2004-07-05 10 瀏覽
碟碟都好細碟小吃每人只分得一件, 主菜每人只分得一"住".雖然係任叫, 但感覺一d 都唔暢快!飲品限制多多很普通的都要$28 一款, 雖然每款任飲.水都要錢, 我一直都認為加一的餐廳, water should be provided freely.食物質素就不過不失la....環境都只係一般..但係用呢個價錢...可以有更好o既選擇囉....!
碟碟都好細碟
小吃每人只分得一件, 主菜每人只分得一"住".
雖然係任叫, 但感覺一d 都唔暢快!
飲品限制多多
很普通的都要$28 一款, 雖然每款任飲.
食物質素就不過不失la....環境都只係一般..
但係用呢個價錢...可以有更好o既選擇囉....!
2004-03-21 10 瀏覽
寧願唔食飯都唔會再食佢!d戈態度差到冇得頂!千萬不可試!真的!
2004-02-26 4 瀏覽
我去過呢間餐廳一次, 亦都會係最後一次....首先,我果次去, 個類似老板娘既人叫我坐住室外先, 一有位就幫我換, 點知室內有人走既時候, 我主動問佢, 佢又話比人book 0左....喂大姐, 你有幾多booking 你知0家....咁我就迫住0係13、4度既室外檯食西北風(但果度係深井, 食風食得好死應)其次, d 待應永遠既態度就係時運高, 永遠睇唔到你舉高果張order 紙, 落order 同上菜都無句聲, 就算有都係差果隻(黑口黑面).既然咁辛苦, 不如唔好做啦, 我比錢你洗仲要受你氣....令我最韾係走時比貼士, 比0左$4佢(其實佢地d 咁既態度應該一亳都唔比, 低我男朋話費事咁核突),果個侍應睇下我地比幾多貼士佢, 佢一睇完, 立即陰陰嘴笑同搖頭....嘩, 你話係咪好過份先.....比錢食飯仲要受辱, 所以咪去.....>_<
2004-01-01 4 瀏覽
佢地自助晚餐好低食,而且甜品有TIRAMISU,非常好食,大約$130一個人.
2003-12-05 16 瀏覽
環境氣氛確實唔錯呀,不過就真係食得好冇癮囉!碟碟野都得果少少,如果佢係正宗意大利菜,咁細碟d就可以接受,但係佢d野食又唔算好正宗,咁o既份量我覺得佢只係想慳料囉.味道中規中舉,冇乜驚喜.最討厭o既就係每次只准我叫3碟野,大佬呀,叫都叫到口乾啦,又要等佢整,我頭round叫果陣唔知呢個"規舉",當我叫完第3碟果陣佢就即走,我叫住佢,想叫其他野時,佢居然好"敏憎"咁話:叫住咁多啦好唔好呀?搞到我好似叫得好過份咁@.@職員o既態度真係唔得,全部講野冇尾音,又十問九唔應!價錢百零蚊可以接受,如果去呢間野,我相信只係適合一d高eq同埋食野食得慢o既人去~
2003-05-28 16 瀏覽
百零蚊任食意大利野, 都叫做抵0既. 食物唔係唔好, 只係有d唔正宗, 而且的確係細碟, 食多多都唔夠. 雖則小小地可以試多d, 但係真係唔夠喉.既然係任食, 咁就要狂叫!! 我覺得焗蠔好味, 大大話話食左10隻. size細細. 其他食物都不過不失啦!!
2003-05-22 30 瀏覽
我同男友都去過兩次Ciao.<br />兩次都食任叫任食放題.<br />General 黎講都幾好味.<br />上菜份量真係好濕碎.一件兩件咁上檯. <br />Leadtime 都幾耐. 咁樣拖長餐飯黎食.其實落肚的不是得多.個肚已話我知飽.<br />服務方面.有兩個高佬侍應的態度真係惡劣.<br />我有一次order 想要多幾味.(我真係唔想浪費時間拖住餐飯黎食).<br />點知佢竟然對住我反晒白眼.隻腳軟軟下咁跣開.<br />一副勁唔願意的樣子..埋單時又唔聲.就咁隊張單埋黎俾我.<br />食客都真金白銀俾錢.唔好以為貪你地著數~!!<br />如斯超惡劣的服務. 我以後唔會再去.
我同男友都去過兩次Ciao.<br />
兩次都食任叫任食放題.<br />
General 黎講都幾好味.<br />
上菜份量真係好濕碎.一件兩件咁上檯. <br />
服務方面.有兩個高佬侍應的態度真係惡劣.<br />
點知佢竟然對住我反晒白眼.隻腳軟軟下咁跣開.<br />
食客都真金白銀俾錢.唔好以為貪你地著數~!!<br />
如斯超惡劣的服務. 我以後唔會再去.
2003-05-21 14 瀏覽
任叫任食晚餐$128加一,唔包飲品;主菜款式唔少,有扒,意粉,沙律,燒茄子,白汁雜菌,煎銀雪魚,煎三文魚等;每次份量都好少,耍不停叫好多才夠喉,我覺得好不便,可能佢地拖延食客時間,等食客唔會一次過食咁多,減低成本!食物質素一般,入得口啦!服務唔得,求其放食物上就算,侍應好cool!
2001-08-28 12 瀏覽
我去過這兒吃飯數次,兩次是晚上(平日),另一次是星期六下午,兩次人也不太多呀!其實我真的很喜歡來這兒吃飯,食物好,氣氛好,每次我也是坐裡面,除了怕蚊咬外,是裡面情調更好,還有音樂。龍蝦意粉味道很好,龍蝦新鮮,但汁略嫌少了點,龍蝦湯不是平常飲那種濃湯而是清湯,雖蝦肉也多,也很甜,但我會較愛前者多點,南瓜湯值得推介,好味道!焗釀黑菌,很香,很多料,炸雪糕球味道太甜了,我不太喜歡。鴨胸半生熟,所以一點也不覺"鞋",很嫩。有一次我帶了位在蛇口工作的朋友來吃飯,她竟在這兒踫到蛇口的同事(鬼),原來這兒竟是他們的聚腳地﹗真意想不到,連外國人也喜歡這兒﹗ <br> <br>
<br>
2001-07-01 7 瀏覽
之前聽人講話好食,咪入0黎試下(我真係山長水遠過海楂車入0黎0架),磨菇湯唔係好好味,唔多夠"蓉"蒜茸包冇HUGO'S0甘好食,羊鞍醃味方面爭緊D,墨魚麵都係淡得滯.不過甜品有個几有特式0既"黑炭球"(我0甘叫係因為佢個樣似),都試得過0架
(我0甘叫係因為佢個樣似),都試得過0架
o黎過幾次呢度食o野~ 即開生蠔新鮮又低食;沙律、龍蝦意粉等都好好味!不過墨汁意粉味道略淡…飯後更不得不試試呢度o既tiramisu~ 做得亦不錯! <br>
2000-07-11 11 瀏覽
我同女友去,一見氣氛唔錯但裝修下仲有feel.個是日餐湯沙律幾好, 個墨魚汁意粉清新有意大利海邊的地道感覺.個法飽唔算太簿.唔通要食完個塊飽就結賬?拍拖唔錯,食完飯仲可以行五分鐘到沙灘!位就少D ,記住訂位.
【開飯喇☆老友記】.. 上回講到o岩o岩睇菜牌,.. 有各款餐湯, 海鮮, 扒類及一定唔少得o既千層粉同埋意大利雲吞, 沙律及小吃種類都唔少, 地道如意大利「巴瑪Parma」風乾生火腿夾蜜瓜都有。仲有廚師推介o既墨汁芝士迷妳墨魚。肥太太即刻叫o左一份試o下, 黑Mum Mum, 烏卒卒, 加o左D 芝士粉, 味度都OK喇!!<br> 由於應承o左小鬍子老板, 七點交o番張檯仔俾佢, 我o地一於速戰速決, 叫o左三份Set Dinner 就算, 其實要試真功夫, 最好就由最Basic 入手, 雖然無Prama Ham 同意大利雲吞及千層粉, 但有是日餐湯, 味度好正, 仲隨湯附上一片好似張「八達通」咁大.. 但.. 一樣咁< 薄> o既蒜茸「家樂福」法國飽, 差兩度C就可以當雪條咁食, 真o係好鬼死凍冰冰o架,幾乎凍到打噴嚏,, 敝!! 唔打得住, 等肥太太同肥女女將片麵飽食o左先, 如果o吾o係, 一打噴嚏個兩少小片麵飽肯定飛o左過隔離檯。唉! 唔通家樂福D 長法( 碧結) 麵飽好貴?<br> 沙律o黎喇!! 什菜都o係好新鮮,
<br> 沙律o黎喇!! 什菜都o係好新鮮,..
<br> 大盆都o 黎喇!!
<br> 嘩! 肥佬佬柯打o既[ 紅酒燴牛膝] o黎喇.. 可能隻牛牛瘦得滯, 連個膝頭哥都皮包骨, 唔知肥佬佬o係o米大鄉里, o吾應該叫食而叫啜.. 或..o算__ 指教! 指教!
<br> 嘩! 嘩!! 肥女女o既[ 香草蒜茸煎羊扒] 又o黎喇!! 三小片羊鞍扒, 真o係好鬼死骨子o架, 乾乾地, 肯定唔怕有肉汁。可能煎耐o左少少o者!! 多十零分鍾都唔覺好濃, 廚藝肯定有番咁上下。師傅! 師傅!
<br> 嘩! 嘩! 嘩! 肥太太o既[ 欖杬油香草T骨扒] 出場喇!! 話明有10 安士重, 唔知o係o米要計埋隻IKEA 靚碟呢? 講返舊扒, 小朋友一定話Ifor INK, 因為一D都唔似T, 骨右o既西冷同骨左o既牛柳大細o岩o岩好唔似西冷同牛柳, 佢仲可以同頭先塊法飽鬥薄, 最(才羅) 命o既就o係塊I骨扒嬴o左IKEA 把刀.. 諗起都激氣, 唔講喇!!
<br> 希望杯飲品好D掛, 叫o左咖啡, 話晒都意大利, 咖啡應該有o番咁上o下。敝敝都冇咁敝! 以肥佬佬o既標準.. 雀竇過隻1+2 肯定好過佢!! My God! 因為時間緊迫, 全程採取《即捕即戒》, 唔駛七點就叫埋單。
<br> 以每客一百二十八蚊再加一o既價錢, 肥佬佬咁孤鬼寒, 都唔駛問我抵唔抵!! 其實有冇負數o既呢? 抵食: 負五分喇!!
<br> 但係環境確唔錯( 室內).. 如你又唔計教食物o既品質, 冷冷的服務, 各位老友記可自己衡量一下罷喇。不過老友唔駛去深井咁遠, Maybe 深水涉間大家樂都可能有驚喜添, 最緊要係價錢合理, 絕無取巧。
<br> 最後肥佬佬知道咩野係CIAO, 好似係「蝦佬Hello」, 不過肥佬佬就同佢講聲「阿D奧Addio」點解?.. 【拜拜啦☆老友記】
【開飯喇☆老友記】.. 好一個陽光普照的星期天啊!! 記得曾經睇過一段有關" 深井夫妻擋的意大利餐廳" 的食評。話說D o 野食都唔錯, 肥佬佬制o 左幾個星期日, 一於帶埋肥太太同肥女女走去試一試, 擦餐勁!!o 黎一次週日新界青馬大橋遊車河, 再去深井食意大利菜.. 正呀!!<br> 泊低o 左o 架錢七o 係麗都花園, 諗注問o 下人間" CIAO"o 係邊? 點知一行出停車場, 就有個血紅色鬼死咁大個o 既招牌塞埋對眼度!_ 噢! 噢! 肥太太大叫: 「對面o 米o 係o 羅! 衰鬼!! 」( 其實佢話" 死肥佬!).. 睇o 下個錶成六點, 時間尚早, 間餐廳o 岩o 岩開晚市又未有客, 一於早早o 地, 做佢今晚第一檯客,.. 小鬍子老板用好地度又純正o 既廣東話問: 『有冇訂位? 』『冇呀! 』『八點半至有檯, 一陣再o 黎過o 拉』『我o 地好快o 架, 仲好遠入o 黎捧場』『o 敢! 好喇! 七點得唔得? 』『你煮度, 我o 地冇問題! 』『就呢張喇! 』嘩!! 嘩!! 無法喇! 鬼叫肥佬佬唔知定, 無訂位, 有張小型二人檯算好彩喇! 仲
<br>
泊低o 左o 架錢七o 係麗都花園, 諗注問o 下人間" CIAO"o 係邊? 點知一行出停車場, 就有個血紅色鬼死咁大個o 既招牌塞埋對眼度!_ 噢! 噢! 肥太太大叫: 「對面o 米o 係o 羅! 衰鬼!! 」( 其實佢話" 死肥佬!).. 睇o 下個錶成六點, 時間尚早, 間餐廳o 岩o 岩開晚市又未有客, 一於早早o 地, 做佢今晚第一檯客,.. 小鬍子老板用好地度又純正o 既廣東話問: 『有冇訂位? 』『冇呀! 』『八點半至有檯, 一陣再o 黎過o 拉』『我o 地好快o 架, 仲好遠入o 黎捧場』『o 敢! 好喇! 七點得唔得? 』『你煮度, 我o 地冇問題! 』『就呢張喇! 』嘩!! 嘩!! 無法喇! 鬼叫肥佬佬唔知定, 無訂位, 有張小型二人檯算好彩喇! 仲o 係室內有空調o 添.. CIAOo 既佈置好清雅, 分室內同室外, 都好有意大利o 既小鎮餐館FEEL, 室內有悠揚o 既意大利音樂, 微暗的燈光, 如果加埋洋燭, 就羅曼蒂喇,__ 老板刻意將陳設高級化, 所有坐椅都加上椅套,.. 室外就冇音樂但有跳舞表演同埋一級方程式賽車睇, 絕對現場.. 真正VIP 房" 餵蚊廳", 個D 蚊好鬼死大隻, 成團蚊一齊大跳土風舞, 隨時等候坐室外o 既客人打痕癢針:加埋由豐田" 紅VAN" 車隊大戰日產" 綠的" 車隊o 既深井屯門挑戰盃。好睇! 好睇! 呢!! 又食注氣流片彎喇!!.. 時間無多, 叫o 野食喇, 一睇餐牌, 正呀!,..
2000-05-01 10 瀏覽
For the food, it tastes fresh with natural spice; for the services, the staffs behave nice with fast response. But remember to make a reservation before go. and you can choose outside or inside with air-condition. Have a nice meal!