2022-09-30
香港越開越多韓式炸雞店🐥在沙田連城都開左間,而且價錢唔貴店內座位唔算多,我選擇買外賣返屋企食🥡買左全隻蜂蜜焦糖炸雞($138)🍯同埋細份韓式黑炸醬炸雞腿肉($58)🧅我take away,等左5分鐘左右就有得拎,好快手!佢的外賣盒好靚而且好實正,隔左差唔多1個鐘食,炸雞仲係暖暖地。🥡全隻炸雞好大份,女仔來講,夠2-3個人share,再加d小食就十分足夠!價錢來講只是$138,好抵食!🤑炸雞唔會炸到好乾,外皮鬆脆,本身配合蜜糖香味,味道好夾!🍯而且附上膠手套,食的時候唔怕整污糟雙手!🙌🏻細份韓式黑炸醬炸雞腿肉都有8件左右,雞腿肉特別嫩滑,黑炸醬原來是類似黑洋蔥的配料,食落微甜,同炸雞幾配合。而原來雞腿肉會特別配有細份薯條,配合埋醬汁食,好味!🧅加錢要埋2罐飲品,一罐西瓜sparkling🍉,一罐芒果sparkling🥭,飲落偏甜,配合炸雞可以gur一gur。👍🏻
在沙田連城都開左間,而且價錢唔貴
店內座位唔算多,我選擇買外賣返屋企食🥡
買左全隻蜂蜜焦糖炸雞($138)🍯
同埋細份韓式黑炸醬炸雞腿肉($58)🧅
炸雞唔會炸到好乾,外皮鬆脆,本身配合蜜糖香味,味道好夾!🍯
而且附上膠手套,食的時候唔怕整污糟雙手!🙌🏻