2024-01-19
味道真係不能形容咁怪,無法欣賞!同同事堂食lunch,食後共同嘅comment : 貴、怪、難食、無下次。手工意粉我好肯定唔係手工嘢,根本就係包裝意粉。牛腹肉個汁咸到我覺得自己食緊腊鴨(即使已經撥開大部份汁),雖然個牛肉係幾軟淋,而成隻碟只得肉片配薯仔嘅情況下,上菜第一下感覺已經唔多好,而且薯仔係近乎無調味,同牛肉果種強咸成強烈對比。甜品Tiramisu 本身塊主體係ok嘅,但係浸喺個唔知咩醬度就成件事錯晒,要我撥開啲醬先食到expected嘅味到。跟餐無餐飲,於是我加$25,得到半杯美式滴漏齋啡,唔難飲,因為無乜味,不過呢杯嘢我覺得喺其他餐廳係跟餐送嘅,反正你都係喺一大壺煮好咗嘅咖啡壺倒出嚟啫。總結:我覺得餐廳為fusion 而fusion,不但對唔住價錢(就算平一半我都唔會再返來),重點係難食,希望老闆研發下新味道,搵啲夾啲嘅醬嚟fusion
手工意粉我好肯定唔係手工嘢,根本就係包裝意粉。