COMO位於荃灣南豐紗廠附近的一間酒吧西餐廳,荃灣黎講價位不算平,但食物質素不錯,定期會轉換menu。🌇裝修:文青咖啡店紗廠入面有唔少,依間特別d咁走型格路線!黑白灰色調,門口開揚,樓底高,部分係sofa位,部分係高臺位,亦有bar臺!🫶烤西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒 $218🥩伊比利亞黑毛豬好正,烤到好香好濃郁,有介乎牛排同豬頸肉之間嘅脂香🥩伊比利亞黑毛豬最值錢是因為🐷多吃橡果,令豬肉帶獨特榛子芳香;豬肉呈現大理石紋般的油花,脂肪滲透肉內,味清不燥。佢嘅脂肪主要是不飽和脂肪酸,營養價值同橄欖油相似,所以有「懂走路的橄欖樹」的暱稱😂🥩另配少量蔬菜和creamy薯蓉🫶🥩餐亦配湯同飲品!🫶泰式青咖喱雞扁意粉 $108🥩青咖喱同意粉依個fusion幾夾,唔辣,香椰香🥩意粉嘅軟硬都適中,但略嫌份量偏細🫶素菜墨西哥波菜餡餅 $108🥩餡餅入面當然有cheese,但唔會覺得漏!🥩配牛油果、番茄同sour cream醬🎆整體:食物質素高,會回味想再食,可惜以荃灣區嚟講比較貴,同份量再多d就好.......------------------------------👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️📸打卡⭐️⭐️⭐️🌃環境⭐️⭐️⭐️⭐️

🫶烤西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒 $218
🥩另配少量蔬菜和creamy薯蓉🫶
🥩餐亦配湯同飲品!

🫶泰式青咖喱雞扁意粉 $108
🥩青咖喱同意粉依個fusion幾夾,唔辣,香椰香
🥩意粉嘅軟硬都適中,但略嫌份量偏細

🫶素菜墨西哥波菜餡餅 $108
🥩餡餅入面當然有cheese,但唔會覺得漏!
🥩配牛油果、番茄同sour cream醬

👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️
📸打卡⭐️⭐️⭐️
🌃環境⭐️⭐️⭐️⭐️
💸性價比⭐️⭐️⭐️⭐️
💰人均:$150
😎Encore指數:75%
2023-06-25 733 瀏覽
Everything I've tried here is delicious. The chef is amazing. This place is a hidden gem in Tsuen Wan. Ask Tommy to make you drinks or shots...he's the best.
2023-06-17 593 瀏覽
偶爾發現了這個令我驚喜的好去處. 自此之後我和朋友都愛上了這個酒吧. 調酒師又型又好爽. 基本上試过所有的shots. 廚師cool 中帶神私. 食物選擇不錯. Meat Platter 是我們的至愛. 每次起碼點上六碟. 不是說笑. 喜歡這個不太commercial 的地方. 有一種可以令人開懷𣈱飲無所顧慮太多的感覺.
等咗45分鐘,先嚟一碟意粉!😡做晒大枱生意先理我歧視我嗌得少嘢食☹️嘢食唔係差但真係等咗好耐😓呢碟意粉點睇都唔似要整45分鐘 純粹只係辣肉腸意粉($138)落完order等咗25分鐘有催過單女侍應係答我廚房整緊最嬲係,隔離2位遲過我地嚟但佢地成個main食完,我碟意粉都仲未到😡之後人哋後加小食,佢哋碟小食到咗,食完,我碟意粉都仲未到😡我諗冇一個客,遇到呢啲情況唔嬲感覺呢間餐廳似係唔想理嗌得太少嘢食嘅枱🙄不公平對待🙄到最後真係頂唔順問佢哋得未侍應仲答我整緊我問5分鐘有未佢就答我有之後就望到廚房即刻整俾我😲即係代表,根本就係唔想理我張單☹️整晒人哋大枱嘅嘢食先🙄本來都想讚佢啲啤酒happy hour幾抵飲($70)但係飲晒成杯啤酒,等咗45分鐘都未有野食餓着個肚,走又唔係本來都仲諗住食完意粉,後加小食一諗到要等咁耐就咪搞🙄其實碟意粉味道唔算差但要等咁耐,就唔值得同價錢同味道,其實荃灣區都搵到🤥呢度仲要收加一,但咁嘅服務😅同俾人屈錢係冇分別催完單又唔跟,仲要等咁耐做晒大枱生意先理我經過今次經驗,都唔會再嚟幫襯😫或者再嚟都一定要同一班朋友嚟如果唔係等到餓死都未有人理你😅-人均消費:~$230-味道
等咗45分鐘,先嚟一碟意粉!😡
做晒大枱生意先理我
歧視我嗌得少嘢食☹️

嘢食唔係差
但真係等咗好耐😓
呢碟意粉點睇都唔似要整45分鐘
純粹只係辣肉腸意粉($138)
落完order等咗25分鐘有催過單
侍應係答我廚房整緊

最嬲係,隔離2位遲過我地嚟
但佢地成個main食完,我碟意粉都仲未到😡
之後人哋後加小食,佢哋碟小食到咗,食完,我碟意粉都仲未到😡
我諗冇一個客,遇到呢啲情況唔嬲
感覺呢間餐廳似係唔想理嗌得太少嘢食嘅枱🙄
不公平對待🙄

到最後真係頂唔順問佢哋得未
侍應仲答我整緊
我問5分鐘有未
佢就答我有
之後就望到廚房即刻整俾我😲
即係代表,根本就係唔想理我張單☹️
整晒人哋大枱嘅嘢食先🙄

本來都想讚佢啲啤酒happy hour幾抵飲($70)
但係飲晒成杯啤酒,等咗45分鐘都未有野食
餓着個肚,走又唔係
本來都仲諗住食完意粉,後加小食
一諗到要等咁耐就咪搞🙄

其實碟意粉味道唔算差
但要等咁耐,就唔值得
同價錢同味道,其實荃灣區都搵到🤥
呢度仲要收加一,但咁嘅服務😅
同俾人屈錢係冇分別
催完單又唔跟,仲要等咁耐
做晒大枱生意先理我
經過今次經驗,都唔會再嚟幫襯😫
或者再嚟都一定要同一班朋友嚟
如果唔係等到餓死都未有人理你😅
人均消費:~$230
味道:5/10
性價比:2/10
回頭率:1/5
2023-02-01 400 瀏覽
依間como係南豐紗廠附近,樓底高,裝修企理👍比較荃灣區餐廳,價位高少少今次叫左意大利火腿芝士雲吞 $108食完全碟都唔覺得都唔覺得"流"👍包湯、包、飲品湯係香草蘑菇湯飲品可以叫咖啡/茶/或其他我叫左earl grey tea,可以加熱水續之前黎都試過炸魚薯條、蟹膏蟹肉意大利飯So far 覺得食物質素不錯,暫時試過嘅都above average。最鍾意炸魚薯條,好大條魚,炸到金黃色,有肉質,不錯👍👍👍
依間como係南豐紗廠附近,樓底高,裝修企理👍
比較荃灣區餐廳,價位高少少
今次叫左意大利火腿芝士雲吞 $108
食完全碟都唔覺得都唔覺得"流"👍
包湯、包、飲品
湯係香草蘑菇湯
飲品可以叫咖啡/茶/或其他
我叫左earl grey tea,可以加熱水續

之前黎都試過炸魚薯條、蟹膏蟹肉意大利飯

2022-10-19 811 瀏覽
月尾有同事將離職,所以今日諗下食咩好?!見朋友話有間新店,雖然店鋪細細 但裝修都好靚,咁就即管試下啦我地5個人,4個都order左慢煮香草豬肉卷另一人怕肥 ,所以叫左焗香草爐魚(忘記影相)😁🤣豬肉卷一上枱已經香噴噴賣相好得已經急不及待 品嚐一下一入口超驚喜係完全吾肥 好juicy 用左好多不同香草做醃料食完都無油膩感覺 超正飯後再加杯Black Coffee 人生一大樂事🥰🥰🥰

我地5個人,4個都order左

慢煮香草豬肉卷

另一人怕肥 ,所以叫左焗香草爐魚
(忘記影相)😁🤣

飯後再加杯Black Coffee

人生一大樂事🥰🥰🥰
2022-10-19
2022-07-26 809 瀏覽
荃灣工廠區、紗廠附近,近年開咗唔少文青咖啡店,而喺工廠區嘅餐廳,食物質素本身期待唔高,但呢間Comp酒吧餐廳嘅食物質素,絕對值得推介。餐廳樓底非常高,入座嘅感覺非常開揚,坐得好舒服。1. 薯仔煙肉湯配餐包餐湯非常足料,食到薯蓉口感,煙肉有鹹香,唔錯。餐包係香草麵包,香草味非常濃郁,包嘅口感軟綿,作為前菜已經有加分位。2. 焗鱸魚鱸魚本身肉質比較軟冧,好考廚師功夫,廚師用紙包住焗,保留魚嘅肉汁,亦令鱸魚唔會鬆鬆散散,睇得出廚師有心機處理。3. 蘑菇松露pizza松露好香,蘑菇同芝士足料,餅底香脆,有正宗意大利菜風味。4. 豬肉卷豬肉卷本身都係功夫菜,有啲估唔到一間外表平平無奇嘅酒吧餐廳,竟然會喺lunch提供。而最重要係,豬肉卷焗得恰到好處,肥瘦均稱之餘,喺上菜前廚師有將肥膏部份用火槍燒一燒,保留濃厚嘅脂香。

餐廳樓底非常高,入座嘅感覺非常開揚,坐得好舒服。

1. 薯仔煙肉湯配餐包

2. 焗鱸魚

3. 蘑菇松露pizza

松露好香,蘑菇同芝士足料,餅底香脆,有正宗意大利菜風味。

4. 豬肉卷