2024-11-22
今日約埋朋友一齊去中環蘭桂芳飲野,事前當然要先醫飽個肚,於是揀咗一間酒吧餐廳,簡單快捷。。我點咗佢哋嘅狂野辣肉腸 pizza,真係勁正!呢個 pizza 用咗秘製蕃茄醬,味道濃郁,辣肉腸嘅香味每一口都令人陶醉。辣肉腸嘅份量十足,配上三色芝士,咬落即刻融化,口感滑溜又滿足,絕對係辣味與芝士嘅完美結合!如果鍾意辣腸既朋友,呢個 pizza 絕對係必試之選!。另外,我同朋友share佐佢哋嘅牛肉漢堡,佢地既漢堡特別加咗一隻流心煎蛋,食落更加 juicy!漢堡包嘅牛肉餡厚實,煎得剛好,肉汁四溢,加上煎蛋,簡直係味蕾嘅享受!焦糖洋蔥同埋醃黃瓜既比例亦剛好。。另外,加 $30 就可以加配一大碟薯條同埋一杯汽水,薯條外脆內軟,搭配漢堡一齊食,絕對完美。。整體而言,呢間酒吧餐廳嘅食物質素高,適合同朋友一齊聚會,享受美食同埋美酒,特別係留意到佢地有幾個優惠都好抵。。$99 啤酒,紅白酒,spirit任飲$99 雞翼薯條任食。CUL DE SAC (中環) @culdesac.hk中環蘭桂坊榮華里13號地下J號舖。#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #hongkongfood
$99 啤酒,紅白酒,spirit任飲
$99 雞翼薯條任食
CUL DE SAC (中環) @culdesac.hk
中環蘭桂坊榮華里13號地下J號舖
。
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #hongkongfood #foodie #foodporn #likeforlike #followforfollow #Central #centralfood #LKF #pizza #burger #culdesac #香港美食 #美食 #中環 #中環美食 #中環食乜好 #蘭桂芳 #香港地道 #中環 #美食 #漢堡 #酒吧餐廳 #香港好去處 #美味分享 #打卡酒吧 #香港旅游攻略 #香港旅游 #香港夜繽紛