招聘中
$19,000+
月薪
$19,000+
月薪
更多筍工 (7)
2023-06-28 956 瀏覽
第一次來這店,看到價錢比較經濟實惠,又想食咖哩烏冬,便放膽一試。吉列豬扒咖哩烏冬,味道其實只是一般,烏冬是普通的烏冬,比較硬。豬扒浸在湯中,已經不脆,肉好「鞋」和比較靱,湯底是有咖喱味但感覺有點像味精湯。 賣相不適合打卡。下次不會再試烏冬麵了,反而想試試蛋包飯,看起來蛋很滑,不知味道如何🤔🤔

吉列豬扒咖哩烏冬

2023-06-19 472 瀏覽
吉列朱排,乾脆嚡,朱排入面沒有肉汁,環境開放坐位,不是好多人選擇這間店鋪,沒有人排隊,唔覺得好有特色,咖哩味道單一,只得咸,鷄蛋蛋皮好薄,同期望有落差,禮貌一般,沒有用餐紙巾,飲品要加錢,沒有套餐選擇。
2023-06-17
2023-05-22 417 瀏覽
🍴CoCo壹番屋📍旺角亞皆老街8號朗豪坊L4A樓F6舖✨蜆肉番茄庵列咖喱飯 $54CoCo壹番屋的蜆肉番茄庵列咖喱飯咖喱汁非常香濃蜆肉鮮美番茄和洋蔥的酸甜口感完美平衡😍份量非常足夠飯飽而不膩推薦給喜歡咖喱飯的人!🤪
🍴CoCo壹番屋

推薦給喜歡咖喱飯的人!🤪
CoCo壹番屋
CoCo壹番屋
2023-04-06 380 瀏覽
平時食開CoCo壹番屋門市,就睇睇foodcourt同門市嘅質素有咩分別。 吉列豬扒庵列咖喱飯飯量唔算多,但有庵列配飯即刻加分,吉列豬扒味道普通,未到話好好食。勝在可以揀辣度,每個人可以根據自己接受辣嘅程度去揀。咖喱嘅味道都濃郁,但好快就食晒啲咖喱唔夠撈飯~ 個人會鍾意門市多啲,當然環境同服務質素兩者係冇得比較,但食物質素嚟講,門市係比較出色。foodcourt嚟講,雖然價錢俾其他foodcourt舖頭貴,但呢個食物質素算係咁。

吉列豬扒庵列咖喱飯

吉列豬扒奄列咖喱飯
2023-04-04
2022-08-19 823 瀏覽
老公鐘意日式咖喱🍛,通常見到Coco都會入去。佢叫咗吉列豬扒蛋包飯,蛋滑嫩,咖喱汁香濃但豬扒就乾有少少柴係food court水準😂,沙律🥗就正常。整體比起舖頭食物質素係差啲,價錢就平啲。下次都係去返舖頭食😂。
老公鐘意日式咖喱🍛,通常見到Coco都會入去。

吉列豬扒蛋包飯
今日需要先到葵芳工作,然後再到旺角朗豪坊。到達朗豪坊已經就快4點,即刻行去food court食個“午餐“。Food count咁多間舖我首選係Coco壹番屋。原因並唔係特別好食,只因全部都係咖哩,唔使特別諗食咩。叫咗吉列豬扒庵列咖哩飯,吉列豬炸得外面夠脆,而內裏的肉質亦算鬆軟。庵列煎得夠滑,加埋香濃的咖哩汁,都算食到停唔到口。
今日需要先到葵芳工作,然後再到旺角朗豪坊。

吉列豬扒庵列咖哩飯
2022-07-08
吉列豬扒庵列咖哩飯
2022-06-19 321 瀏覽
自己打邊爐嗰陣落個壽*牌烏冬都好食過佢。嗰烏冬質感勁硬,之後啲湯完全唔入味。去7記食個$1* 烏冬去過。下次都係食返飯好過。仲有佢會一開波放啲吉列朱扒落去,整到臨曬……
吉列朱扒咖哩烏冬
2022-01-19 524 瀏覽
Coco壱番屋💚鮮菇忌廉奄列咖喱飯 唔辣 $57炸雞球奄列咖喱飯 $56-鮮菇忌廉奄列咖喱飯 唔辣🍛份量偏大咗少少個蛋好滑🍳咖喱偏係甜d菇嘅份量都OK個忌廉配搭咖喱唔會話好怪🙈.側邊會有啲茄汁同埋配菜我配菜好似係菜乾 其實我都唔知嗰個係咩🤭但嗰個幾好味😋.其實唔係好記得有乜嘢想講🤭基於太耐先寫有特別 或者我記得有咩想講 我先寫👆🏽-23/9 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵嘅程度:🌕🌕🌕🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑👆🏽炸雞球奄列咖喱飯
Coco壱番屋💚

服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑

👆🏽炸雞球奄列咖喱飯
2021-09-23
之前吃过佐敦同样店名的店,猪扒脆脆的,这次来朗豪坊,就尝试了这里的店,同样点了吉列猪扒,可能是不同厨师,这家店的猪扒没那么脆那么入味,感觉挺一般的,当时没带水就加了杯饮料,虽然加一杯要十块,但是太渴还是忍痛加了一波,整体感觉不那么值。
2021-11-08
8 分鐘 (堂食)
2021-10-06 326 瀏覽
獨自去朗豪坊,肚餓除咗去food court 都唔知去邊好。好在朗豪坊嘅food court 質素有返咁上下,日式、韓式、東南亞、港式都有。今日特別想食咖哩烏冬,所以就去幫襯COCO 喇!作為一間日式咖哩連鎖店,佢啲咖哩款式都幾多吓,而且都啱大眾口味嘅!嚟幫襯食咖哩,最怕係俾啲咖哩汁整污糟件返工衫,COCO 喺呢方面好細心,攞餐時會主動咁俾件一次性圍裙俾你。落order 時會同你講明咖哩底會有牛肉(怕有人唔食得牛肉嘛!)。所以如果想食平啲嘅話,下次可以點野菜咖哩烏冬。而我今日就點咗吉列豬扒咖哩烏冬試一試。吉列豬扒咖喱烏冬咖哩湯底味道香濃,係鹹辣口味,湯底有牛肉,野菜,淨食都好多料。烏冬係粗身嘅,非常掛湯。吉列豬扒即叫即炸,非常脆口,肉質偏瘦但唔乾身。超出預期。+$10跟餐有汽水。食完飽晒以快餐嚟講,COCO 啲咖哩屬於中等水平,口味大眾化,冇乜驚喜但勝過家常。

吉列豬扒咖喱烏冬
。+$10跟餐有汽水。食完飽晒

吉列豬扒咖哩烏冬
2021-07-30 409 瀏覽
自己本身好鐘意食咖哩,特別係日本嘅咖喱~我覺得又甜又辣,好岩我呢啲唔食得辣又鐘意食辣嘅人,不過呢間餐廳嘅咖哩我就唔係好欣賞你一樣佢啲咖哩唔係話好難食都唔係好似味道好似爭咁啲,性價比都唔係好高

2021-07-28
午餐
今日去朗豪坊睇Figure,影下相咁!📸📸之後去咗4樓嘅food court睇吓有咩嘢食!我就揀咗Isaac,🤴🏻就揀咗CoCo 壹番屋食咖喱🍛~~~吉列豬扒咖喱飯🍛~~~吉列豬扒咖喱飯🍛($54)要加大($10),加埋兩個配搭(汽水🥤+薯條🍟)($16)共$80等咗十分鐘就有得攞啦,攞上手咩都好正常,仲好熱,但有二個疑問?🤔🤔1.點解啲咖喱汁咁稀嘅?稀到好似水💦💦咁2.加大左㗎啦?🧐🧐要讚下係啲咖喱汁咁稀,但係味道都做到咁濃郁,又唔係太辣!真心幾好食!🤗🤗豬扒就炸得非常脆口,可惜肉質較干!😦😦🤴🏻肚仔餓餓要食好多飯,所以先要加大,但同我地想嘅加大有d距離😢😢,好彩佢比嘅咖喱汁夠多夠撈飯食😉😉薯條🍟應該係新鮮炸上,唔油又脆卜卜🥰🥰下次加大可唔可以比多d飯🍚🍚呀!加$10要加大都唔算平嫁😅😅
今日去朗豪坊睇Figure,影下相咁!📸📸

~~~吉列豬扒咖喱飯🍛~~~
吉列豬扒咖喱飯

1.點解啲咖喱汁咁稀嘅?稀到好似水💦💦咁
2.加大左㗎啦?🧐🧐

豬扒就炸得非常脆口,可惜肉質較干!😦😦

薯條🍟應該係新鮮炸上,唔油又脆卜卜🥰🥰

2020-11-19
10 分鐘 (堂食)
2020-06-21 1044 瀏覽
見到幅圖影到好似好好食咁,之前都無食過呢一間,抱住試一試嘅心態食下。本身個咖哩飯$60,再另外加咗$16買2個item,薯條同埋一杯汽水。首先份薯條我有啲被人呃咗嘅感覺,張紙唔係攝入個兜到,只係平放咁,裝到嘅薯條其實得好少。不過少唔緊要,因為啲薯條係唔好食,唔係熱,而且無薯仔味,呢細兜仔我最後係無食哂。杯汽水,我係叫咗走冰,但職員無入單,俾咗有半杯冰嘅汽水我,要去再換過。講返主菜,個奄列係唔錯,份量夠,亦有啲蛋味。不過個咖哩就太淡,就係食緊啲好鹹嘅醬,而塊豬扒亦都係鹹,無豬扒味。成個餐都令我好失望,總共$76,可以揀過個好啲嘅選擇。
吉列豬扒奄列咖哩飯
2020-05-27 610 瀏覽
中學時候,學校對面有一間Coco,放lunch time都會過去食下,今日趁做瑜伽運動之前,同屋企人過咗嚟食飯。可以加錢轉套餐, $10揀一樣, $15揀兩樣, $20揀三樣,有薯條、沙律、飲品。我叫咗一個番茄蜆肉咖喱蛋包飯,咖喱酸中帶辣,雞蛋都好呀,蜆肉都多嘅,我嗰個都唔錯幾好味,另外叫咗一杯檸檬茶,係用機斟既,味道比較甜,我覺得飲汽水好似好啲。細佬叫咗一個牛肉咖喱飯,牛肉都幾好味嘅,依個咖喱同我嗰個味唔同,因為冇蕃茄,甜得來有少少辣。我覺得都幾好味嘅,下次再嚟回憶下。

我覺得都幾好味嘅,下次再嚟回憶下。
2020-04-12 761 瀏覽
由於新冠肺炎,都減少咗出街食嘢,再加上要social distance, 所以我買走回家吃。星期六,12點前 到朗豪坊,行去food Court想睇吓有咩食,真係冇乜人,商場職員已經把枱桌排得疏疏落落。終於到12點啦,收銀職員出嚟啦!我第一個買嘢食!仲有好多選擇!冇因為肺炎事件,而減少給顧客的選擇點左個 鮮蘑菇忌廉奄列咖喱飯 $57 拎走。都要等一陣。攞完,我都要約10分鐘先返到屋企,開餐!未講起味道前,值得一讚係個外賣盒,分咗三格,(個咖喱汁冇瀉出嚟),有保暖作用,返到屋企,仲熱辣辣蛋奄列好滑,飯係珍珠米,新鮮蘑菇粒粒都好大粒,仲有三種不同類型的蘑菇,夾埋忌廉汁就咁食已經好好味!因本人不會吃太辣,當收銀問咖喱要辣定唔辣 (其實有3個選擇:唔辣、小辣、辣),即刻答唔辣。由於咖喱汁唔係太濃,所以冇蓋過蛋香同鮮蘑菇味!我叫的是 標準 250g。另外,大家可因自己食量去選擇加大,加多$10,有300g。提一提當你食到飽飽地,吃些配菜(酸菜)/配上咖喱汁飯一齊食,確實天衣無縫!真係不知不覺將全碟食完,仲想再添題外話:如果小朋友唔肯食飯,我覺得可以試吓呢個唔辣嘅鮮蘑菇忌廉奄烈咖喱飯,佢哋一定食唔

點左個 鮮蘑菇忌廉奄列咖喱飯 $57 拎走。都要等一陣。

攞完,我都要約10分鐘先返到屋企,開餐!

蛋奄列好滑
,飯係珍珠米
,新鮮蘑菇粒粒都好大粒,仲有三種不同類型的蘑菇
,夾埋忌廉汁就咁食已經好好味!

由於咖喱汁唔係太濃,所以冇蓋過蛋香同鮮蘑菇味!

題外話:
如果小朋友唔肯食飯,我覺得可以試吓呢個唔辣嘅鮮蘑菇忌廉奄烈咖喱飯,佢哋一定食唔停。蛋營養價值非常高(唔使我多講)、鮮蘑菇有維生素C、飯供能量。
其實大人細路都啱食
10 分鐘 (外賣自取)