2022-12-23 1210 瀏覽
Carbonara 個 spaghetti 煮得ok,算Al dente但個sauce 係 non dairy cream,完全無香味,仲好笠口芝士薯條個醬好難食,薯條正常
芝士薯條個醬好難食,薯條正常
2022-12-23
2022-10-29 1333 瀏覽
點了道德國咸豬手配酸菜及薯條吃。菜式賣相好吸引。豬手已經起了肉,食得十分方便。豬手皮好脆口,配上芥末醬好好味。伴菜有薯條、酸菜。酸菜酸味啱啱好,配上豬手食就一流。薯條都幾粗下,都几脆口,食落有口感,食店好細心俾埋茄汁,配埋豬手食一流。整個菜式價錢$198,價錢好合理。加埋今晚中環街市嘅餐枱係藍白色格仔,又掛咗氣球,好似去咗德國啤酒節,氣氛好好。值得推薦。
2022-10-03 943 瀏覽
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻中環街市當中價錢比較實惠嘅西餐廳海鮮辣汁蕃茄意粉,都幾真材實料啲蝦好新鮮好大隻,仲有好多唔同嘅海鮮味道濃郁,唔算太啦,蕃茄味好出!老婆讚不絕口👍🏻唯一要彈就係中環街市環境太嘈,不過真係唔關呢間餐廳事😆
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
中環街市當中價錢比較實惠嘅西餐廳
海鮮辣汁蕃茄意粉,都幾真材實料
啲蝦好新鮮好大隻,仲有好多唔同嘅海鮮
味道濃郁,唔算太啦,蕃茄味好出!
老婆讚不絕口👍🏻
唯一要彈就係中環街市環境太嘈,不過真係唔關呢間餐廳事😆
2022-09-09 952 瀏覽
一個雞扒飯仲有1支可樂,只係$48,中環嚟講都算平,手機落訂唔駛半個鐘都有,外賣全用環保紙盒餐具,抵讚,份量夠飽,又多菜,雞扒大塊,不過味道比較淡,但算平價之選👍🏻
2022-09-06 844 瀏覽
(PandaPro價 🐼)*買滿$120有75折💰一打開個蓋 個賣相幾得喎慢煮牛面頰肉醬寬帶麵 $84肉醬+芝士 夠濃郁越聞越香每啖麵都有肉味+芝士香 🧀而且寬帶麵都唔錯 口感幾彈牙肉肉嘅份量比我想像中多慢煮完好淋好入味高質耶~🦦香煎黑椒漢堡扒飯 $41.3中環$40一個飯 有埋可樂 仲要送埋過嚟淨係價錢已經贏咗質素同份量都還可以漢堡扒好厚 但唔會好乾/鬆散 有啲咬口又juicy黑椒汁就頹飯基本盤啦讚多樣….就係 西蘭花同椰菜花都好淋
(PandaPro價 🐼)
*買滿$120有75折💰

2022-08-31
外賣送餐
午餐
2022-05-23 1673 瀏覽
中環街市行左咁多年都未試過尼度食見佢foodcourt咁自由可以揀幾家咁就抽左尼間試下慢煮牛面頰肉醬闊帶麵由於係即煮,都要等返10分鐘尼個比其他幾種意粉貴少少不過佢都值得嘅一行埋去就已經聞到佢面頭芝士嘅味道茄汁夠濃掛麵食完唔會一碟汁牛肉肉質淋身,份量都唔少麵身剛剛好,唔會過淋我個人比較大食,如果麵的份量加多少少我會更加高興整體都係正嘅可能因為星期一晚飯時間都唔算太多人另外加錢可以要茶或者甜品未決定到嘅其實可以後加張收據下面有QR Code一樣可以有甜品飲品九折
中環街市行左咁多年

不過佢都值得嘅

一行埋去就已經聞到佢面頭芝士嘅味道
茄汁夠濃掛麵
食完唔會一碟汁
牛肉肉質淋身,份量都唔少
麵身剛剛好,唔會過淋
我個人比較大食,如果麵的份量加多少少我會更加高興
整體都係正嘅

張收據下面有QR Code
一樣可以有甜品飲品九折
2022-05-23
2022-02-26 1288 瀏覽
Città🍝 Central Market中環街市都好多餐廳選擇,早排見到呢間西餐廳有做lunch box takeaway set 餐,抵食又好味,即叫即整,意粉用香草同蒜蓉炒過,有驚喜,配菜係有調味過既西蘭花及椰菜花🥦唔係就甘烚,以呢個價錢食到呢個質素,抵食👍🏻仲送一枝冷泡茶🍹🍝Pan-seared Sole Fillet with Pasta, Mediterranean Sauce $48 for lunch take away
Città🍝 Central Market

2022-02-08 956 瀏覽
📍 𝐂𝐢𝐭𝐭𝐚第一次黎中環街市竟然只係掛住食?啲人嚟親呢度都當佢係南豐紗廠咁樣打卡,我淨係掛住睇吓邊度有好嘢食🤣今日嚟嘅時候算係Tea Time,都有幾多唔同嘅優惠💁🏻‍♀️ 但係今日好想好想好想食西餐🤭諗住睇吓有冇卡邦尼意粉食下🙊喺地下行到尾就見到呢間餐廳🍴我哋嗌完餐之後就坐咗喺旁邊嘅枱櫈嗰度食,有少少好似food court咁👍🏻🔸迷你漢堡配薯條 $68細細份,過下口癮😌大啖啲就一啖可以食得晒,漢堡肉超juicy👍🏻🔸香草白酒汁蜆肉扁意粉 $68汁有啲少,意粉亦唔掛汁。但好大舊蜆肉,份量亦很多👍🏻下次會考慮試其他,因為個汁有啲失色。🤔🔸是日精選牛扒 $118天啊我又食到一半先記得影相🤦🏻‍♀️,其實我覺得呢個Steak of today幾抵食,仲有餐湯同配菜。分別有椰菜花、西蘭花、甘筍、同薯餅。餐湯係雜菜湯,都幾大碗🤭 我係叫3成嘅牛扒,上到枱我諗都有5-7成了,唔算鞋就由佢啦😌肉質都幾淋都好味嘅,旁邊伴碟嘅黑椒汁都好好味😋抵食🔸香辣茄醬海鮮寬條麵 $98其實辣味都幾重🌶感覺好開胃好惹味👍🏻比我想像中好食,唔會話過於普通。有青口同埋蜆肉做配搭,寬條麵嘅份量好足,食哂成個超級飽😆評分時間
📍 𝐂𝐢𝐭𝐭𝐚

🔸迷你漢堡配薯條 $68

🔸香草白酒汁蜆肉扁意粉 $68

🔸是日精選牛扒 $118

🔸香辣茄醬海鮮寬條麵 $98

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$332

餐廳資料📋: Città
🕌地址: 中環皇后大道中93號中環街市地下G18號舖
2022-02-02
2022-01-28 840 瀏覽
中環街市Food Court之Part 2✌🏻~選擇困難症一到選擇困難,今次整咗睇吓人哋叫佢嘢食正唔正常先👀,見到呢間意大利餐廳出品同擺盆靚靚仔仔,希望降低伏嘅可能性啦⬇️⋯喺櫃檯落單無意中見到宣傳單張,原來係如心酒店旗下餐廳————————————————👅 卡邦尼意粉($78)👉🏻意粉軟硬適中,卡邦尼味道略為單一,單靠煙肉鹹香同黑椒粗粒提味🥓。雖然未到酒店級好食,卡邦尼意粉無咗生蛋黃少咗啲靈魂🍳,起碼交貨正常,唔會食到嬲嬲豬先———————————————— 🚩總結:質素正常合理———————————————— 🌟注意:午市套餐價錢只包煮食,想飲嘢/前菜/甜品就加購啦!不過food court有水機,但係個杯有油笠笠🤢,斟完水浮左一層油,太乾淨喎⋯————————————————📍 Città地址:中環皇后大道中93號中環街市地下G18號舖.🗺地區:#bem 中環📥分類:#bem西餐💰人均消費:#bem_51至100蚊

————————————————
👅 卡邦尼意粉($78)

🚩總結:質素正常合理
📍 Città
地址:中環皇后大道中93號中環街市地下G18號舖
🗺地區:#bem 中環
📥分類:#bem西餐
💰人均消費:#bem_51至100蚊
中環街市依家已經係其中一個出名既打卡點📸,個人感覺裏面有啲似南豐砂廠,雖然依家既中環既街市已經重建咗,但係仲保留左某部分既裝修特色🤤,裏面環境有吾多既餐廳,環保元素🌱,好多吾同類型既小攤檔-今次就試左呢間西餐廳,價錢喺中環街市算親民👍🏻👍🏻,吾計扒類意粉或飯都吾超過$100,而且有啲似以food court既形式黎備客人坐,有室內室外,呢啲天氣坐都幾舒服架,平日去者比小編想像中多人🤥,2~3點既時晶人會比較多,得呢間咋,冇任何分店,野好食,睇隻碟以睇樣食飯既小編黎講已經一黎就睇中呢間-極推介佢地既扒,肉質好淋,好有牛味,呢個價錢食到咁高質既扒喺非常抵食🤑,但喺就只喺適合小🦜胃既女仔,男仔就一定吾夠飽嫁啦~
慢煮牛肉頰肉醬寬帶麵
Steak  of  the  day
午餐
Steak  of  the  day
2021-11-26 715 瀏覽
🍪【#中環】【糧尾精選】Città💥中環街市輕量意粉💥.🍪 今個月出街食飯又洗大咗💸💸💸?原來慳錢都可以好簡單👌🏻!下午6點前去到中環街市,大部份餐廳都仲供應緊下午茶。好似Città咁,餐牌上全部嘢都平過晚餐$20,抵食咁多😍,糧尾時間都過得快啲啦!加上唔洗等位,坐得好寫意!☺️🌴🌅✧ Spending too much on food again this month👛? Here’s a simple restaurant hack to get your back and secure your bank balance- dine at Central Market before 6pm to enjoy the last bit of afternoon tea session! Every item on Città’s menu is reduced by $20 right before busy dinner time~ 😍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍽 肉醬千層麵 Lasagna Bolognese $58 (3.5.5)澎湃芝士熔好惹
🍪【#中環】【糧尾精選】Città
💥中環街市輕量意粉💥

🍽 肉醬千層麵 Lasagna Bolognese

澎湃芝士熔好惹味🧀,🍅蕃茄肉醬調味適中唔會過甜,唯獨焗到千層麵比較硬身😢。因為即叫即焗關係,預返15分鐘等候時間。⏱️
✧Evilly addictive cheese and nicely seasoned bolognese are so satisfying☺️👍🏻, except that the lasagna is too hard🤕. Wait for 15 mins upon order.
🍽 白酒蜆肉意粉 Linguine with Fresh Clams, Fresh Herbs, White Wine Sauce $68 (4/5)

估唔到又幾好食,意粉彈牙😋,夠多蒜蓉,清新得嚟不乏白酒香味,不過份量真係太少🥶!
✧Linguine cooked al dente with generous garlic🤩. White wine sauce helps bring out the freshness of clams. The portion is unfortunately tiny😰!
🍽 芝士蕃茄沙律 Mozzarella & Tomato Salad +$10
🍪 温馨提示︰食物份量唔多架!雖然我都夠食,但男朋友話想即刻食多碗麵🤣~ 肚餓就唔好食呢間喇~🤯
✧ If you are starving, this is not the place for you. The food portion is small and you will be hangry😤🤣.
2021-11-22
2021-11-09 752 瀏覽
餐廳環境 (3.5/5)裝修靚少少嘅canteen餐廳服務 (4/5)岀餐同收銀都幾好笑容食物質素 (3.5/5)味道幾好,但係一舊水喺canteen食唔飽就扣左少少分餐廳類型快吃堂食味道幾好 醬汁亦足夠 本身呢隻Pappardelle都係比較輕身薄身 無平時嘅意粉咁飽肚粉嘅份量少加上無餸 自己一個食完都唔飽雖然中環地段 但份量多返啲會好啲
餐廳環境 (3.5/5)
裝修靚少少嘅canteen

餐廳服務 (4/5)
岀餐同收銀都幾好笑容

食物質素 (3.5/5)
味道幾好,但係一舊水喺canteen食唔飽就扣左少少分

餐廳類型
快吃堂食

Beef  Cheek  Ragu    Pappardelle

味道幾好 醬汁亦足夠
粉嘅份量少加上無餸
自己一個食完都唔飽
雖然中環地段 但份量多返啲會好啲
2021-10-24 740 瀏覽
叫左海鮮飯,比較咸但整體算好味,接近百元一碟飯,份量真係太少食唔飽,轉個頭要走去附近大家樂補食tea,而家好多新開既西餐廳食物份量都偏少,點解會有咁既趨勢😒😒
2021-09-05 1489 瀏覽
中環街市之旅 - 食物篇除咗港式餐廳,入面店舖亦有西式同東南亞風味既食物!人均消費大約70至100蚊樓上,今次就食咗呢間Città 既羅勒青醬長通粉。羅勒青醬長通粉 $68份量雖少,但味道細膩,醬汁同意粉比例啱啱好👍,食落奶油味重之餘,羅勒葉🌿嘅香味亦都好濃郁。同時,上面亦加咗松子🌰同巴馬臣芝士🧀,為味道同口感添加些少點綴。好味指數:7性價比:4.5/10Città地址:中環街市地下G18號舖
中環街市之旅 - 食物篇

地址:中環街市地下G18號舖
2021-08-29
  • 羅勒青醬長通粉
2021-09-05 848 瀏覽
今日放假特登走去中環街市,地下層同一樓好多唔同選擇餐廳,結果我哋揀咗呢間,因為賣相好吸引,最想試就係Day of Steak,結果我哋叫咗個牛扒同香茜魷魚闊麵。牛扒我哋叫咗六成熟,但基本上係九成,所以口感非常一般,直頭有啲韌,而且配菜極為少。不過,薯條非常新鮮,好脆,值得一讚。闊條麵味道都有啲驚喜,整體口感相當不錯,味道均勻,個人口味偏淡,略覺食少少咸,不過整體非常好食。如果同伴侶拍拖,諗唔到食咩,都可以一試。

• 香茜闊條麵