炸雞 & 有OPPA 陪住,一啲都唔會悶🤗! 【二人特攻炸雞盒套餐】$178原味有骨炸雞 & 蔥蒜醬油 (10件)小食:牛油粟米 & 炸紫菜卷(4條)迷你飯:韓式牛肉飯(細) & 韓式粉絲(細)飲品:蘆薈樂 & 忌廉鮮奶炸雞香脆嫩滑又多汁,蔥蒜醬油夠惹味。當然唔少得小食,韓式炸紫菜卷,粉薄夠煙韌。驚唔夠飽❓仲有迷李飯可供選擇!今個世界盃,一邊開party 一邊食炸雞喇!套餐可《免費》足球美朊男男神卡一張😍..

世界盃⚽️ 你準備好未❓

【二人特攻炸雞盒套餐】$178
原味有骨炸雞 & 蔥蒜醬油 (10件)
小食:牛油粟米 & 炸紫菜卷(4條)

迷你飯:韓式牛肉飯(細) & 韓式粉絲(細)
飲品:蘆薈樂 & 忌廉鮮奶

套餐可《免費》足球美朊男男神卡一張😍
2022-12-07 58 瀏覽
每當經過7號碼頭,由中環去尖沙咀坐渡輪時,總看到很多人在吃炸雞,那種香味,我已失守多次,被吸走了🤣現在買炸雞每滿100元,還有男神卡送,有15款, 店員還說如下載CHIMAC app,內裡優惠劵再送年曆卡,拿回家看看家中那位少女喜愛都好🤣!二人特攻炸雞盒,百多元來說,還真的挺豐富,可選原味炸雞腿肉、蜂蜜焦糖炸雞、魚糕串、炸紫菜捲、韓式粉絲、紫菜飯、芒果梳打及西瓜梳打,買一份來邊看足球邊吃,性價比十分之高!味道方面,炸雞選了無骨,啖啖肉,雞皮炸得很香脆,肉質有水份感;而炸紫菜捲內裡包著是粉絲,Q彈香脆;芒果梳打及西瓜梳打也是必喝的,這個是加購換的,芒果及西瓜汽水真的很少見,芒果味很清香,而西瓜也很清甜,超好喝!

2022-12-05 76 瀏覽
之前係灣仔有食過CHIMAC炸雞,真係好正😍咁岩今日係IFC翻工,知道中環碼頭有CHIMAC,而且世界杯期間,睇波最重要係咩?配炸雞😍邊睇波邊食炸雞😆仲要有靚仔OPPA代言😍wow.係門口見到oppa人型紙牌,一定要合照一張🤣而且下載CHIMAC app 可以換男神oppa卡,叫佐個2人套餐,$178 原味炸雞:炸雞好香脆、啖啖肉,而且炸雞食落好新鮮,食得出係剛剛炸經典甜辣:炸雞甜甜辣辣,到不會太辣又太甜,調味料正到剛剛好😍食落又feel唔到熱氣😍 岩嗮怕熱氣既人,小食香滑薯蓉:有哩個奶香味,食落好香,而且小朋友都可以食,唔怕熱氣😍韓式牛肉飯:Size唔會太大個,剛剛好,牛肉好新鮮,有小小汁撈埋一齊食真係食得滿足,睇得滿足😍下次要存埋男神oppa其他卡😍
之前係灣仔有食過CHIMAC炸雞,真係好正😍
咁岩今日係IFC翻工,知道中環碼頭有CHIMAC,
而且下載CHIMAC app 可以換男神oppa卡,

叫佐個2人套餐,$178
原味炸雞
炸雞好香脆、啖啖肉,而且炸雞食落好新鮮,食得出係剛剛炸

經典甜辣:

小食香滑薯蓉:
有哩個奶香味,食落好香,而且小朋友都可以食,唔怕熱氣😍

韓式牛肉飯:
Size唔會太大個,剛剛好,牛肉好新鮮,有小小汁撈埋一齊食

真係食得滿足,睇得滿足😍下次要存埋男神oppa其他卡😍

中環放工經過天星7號碼頭,聞到好香嘅炸雞味,忍唔住買咗個二人餐,坐天星小輪過海,再喺尖嘴海旁食。🐔二人特攻炸雞盒🍗經典甜辣炸雞、原味炸雞炸得金黃香脆,喺天星上隔住個咁有儀式感嘅紙盒都聞到嗰陣香噴噴嘅炸雞味呀!搞到我未食,都已經流晒口水🤣🍗炸紫菜卷、魚糕串炸紫菜卷都幾大粒!魚糕串有4條都夠哂飽肚!🍗韓式牛肉飯牛肉都幾足料,而且夠多汁。🍗蘆薈特飲、芒果梳打汽水個套仲有包兩罐汽水,食完炸雞飲再飲真係好滿足😍

🐔二人特攻炸雞

🍗經典甜辣炸雞、原味炸雞

🍗炸紫菜卷、魚糕串
炸紫菜卷都幾大粒!魚糕串有4條都夠哂飽肚!

🍗韓式牛肉飯
牛肉都幾足料,而且夠多汁。

🍗蘆薈特飲、芒果梳打汽水
個套仲有包兩罐汽水,食完炸雞飲再飲真係好滿足😍
2022-11-24 76 瀏覽
揀咗蔥蒜醬油炸雞加套餐(+$18 有細年糕 罐裝飲料 同薯條). 年糕如圖軟爛不成人形,似煮左3年,成份冇一條食得。薯條又凍又淋。雞好食,係新鮮炸,唔會太鹹。但係小食真係有待改進
蔥蒜醬油雞加套餐
2022-11-22 83 瀏覽
無諗到可以係中環碼頭吹住海風咁食炸雞特別係天氣涼涼地,咁樣食法真係好chill@chimac_hk 有好幾種炸雞可以選擇,除左原味之外仲有芝士,蒜醬油,黑炸醬,甜酸炸醬等等我今次就叫左個二人餐,配左個原味雞同芝士雞,仲有紫菜飯同粉絲,小食就配左炸魚串同紫菜卷個人覺得炸雞就中規中舉,而粉絲就酸左少少,但個炸魚串好好味,而且佢仲可以配啲特色飲品,例如芒果梳打同西瓜梳打等而且佢嘅外賣盒好靚,令到成件事好有儀式感順帶一提,消費滿100蚊仲有一張靚仔嘅優惠卷,等下次消費嘅時候可以用
無諗到可以係中環碼頭吹住海風咁食炸雞
特別係天氣涼涼地,咁樣食法真係好chill
而且佢嘅外賣盒好靚,令到成件事好有儀式感
2022-11-17 72 瀏覽
◾️#二人特攻炸雞盒 HKD$187包含2款炸雞,2款主食,2款小食,2罐飲品豐富的套餐兩個人很滿足👯‍♀️#原味有骨炸雞 #蔥蒜醬油炸雞套餐的炸雞可選有骨或無骨原味炸雞外皮酥脆 炸粉很薄肉質新鮮很juicy😋蔥蒜醬油味炸雞超好吃的😍先來蔥蒜香味再來微甜的醬油咸甜的醬汁沾滿了炸雞很滋味#泡菜豬肉飯 #韓式粉絲 豬肉是邪惡的五花肉泡菜咸辣酸都很平均好吃👍🏻飯是珍珠米 軟綿帶米香韓式粉絲內的香菇味道很特岀很香麻油但味道偏淡#魚糕串 #炸紫菜卷 韓國必吃的街頭小食魚糕串份量很多 醬汁很地道紫菜卷外脆內軟#忌廉鮮奶 #芒果味梳打來自韓國的罐裝飲品有汽的飲料跟炸雞特別配個人本來就很愛喝忌廉鮮奶🤪

◾️#二人特攻炸雞盒 HKD$187

來自韓國的罐裝飲品
有汽的飲料跟炸雞特別配
個人本來就很愛喝忌廉鮮奶🤪
2022-11-16 90 瀏覽
天氣咁好,放工後打算悠閒啲。係中環坐船去尖沙咀。行入碼頭上層前,又見到CHIMAC炸雞店🍗仲見到啊儀張POSTER🤣心血來潮就叫個「二人特攻炸雞盒套餐」外賣🥡✪ 二人特攻炸雞盒套餐(有骨炸雞)⌫💲178套餐有兩款,無骨炸雞12件$158;有骨炸雞10件$178,其他內容物就一樣。套餐好豐富,包咗炸雞,小食兩款,迷你飯兩款,飲品兩款。呢個價錢嚟講,性價比好高!炸雞口味指定原味加自選了經典甜辣。原味炸雞口感酥脆。甜辣口味炸雞沾滿甜辣醬加芝麻,醬汁調味剛好,好惹味不算辣。小食魚糕串口感彈牙,好有韓國風味。薯蓉質感幼滑,加咗煙肉粒增添口感。CHIMAC紫菜飯同韓式粉絲雖然話係細size,但份量都唔少呀,食完真係好滿足好飽👏🏻【CHIMAC】📌中環7號碼頭上層D及E號舖

✪ 二人特攻炸雞盒套餐(有骨炸雞)⌫💲178

【CHIMAC】