2020-12-27 246 瀏覽
Hashtag Coffee❤️🧏‍♀️又黎回購系列,上次黎hashtag coffee淨係飲咖啡,🥯今次試埋佢D食物先,因為約朋友喺西環呢頭佢話想去cafe, 🌟我第一時間就諗起呢間,👀想睇多D唔同款既拉花!menu💁‍♀️Latte $35👍💁‍♀️#Magic $43👍💡#Magic = Double ristretto flat white"想要D咩拉花圖案記得落單既時候講埋 因為都要depends你order 既飲品做唔做到嗰個拉花""因為# magic 我上次飲過今次飲Latte 其實咖啡咖好香又易入口 # magic會再濃味少少"💁‍♀️Smoked Salmon &Onion Bagel $68 “Smoked Salmon 及食材都幾新鮮 但bagel 就真係硬左d比較難切"💁‍♀️Scrambled egg on toast $48“蛋又炒得幾香 但同樣都係個包太硬好難咬同切😂"
Hashtag Coffee❤️

menu

💁‍♀️Latte $35👍
💁‍♀️#Magic $43👍

“蛋又炒得幾香 但同樣都係個包太硬好難咬同切😂"
啡·嚐 @ #coffee一杯入魂👻繼續係西營盤搵好啡,今次打開coffee map,發現一間好有型格嘅咖啡店,就叫#,而且有個牌匾,寫住一杯入魂,講到咁勁,梗係9衝去試吓啦🤓呢間咖啡店都有少量食物,但係主要都係賣咖啡為主,佢有幾款signature coffer,我就叫左佢哋嘅hashtag同magic,其實hashtag即係espresso tonic,難得平衡到剛剛好,唔會太水,咖啡濃度又啱,但又唔會太酸,令人喺呢個夏天入嚟飲一杯冰咖啡,精神為之一振😌真係一杯入魂跟住梗係試吓佢杯奶啡啦,感覺都唔錯,最值得欣賞係佢個”天馬行空”嘅拉花,真係好靚🥳整體體驗都好好,如果經過附近,應該都會再黎買杯咖啡享受一下😎食物:⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️互動:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️#aus_cafe
啡·嚐 @ #coffee

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️

#aus_cafe
2020-12-16
5 分鐘 (堂食)
#hkfoodmapcafetour.𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 𝐴𝑟𝑡世界賽亞軍大師級拉花☕️之前ℎ𝑎𝑙𝑙𝑜𝑤𝑒𝑒𝑛去左呢間𝑐𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒𝑠ℎ𝑜𝑝嘆左個𝑏𝑟𝑢𝑛𝑐ℎ~喺一杯咁細嘅啡面拉倒𝟸個咁𝑑𝑒𝑡𝑎𝑖𝑙咁工整嘅藝術品👏🏻👏🏻叫左一杯𝑚𝑎𝑔𝑖𝑐 $𝟺𝟹 同一杯𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒 $𝟹𝟾 🤙🏻𝑀𝑎𝑔𝑖𝑐其實係𝑑𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝑟𝑖𝑠𝑡𝑟𝑒𝑡𝑡𝑜 𝑓𝑙𝑎𝑡 𝑤ℎ𝑖𝑡𝑒~口感十分濃郁醇厚 回甘好強😍𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒超香抹茶味 亦唔會太甜入口好滑☺️店家亦有小量輕食包點提供~我地叫左佢地嘅車仔包 顧名思義姐係自己揀包底再揀配料☺️3種包點我地覺得牛角包比較出色 淡淡牛油香而且好鬆化🥐𝐵𝑎𝑔𝑒𝑙稍為有點太硬了🤪另外牛油果都好新鮮🥑𝑂𝑣𝑒𝑟𝑎𝑙𝑙黎講當然係啡比較出色💯店內座位不多 而且枱同枱之間都有啲距離同朋友傾計或者𝑐ℎ𝑖𝑙𝑙下都好適合👏🏻𝑃.𝑆. 沖啡同煮食都由店主一腳踢大家黎呢度記得比啲時間店主處理呀☺️
#hkfoodmapcafetour
𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 𝐴𝑟𝑡世界賽亞軍大師級拉花☕️

叫左一杯𝑚𝑎𝑔𝑖𝑐 $𝟺𝟹
同一杯𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒 $𝟹𝟾 🤙🏻
口感十分濃郁醇厚 回甘好強😍

𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒超香抹茶味 亦唔會太甜
入口好滑☺️

店家亦有小量輕食包點提供~
我地叫左佢地嘅車仔包 顧名思義姐係

同朋友傾計或者𝑐ℎ𝑖𝑙𝑙下都好適合👏🏻

𝑃.𝑆. 沖啡同煮食都由店主一腳踢
大家黎呢度記得比啲時間店主處理呀☺️
2020-10-16 446 瀏覽
超高質cafe!裝修以木色為主 靚❤️ 星期5 3:00去竟然都幾多人 好彩都有位店內見到好多拉花相 仲有店主得獎既獎盃 真係好西利💖 !店內座位唔算多 不過都算坐得舒服 好鐘意佢地播既歌1.chicken breast+smoked salmon croissant2.Smoked salmon+scramble egg bagel食咩都要煙三文魚 smoked salmon份量都幾多 croissant 好香口好好食!bagel配既scrambled egg炒得好滑 bagel超飽肚 好大份 可以同人Share! Bagel仲有啲芝麻香 讚!3. Flat white4.Latte落order時揀左自己鐘意既圖案 真係好靚!又好飲😍🥰會再黎🥳🥳

3. Flat white

4.Latte

2020-10-11 339 瀏覽
門口好特別,有大大隻#coffee。入到去設計普通,牆上有隻斑馬 。出名咖啡拉花,有分細同大杯,相信大杯嘅拉花會更靚因為多啲位畫。我就叫左細杯畫左隻仙子。食物方面,食物偏貴,bagel配牛油果同炒蛋已經$8x Bagel有啲太脆硬左啲,整體冇咩特別。反而個bbq chicken roll幾好食,入面個雞肉唔鞋,個醬汁有調味過唔會搶晒啲味,我媽話茄汁加咗果醬冇咁酸,幾特別。星期日一點幾去都唔使排隊,附近都有好多打卡咖啡店。
門口好特別,有大大隻#coffee。
入到去設計普通,牆上有隻斑馬 。
星期日一點幾去都唔使排隊,附近都有好多打卡咖啡店。
2020-09-28 348 瀏覽
又係兩個人去搵食嘅時間啦👯‍♀️朋友話俾呢間cafe洗版洗咗好耐, 咁就試吓運氣睇吓有冇位啦! 禮拜六過去, 好好彩俾我哋坐咗最後一張table, 其實係坐喺收銀隔離嘅bar枱, 可以見到barista沖咖啡拉花同埋整車仔包, 幾好吖! 疫情期間, 其實大家都好小心注意衛生, 都唔使太擔心😌佢哋嘅車仔包有好多唔同選擇, 有佢哋配搭好嘅, 亦可以自己選擇唔同嘅材料. 自己揀嘅話, 包有3種 - sourdough, croissant, bagel; Spread 有4種 - guacamole, swiss cheese, cream cheese, crab meat sauce; Toppings 就有5種 - ham, chicken breast, avocado, smoked salmon, scrambled egg. 至於有選擇困難症嘅我, 就揀咗佢哋配搭好嘅bagel - Smoked Salmon and Onion Bagel. 果然冇選擇錯, 好好味 😋而咖啡亦係好味, 個人鍾意咖啡比較濃嘅, 佢哋嘅Flat White就啱晒我啦! 啲奶泡打得好滑, 個拉花亦都好
又係兩個人去搵食嘅時間啦👯‍♀️

而咖啡亦係好味, 個人鍾意咖啡比較濃嘅, 佢哋嘅Flat White就啱晒我啦! 啲奶泡打得好滑, 個拉花亦都好靚 😚😚

Smoked Salmon and Onion Bagel | Flat  White
  • Flat  white
2020-09-26 286 瀏覽
同朋友入度去,冇晒位,個女職員好冷淡咁望左我地一眼話冇位,就施施悠咁送咖啡,冇再望過我地一眼。唔該,我又唔係盲,都都見到冇位,咁你可唔可以話吓我知,我應該係外面等位呀?可以係舖內等位呀?定點?我同我朋友完全唔識反應,另外既2位男職員淨係你眼望我眼,連啲客都覺得尷尬,望下我地。我地好似傻仔咁,終於要再開聲咁個女職員,咁要等位可以點。我同朋友覺得呢間cafe 既職員太有個性,出品既食物應該哽唔落,決定轉場。附近選擇多的是。我客氣對你,唔expect買難受。從此blacklist

2020-09-07 341 瀏覽
/Hashtag Coffee/西環/平日下午兩點去到,八成滿,枱與枱之間有距離,沒甚壓迫感,是適合與朋友閒聊的cafe/點了一款bagel,一款croissant,這裏有「車仔包」,像車仔麵做法,自己選包底和配料|Hashtag Crab Special|$88|牛角包未算十分酥,但富牛油香氣,夾著蟹肉,拌上自家調製的醬料,加上粒粒蟹籽和生菜的口感,整體味道十分好。(個醬嘅味一食落口令我聯想起m記魚柳包,但係好食嘅)|Che Zai Bread|$98|自選:Bagel+ Cream cheese+ Avocado+ Smoked Salmon雖然不比crab croissant那款濃味,不過cream cheese與bagel配搭得宜。+$25可配regular coffee,點了杯 cappuccino|#Hashtag|$60|Espresso + tonic water正是夏天必選咖啡,加上檸檬更顯清新
/Hashtag Coffee/西環/

|Hashtag Crab Special|$88|

|Che Zai Bread|$98|

|#Hashtag|$60|
2020-09-03
2020-08-09 410 瀏覽
前排係咁落雨,個人都down啲。西營盤有好多正Café,今次👧🏻就帶左我👦🏻去其中一間Chill下坐下。Café入面嘅音樂好柔和好舒服,好啱hea下傾下計👄。⠀🧀Ham and Cheese Croissant🥐 $48🐖Ham&Cheese咸咸香香,係classic組合。🥐牛角包特別酥軟,有牛油香🧈,味道唔錯,幾好食👅。⠀⠀✨Che Zai Bread 車仔包🥯 $118 概念有啲似早晨全餐,逐種配料揀同計錢😗💵。🥯Bagel切開一半烤焗,包體外脆內軟岩岩好🤪,驚豔左我地‼️⠀Bagel中間仲加左啲香草🌿,連同芝麻味道好香👃🏻,估唔到會咁夾,配埋creamcheese同牛油果🥑食,好creamy好正。旁邊嘅炒蛋好滑有奶香🍳,仲有啲沙津菜🥗,上面嘅黑醋偏甜但易入口。⠀⠀☕️Caffe Latte 跟餐$25拉花超級靚🧡入口幾Nutty,微酸有果香🌰,咖啡味唔太拎久,整體比人感覺好柔和。⠀⠀🍋Hashtag☕️ $60哩杯招牌啱啲飲開齋啡嘅人👀,係成餐第二個驚喜位,係第一次似哩類調配過嘅咖啡🦙。咖啡加左檸檬汁🍋,味道帶點酸澀,連埋tonic water感覺好fresh好爽👅,唔似飲緊咖啡,係好

✨Che Zai Bread 車仔包🥯 $118

☕️Caffe Latte 跟餐$25

🍋Hashtag☕️ $60
哩杯招牌啱啲飲開齋啡嘅人👀,係成餐第二個驚喜位,係第一次似哩類調配過嘅咖啡🦙。咖啡加左檸檬汁🍋,味道帶點酸澀,連埋tonic water感覺好fresh好爽👅,唔似飲緊咖啡,係好特別嘅體驗,特別啱朝早醒醒神。⠀

總結:咖啡同輕食都幾出色,拉花超靚🥰,睇到個人心情都會好啲~👧🏻大推bagel🥯✨✨✨✨✨⠀
2020-06-21 476 瀏覽
#Coffee #西環 #黃店 💛❗️世界級獲獎拉花咖啡店❗️#majorinsaiwan #majorincafe——————————————————Bookmark左呢一間Cafe好耐,應該喺咖啡界冇人不識✨曾獲世界拉花比賽亞軍, 牆上除咗擺滿左滿滿嘅獎杯🏆亦有店主歷嚟自創嘅拉花,每一款都非常注目、非常獨特。Cafe裝修硬朗,用上黑啡色作主調,放置左幅寫住一杯入魂嘅書法,完全呈現咗店主嘅精神💥cafe雖然唔大,但座位寛敞,如果咁啱坐到窗口位仲好chill添☺️當日都見到有人嚟睇書做嘢(working friendly)!店主作為拉花達人,佢哋嘅咖啡拉花當然係特色之一✨另外仲有兩杯人氣飲品hashtag(tonic espresso) 同dirty。而且仲有一啲輕食bagel🥯croissant🥐車仔包🥖(可以自選麵包及配料)。Magic (hot)✨$43double ristretto flat white店主每個特製嘅拉花就好似magic咁將黑漆漆嘅咖啡再提升一個層次💫用上double shot ristretto,所以咖啡嘅味道會更加香濃,但依然非常易入口☺️嗌呢一杯都好似打開寶藏咁
#Coffee #西環 #黃店 💛
❗️世界級獲獎拉花咖啡店❗️
#majorinsaiwan #majorincafe
——————————————————

Magic (hot)✨$43
double ristretto flat white
店主每個特製嘅拉花就好似magic咁將黑漆漆嘅咖啡再提升一個層次💫用上double shot ristretto,所以咖啡嘅味道會更加香濃,但依然非常易入口☺️嗌呢一杯都好似打開寶藏咁,非常期待,當日好好彩獲得一隻靚靚嘅飛馬。
味道: 4.2/5
性價比: 4.2/5

Hashtag🥃$60
SOE, lemon juice, rosemary, tonic water
作為一間成功嘅Cafe,必定有佢嘅獨特優勝之處。除咗引人入勝嘅拉花之外,呢一間仲好有創意咁糅合左cocktail落咖啡度✨有別於一般tonic espresso帶有分層,呢杯驟眼睇似普通嘅americano,但了解佢哋嘅製作過程,你就明白點解有咁多人專程嚟飲。
先將single origin espresso (Ethiopia Guji kellenso washed)、tonic water搖勻,然後過篩倒落冰杯,再用檸檬皮抹一抹杯邊,繼而燒一燒檸檬皮,令到檸檬香氣更突出🍋最後再噴上檸檬汁💦每一個過程都非常細緻,入口酸甜清新,檸檬香氣同咖啡嘅苦澀平衡得恰到好處,的確係心機之作。
味道: 4.3/5
性價比: 4/5

Hashtag crab special🦀$88
Crab meat, crab roe, tartar sauce, onion, lemon, pepper, olive oil, chive
呢個蟹肉牛角包亦係佢地嘅特色之一✨滿滿嘅蟹肉,加上平時點魚柳嘅他他醬、洋蔥、香蔥、檸檬汁、少許橄欖油,味道豐富。配埋超級香脆、畫龍點睛嘅蟹子,每啖都會喺口到爆開💥!美中不足係牛角包未夠酥化,有少少韌,扣咗少少分🙈。
味道: 3.8/5 (牛角包口感爭少少)
性價比: 3.6/5

整體來講,欣賞呢間cafe對咖啡嘅認真、拉花嘅執著🥰完全明白點解佢可以喺咖啡界咁出名,好想不停再去,睇下仲有啲拉花款式!
——————————————————
Hashtag Coffee
☻ second in latte art world championships
☻ serves special coffee
☻ chilling
☻ working friendly

Magic $43
Double ristretto flat white with stunning latte art
Rate: 4.2/5
Cp value: 4.2/5

Hashtag $60
Uniquely combining the cocktail way with tonic espresso, with a touch of lemon juice! Must-try!
Rate: 4.3/5
Cp value: 4/5

Crab meat croissant
crab meat, super crispy crab roe, tartar sauce, chive, lemon onion, pepper, olive oil
Rich flavours, generous amount of crab meat. Would be the best if the croissant was more buttery and more crispy.
Rate: 3.8/5
Cp value: 3.6/5

Overall, very nice experience here! Totally amazed by their creativity and passion!
Crab  meat  croissant
Magic
『高質咖啡Cocktail・神級兔兔拉花』@𝙷𝚊𝚜𝚑𝚝𝚊𝚐 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎, 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗⠀⠀那天跟朋友使用 @arro.coffee APP Coffee Hunt,最後一站來到了位於高街的 @Hashtag。其實我上次已經來過了,不過沒有品嚐他們的咖啡,這次試了他們的招牌咖啡,果然沒有失望啊!⠀———————————————⠀・𝐇𝐚𝐬𝐡𝐭𝐚𝐠 $60⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.35/10⠀超驚喜!味道完全對得住價錢啊!老闆用心講解了製作過程,我跟朋友像學生在聽課一樣!🤣 老闆說這杯他們招牌咖啡使用了 Ethiopia Single Origin (SOE) 的咖啡豆,Fruity的味道跟Tonic太搭配了吧!老闆親自調製這杯咖啡,過程跟做Cocktail一樣,不過這是無酒精的版本🍸 把咖啡和新鮮檸檬汁混合後,加入Tonic Water,確實是心機之作呀。⠀⠀・抹茶牛奶 $48⠀𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 𝐰/𝐨 𝐬𝐮𝐠𝐚𝐫⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.85/10⠀是無糖的抹茶牛奶!兔兔拉花超美~抹茶味不算很濃,但也不淡,很細滑,是很舒服的一杯。⠀⠀・焙茶芝士蛋糕 $38⠀𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬

———————————————⠀

ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.85/10⠀

・焙茶芝士蛋糕 $38⠀
𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 7/10⠀
是一塊好吃的芝士蛋糕,可惜焙茶味道吃不到。不過這個價錢不貴,我覺得很不錯⠀

————————————————⠀
順帶一提,個人覺得 Arro 這個APP 可以幫助喜歡Coffee Hunt的各位發掘更多的特色Cafe,真的不妨下載來用喔!期待他們下次舉辦的Campaign!⠀
好食指數 ʸᵘᵐᵐʸ ᴸᵉᵛᵉˡ⠀
#168hk_wow⠀⠀⠀
#Coffee⠀
西環西營盤高街99號地下B舖
2020-06-20 307 瀏覽
一間好Cozy 的coffee shop! 試左兩款Signature coffee Hashtage 和 Dirty. 杯Hashtage 制作過程好有功架和睇頭,全程有個妹妹仔擰住部大相機”擦擦擦”對住佢係咁影,咖啡師都無手震。Hashtage 係一杯檸啡,味道好清新,好香的檸檬味,夏天飲係超正!另一杯Dirty, 下面凍奶上面熱咖啡,味道啱啱好口感仲好滑!来到出名拉花的coffee shop, 忍唔住再叫杯Latte 睇下師傅表演拉花,最重要係師傅好樂意同大方咁俾大家近距離睇到個制作過程!三杯咖啡都係水準之作,價錢超值!下次再来一定要試埋D 包包!

下次再来一定要試埋D 包包!
2020-06-19
  • Hashtag
2020-06-15 290 瀏覽
港島西區作為深黃社區 空氣都特別清新怡人😌今日黎到高街 一訪黃店 HashtagCoffee呢度的拉花杯杯不同 創意同技巧十足😌試左杯Magic (Flatwhite w/ Double Espresso)MatchaLatte | Hot Chocolate分別拉出🐻🦅🌹 圖案像真度極高另外食物都有質素 Crab Special Croissant真材實料 蟹肉蟹籽配他他醬加上檸檬黑椒等調味食落好幸福滿足🦀🥐🍋另外的自選CheZaiBread揀左Bagel配Creamcheese | Smoked Salmon | Avocado🥯🐟🥑材料新鮮 大份又飽肚🍽整體黎講好悠靜的咖啡店 牆身好多打卡位黎chill下 食個Brunch的好推介🤤
港島西區作為深黃社區 空氣都特別清新怡人😌

2020-06-14
  • Che  zai  bread
  • Crab  meat  crossiant
2020-06-15 172 瀏覽
同朋友嘅西營盤cafes tour尾站嚟度近期都幾hit嘅 hashtagcoffee 飲杯嘢食個包,坐下~呢度位置係一條比較清靜嘅小街度,店內環境舒適,咁啱坐係拉花牆嘅隔離,可以欣賞到店主得獎拉花同時又望住咖啡師沖咖啡🤩.decided to end my cafes marathon with friend at hashtagcoffee ✨ it’s located at a relatively quiet street around saiyingpun area & i quite like the vibes there! overall, the food was average but i do recommend you to come & check out their drinks (their latte arts is AMAZING 🤩!!!).💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 6.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10回頭率 𝐫
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 6.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 6.5/10
🌟個人覺得呢度嘅飲品唔錯,為咗個拉花都值得嚟啦!不過食物價錢偏貴,質素有待改善。

《車仔包》$93 🌟6.3/10🌟
# 𝐂𝐡𝐞 𝐙𝐚𝐢 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝
對於揀飲擇食嘅我來講,有得customise自己嘅食物嘅地方簡直係天堂啊~
今次嘅組合係: 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘀𝘀𝗮𝗻𝘁 ($25) , 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 ($10) , 𝟮 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀 ($58) - 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻, 𝗦𝗰𝗿𝗮𝗺𝗯𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴~牛角包比較普通,牛油味唔夠香而且整體唔夠鬆脆。炒蛋老左少少🙈另外三文魚同埋cream cheese就正常發揮啦~如果要是應該是佢自家製嘅蟹肉醬!!整體來講,呢個價錢應該有更好嘅選擇🤪

《𝐇𝐨𝐭 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞》+$35 🌟7.5/10🌟
set加少少錢就可以有埋飲品喇~拉花真係靚到完全唔捨得飲🤩
朱古力奶味比較重,會有淡淡的朱古力味,個人幾鐘意!

# 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞
2020-06-14 123 瀏覽
Visited #Coffee with friends, it’s a cozy cafe in the middle of a quiet neighborhood, and a very nice environment to take a break and have a chat.For the avocado toast, I liked the large piece of crispy sourdough and vinaigrette salad, but perhaps there could have been a bit more avocado.For the Hashtag crab special, I definitely enjoyed the buttery and flaky croissant, but the crab meat flavour wasn’t particularly distinct, I’ll probably pick one of the cheaper croissants next time instead.