2023-12-28 176 瀏覽
之前party收到啲coupon專登走去換 但係冇乜嘢啱求其換咗件栗子蛋糕唔知係咪因為我用coupon 啲Staff態度勁西 仲有冇比餐具我有啲甜 面頭啲栗子條條都有栗子味 但好少海綿蛋糕 有啲空虛
之前party收到啲coupon
專登走去換 但係冇乜嘢啱
求其換咗件栗子蛋糕
唔知係咪因為我用coupon
啲Staff態度勁西
仲有冇比餐具我
有啲甜 面頭啲栗子條條都有栗子味 但好少海綿蛋糕 有啲空虛
2023-09-22 265 瀏覽
難得Cova出了keto tiramisu,遇上要慶祝生日,就立即訂一個來嚐嚐雖然無糖低碳,但她們的招牌Pancake口感仍然做得出色,不像一般生酮蛋糕,滿滿杏仁粉椰子粉味道蛋糕沒有冧酒成份,咖啡味也不大出,但勝於忌廉夠幼滑,朱古力味夠濃厚,非常配搭輕甜口味,適合不愛甜膩的我要繼續訂來做節慶蛋糕🎂下次會試試Keto raspberry cream done

輕甜口味,適合不愛甜膩的我
要繼續訂來做節慶蛋糕🎂
Keto  tiramisu
慶祝紀念
生日
Keto  tiramisu
2023-05-16 471 瀏覽
尋日食母親節飯,提早兩日係呢間鋪訂咗個開心果士多啤梨蛋糕,一磅$498。食完飯之後,一打開個盒已經見到個蛋糕上面有d士多啤梨係爛咗,變咗黑色,然后一食落去,d士多啤梨真係我食過嘅蛋糕裡面最難食嘅,完全唔明點解會乾到好似風乾咗成日咁,食落去係硬的,一d水果應有嘅果汁都冇…好似食緊假嘅士多啤梨。咁嘅價錢比d咁嘅質素蛋糕,真係好呃錢🤬唔係第一買呢間鋪嘅蛋糕,但今次絕對係最後一次!
好似食緊假嘅士多啤梨。
咁嘅價錢比d咁嘅質素蛋糕,真係好呃錢🤬
唔係第一買呢間鋪嘅蛋糕,但今次絕對係最後一次!
2021-09-30 3060 瀏覽
Cova好多西餅都好好味,平時食開經典芒果蛋糕,今日試埋mango tart and tiramisu tart2個都好好味,tiramisu tart就膩咗少少Suggest 同friend share, 咁就可以食多一款,又好味👍🏻

2個都好好味,tiramisu tart就膩咗少少

2021-08-13 2365 瀏覽
今日公司有開心事,我返工前去了買西餅比同事食,買當然買最好的,就揀左呢間貴氣一點嘅,呢間店店面不大,有齊西餅、蛋糕、朱古力、曲奇、雪糕,紅木櫃為主,有貴氣感,店員們斯文有禮,西餅有9款,店員主動提醒有一款有酒嘅,返工唔方便食,所以買9件,重覆其中一款芒果!紙盒外啞藍色,內部是金箔色,加上橙色絲帶,紙盒外店員再加一個紙袋,每年西餅再有卡紙分隔,包裝細節好窩心,西餅都是正方形,每件再有透明膠片包裹我揀了:Sacher($45)面有朱古力片,有兩層朱古力蛋糕,朱古力忌廉,蛋糕有點事,忌廉滑,整體朱古力味夠濃,ok其他有:Chestnut cream dome($45)Strawberry slice($45)Tiramisu tart($45)Mango slice($45)Choco mousse($45)Baked cheese cakewith fruits ($45)Blueberries cheese cake($45)西餅對比蛋糕貴一點!只是西餅比較方便分享
西餅

我揀了:
Sacher

其他有:
Chestnut cream dome($45)
Strawberry slice($45)
Tiramisu tart($45)
Mango slice($45)
Choco mousse($45)
Blueberries cheese cake($45)

西餅對比蛋糕貴一點!只是西餅比較方便分享

2021-08-11
2021-05-14 2525 瀏覽
Cova 嘅甜品一向都超好食,用料上乘!👍🏻👍🏻👍🏻今次我嚟到元朗呢間分店,呢間分店係冇堂食嘅,呢度只係得雪糕,蛋糕,餅乾,朱古力等,而且雪糕都唔係經常有,嚟過幾次都係冇嘅⋯今次同佢地訂咗個蛋糕,朱古力蛋糕,用料真係超級好,朱古力味好香濃,慕絲口感細滑,海棉蛋糕亦濕潤有彈性,相當高質,味道濃郁,朱古力香味回甘,咁好質素嘅朱古力蛋糕,只係三百幾蚊,真係好過好多地方,不過呢個蛋糕最少要買一磅裝,個人認為可以分比六至八個人食,否則會太漏!包裝設計亦都好高尚,呢個價錢黎講, CP值好高唯一唔太滿意,訂蛋糕只限一個月(30日)之內嘅日期,如果想訂31日之後都唔可以
Cova 嘅甜品一向都超好食,用料上乘!👍🏻👍🏻👍🏻

包裝設計亦都好高尚,呢個價錢黎講, CP值好高

2021-02-10 2275 瀏覽
Cova的蛋糕一看都令人吸引,今次忍唔住買了兩件蛋糕 (Mango Cream Done & Sacher Suce)及咖啡來下午茶點🍰☕️Tea time 已經咁正!重點係仲有一個大蛋糕Mascarpone Cheese with Mango 呢個係期間限定有,果然味道清新又唔會太膩👍🏻👍🏻大家都讚嘆不絕👍🏻👍🏻
2020-10-12 2098 瀏覽
今年生日,老公為我準備咗COVA蛋糕 - Mango Cream Dome。呢款係COVA嘅招牌蛋糕,一直都好受歡迎。外層係鮮黃色嘅蛋糕碎,內層由三層海綿蛋糕組成,每層之間以忌廉同芒果茸為夾層,蛋糕口感濕潤鬆軟,而且忌廉奶香細滑,蛋糕唔會過甜亦唔膩,入口散發濃郁奶香加上清新嘅芒果,配合得天衣無縫,果然名不虛傳,唔怪得好多人試完都對佢讚口不絕👍🏻如果鍾意食芒果蛋糕嘅朋友,COVA嘅Mango Cream Dome真係不容錯過!
Mango Cream Dome

Mango Cream Dome
2020-10-10 1254 瀏覽
COVA cream dome🧁可以話係我最鍾意嘅蛋糕之一成日經過都會買返屋企蛋糕忌廉非常細滑食極都唔會漏利申: 本身唔鍾意食忌廉但呢個真係太好味😋除咗紅桑子味佢仲有士多啤梨同芒果味$2xx 一個蛋糕係超值我都有試過其他芝士蛋糕但始終都係呢款最好食我係可以一個人食一個蛋糕如果你本身少食蛋糕或者超鍾意食蛋糕真係好推薦你試一個喺呢度買一個蛋糕係抵食過買細蛋糕.*評分*環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️
COVA cream dome🧁
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️
味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️

2020-10-09 2169 瀏覽
The brand’s history of confectionery heritage, service excellence & elegant style are full of wonders. Products are eye-catching and well displayed, like visiting an art gallery.After some thoughts, decided to purchase several desired items for family member’s birthday celebration.Blueberries cheese cake was chosen as cheese is a lovely element for production of dessert.A simple structure, fresh blueberries on top, middle portion filled with cream cheese and wheat biscuits as base, pretty indeed

A simple structure, fresh blueberries on top, middle portion filled with cream cheese and wheat biscuits as base, pretty indeed!
Blueberries Cheese Cake

Blueberries were fresh and well mixed like jam texture with chewable blueberries and natural sweetness.

Creamy cheese mixture was light, made every bite enjoyable. Service attendant advised to consume the cake within 12 hours for great taste.
Blueberries Cheese Cake

Chocolates are lovely as well and decided to try dark truffle and white truffle chocolates.

Truffle chocolate black in dark brown colour, neither bitter nor sweet, very soft and tender, truffle not obvious but able to chew some tiny pieces mixed inside the chocolate.
Dark & White Truffle Chocolates

White truffle with white colour appeal, mild sweet taste, same softness and creamy texture like dark truffle chocolates.

White Truffle Chocolate

Great confectionery and gift selections are nicely placed at counter and showcase, recommend to stop by if wishes to present luxurious moments to beloved ones.

2020-07-09
外賣自取
$170 (宵夜)
慶祝紀念
生日
2020-09-14 1015 瀏覽
今年中秋節月餅公司派COVA既月餅卷隨月餅券再送多一張8月尾到期既COVA$50 Coupon適逢就生日,可以趕起期限前用埋佢,所以張Coupon收到之後就直接隊左比男朋友手😂Cova既糕點一向出名 而招牌之一既Mango Cream Dome早2年有幸食過 確實係水準之作蛋糕盒面好靚選用白色底藍色字 配埋 品牌Logo既金絲帶盒內用金色 點埋蠟燭 真係金光閃閃連個包裝都咁有心思 高貴感非常果然蛋糕界既Hermes唔係浪得虛名男友簡左mini size既Blueberry Cheesecake 蛋糕香滑 有藍莓味及淡淡芝士味 微甜 唔膩 味道剛好特別要讚係個蠟燭🕯️係長條形 唔怕啲蠟溶左會滴落蛋糕
今年中秋節月餅公司派COVA既月餅卷

Blueberry  Cheesecake
2020-08-29
Blueberry  Cheesecake
2020-05-28 1361 瀏覽
疫症下都少咗出街食嘢大家乖乖 stay at home想嘆杯啡加件cake唯有外賣回家慢慢嘆佢既 signature dome 食過幾次係唔錯既今次試下blueberries cheesecake唔知係咪因為放過入冰箱先食總之覺得特別好食
疫症下都少咗出街食嘢
今次試下blueberries cheesecake
唔知係咪因為放過入冰箱先食
總之覺得特別好食

2020-04-21 1059 瀏覽
cova 只係食過最出名既mango dome其他個d 好少有人提,今次特登揀其他款一個$45~~ 藍莓好大粒都算甜入面以藍莓mousse 同朱古力蛋糕為主藍莓mousse 夠藍莓味((好多餅店只係得藍莓色而無藍莓味))兩者配合得幾好,朱古力味唔係濃到苦個d,係岩岩好,而蛋糕都夠鬆軟但$45 可以買到yoho 同場更多層次既餅。。甘樣簡單藍莓mousse 加朱古力蛋糕,價錢真係偏貴左d 除左mango dome, 其他cake 都應該可以一試
blueberry  moussr

cova 只係食過最出名既mango dome

其他個d 好少有人提,今次特登揀其他款

一個$45~~ 藍莓好大粒都算甜

入面以藍莓mousse 同朱古力蛋糕為主

除左mango dome, 其他cake 都應該可以一試
2020-04-17
2020-01-29 1329 瀏覽
武漢肺炎疫情擴,部長都係怕死之人新年都係唔周圍去,就係附近既YOHO MALL睇下戲好了經過發現呢到開咗間COVA,有甜品蛋糕仲有GELATO食好似好正咁,就試下味道唔算多,得6款開心果、紅莓、朱古力、牛奶,仲有兩款唔記得了本部長最後揀咗開心果同紅莓2 FLAVOURS GELATO $58 話明係gelato就當然唔會有人工味開心果幾滑幾香,但溶既速度有啲快開心果適合配返一啲鮮果味,如果唔係會好膩紅莓既味都幾FRESH,而家唔會好酸對比起同場另一間GELATO - VENCHI本部長認為如果莓味既GELATO呢間係優勝啲VENCHI勝在多味揀,而且不時有新口味,價錢仲平啲添但兩間個味道同質素都係不相伯仲以後食GELATO又有多個選擇,唔錯
武漢肺炎疫情擴,部長都係怕死之人
新年都係唔周圍去,就係附近既YOHO MALL睇下戲好了

經過發現呢到開咗間COVA,有甜品蛋糕仲有GELATO食
好似好正咁,就試下

味道唔算多,得6款
開心果、紅莓、朱古力、牛奶,仲有兩款唔記得了
部長最後揀咗開心果同紅莓

2 FLAVOURS GELATO $58
話明係gelato就當然唔會有人工味
開心果幾滑幾香,但溶既速度有啲快
開心果適合配返一啲鮮果味,如果唔係會好膩
紅莓既味都幾FRESH,而家唔會好酸
2 FLAVOURS GELATO (PISTACHIO & RASPBERRY)

對比起同場另一間GELATO - VENCHI
部長認為如果莓味既GELATO呢間係優勝啲
VENCHI勝在多味揀,而且不時有新口味,價錢仲平啲添
但兩間個味道同質素都係不相伯仲
以後食GELATO又有多個選擇,唔錯