2021-07-09 2322 瀏覽
去左最近a1店選一選~🙈簡左藍莓芝士窩夫、牛奶布甸同雞肉蛋三文治❤️窩夫味道吾錯,一整舊都有cream 如果女生既話 食兩個都可以 ,可能考慮到要長期擺放雪櫃,所以窩夫口感係煙韌質地食落較林,食落似厚身糯米糍皮~北海道牛奶布甸質地creamy 結實,口感濃滑,但食落會有小小苦味🤔🤔三文治係一個驚喜,望落平凡,食落啖啖肉餡料十足,配既醬料帶點點酸,好味~ 👍🏻
去左最近a1店選一選~🙈
簡左藍莓芝士窩夫、牛奶布甸同雞肉蛋三文治❤️
2020-08-16 2615 瀏覽
今次到觀塘創紀之城的Das Gute買蛋糕, 平時都很喜歡去這裏買麵包和蛋糕, 品質好又好味。今次選的鮮果盛薈🎂 $98,做朋友的生日蛋糕。 用幾款新鮮水果精心製造🍎🍊🍇🍈,水果給人有清新健康的感覺, 彩色繽紛的雜果配鮮忌廉蛋糕, 海綿蛋糕軟綿綿的, 甜度適中,精緻美味, 每一啖都很滋味, 四個人食份量剛剛好😊。最欣賞可以即日有生日牌, 效率快, 服務好, 因為好多蛋糕店都要一早預訂先至可以有寫生日牌服務的。👍🏻

2020-08-12
$98 (宵夜)
生日
2020-08-01 1332 瀏覽
媽咪生日,雖然只係靜靜地喺屋企慶祝,但係點都應該要有個蛋糕嘅,去APM附近搵吓有啲咩蛋糕選擇,嚟到呢間蛋糕舖前俾佢多款靚靚蛋糕造型吸引,左諗右諗最終買咗個限定版嘅焙茶蛋糕。呢個係用日本焙茶而成的蛋糕及忌廉,忌廉打得輕盈,食落感覺都幾滑,蛋糕中間仲加咗少少朱古力脆片,入口有明顯嘅焙茶味道,不過食多兩啖感覺就甜咗啲;蛋糕做得夠鬆軟嘅,而且個底好似仲有啲脆脆,食落又多一層口感,幾個人分都仲有剩,整體來講性價比唔錯。

2020-07-30
2020-05-16 1138 瀏覽
#灰到觀塘 #灰到食甜品之前老爸生日時也是在這裏買了個石板街蛋糕,比想像中好吃!(因為我不嬲都唔鍾意食所有朱古力味嘅甜品😂)於是母親節時也在這間店買了個蛋糕(其實係我自己想食🤭)-🔻焙茶脆脆蛋糕 $158外層塗上牛奶忌廉,蛋糕本體以忌廉和海綿蛋糕相間,合共六層。雖然吃得出焙茶味,但整體甜度實在偏高,需要喝茶才解到膩。-👅食後感:這間的蛋糕質素素來不俗,不過這款的甜度不太適合我😂(我媽作為螞蟻人,佢表示啱啱好甜😌)之後有機會買抹茶味試試~-👀個人喜愛度:6.5/10-🚩Das Gute觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm) LG樓一田超級市場KT-001號舖-#美食#香港美食#hkfood#food#hk#hkfoodie#foodie
#灰到觀塘 #灰到食甜品
🔻焙茶脆脆蛋糕 $158
👀個人喜愛度:6.5/10
🚩Das Gute
2020-04-29 914 瀏覽
每次去到APM,必定要到一田超市隔離嘅Das Gute 麵包店買番個焦糖芝士蛋糕😋,蛋糕面層有薄薄一層輕燒過嘅焦糖,甜度夾埋芝士蛋糕一齊食,prefect match👍🏻,蛋糕質地唔會太實,軟軟滑滑,亦唔會太黏口,口感極佳👍🏻。
2020-04-03 464 瀏覽
經過觀塘apm到Das Gute買麵包🍞🥐, 在門口以抵擋不住麵包的香氣😋。Das Gute的麵包一向有質素, 種類又多, 雖然價錢不算平, 但一分錢一分貨,品質實在有保證👍🏻。今次就買芝士脆皮方包$16, 提子直燒$18, 香滑朱古力$13和吞拿魚粟米燒餅包$14。芝士脆皮方包鬆軟,芝士味香濃。 提子直燒軟綿綿的, 味道微甜。 香滑朱古力圈的朱古力味香濃又不太甜, 麵包質感軟滑。 吞拿魚粟米燒餅包的餡料豐富,入口美味。✨這裏的麵包新鮮出爐, 感覺特別健康有益, 所以每次經過都會買返幾個回家。

芝士脆皮方包$16, 提子直燒$18, 香滑朱古力$13,吞拿魚粟米燒餅包$14
香滑朱古力
吞拿魚粟米燒餅包
2020-04-02
香滑朱古力
吞拿魚粟米燒餅包
2020-04-02 505 瀏覽
其實紅豆做餡真係會偏甜,但餡少又唔過癮🌝好彩佢舊麻糬唔係太甜而且都算唔細,麵包口感係偏向有咬口而且淡味,上面有原粒紅豆👍🏻不過味道上好似紅豆先係主角。咬開啖啖都食到軟糯嘅麻糬同紅豆。做早餐呢個十二蚊包都叫足料嘅。
$12 (其他)
2020-03-16 315 瀏覽
每次行過apm我麵習慣會入一入呢間麵包店,佢有一款包我幾欣賞,就係合桃軟芝士包。呢種包唔係度度有,但佢做到合桃保持可口鬆脆,軟芝士都好夠濃而不油膩。另外呢間舖有自己餅房,所以每次我都會留意佢有刨野包剛剛出爐,因為麵包剛剛出爐永遠係最好食嘅!有次遇到有人問可唔可以要一條條芝士焗包嘅半條,果個姐姐話可以喎!咁我梗係好醒咁話要埋另外一半啦!熱辣辣外脆內軟一試難忘,所以大家行過不妨望下有咩咁啱出爐,唔好錯過啦!
2019-11-30 643 瀏覽
呢間麵包店位於A PM LG層,佢呢度有好多美味麵包,每次行過,都會買幾個回家當早餐或下午茶,另外蛋糕款都有唔少,但屋企人就較鍾意呢度的芝士蛋糕,有三款味蛋糕,綠茶芝士,朱古力芝士,焦糖原味芝士今日行過,見芝士蛋糕有8折優惠(如有某apps,仲可以儲分,但需要用信用咭畀錢),所以買咗個回家當下午茶蛋糕口感軟軟滑滑,唔會好黏口,上面有少少燒過的焦糖味,唔會太甜,芝士就唔太重,但只$46(原價$58)買到個芝士蛋糕,就真係好抵食

蛋糕口感軟軟滑滑

2019-10-05 558 瀏覽
前幾日已經想買蛋糕食。但來到見到個櫥窗又無乜吸引的蛋糕喎,所以就放棄左。今日可以早走,再來睇下有無合心意的蛋糕。雖然比上次睇多左款式,但都無好鍾意食的。不過由於太想食,最後揀左個香印。記得之前係無食過𠺢,而且138又幾抵食,買個來試下啦啲提子勁大粒,而且有成7粒咁多好香甜,清甜。啲cream好香滑,好重奶味,唔漏,一次過KO一個都無問題丫蛋糕入面一層cream,一層海棉蛋糕,仲有啲紅提,都係超甜的呢個蛋糕都幾推介丫

記得之前係無食過𠺢,而且138又幾抵食,買個來試下啦
啲提子勁大粒,而且有成7粒咁多
呢個蛋糕都幾推介丫
2019-10-04
麵包店內擺放泡芙奶凍的名牌擺錯了,我因此說錯我想買的商品的名稱。該店務員黑口黑面,指責我說錯名稱,還要大力隨手放下麵包夾和商品。我承認我都有錯,錯在說錯名稱。但錯的原因都是因為你們店務員擺錯名牌,你們還要服務態度惡劣,下次以及永遠也不會惠顧該店。我買食物吃,還要受店務員氣,真的是"洗錢買難受",簡直不可理喻。P.S. 食物味道是可以的,但該店務員的服務態度真的令我對該店的印象大大扣分,真的超討厭,真的令人憋屈。

外賣自取
📍日式小蕃薯蛋糕 -- Das GuteDas Gute嘅迷你系列不嬲都係小編嘅至愛 貪佢一啖一個夠方便😹本身以為蛋糕入面會有蕃薯蓉 但原來只係蕃薯味嘅蛋糕😂😂不過都ok嘅 食落蛋糕體綿密唔係空氣感 不過就覺得甜左少少😂總括黎講普通 試吓就算了😂-------價錢:$5-------評分(10分滿分)賣相:5味道:6性價比:5回頭率:4-------店舖資料名稱:Das Gute地址:觀塘觀塘道418號APM LG樓一田超級市場KT-001號鋪前往方法:觀塘站A出口
📍日式小蕃薯蛋糕 -- Das Gute
價錢:$5
-------
評分(10分滿分)
賣相:5
名稱:Das Gute
前往方法:觀塘站A出口
2019-08-18
2019-04-26 538 瀏覽
i love this bakery so much. i would spend almost a hundred every time when i passed by. i bought a cheese cake for my friend birthday this time. The cheese cake is so smooth, soft, rich and tasty, with a crunchy biscuit basis.
2019-04-24
2018-03-22 1565 瀏覽
今日係APM行左幾個鐘頭, 超超肚餓, 但又就快到食飯時間啦, 所以去左Das Gute買個麵包醫吓肚先!!嘩!!花多眼亂, 有好多麵包可以揀, 樣樣都想食咁!! 終於揀左我已經好耐無食嘅吞拿魚竹輪包, 包包都算軟熟, 包包上面有都多嘅吞拿魚, 吞拿魚上面有一條切開左嘅獅子狗魚旦, 最上層係有多多沙律醬加少許香草!!味道ok啦, 但層次都比較豐富, 我覺行如果吞拿魚加埋D碎蛋落去會更加好食!!希望我下次去願望可以成真就好啦!!
2018-02-09 1113 瀏覽
上網SEARCH過DAS GUTE原來係A-1 BARKERY 旗下既其中一間餅店~唔怪得之每次經過都覺得佢D 蛋糕好靚好精美~好想試下~今晚慶祝男朋友爸爸生日, 要負責買個蛋糕~HEHE~可以乘機揀一個自己想試既蛋糕啦~~ 去到廚窗見到好多款都好吸引~價錢都係$200-$250左右~我自己最心儀既都係綠茶蛋糕~所以就決定左啦~ 綠茶之戀 $250個蛋糕外表漂亮, 而且上面仲有2粒馬卡龍做裝飾~好高雅既感覺~拎出既時候屋企人都好中意~大讚漂亮~誰知切開左係我預計既涵~XD(其實都係自己冇睇清楚就買)~> < 切開左原來有幾層, 開頭以為都係綠茶蛋糕, 點知原來係黑色既竹炭蛋糕, 中間仲有一層灰白色既啫喱層, 食唔出係咩黎~外圍先至係綠茶MOUSSE~雖然係意料之外既內涵, 但係都OK 好味既~唔太甜~下次有機會試下其他款~=]

綠茶之戀 $250