2024-11-11
以前 Cupping Room 喺灣仔仲有分店嘅時候都成日幫襯,一直都係佢哋意粉嘅忠實 fans,中環開咗新分店一直都未到訪,今日終於有機會嚟試下間新店。搬咗新舖嘅 Cupping Room 大過以前,仲位於大廈嘅一樓,坐窗邊除咗可以揀落地玻璃傍之外,仲可以揀對住街景,少咗以前果種䌓忙但多咗一份 chill 嘅 vibe。食物方面,呢度除咗有我最鍾意嘅意粉外,仲有全日早餐、北歐式三文治都係佢哋嘅主打,仲有法式西多熱香餅做甜品。另外當然唔少得嘅係佢哋嘅咖啡。除咗 espresso bar 嘅傳統 black 同 white coffee,仲有滴濾咖啡同一啲特色飲品,例如椰香抹茶鮮奶咖啡,好吸引呀。我哋叫咗:Espresso Tonic $55- 滿滿嘅 espresso tonic,用咗 fruity 嘅豆去做嘅 espresso tonic 最啱就係夏天嘅時候飲,微酸嘅咖啡加上微甜嘅 tonic,幾清新墨汁蒜香意粉$148- 仲有超爽口味嘅大蝦,而且墨汁蒜蓉非常出色,配墨魚麵食,有少少辣非常惹味,絕對有驚喜!香蕉配榛果醬$118- 有香脆嘅焦糖餅面,鬆脆嘅蛋糕,再配上榛子醬,唔會太甜,
我哋叫咗:
Espresso Tonic $55
墨汁蒜香意粉$148
香蕉配榛果醬$118
- 有香脆嘅焦糖餅面,鬆脆嘅蛋糕,再配上榛子醬,唔會太甜,食落一啲都唔漏口,份量啱啱好,系一個超正嘅飯後甜品嘅推介!💕
埋單嘅時候,店員仲溫馨提示同我講由即日起成為會員買夠$500就可當現金點數用 (所有分店都適用)