2021-05-08 1320 瀏覽
因為朋友送咗張滿$300減$100嘅coupon俾我,而且我朋友話好好食,所以今次我都係第一次買。1.朱古力慕斯第一次食,原本都好鍾意食朱古,但係人一路左發現食唔鍾意食太甜嘅嘢,但係呢一個mouse真係好好食,佢有好濃烈嘅朱古力味但係唔會好甜,而且唔會好膩,因為我係食完lunch係好飽嘅情況下再食呢個,反正完全唔會覺得好膩好濟,真係好好食以後經過我一定都會買返呢一個味道。2.士多啤梨因為今日提早過母親節,呢個係母親節買俾媽媽嘅蛋糕,雖然士多啤梨而家唔係當季但係都唔會話好酸,如果係非常鍾意食甜唔鍾意食酸嘅都唔建議呢個季節買呢個味道,因為我家姐都唔鍾意食甜嘅,反而呢個佢又食到,而且話幾鍾意,所以呢個味道適合唔太食甜野嘅朋友仔。
1.朱古力慕斯

2.士多啤梨

外賣自取
2019-05-08 6653 瀏覽
Best fd bday, 去左買個好味唔漏既士多啤梨蛋糕🎂,我都係第一次食,個蛋糕面頭係用啲蛋糕碎既物體鋪上去,但係勁軟熟!裏面啲cream好好吃😋加埋啲士多啤梨粒粒果肉,個蛋糕食完唔會好漏,會再買寫名牌都唔洗加錢Happy birthday to you

寫名牌都唔洗加錢

Happy birthday to you
2019-02-18 3550 瀏覽
為何價錢收得不便宜,芒果蛋糕沒有蛋糕感覺,芒果沒有芒果味,整體沒有口感,即係唔知道自己放了甚麼在囗中,cova是名牌但真的很難吃,不只吃了數次都是沒有改進,請留意!!

2019-02-17
外賣自取
生日
2019-01-12 2910 瀏覽
久聞cova的蛋糕好味,但一想到要差不多成$400一個,就不太捨得花錢去買。但時至今日,百物騰貴,當平民如美心由當年的百多元,加至今日要二百多。反而,高檔的由以前的三百,加至三百多,作為平民消費者的我,也開始試多左高檔野。因為價錢差距細左好多。不過,試完之後,真係要say:都係東海堂啱我食多啲。首先,蛋糕上面的泡芙,𥚃面cresm太多,外皮十分諗,個皮一D層次都冇。至於個cake, cream仲多過海綿蛋糕,食落滿口只有油,其實,我想食蛋糕多D law.試完之後,我覺得以後,我可以慳D,買番D百多元蛋糕就可以了。

不過,試完之後,真係要say:都係東海堂啱我食多啲。

2018-08-01
$380 (其他)
2018-12-27 2225 瀏覽
經典款式意大利芝士蛋糕 由芝士,濃縮咖啡,烈酒,可可製作而成因為有淡淡酒香與咖啡,未必每個人都喜歡但喜歡的人,一定明白當中既好滋味奶油輕盈,,味道老少皆宜但仍然吃到咖啡與酒味 面層係奶油打起既CREAM,底下有手指餅,芝士蛋糕感覺好輕盈,沒有膩感甜度剛好不會太過甜面層既可可粉散發著微苦甘香Tiramisù獨具一格濃烈與輕柔同時存在因為質感偏水份重,要一日食曬最好預訂下午取,晚上就直接食完底層蛋糕底,鬆軟濕潤
經典款式意大利芝士蛋糕
由芝士,濃縮咖啡,烈酒,可可製作而成
因為有淡淡酒香與咖啡,未必每個人都喜歡
但喜歡的人,一定明白當中既好滋味
奶油輕盈,,味道老少皆宜
但仍然吃到咖啡與酒味

面層係奶油打起既CREAM,底下有手指餅,芝士蛋糕

感覺好輕盈,沒有膩感
甜度剛好不會太過甜
面層既可可粉散發著微苦甘香
Tiramisù獨具一格
濃烈與輕柔同時存在

因為質感偏水份重,要一日食曬
最好預訂下午取,晚上就直接食完
底層蛋糕底,鬆軟濕潤
2018-12-20
10 分鐘 (外賣自取)