2024-11-17 0 瀏覽
今日黎到觀塘東廣場呢間Comfy by Chef’s Stage食晚餐,膽粗粗叫左幾款平時唔敢叫既野食,又幾有驚喜喎!🍝煙肉義大利豬肉腸 花椒忌廉汁扁意粉望落係西餐咁既樣,食落居然有啲川菜既感覺,豬肉腸有少少麻辣,花椒又有啲麻辣,好似口水雞果種香口麻辣既感覺,但平時形成口水雞風味既汁通常好稀好watery,而呢個汁都係平時意粉白汁果個濃厚既質地,令到個麻辣味Keep住Stay係條利,但又唔會刺激到反感既地步,呢個感覺幾新穎,今餐最出色就係佢!😋炸大啡菇 配松露蛋黃醬切成條狀既大啡菇炸到外層炸皮金黃色,好香脆,入面大啡菇熱辣辣,要小心啲食!如果唔係會俾啲菇汁燙到條利!個松露蛋黃醬味道濃郁,蛋黃醬微酸既味道令人食慾大增!好食!🍕泰式新豬肉冬陰功薄餅酸酸辣辣既冬陰功醬,滿滿既芝士,加上秋葵洋蔥芫西等既蔬菜,口感豐富,唔錯既配搭!份量比想像中多,適合3-4個人Share食!🍹飲品叫左兩杯Mocktail,蜂蜜水果烏龍茶同埋玫瑰西柚烏龍茶,味道清新解膩,賣相精緻,真係唔錯!整體黎講,菜式創新得黎好食,擺盤有心思,餐廳空間闊落坐得舒服,店員親切有禮,用餐體驗良好,值得推薦!👍👍

🍝煙肉義大利豬肉腸 花椒忌廉汁扁意粉

😋炸大啡菇 配松露蛋黃醬

🍕泰式新豬肉冬陰功薄餅

煙肉及義大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉
煙肉及義大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉
  • 煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉
2024-11-07 349 瀏覽
今晚我們決定不煮飯,老婆提議到她同事推薦的觀塘東廣場找餐廳用餐。這是我第一次來觀塘東廣場,發現地下有許多不同類型的餐廳,讓我感到驚喜。我們最終選擇了一間好評不斷的西餐廳。一坐下來,我們就開始點菜。首先,我們點了一個黑松露雜菌薄餅,薄餅的底脆脆的,上面鋪滿了新鮮的雜菌和香氣撲鼻的黑松露,口感豐富,讓人一口接一口。接著,我們還點了虎蝦番茄汁扁意粉,這道意粉的虎蝦非常鮮嫩,搭配濃郁的番茄汁,讓整道菜色香味俱全。作為小食,我們選擇了炸意大利燒烤菇,配上松露蛋黃醬,菇的外皮酥脆,內裡卻保持了鮮嫩的口感,與蛋黃醬的搭配更是相得益彰。而炸薯條則是另一道不可錯過的小食,薯條外脆內軟,讓人停不下來。飲品方面,我點了一杯椰子雪糕咖啡,這杯飲品的雪糕椰子味道濃郁,配合咖啡的香氣,帶來了獨特的風味。老婆則選擇了凍椰奶咖啡,這款飲品清新可口,既有咖啡的提神效果,又帶有椰子的香甜,非常適合熱天飲用。整體來說,這頓晚餐讓我們享受到美味的西餐,氣氛輕鬆愉快。觀塘東廣場的餐廳選擇讓我們下次再來探索更多美食!

黑松露雜菌薄餅

虎蝦番茄汁扁意粉

椰子雪糕咖啡

椰子雪糕咖啡

2024-10-18 541 瀏覽
食物方面:-松露薯條:薯條熱辣辣,炸得好鬆脆,點埋個松露醬食,超正😆😆😆😋😋😋-明太子帶子意粉:有3大粒帶子,好滿足☺️意粉彈牙,而且份量多,一定夠飽😆😆😆明太子醬辣辣地,好開胃,而且話滑😋😋😋-草莓蘇打:清甜好味😋服務方面:正常環境方面:幾舒服性價比方面:正常如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友,感謝!😋😋😋😆😆😆
食物方面:

性價比方面:
正常

2024-10-15
2024-10-16 575 瀏覽
今日同朋友帶狗狗過嚟食下午茶~ 店舖除咗西式餐點之外仲有Yogurt~ Yogurt上邊有啲藍莓醬同燕麥片甜甜酸酸好開胃, 麥片脆脆哋夾埋Yogurt食好有口感~ 另外我哋叫咗杯Mocha都好重朱古力味! 芒果牛油果軟殼蟹沙律擺盤好吸引~ 估唔到呢個配搭都幾好食,又係甜甜酸酸咁樣好開胃係個健康嘅下午茶之選! 店舖分兩邊,因為帶狗狗我哋只能夠坐喺靠廣場嗰邊, 我哋坐咗喺側邊既打卡位~ 嗰個位有啲植物喺度好適合打卡~ 下次要再嚟試吓佢嘅午餐~
今日同朋友帶狗狗過嚟食下午茶~

另外我哋叫咗杯Mocha都好重朱古力味!

2024-10-13 706 瀏覽
呢間cafe黎過幾次嘢食同咖啡都算不錯蕃茄大蝦意大利粉味道很好很開胃意大利粉不會過淋明太子海鮮薄餅都幾厚身啖啖肉好飽如果薄身點會比較好同埋有點咸雞翼薯條味道正常
呢間cafe黎過幾次
同埋有點咸
雞翼薯條味道正常
2024-10-12
2024-10-08 885 瀏覽
崇拜🤩後速食,想去Honbu點知而家星期日都休息😴,用OpenRice搵附近餐廳🍴,最後揀咗Comfy by Chef Stage。去門口見有一堆人等,但原來等大枱,我細枱直入,坐中間細原枱,QR code落單,做會員就儲分。星期日a la carte,叫咗全日早餐🥣$138,加松露炒蛋加$18,加限定既凍椰奶咖啡☕️加$46。出面攞水,有tap揀distill or sparkling,皓有heart🩷。等咗大約5分鐘有椰奶咖啡☕️,杯邊有椰絲,椰奶同咖啡☕️分咗上下層,未搞之前咖啡☕️層苦,搞咗就醇,冇乜椰奶味。再多10分鐘就有全日早餐🥣,有松露炒蛋、炸薯餅、火腿/煙肉🥓、香草🌿腸、蘆筍、蕃茄、yogurt同牛角包🥐。松露炒蛋冇乜松露味但蛋滑,牛角包🥐細但少少🤏脆,我怕酸冇食yogurt。臨走扣會員分10分有迎新冷泡精品柚香烏龍茶,香醇但冇柚香味,都幾大支,透心涼
全日早餐🥣加松露
  • All  day  breakfast
  • Sparkling  water
  • 椰奶咖啡
2024-09-20 1418 瀏覽
一入到去,個感覺好放鬆,成間嘢裝修得好寫意,仲有下午茶時段添我哋今次食咗幾樣嘢,首先係明太子公司三文治配薯條。個明太子味好香,夾埋公司三文治嗰種鹹香味,簡直係絕配!個麵包烘得香脆,入面嘅餡料又夠juicy,配埋脆卜卜嘅薯條,食到我地停唔到口跟住嚟嘅係煙三文魚忌廉芝士比高包配薯條。個煙三文魚香噴噴,配埋忌廉芝士,個味道濃郁得嚟又唔會太heavy。個包又香又脆飲品方面,我哋試咗佢哋嘅夏日限定凍椰奶咖啡同椰子雪糕咖啡。個凍椰奶咖啡簡直係消暑恩物呀!椰奶香濃滑溜,夾埋咖啡嘅香氣,飲落去清爽得嚟又唔失咖啡嘅香濃至於椰子雪糕咖啡就更加係夏日打卡必選啦!個雪糕慢慢溶入咖啡度,香濃嘅咖啡味夾埋椰子雪糕嘅清甜,飲完仲想再嗌多杯

2024-09-10
下午茶
2024-09-09 1814 瀏覽
好幾年前大學同學住觀塘 我哋耐唔時都會嚟呢間西餐廳食嘢 咁啱今日嚟觀塘上堂 決定去東廣場搵食 🍽️ 其實東廣場都好多餐廳 不過大部分裝修都麻麻地 得Comfy呢間cafe裝修簡潔得嚟又清新😆呢間餐廳用QR code落單 我哋叫咗香草雞燒烤醬薄餅同埋軟殼蟹牛油果漢堡 set lunch都無包嘢飲 不過餐廳有得俾你斟水 still water同sparkling water都有💦 🍔 軟殼蟹牛油果漢堡軟殼蟹控見到大大個burger好期待 不過希望愈大 失望愈大 軟殼蟹都算大份 不過覺得佢偏淋身 唔係脆口嗰種 而且牛油果偏少 唔係幾食到個牛油果味🥑🍕 香草雞燒烤醬薄餅個pizza尚算足料 但比較濃味 本身唔好重口味 所以覺得一般般😬🍟 炸薯條本來以為burger無薯條 另外order咗薯片變咗有勁多薯條🙃🍨 班蘭椰子雪糕奶昔班蘭自身味道比較淡 奶昔加咗椰子雪糕 變咗好似加cream咁 略嫌比較甜🥥

🍔 軟殼蟹牛油果漢堡

班蘭椰子雪糕奶昔
2024-07-08
午餐
2024-09-06 1596 瀏覽
平日放假真好!可以同友人去觀塘行街街兼食埋晚餐!去到觀塘東商場見到一間文青西餐廳!就入去試一試餐單食物飲品多元化,QRcode落單,方便快捷!🧾🔖🧾🪠🧹🧽環境:穿過商場見到一間地方很寬敞,座位舒適,燈光光猛,裝修以白灰色、木系及植物加以點綴為主,好有文青feel,其中最吸引的是牆上一幅大狗狗畫作,很美呢!🐶🐶餐廳乾淨企理,令人想坐多些,hea多些,自己也可以放鬆多一些!⛱️⛱️⛱️📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜🍴意大利燒烤菇配松露蛋黃醬🍄‍🟫🍄🍄‍🟫$68是一道風味獨特的美食。這道菜以新鮮的大蘑菇為主料,讓其外表微焦,內部保持多汁。燒烤過程中,菇類的天然香氣被充分釋放,帶有淡淡的煙燻味,增添了風味層次🍡🍢🍡搭配的松露蛋黃醬則是這道菜的亮點🥫🥣🥫醬料以新鮮的蛋黃、橄欖油和細緻的松露磨製而成,口感順滑,並帶有濃烈松露味。松露的香氣與燒烤菇的風味相輔相成,讓每一口都充滿奢華感🤭🤗🤭🍴🍴明太子珍寶鮮帶子扁意粉🍝🍝🍝 $142上枱時,明太子已散發濃郁的海鮮味道,帶子又大又厚煎得很香,增添海鮮的鮮甜,大家互相融合,味道層次感非常豐富🤗😋🤗扁意粉煮至軟硬度適中,配上明太子醬汁,使每一口都充滿奶油既口感

餐單食物飲品多元化,QRcode落單,方便快捷!🧾🔖🧾

🍴🍴明太子珍寶鮮帶子扁意粉🍝🍝🍝 $142
扁意粉煮至軟硬度適中,配上明太子醬汁,使每一口都充滿奶油既口感,令人回味無窮🥰🤩🥰
呈現出淡橙粉色的明太子醬與白色扁意粉和金黃帶子,再加上條狀黑色紫菜,色彩鮮豔,十分吸引人🥳😎🥳
這道明太子珍寶帶子扁意粉,不僅是味覺上的享受,更是一種視覺上嘅菜式!

🍴🍴🍴香草雞燒烤醬薄餅🍕🍕🍕$132
薄餅經過烤烘,散發出一股的麵包香氣,配搭香草和燒烤醬的獨特香氣,令人口水流🤤😋🤤
薄餅的外脆內軟,仲係至愛嘅厚身餅底,燒烤醬的甜味與香草一起,增添了味蕾,讓人一口接一口食落肚,難以抗拒😝🤗😝

🍹🍓士多啤梨乳酸梳打$42
🍯🍊🍋🍏蜂蜜水果台灣阿里山烏龍茶 $46
夏日炎炎,這兩杯冰凍特飲消暑又解渴,配埋今晚豐富嘅晚餐簡直一流之選!

2024-08-28
  • 香草雞燒烤醬薄餅
  • 炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬
2024-09-03 1308 瀏覽
第一次到這店食晚飯,早在OpenRice book位,早到了待應哥哥話本想留俾卡位我哋。餐牌唔算好多嘢食,但大路西餐食物都齊全。我哋叫的明太子意粉好好味,可平少少加雞翼薯條亦好食,今次無叫飲品下次想試吓佢嘅咖啡。食左一陣有卡位侍應問我哋換唔換枱,今時今日好少咁好的服務了。價錢實惠,餐廳環境唔錯,只係呢個商場仔環境一般。整體十分推介。
2024-09-02
  • 明太子北海道鮮帶子扁意粉
2024-09-01 1195 瀏覽
📍Comfy by Chef's Stage 觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖幫襯過幾次 無論環境同質素都唔錯🫶🏻仲有將軍澳同元朗分店~✨煙肉意大利豬肉腸 花椒忌廉汁扁意粉$122✨明太子珍寶鮮帶子意大利粉 $138意粉偏秸身 醬汁好掛汁兩款醬汁各有特式 辣辣地 幾過癮帶子大大粒好新鮮😍 明太子非常creamy份量偏多 2個人食到好飽~下次會試沙律、漢堡、薄餅等***********************
📍Comfy by Chef's Stage
觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖

幫襯過幾次 無論環境同質素都唔錯🫶🏻
仲有將軍澳同元朗分店~

✨煙肉意大利豬肉腸 花椒忌廉汁扁意粉$122
✨明太子珍寶鮮帶子意大利粉 $138

意粉偏秸身 醬汁好掛汁
兩款醬汁各有特式 辣辣地 幾過癮
帶子大大粒好新鮮😍 明太子非常creamy
份量偏多 2個人食到好飽~
下次會試沙律、漢堡、薄餅等

***********************
2024-08-26 1312 瀏覽
今日同朋友行入東廣場,發現原來都幾多野食,但比Comfy by Chef's Stage吸引左,因為呢間餐廳個設計同其他鋪有d分別,裝潢簡潔乾淨,以木系為主,有好多植物擺設,好悠閒輕鬆嘅感覺~🔶芒果蟹肉牛油果沙律呢個沙律🥗賣相好靚,頂層系綠綠嘅牛油果蓉🥑,中間系滿滿蟹肉,而最底有甜甜嘅芒果,三類加埋意外地夾,芒果嘅清甜化解左牛油果嘅膩感,成個沙律勁fresh🥙🔶 炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬望落勁似炸雞咁,個菇大大粒,炸得好香脆,但內裡好juicy!🔶 蒲燒鰻魚薄餅鰻魚加pizza🍕呢個組合都幾特別,pizza個餅皮唔厚,蒲燒鰻魚微甜嘅口味,加上芝士🧀嘅奶香同木魚嘅鹹香,意外地夾,而且饅魚份量都幾多👍🏻🔶 凍冰磚鴛鴦(玫瑰味)一樽奶茶倒入咖啡☕️嘅冰磚入面而成嘅鴛鴦,好有創意🧠鴛鴦口感順滑,咖啡味都好香,有陣陣玫瑰味🌹🔶 凍桂花烏龍茶鮮奶🌸桂花味清甜,奶同烏龍茶比例啱啱好,唔會太濃茶味

🔶芒果蟹肉牛油果沙律

🔶 炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬

🔶 蒲燒鰻魚薄餅

🔶 凍冰磚鴛鴦(玫瑰味)

🔶 凍桂花烏龍茶鮮奶
🌸桂花味清甜,奶同烏龍茶比例啱啱好,唔會太濃茶味
2024-08-24 1041 瀏覽
今日非常忙碌,所以錯過咗lunch time去到下午三點先有時間落去食嘢落咗去東廣場搵食見到comfy有下午茶套餐鹹點甜點都有, 好多選擇份量輕盈, 唔使驚太大份, 食唔落晚飯香草烤雞胸凱撒沙律 ($78) 套餐奉送冷/熱美式咖啡,或接骨木玫瑰花茶亦可以50%優惠價錢轉其他特色飲品我揀咗latte雞胸肉本身已經非常鮮美,加上香料調味,口感更加層次豐富。而搭配的凱撒沙律都係一大亮點。新鮮嘅羅馬生菜、芝士碎碎、酥脆的麵包,再加上經典嘅凱撒醬汁,整體口感清新爽脆,完美!
今日非常忙碌,所以錯過咗lunch time
去到下午三點先有時間落去食嘢
落咗去東廣場搵食
見到comfy有下午茶套餐
鹹點甜點都有, 好多選擇
份量輕盈, 唔使驚太大份, 食唔落晚飯

香草烤雞胸凱撒沙律 ($78)
套餐奉送冷/熱美式咖啡,或接骨木玫瑰花茶
亦可以50%優惠價錢轉其他特色飲品
我揀咗latte

雞胸肉本身已經非常鮮美,加上香料調味,
口感更加層次豐富。
而搭配的凱撒沙律都係一大亮點。
新鮮嘅羅馬生菜、芝士碎碎、酥脆的麵包,
再加上經典嘅凱撒醬汁,整體口感清新爽脆,完美!
香草烤雞胸凱撒沙律
香草烤雞胸凱撒沙律
2024-08-23 866 瀏覽
放工後約朋友嚟到觀塘東廣場嘅呢間西餐廳食晚飯,之前去過其他嘅Chef's Stage燈光都比較暗,而呢間Comfy就好光猛,座位都夠晒寬敞,簡約的嚟都相當有文青嘅感覺。今次就嗌咗兩個主菜兩杯嘢飲同一個小食,個人最推薦就係明太子海鮮意式薄餅。一上到嚟淨係睇上面芝士份量已經夠晒有誠意,薄餅嘅餅底鬆軟,入面仲收埋左好多海鮮,加埋明太子嘅鹹鮮味非常夾!另外一道主菜係黑松露雜菌意大利飯。Risotto嘅軟硬程度啱啱好,仲保留到米粒嘅口感,個醬都同樣出色,好重雜菌同埋黑松露嘅香味,但又唔會太鹹太油膩。總體上嘅風味同口感都非常唔錯,鍾意黑松露嘅朋友可以一試。再加咗個炸甜薯條作為小食。薯條外面炸得夠脆,入面就好香軟,夠晒香口得嚟好鍾意甜薯自帶嘅甜味。嘢飲就分別要咗壺earl grey同埋蜂蜜水果烏龍茶。原來個烏龍茶底係來自台灣嘅阿里山金萱茶,配埋西柚、橙同青蘋果嘅果香同埋蜂蜜嘅香甜都幾清新,有驚喜!

另外一道主菜係黑松露雜菌意大利飯。

再加咗個炸甜薯條作為小食。

嘢飲就分別要咗壺earl grey同埋蜂蜜水果烏龍茶。
2024-08-22 796 瀏覽
今日又嚟咗觀塘食好嘢,今日毒樂樂,所以就揀咗間Cafe嚟食,觀塘有好多Cafe,要搵一間都唔難,所以今次就揀咗東廣場嘅comfy!呢度環境都幾靚,幾簡潔,坐得唔迫又舒服!空間感都幾大!呢度又係QR code落單,幾方便,可以慢慢揀自己想食嘅嘢,又一定唔會落錯單!今日想食健康啲,所以就揀咗三文魚柳配大啡菇,睇落以為好細碟,但係其實都幾飽肚㗎!三文魚大大嚿,落足本!仲煎得好香脆!好食!之後我仲叫咗個甜品,抹茶紅豆拿破崙加蕨餅,一啲都唔漏,拿破崙好脆口,如果抹茶味濃啲嘅話會更好!最後我仲叫咗杯薄荷朱古力,好少何Cafe有薄荷朱古力飲!加分加分!下次一定要再搵朋友同我一齊試埋其他嘢!呢度個Menu真係有好多嘢食揀!
呢度環境都幾靚,幾簡潔,坐得唔迫又舒服!空間感都幾大!