2024-04-08
呢間餐廳開係石澳泳灘隔離,outdoor area望住個海,附近除咗幾間賣串燒同士多,無餐廳同佢爭到生意,估計十個客有十個都係貪呢點去食,但除咗呢個先天優勢,去呢間餐廳真係貼錢買難受,絕對無第二次!首先,一坐低揭本menu仲痴笠笠過茶記餐牌已經好扣分,但一睇啲食物價錢竟然係五星級酒店價😂酒水你收貴啲我都明,黃金地段呀嘛,但夠膽死收$170一個普通ikea熱狗我真係笑出聲,見到menu啲食物相同價錢,加埋我哋order嘅嘢食嘢飲嘅真實感受(杯pina colada啲渣多到以為嚼緊原枝甘蔗🙂)性價比之低,係香港你真係算數一數二 。其次,呢間餐廳嘅重頭戲當然係啲侍應嘅服務態度啦 。落單跟住本menu叫一份薯條with ketchup/ truffle mayo, 個侍應勁疑惑,皺晒眉頭問咩嘢truffle mayo, 我哋指住menu張相,佢就一面勁唔耐煩咁話😠:we don’t have truffle mayo, i have no ideas why they put it on the menu. 你份menu誤導啲客嗌錯野,話有呢樣嘢食但原來餐廳無,sorry都無聲都算,我哋又無份
你份menu誤導啲客嗌錯野,話有呢樣嘢食但原來餐廳無,sorry都無聲都算,我哋又無份編寫你份menu,你炆憎啲客做乜😂?然後薯條送到上枱,除咗個裝住薯條嘅兜,侍應只放低咗一個裝住幾張餐巾嘅細玻璃杯,放係一隻細碟上面一齊上,然後就行開咗,成張枱係無其他碟同無餐具,咁我哋一行三人都assume咗隻碟係放呢個玻璃杯嘅,同埋都想每人有隻細碟,方便自己點啲茄汁同食得乾淨啲,唔好搞到成地碎,於是就有禮貌地請問侍應可唔可以麻煩俾三隻叉、三隻碟同茄汁我哋,你真係估個侍應唔到😀佢即刻起哂鋼,勁忟咁話呢到嘛有隻碟囉(指住個隻放住紙巾玻璃杯嘅碟),薯條以為你哋用手指食呀嘛!個個都咁食㗎啦!
係google review見有五星review,點知中大伏,openrice嘅咁多篇劣評先係正常人嘅真實體驗,收酒店價,但嘢食難食、嘢飲難飲、侍應零服務,你個景有幾靚都唔會儲到回頭客啦