2010-09-20 162 瀏覽
同朋友食完晚餐 , 去左chocolux食chocolate dip : )裡面黑媽媽好有氣氛 , sofa櫈幾舒服.叫左個chocolate dip 2個人分 , 好中意marshmallow! 而朱古力唔會好甜 , 幾好 : D
裡面黑媽媽好有氣氛 , sofa櫈幾舒服.
2010-08-06 66 瀏覽
朋友一直好神秘咁樣唔話我知道去邊到食=]最後終於到了呢間chocolux啦=]叫得chocolux顧名思義當然要點它們的choc飲料後hotpot啦=]因為第一次係到食既關係,所以有友人點啦=]先來一杯朱古力飲料一杯牛奶和choco,暖暖的牛奶再加上自行加既choco都有d特別,而且仲係自己加既tim,咁樣可以hea多d時間=]過左一陣黎左個唔知咩,不過有個好大既egg係上面好似好吸引咁=]哈哈一試就知龍與鳳啦老實說真係真好吃個皮好薄而且仲脆脆地d hem唔會都ok多都好大方啊=]]仲有我最愛既cheese呀真係好好味呀=]真係好值得一讚最後來一個choco hotpot第一次食渣比平時吃buffet個d好味得多=]熱辣辣既choco加上生果真的很幸福啊邊吃時出面邊打風好大雨啊還要紅雨兩條友仔就坐係到hea啦,因為大雨既關係成間店得我同個fd區之後仲比左兩杯水我地 我地又機會坐耐d啦無啦啦店員仲比左兩件macaron比我本身我真係好鐘意食macaron而家仲有得free真係好開心呀不過可能係homemake既關係,太甜了但係人地一番心機真係好值得讚既如果男仔想哄下女仔呢到都好值得一試我
朋友一直好神秘咁樣唔話我知道去邊到食=]
最後終於到了呢間chocolux啦=]
因為第一次係到食既關係,所以有友人點啦=]
先來一杯朱古力飲料

一杯牛奶和choco,
哈哈一試就知龍與鳳啦

熱辣辣既choco加上生果真的很幸福啊

邊吃時出面邊打風好大雨啊還要紅雨
之後仲比左兩杯水我地 我地又機會坐耐d啦

無啦啦店員仲比左兩件macaron比我
不過可能係homemake既關係,太甜了
但係人地一番心機真係好值得讚既

下次我也要帶寶寶黎吃=]

一天內吃到我愛的東西真係很快樂
2010-08-05
2010-06-21 42 瀏覽
很多時太信網上所說的營業時間,呢排實在摸了很多門釘。12:05點打過來,沒人聽,心裡有點「心理準備」。anyway,橫掂要過來中環。兩點九,無開門!?真的那麼倒霉麻!?現在的我,對營業時間很敏感,幸好給我找到門口一張”Opening hour”。大家要來,就得留意留意。三點多再過來。估不到原來此店由一名「菲藉」女子「主理」。我問今日有什麼cake,她拿著menu,指著「Moelleux au Chocolat (+$10 ice-cream)」說今日只有這個。很失望,只得一款!!!!?我mark了幾款朱古力食品,不用想了!淨看名子,沒想過,其實是心太軟!個皮又薄又脆,朱古力流芯是靚貨!來意除了「朱古力」外,還想吃咸的Norwegian Salmon & Cheese Crepe$68。看去很大片,其實crepe很薄,打個大「十」字切開四份,同老公每人兩件食晒。Crepe邊緣沒芝士部份,是微脆,中芯芝士味很香,煙三文魚很juicy。不過芝士咸;煙三文魚又是咸,如果一個人食晒,會太咸。最後店員問,還需不需要order其他,我說沒了,其實我想食其他甜品,可惜今日只得心太軟。誰知原來她之前見我
很多時太信網上所說的營業時間,呢排實在摸了很多門釘

很失望,只得一款
!!!!?我mark了幾款朱古力食品,不用想了!
最後店員問,還需不需要order其他,我說沒了,其實我想食其他甜品,可惜今日只得心太軟。誰知原來她之前見我,問她今日有什麼”CAKE”,她意思是,今日”CAKE”只有心太軟。如果我想要menu上哪款dessert,也可做給我

Oh NO!只怪我英文差,加上她的菲音......,有一兩個key words,聽不明白

太唔抵喇!一場來到,因為誤會引致沒吃心頭好
!
「不規則」的營業時間
Moelleux au Chocolat
流緊呀!
2010-06-20
$72.5 (下午茶)
「不規則」的營業時間
Moelleux au Chocolat
流緊呀!
2010-05-22 29 瀏覽
本以為平日buffet是指daily,原來只有星期三and四才供應,時間1900-2100,位置有點偏僻,要用心才找到,否則好易會miss左,因它的門面並不起眼。buffet基本上不包括飲品,不過可以加$20 order,一試無妨,不過真的很細杯。小妹點了招牌 hot choco,朱古力豆跟milk是分開上的,方便自己手調濃度,可惜份量太少,味道沒有試真便喝完。全店可以order 的deresst大約7-8款,全都不是自己自取而是等waiter送上,所以7-8款試一個round便last order了。建議creps可以不試,因為會好飽,不過mascaron+expresso,choco browins可以encore,因為兩者是個不錯的match!!至於地方真的很窄,真的要預早book位才好,因為go show真的會full,當晚便有客人要"被拒"了。^^

地方淺窄
mascaron+ice cream
  • warm choco cake
  • choco browins
2009-08-14 54 瀏覽
愛朱古力人士一定要試!!!雖然係貴左d, 但都值~*****Choco Mochahaud係呢度皇牌~有個爐仔烘住D奶, 再有d朱古力粒俾你自己加入去調教朱古力濃度~ ***Brownie Sundae相比起個Choco Mochahaud,呢個遜色左d, 唔夠濃朱古力! 一試無妨~*****Crepe with cheese, bacon & eggWoh~ 估唔到咁好食!!d bacon好野味, 加埋隻好滑ge蛋同濃厚芝士味!正!!! luv it~
愛朱古力人士一定要試!!!
雖然係貴左d, 但都值~

*****Choco Mochahaud

係呢度皇牌~
有個爐仔烘住D奶,
再有d朱古力粒俾你自己加入去調教朱古力濃度~

***Brownie Sundae

相比起個Choco Mochahaud,
呢個遜色左d, 唔夠濃朱古力!

一試無妨~

Woh~ 估唔到咁好食!!
d bacon好野味, 加埋隻好滑ge蛋同濃厚芝士味!
正!!!
luv it~
Choco Mochahaud
Choco Mochahaud
  • Crepe with cheese
  • bacon & egg
2009-04-09 4 瀏覽
女友話飽飽地, 唔駛食咁多野突然諗到甜品當正餐, 於是就"共"左黎Chocolux 啦入夜後黑媽媽, 位置難搵到非常...第一次黎時搵左三個字先搵到...由門面到店內都係昏昏暗暗, 情調唔錯溫提~佢buffet有兩種...$138同$158, 分別在於包一杯DIY Chocolate/Mocha鑑於佢杯野味道普通, 又唔係大杯, 上次試過就算, 今次食$138 buffet:朱古力火鍋: 有士多啤梨, 奇異果, 蕉同棉花糖, 生果酸酸地夾朱古力槳唔會太滯, GD!但棉花糖加朱古力就真係太甜啦, 頂唔順!Crepes: 同女友分別叫左士多啤梨朱古力同香蕉朱古力Crepes...普通啦我用黎填肚架咋 XDHot Brownie Sundae: 熱辣辣既brownie, 外脆內軟, 加少少凍冰冰雪糕一齊食冰火~一重天....真係好好食丫!心太軟: 其實同Hot Brownie同出一轍, 都係冰火感覺, 不過再加d 爆槳feel相比之下都係Brownie好味d~Macaron: 對唔住, o係巴黎食完返黎比較實在有d 唔公平, 我既評價係可以一試但始終唔係最好... (註: Menu 寫住Ma
女友話飽飽地, 唔駛食咁多野
突然諗到甜品當正餐, 於是就"共"左黎Chocolux 啦

由門面到店內都係昏昏暗暗, 情調唔錯

但棉花糖加朱古力就真係太甜啦, 頂唔順!

我用黎填肚架咋 XD

冰火~一重天....真係好好食丫!

相比之下都係Brownie好味d~

但始終唔係最好...
(註: Menu 寫住Macaroon, 但其實Macaron 唔同Macaroon 架, Macaroon 係英國一種曲奇, Macaron 先係正式串法)

一次過食多甜野, "漏"既感覺遠超於飽既感覺...所以我最後去食左個熱狗先夠飽~
間唔時食下ok 既, 自己就覺得偏貴, 所以總括都係比個"OK"
見咁多食評同金鐘果間比較, 下次搵機會去果邊試下先!
2009-04-08
2009-02-13 5 瀏覽
昨晚book咗枱係Chocolux食朱古力buffet。此店地方唔算大,燈光昏暗,頗有情調。坐底後waitress先簡介可選甜品,之後就每款甜品都拿一杯/碟給我們試試,好食再encore!Chocolate Fondue: 配料有士多啤梨、奇異果、香蕉及綿花糖;因朱古力漿很濃,食落比較膩,配以士多啤梨及奇異果比較合適Affogato:係冰凍嘅雲尼拿雪糕上淋上熱辣辣嘅Espresso,口感冷暖交集;Macaroon混合咖啡酒,味道亦十分清新可口Moelleux au Chocolat:外暖內熱,可惜流出來的朱古力不算多,味道香濃Hot Brownie Sundae:Brownie朱古力味道非常濃烈,而口感亦佳,能做到外脆內軟,OK喎各式Crepe:無乜特別,味道一般Macaroon Icecream Sandwiches:Macaroon夾着雲尼拿雪糕及朱古力,OK啦Macaroon:外層鬆軟得嚟又帶點煙韌,配合朱古力來吃,味道較甜,多吃較膩Chocolate Truffle:普普通通Hot Chocolate:花巧之作,香薰座熱薰着一小杯鮮奶,各人再依自己的喜好隨意加上可可豆,感覺新

各式Crepe:無乜特別,味道一般

Chocolate Truffle:普普通通

Hot Chocolate:花巧之作,香薰座熱薰着一小杯鮮奶,各人再依自己的喜好隨意加上可可豆,感覺新,不過其實味道無乜特別

[12/2/2009, Thu]

2009-02-09 17 瀏覽
本來以為卑利街呢間chocolux同金鐘個間一樣,今日望完彌撒就係堅道行落去試下,去到黑麻麻,得一個東南亞藉waitress,好似未開咁,但係佢又叫我地入去坐,仲俾埋menu我地一個人都無,好似包場,燈光昏暗,又幾好feel喎個menu同金鐘差唔多,但係無set lunch,只能散嗌,當我見到無75%的chocolate,就心知不妙,知道被賣豬仔了但係坐左落黎都要硬住頭皮叫,叫左三樣野:Chocolate Fondue($88 for2):有少少朱古力火鍋feel,但係無ice cream,只有strawberry,奇異果,banana同棉花糖,有一爐細細的朱古力醬,不斷用火熱住,朱古力醬好濃,用黎點strawberry同奇異果最夾,因為呢兩種水果比較fresh,而朱古力醬比較濃同漏,兩樣中和左,有種又清新又甜蜜的效果,我好鐘意,不過食食下D朱古力醬唔夠食,有少少美中不足Chocolate Mochaud/ with own hot pot($58):有一個細細的爐熱住裝住飲料的glass mug,另外有一碟奶同dark朱古力,D朱古力有成10粒,可以隨你自己喜歡的濃度加入奶和朱古力入
一個人都無,好似包場,燈光昏暗,又幾好feel喎

但係坐左落黎都要硬住頭皮叫,叫左三樣野:

Chocolate Mochaud/ with own hot pot($58):有一個細細的爐熱住裝住飲料的glass mug,另外有一碟奶同dark朱古力,D朱古力有成10粒,可以隨你自己喜歡的濃度加入奶和朱古力入去個glass mug度,慢慢等朱古力熔落杯飲料度,而且可以慢慢加,所以唔好睇杯飲料好滴骰,慢慢自助加料DIY都幾com飲,而且好有情調呢
朱古力太多,加唔晒落杯mochaud度,我BF直接攞黎食,佢唔鐘意dark chocolate因為怕苦,但係佢覺得好有朱古力味,搞到佢想搶晒黎食
而且D朱古力溶落杯飲料度令朱古力濃度增加,令飲料朱古力味醇厚無添加,彌補了我飲唔到75%chcoolate的遺憾

Crepes($68):比金鐘細份,我都算做細食,但係都唔夠飽,佢有bacon,cheese同埋mushroom,都幾香,crepes皮煙煙韌韌,幾香幾好味,不過無乜特別~
雖然食唔到心太軟同75%chocolate,但係呢度D野賣相都幾精緻,氣氛又好,不過價錢就真係太貴同唔夠飽,我諗試偶爾一次就算lu~不過下次我應該會去返金鐘的"真店"
DIY Chocolate Mochahaud
crepes
Chocolate fondue
DIY Chocolate Mochahaud
crepes
Chocolate fondue
  • Chocolate Mochahaud
2008-12-22 10 瀏覽
很早之前就聽講過哩間Chocolux 久仰大名,一定要黎試下 上個星期五終於去佐 果然系名不虛傳, 黎之前就決定一定要點"心太軟" 因為個名太吸引我啦讓我想起好多事情 ..所以我一到就點佐"心太軟" 發現真系好精緻`賣相好`` 在$158 all you can eat,我們吃了Chocolate FondueChocolate TrufflesStrawberry & Chocolate CrepeHot Brownie Sundae 等等好多``哩度就唔一一寫低間餐廳環境都唔錯,好有氣氛 好滿足`好SWEET
很早之前就聽講過哩間Chocolux

久仰大名,一定要黎試下 上個星期五終於去佐

果然系名不虛傳,
Chocolate Truffles
Strawberry & Chocolate Crepe
Hot Brownie Sundae
等等好多``哩度就唔一一寫低

間餐廳環境都唔錯,好有氣氛
好滿足`好SWEET
  • 心太軟"
2008-12-20 5 瀏覽
再次出席甜魔的聚會,與上次一樣,食非一般的正餐,而是去中環Chocolux吃甜品自助餐。同時,有幸認識Oli & Susan。這裡的甜品自助餐,$158,加一。有心太軟、Brownie Sundae、crepe、macaroon ice-cream sandwiches等等,飲品可在Chocolate Mochahaud或Mocha Mochahaud之間選其一。對有食力的甜魔來說,這價錢也頗吸引的。準時七點去到,竟然只有我們一檯,仲好,傾計影相都方便一點。先揀飲品,我和Yan都要Chocolate Mochahaud,而另外兩位則要Mocha Mochahaud。我的Chocolate Mochahaud,其實即係朱古力奶,且份量好小,只不過是賣相較為精緻,同埋有一兜的可可豆,讓客人自行炮製心水的味道。甜品方面,前後來了兩客Chocolate Fondue,都係一般既香蕉、士多啤梨、奇異果、綿花糖等配料,點上濃濃的朱古力漿,也是不錯的。其中我認為奇異果與朱古力漿最為匹配。Affogato,雪糕、macaron、咖啡酒、暖暖的espresso,是甜魔阿Yan最喜歡的,我們先後也點了好幾

準時七點去到,竟然只有我們一檯,仲好,傾計影相都方便一點。

Affogato,雪糕、macaron、咖啡酒、暖暖的espresso,是甜魔阿Yan最喜歡的,我們先後也點了好幾杯。事實上,冷與暖交集的口感,還有陣陣既酒香,仲有我鐘意的maracon,可以說是幾好味的。但第一杯比第二杯的味道要好。

不過,我最喜歡的還是Brownie sundae。Brownie相對比較硬身,但香濃、脆口的感覺十分理想,配合雪糕食,最為吸引。

仲有兩款crepe,外皮不夠鬆軟,與各款生果的味道也不配合,沒有興趣吃。另每人享有一粒Chocolate Truffle,是朱古力太硬還是什麼原因嗎? 做不出入口溶化的感覺,比起第二日我去Todai食的Truffle要差一點。

最令人期待的心太軟,每人先來一客。用刀切開,毫不流心,是店方焗得太過火了!感覺有如在吃朱古力蛋糕,令人失望。而且我既一客亦只得單球雪糕,份量不太足,幸好Yan借出半球雪糕俾我,才可完成這心太軟。還想提及的,是阿Yan後加的心太軟,更鐵石心腸,連甜魔都可以食剩的心太軟,大家可想而知質素如何。

吃罷,他們繼續加入炸雞行列,而我,回家去了。

由於燈光太暗,加上技術太差,D相影來影去都係黑黑的,所以只post一張給大家作個參考。
2008-12-19 10 瀏覽
早前$99任食甜品一早爆滿,現$159終於訂到。真是期待以久的,事前已預先熟讀其menu,打算一坐好就立即order。尤其是心太軟,心中已盤算要食幾多個。除了心太軟外,affogato、brownie sundae、macaroon ice-cream sandwiches…,亦具吸引。首先每種甜品先叫一碟試試味,好食再追加。未食甜品前先每人一杯朱古力或mocha,賣相花巧,先端上已有鮮奶或咖啡的一個「香薰坐」,再奉上一兜可可豆,適隨客人任添。Chocolate Fondue-朱古力漿很濃稠,可能是50-60%之間,味道較為甜,配以微酸的奇異果及士多啤梨較為適合,香蕉及綿花糖就會很甜膩,所以最後追加一客時,只要前兩款生果。Affogato-雪糕、macaroon、咖啡酒,再淋上暖暖的espresso,做成冷暖交集效果。Brownie sundae-我最為喜愛,雖沒有合桃、果仁的香口,但其香濃、外脆內軟已經吸引了我。前後要了兩款Crepe,香蕉、朱古力及士多啤梨、朱古力,可麗餅皮不夠軟熟,還有點乾乾的,比起金鐘店差一點。而後者作饀的士多啤梨味道怪怪的。Truffle-朱古力夠濃,但味道相

Truffle-朱古力夠濃,但味道相對也是甜,可可粉末包著實心的朱古力,所以入口沒有慢慢溶化感覺。

到了主角的心太軟場面頗震撼。我們不同時間落單,大家都懷疑會同一時間出場,水準定有參差,果然我的心太軟是「鐵石心腸」,一點血脈也不肯流出來,與chiffon cake分別不大,我還以為要食兩三個才夠喉,怎知我半個也不想食。

至始不及Yan利害,而Susan也不弱,我到最後吃了因太多朱古力,要淨食雪糕來化點滯氣,而腦海正盤算下場食什麼鹹食來中和朱古力胃。
Mocha
心太軟
Affogato
Brownie sundae
2008-12-18 8 瀏覽
甜魔決心驚人,兩次病倒、又錯過$98特價場,仍然誓死要食chocolux。雖然第三次召集人數不多,日前還是照去掃場! 當日遲了收工,很趕很趕的去到現場,發現除我們檯竟然空無一人? 昏黃的燈光下小店頗有情調,不過有點熱,而且太暗也不易拍照。在$158 all you can eat任食計劃中,我們吃了如下食物(括號內為食物正價收費): Chocolate Mochahaud/Mocha Mochahaud ($58@,每款x2)-可以自已動手加朱古力粒的朱古力/摩卡飲品,賣點是好玩特別而非美味,我的那杯朱古力加了超多朱古力粒,也不覺得很香甜濃郁,試了一啖食友的摩卡也是普通。而且蛋型容量熨咀得很,飲用時務必小心!Chocolate Fondue ($88)-朱古力醬較濃較苦,我覺得不錯;配料有棉花糖、香蕉、新鮮但細粒較酸的士多啤梨、與新鮮的奇異果,四款中以後者最夾朱古力醬,也最好吃。Hot Brownie Sundae ($63)-Brownie香脆得來又有咬感,味道濃郁再配上雪糕,獲得一致好評;不過個人還是更愛偏軟偏濕的出品,anthony's ranch的出品是代表作。Affoga

Affogato ($63)-雪糕+macaron+kahlua酒+espresso的組合,滋味豐富濃郁芳醇,我很喜歡,一來就幹掉半杯!

之後再encore 2杯affogato與1杯hot brownie月sundae,我還是集中火力向affogato進攻!

Banana & Chocolate Crepe ($53)-香軟的班戟、朱古力醬與煮熱的香蕉是個不錯的配搭,水準達中上
Chocolate Truffles ($9.5/粒)-吃了不少甜食關係嗎,不覺得這朱古力特別濃郁好吃,食了也留不了一點印象
Moelleux au Chocolat ($63連雪糕,其中2份加額外雪糕)-起初以為一定不夠,所以一人一個,上檯時頗壯觀,也引起一陣又一陣的興奮。不過店方焗得太久了,部分心太軟沒有流心效果,雖然味道十分香濃,但比起水準店如steakhouse, morton, dan ryan是差多了,敢說連金鐘的chocolux cafe出品也比不上。

Strawberry & Chocolate Crepe ($58)-煮熱的士多啤梨與朱古力醬格格不入,好麻麻,大家食了一啖不想再食了。

6球雪糕($10/球)-食了太多濃郁的甜品,我們叫了較清的齋雪糕解滯。但類似牛記的雪糕一點不香不滑,單食我反而更頂不住,所以又筆了brownie / espresso伴吃,更飽了...
Macaron Ice-cream sandwich ($77)-就是macaron加上雪糕嘛,製作簡單,由於菲藉店員多次漏單,這個很早就叫的甜品差不多最後才上。喜歡macaron又喜歡雪糕的人應該會欣賞這味,尤其chocolux的macaron帶朱古力夾心,令層次更顯豐富,我差不多吃了兩件~
再來affogato ($63)-其實任食計劃中還有一些crepe未試,但大家都沒興趣了。全晚我最喜歡還是這款,於是又獨力吃了一杯!

再來Chocolate fondue ($88)-主要是想食些生果解滯,特地要求不要棉花糖與香蕉;由於朱古力醬不過甜,再配生果效果不會太滯,其中一位靚女食友最欣賞這味。
再來心太軟($63)-只吃一個心太軟就回去太失敗了,我不甘心下再點一個,今次特地要單球雪糕,並要求以傳統presentation上碟。又是超長製作時間,一切開果然焗過火,一點流心也沒有,嗚嗚,是個很失望的句號。

今餐埋單$696,比起單點價$1562(經過小妹複雜連算而成,但不擔保正確),我們應該是賺了倍幾,尤其是我賺得最多,獨力也食了差不多$500;不過除了細食的食友感覺飽,其餘3人都不太滿足,之後要再食辣雞填肚!
所以,總評是不太好味也不太抵食的一餐,或者逆天而行不會有好結果啦。但無論如何,終於完成心願了,而且是晚同食友傾計也非常開心呢!

More photos: http://www.facebook.com/photos.php?id=625718234#/album.php?aid=49741&id=625718234
Choco fondue / Choco Mochahaud
Hot Brownie Sundae / Affogato
Crepes / truffles
心太軟 / 齋雪糕
  • Hot Brownie Sundae
  • Affogato
食過了滿足的周打蜆湯後,也是時候轉到下場 - 甜品店了。這家小店,近來越來越受到食友的歡迎,一來可能是主打朱古力味道甜品,二來是甜品的味道有一定的水準吧。是晚我們到來,也是這兩個原因而來的,要勉強說第三個原因的話,那就是另一間甜品店的價錢著實太高了,叫人望門輕嘆.....店內燈光較為昏暗,如想靜靜而有點氣氛地跟心愛的人來吃甜品,這裡可是個很不錯的選擇。在我們進店時看到在最入的盡頭,有一對小情侶該在談心ing,所以我們也就不作打擾跟他們坐得有點距離好了。第一個到來的甜品 - <<Affogato>>,在macaroon上分別有一球雲尼拿味雪糕和一球濃縮咖啡味雪糕。一球香一球濃的雪糕,對比實在很大。加上咖啡酒的味道,就好像一首交響樂般令人雀躍。而<<Banana & chocolate crepe>>,味道則普通了一點,最可取之處就是其煙韌但薄薄的薄餅,厚度適中而甜味亦不錯。最後的<<chocolate lava cake>>亦即是心太軟,不是強烈的流芯但也算是合格的了。在上面的雪糕球就好像是為
食過了滿足的周打蜆湯後,也是時候轉到下場 - 甜品店了。

最後的<<chocolate lava cake>>亦即是心太軟,不是強烈的流芯但也算是合格的了。在上面的雪糕球就好像是為了配合它的生的那般,成為一對完美的配搭組合。

有人說吃甜品令人有說不出的滿足,於我而言,甜品的味道所帶來的感覺,是一般食物沒有的。那陣厚厚的質感,香濃的味道,引人的裝飾,單是看已經賞心悅目了。
$75 (宵夜)
  • Affogato、chocolate lava cake
2008-11-07
星期四晚黎. 一個人都冇. 間野裝修幾好. 黑麻麻甘. 啡色主調配合佢朱古力既主題.坐位細. 張檯較低. 但食少少野都可以. 試左兩款cake. 兩款都係朱古力cake. 係大cake既mini size.賣相就兩個都好. 但普通朱古力o個件麻麻地. 中間個函太硬了. 黑朱古力o個個好味d . d crumbles 好味. 但面既朱古力皮麻麻地. 但好唔好味都唔再重要了. 因為埋單發覺o個兩件餅仔成58蚊一件. 我去半島都唔洗o甘貴啦. 一出到條街仲即刻見到隻老鼠. 唔洗再見了.
星期四晚黎. 一個人都冇.
間野裝修幾好. 黑麻麻甘. 啡色主調配合佢朱古力既主題.
坐位細. 張檯較低. 但食少少野都可以.

宵夜
2008-10-25 11 瀏覽
朋友在這間都頗出名的朱古力專門店買來一盒 dark truffle chocolate。她知我是朱古力痴,所以送了 4 粒給我吃。試過一粒後,覺得朱古力味不太濃,truffle 又不夠滑,以 dark choclate 來說,味道更是偏甜了一點,只是普通水準而已。