2023-06-16 251 瀏覽
🍗🍺ChiMac🧄🍯觀塘友緊係唔放過附近既炸雞店,價錢相宜,性價比高!又方便🔸二人特攻炸雞盒 - $188(有骨炸雞)一個盒就有兩款口味炸雞+小食+迷你飯+汽水,份量足夠2-3人。🔸原味炸雞+蜂蜜牛油炸雞,超juicy,一口接一口,味道濃郁,炸粉唔會太厚,蜂蜜牛油味係乾粉灑上面,唔會好黏立🔸泡菜豬肉飯 + 韓式牛肉飯,都好推介,嫩滑豬肉片拌著微微酸辣泡菜,牛肉份量多,甜甜地既韓式制法,超下飯🔸炸紫菜卷+香滑薯蓉,薯蓉入面有洋蔥碎,煙肉碎好香滑,炸紫菜卷入面係韓式粉絲,好有趣店內簡單,少少座位,專門做外賣嘅炸雞店近排開咗好多分店所以有好多區都有佢哋嘅蹤影啦😍
🍗🍺ChiMac🧄🍯

觀塘友緊係唔放過附近既炸雞店,價錢相宜,性價比高!又方便

🔸二人特攻炸雞盒 - $188(有骨炸雞

15 分鐘 (堂食)
2023-06-16 170 瀏覽
2023-06-15抵食韓式炸雞店🍗去咗觀塘買炸雞外賣🥡炸雞店叫CHIMAC☺️店內有座位供客人堂食🍱有幾款炸雞套裝選擇👍🏻主打食無骨炸雞同韓式小食🍗二人特攻炸雞盒,168蚊份套餐💰原味炸雞腿肉🍗原味炸雞腿肉,雞肉肉質嫰滑,但外皮炸得好香脆,無骨啖啖肉好滋味☺️蜂蜜牛油雞腿肉🍗蜂蜜牛油炸雞炸外脆内軟,雞肉多汁嫩滑,蜜糖甜度適中,加埋秘制醬食惹味🍯紫菜飯🍙紫菜飯口感獨特製作簡單,有大量嘅紫菜係表,配搭埋芝麻油、芝麻、鹽等調味料,拌勻好食😋薯條🍟薯條係粗身,炸得好香脆卜卜🍟韓式粉絲韓式粉絲搭配各種肉類同蔬菜,口感豐富同爽脆,炒到粉絲好入味☺️整體外賣炸雞份量幾多,非常抵食價定親民,方便附近街坊攞外賣👍🏻😋
2023-06-15

原味炸雞腿肉🍗

蜂蜜牛油雞腿肉🍗

紫菜飯🍙

薯條🍟
薯條係粗身,炸得好香脆卜卜🍟

韓式粉絲

2023-06-14 116 瀏覽
朋友聚會啱晒食炸雞!炸雞控今次嚟到Chimac,主打韓式炸雞外賣,款式多,價錢親民,除咗炸雞仲有其他小食選擇。 二人特攻炸雞盒揀咗半半有骨炸雞,一半係原味,一半係經典甜辣味。原味香脆,炸粉唔厚,雞肉juicy。經典甜辣味好有韓式風味,炸雞裹滿甜辣醬,辣得過癮。 Chimac紫菜飯+韓式牛肉飯經典嘅韓式飯,紫菜份量一啲都唔吝嗇,就咁紫菜撈飯都好食。牛肉飯牛肉份量都多,加埋洋蔥同芝麻,個汁好甜。 辣味炸腸+炸紫菜卷呢個小食好惹味,而且真係幾辣,作為小食都幾開胃。炸紫菜卷又係有韓國風味嘅小食。
朋友聚會啱晒食炸雞炸雞控今次嚟到Chimac,主打韓式炸雞外賣,款式多,價錢親民,除咗炸雞仲有其他小食選擇。

二人特攻炸雞

Chimac紫菜飯+韓式牛肉飯

辣味炸腸+炸紫菜卷
2023-06-08
2023-06-14 88 瀏覽
Korean Friend chicken for gatherings !! 🌟 Don’t know what to order when you are hanging out with your gang ? Don’t worry I got you covered 😎 You guys should try the fried chicken combos from @chimac !! 🐔 The combo comes in different sizes (ranges from 2 people to …. honestly don’t know haha but definitely enough for everyone !! 🤩 ) Their sets let you mix and match the contents. You can choose the flavour of your fried chickens (boneless or with bones), your side dish (like mini kimchi fried rice

The combo comes in different sizes (ranges from 2 people to …. honestly don’t know haha but definitely enough for everyone !! 🤩 ) Their sets let you mix and match the contents. You can choose the flavour of your fried chickens (boneless or with bones), your side dish (like mini kimchi fried rice, Japchae …) and your drinks 💓 It ALL UP TO YOU !!! 😍

This time we ordered a 2 people set ($169) and pork knuckle ($69) 🥳

The 2 people set have the following :
🐔 2 fried chickens (Original flavour and one of your own choice)
🍚Mini rice with beef
🍜Mini Japchae
🍥 Fish cake
🥃 2 cans of soft drinks of your choice

We honest could not finish it because the portion was huge 🙌🏻🤧

The chicken were very tender and the flavour was awesome 🤤 Honestly one of the best fried chickens in Kwun Tong 😌 They are fried on the spot so … imagine the crisp (yummm 😍) We really liked the flavour of the fried chickens !!

Overall, the food was quite good provided it’s a takeaway 🙌🏻 We would definitely order again if we have a big gathering next time 🤤
2023-06-13 62 瀏覽
🔸二人特攻炸雞盒 $188🔹原味有骨炸雞🔹白洋蔥醬炸雞🔹韓式牛肉飯🔹泡菜豬肉飯🔹辣味炸腸🔹魚糕串🔹粒粒蜜桃 +$9🔹韓國檸七-收工突然想食韓式炸雞,就買咗二人套餐外賣。套餐有自選兩款口味嘅炸雞,可選有骨或無骨,我揀咗肉質會juicy啲嘅有骨炸雞。炸雞有九款口味,我揀咗原味同好香嘅洋蔥醬。套餐仲包兩個迷你飯,我揀咗泡菜豬肉飯同韓式牛肉飯,兩款都好味。小食就揀咗辣味腸仔,同埋我最愛嘅魚糕。今餐真係好韓啊~
🔸二人特攻炸雞盒 $188
🔹辣味炸腸
🔹魚糕串
🔹粒粒蜜桃 +$9
🔹韓國檸七

收工突然想食韓式炸雞,就買咗二人套餐外賣。

套餐有自選兩款口味嘅炸雞,可選有骨或無骨,我揀咗肉質會juicy啲嘅有骨炸雞炸雞有九款口味,我揀咗原味同好香嘅洋蔥醬。

小食就揀咗辣味腸仔,同埋我最愛嘅魚糕。今餐真係好韓啊~
2023-05-28 200 瀏覽
去買半半炸雞,有兩個味可以揀,職員俾錯左一個味我哋,翻到去發現已經勁sad,因為好肚餓,但冇辦法啦唯有翻去同佢講。翻到去,我話俾錯左,佢連打開盒野都冇打開,佢就話:你哋係嗌乜乜乜呀嘛,冇錯。(語氣勁差)跟住我打開同佢講呢個錯左,佢就問我有冇單,用咩payment 俾錢,要check 單,質疑我哋。後尾佢自己發現係真係俾錯左我哋,就整翻俾我哋。成個過程個女職員態度勁差,講到好似我特登玩佢咁!真係俾錢買難受!

2023-04-04 754 瀏覽
以前真係好好食,依家真係搵笨,圖片好靚好大份而家完全變晒,啲雞又唔香又唔好食,好似放咗好耐咁,話就話有骨有五件,但係佢一件雞翼分開兩件當兩件雞,而且佢嗰隻雞翼好似麥當勞脆香雞翼嘅size,加錢要粟米,啲粟米好似蒸咗好耐,淋到好似俾阿婆食咁。以前好多人排隊而家冇人排隊,大家知咩事真係超級失望超級失望唔好話外賣自取有藉口我公司就係佢樓上,2分20秒上到樓百幾蚊食幾隻雞翼,我真係不如食麥當勞脆香雞翼薯條淋都算,又鹹又凍,加$18要左一個豉油碟size嘅 ‘炒’ 粉絲,都唔係炒粉絲係撈粉絲,一啲凍粉絲撈麻油不過依家年糕年糕難食就一早已經知,估唔到今時今日炸雞差到咁,真係冇必要再幫襯佢,抵佢死
以前真係好好食,依家真係搵笨,圖片好靚好大份

以前好多人排隊而家冇人排隊,大家知咩事
真係超級失望超級失望

唔好話外賣自取有藉口我公司就係佢樓上,2分20秒上到樓

百幾蚊食幾隻雞翼,我真係不如食麥當勞脆香雞翼

韓國辣醬
2023-04-04
15 分鐘 (外賣自取)
  • 完全冇嘢推介唔需要食
2023-02-02 1112 瀏覽
LUNCH同同事去買飯,見佢個炸醬麵有”推薦”諗住試下,點知公仔麵底+1匙炸醬?我連個麵都撈唔哂!半粒蛋,青瓜絲,唔怪之得推薦啦???成本5蚊都未必洗,賺咁多點唔推薦阿?? ?對上一次食過D炸雞質素已經差左,今次打算比次機會佢試下主食啦,連主食都咁。我同事真係講得好岩炸雞店炸雞都難食,你仲期望佢其他野好食阿? ? ?哇,真係冇哂期望。以前要排隊,今日見到咁冷清,我諗多我一篇負評影響都不大。外賣仲要+1蚊盒錢,絕無下次!!!

對上一次食過D炸雞質素已經差左,今次打算比次機會佢試下主食啦,連主食都咁。我同事真係講得好岩炸雞炸雞都難食,你仲期望佢其他野好食阿? ? ?哇,真係冇哂期望。以前要排隊,今日見到咁冷清,我諗多我一篇負評影響都不大。

外賣仲要+1蚊盒錢,絕無下次!!!
炸醬麵
2022-11-21 1493 瀏覽
今日外賣左2個餐,啲雞有分有骨同無骨,因為懶所以揀左無骨。個餐本身跟蘿蔔、一罐野飲同薯條,我另外每個餐都加左18加個飯。個飯size唔係好大,好似平時食飯啲碗既size咁,但係2個飯都好味既。至於薯條份量都係唔多,10條左右,不過好既係佢係我鍾意既粗薯條。但可惜佢無俾茄汁我,真係爭咁啲,而且外賣番到公司都凍哂,所以食左2條就放棄。至於炸雞,原味係幾好食,佢唔係好油,夠味同好滑。但個蜂蜜焦糖炸雞就相對無咁好食。其實佢唔難食,只係原味真係好食啲,同埋我覺得佢係好似食緊爆谷既味道所以個人唔太喜歡。
著條
蜂蜜焦糖炸雞
泡菜豬肉飯+ 韓式牛肉飯
原味炸雞
2022-11-21
10 分鐘 (外賣自取)
原味炸雞
從來無食過咁難食既韓國食物😡!一打開個盒,我仲以為有人食左一半,幾條年糕,不但唔熱,咬落去係粉既,個汁係稀既,加上2片魚蛋,幾條紅蘿蔔絲,幾片洋蔥,半隻蛋,加汽水,仲有幾粒酸蘿蔔。錢不是問題,食物質素簡直差到無法接受!剛有同事話琴日都中左伏,實在太過份!希望睇到呢個食評,唔會再有人中伏!太過份啦!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😂😡😡😡😡😡
韓國年糕
2022-10-01 990 瀏覽
野都未食但服務我已經首先比零分,入到去我首禮貌問一句”想問有冇堂食”,女服務員當我透明自己顧自己入外賣單,算,等你入埋,等咗都差唔多成分鐘。入完再問多一次,一句好嫌棄:「掃安心出行。」scan埋針卡仲補多句:「係咪要叫野食。」心諗係咪得罪你啲咩,全程態度嫌棄到好似我做錯啲咩有仇咁。得我一個等堂食,同場得另一位先生早過黎我黎一直等外賣,兩個人一直等望住佢等到佢去問有未,同一個女服務員基本上係搶佢張單黎睇,不過咁啱個外賣搞掂所以位先生攞咗就走。至於本人由1811落單最後1825先有得食,得一個人等堂食等足14分鐘,其間都有繼續觀察哩位女服務員嘅行為,對同事,外賣員態度都唔係有善。最後食物方面,炸雞還好薯條難食,但態度令我唔會再黎,食物質素其實還好,但如果有服務我一定比負分。

2022-10-01
14 分鐘 (堂食)
2022-09-30 774 瀏覽
今次食炸雞既餐廳,係位於觀塘既速食type炸雞店!價錢方面係算唔錯,因為佢係工廈區附近,主打外賣生意,店內其實有數個bar枱位可以堂食,不過佢既店面比較細,亦會好多人企係隔離等外賣,相信唔會好多人想坐係店內食。店鋪設計時明顯有計劃過😂😂【 辣炒年糕A餐配可樂】$48個年糕真心不行🙅🏻‍♀️🙅🏻! 辣醬味道好淡,真係得韓式辣醬+水而已,年糕唔煙靭,佢附帶的魚片才是小編唯一覺得可以吃的⋯呢個餐絕對唔會回購!🤧【原隻甜辣炸雞(半隻)】$78 +升級套餐 +$18 -配炒牛肉飯 -可樂相反,炸雞比想像出色,外賣依然仲脆! 味道亦合乎想像中的standard. 論炸雞,呢個價錢呢個份量同味道係算高性價比👍🏻 不過,又出事啦,小編個升級套餐果盒牛肉飯去左邊呢???成個外賣膠袋反轉晒都搵唔到,原來店員畀錯左另一盒辣炒年糕⋯what???果盒真心打咩打咩既辣炒年糕?!畀錯都算,但仲要係呢盒野⋯⋯真心搞唔掂⋯但因為外賣,叫唔到店員換返正確既牛肉飯,但佢地既年糕小編同友人係完全唔想再放入口⋯😮‍💨浪費左一道菜⋯呢一餐簡單總結,點左咁多野最終只係好似食到炸雞同飲可樂⋯小編今次體驗不停來回地獄與人間

【 辣炒年糕A餐配可樂】$48

【原隻甜辣炸雞(半隻)】$78
+升級套餐 +$18
-配炒牛肉飯
-可樂

呢一餐簡單總結,點左咁多野最終只係好似食到炸雞同飲可樂⋯小編今次體驗不停來回地獄與人間。👻🫠
2022-09-15 728 瀏覽
平時觀塘搭車成日都見到有人揸住chimac既紙盒,甘啱我好耐無食韓式炸雞,於是就去買左外賣返屋企。外賣包裝幾好,用好厚既錫紙包雞返到屋企仲係熱既,外面再用佢地個盒裝住可以直接拎,盒既design同顏色幾靚。今次叫左兩款口味既炸雞,分別係蔥蒜醬油味同埋蜂蜜焦糖味。炸雞份量好大,一份成16件雞肉,底下仲墊住啲薯條。炸雞係無骨既,啖啖肉!外賣返到屋企啲雞都仲係脆既,外脆內滑,雞肉仲好juicy,一咬就滴曬汁。個人比較鐘意蜂蜜焦糖味,甜甜地會係甘想食!真係滴曬汁架!呢間店仲有其他韓式食物,我叫左幾款黎試,都唔錯既,正常味道!總括黎講,我覺得炸雞係必點既,真係好好食,同係韓國食個啲感覺一樣!

真係滴曬汁架!

外賣自取
食炸雞都可以好chill,仲可以望住海景添!呢間韓式炸雞真係好食又出名,價錢仲唔貴,$128已經有一隻炸雞啦仲可以兩個人share都夠飽😆😆超高性價比又好食,中環呢間分店仲可以望住海景慢慢食真係夠晒chill😋🍗洋蔥芝士雞腿肉 細份 $58 (7.5/10)有八塊,即叫即炸,超級香脆,雞肉有肉汁,都好嫩滑芝士粉都幾香,芝士味未算好濃,無骨食起嚟好方便!下面仲有啲薯條,薯條都粗身,出咗有薯仔肉,有薯仔味,未算好香脆,都好唔錯。🍗蜂蜜焦糖炸雞 全隻 $128 (8/10)真心好足料有一隻雞!即叫即炸,超級香脆,雞肉有肉汁,焦糖好香,蜂蜜味道超香濃,好香濃嘅牛油味!甜甜地好好食呀!食落雖然好甜,食多一幾件會一啲都唔會好膩,一定要同人share!!,係真好食!🥤忌廉鮮奶/雪碧 $12 食炸雞飲汽水極邪惡!!!!推薦指數: 8/10雖然店舖嘅位置就比較少,但勝在可以望住個海景慢慢食感覺真係好chill啊,價錢唔貴又真係好食又大份!真心推薦俾大家😆

🍗洋蔥芝士雞腿肉 細份 $58 (7.5/10)

🍗蜂蜜焦糖炸雞 全隻 $128 (8/10)

🥤忌廉鮮奶/雪碧 $12
炸雞飲汽水極邪惡!!!!

推薦指數: 8/10
2022-08-19 442 瀏覽
12點半去觀塘店落單,可能叫左原隻炸雞所以要等耐少少,如果叫炸雞腿肉好快就有。原隻炸雞 (原味) - $128 - 有骨我自己就吾係特別中意,但都食左一件,個皮好薄,但肉仲好JUICY炸雞腿肉 (蔥蒜醬油) - $58 (細) - 冇骨,我好中意呢個味,入面仲有薯條,有汁但又吾會搞到個皮淋晒炸雞腿肉 (蜂蜜焦糖) - $58 (細) - 冇骨,甜甜地好過癮,佢同個薯條好夾韓國全州口味醬油豬手(半隻) - $69 - 有生菜跟,但得3塊吾知點分,青瓜都係比3條,但都好彩肉吾只3塊.....+$18 升級套餐 X 2 =  前菜(4粒酸蘿蔔) X2,烤牛肉飯 X1,辣年糕X1,飲品X2 - 辣年糕好難食!!!!!我地5個人分以上食物,$349 TOTAL,都食到好飽~

我地5個人分以上食物,$349 TOTAL,都食到好飽~
2022-08-19
15 分鐘 (外賣自取)
午餐