餐廳: Deli-O
資訊:

2024-06-05 293 瀏覽
專登點嗰個雞胸蛋螺絲粉, 仲有隻手指豎起, 食雞胸冇味, 蕃茄湯淡, 杯奶茶仲難飲好似茶包. 就係食佢個裝修. 仲有少少嘅客人幫襯真係奇怪, 可能價錢低個明谷。 希望明谷開早啲就好喇。 中伏味好 濃烈
2024-05-20 266 瀏覽
真係未見嗰啲咁難食嘅快餐店,比起大家樂嘅簡直差天共地。啲豬扒飯又難食又鞋又重味精還一陣雪藏味,收$75簡直天價。上菜慢過蝸牛,地方又污糟,啲枱黐立立又唔清潔,凍檸茶唔凍冇冰兼且完全唔甜,都唔知呢間係乜嘢垃圾舖頭,收費嗰陣時重要等佢五分鐘一句唔好意思都冇,呢間舖頭真係一無是處。食完之後個口還一陣味精味真係一肚氣,真係未見過廢咁嘅豬扒飯,唔識煮飯就唔好出嚟獻醜,差成咁嘅舖頭唔知點解有咁多個讚,真係莫名其妙。
2024-02-06 664 瀏覽
想食快lunch,又驚等位就會去呢間。Lunch set既肉醬意粉,份量少咗啲蕃茄肉醬比較普通。熱咖啡,唔係茶餐廳咖啡還可以。蕃茄大蝦幼意粉 - 蕃茄味酸酸甜甜配上忌廉白汁中和,每條有意大利粉都掛倒汁,加上大蝦嘅鮮味我個人好鍾意。黑鬆露嘅呢蘑菇湯 - 因為唔喺叫lunch set,加18蚊買個湯,絕對唔會後悔。
想食快lunch,又驚等位就會去呢間。
Lunch set既肉醬意粉,份量少咗啲蕃茄肉醬比較普通。
熱咖啡,唔係茶餐廳咖啡還可以。
蕃茄大蝦意粉
黑松露磨菇湯
蕃茄大蝦意粉
黑松露磨菇湯
2023-12-08 1118 瀏覽
全日早餐 $70All Day Breakfast慢煮雞胸‧法蘭克福腸‧紐倫堡腸‧煙肉‧煙火腿‧炒蛋‧雜菇‧茄汁豆.水耕菜沙律牛角包Slow-Cooked Chicken Breast · Frankfurt Sausage ·Nuernberger Sausage·Bacon.Smoked Ham·Scrambled Egg·Mixed Mushroom·Baked Beans·Salad·Crossiant牛扒·煎蛋·水耕菜沙律·牛角包 $48Steak.Fried Egg ·Salad·Crossiant整體好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{早餐很豐富 每樣都係即叫即整 食材都很新鮮 蛋可選煎蛋 炒滑蛋 烚蛋 牛角包香口鬆軟}
全日早餐 $70
All Day Breakfast
慢煮雞胸‧法蘭克福腸‧紐倫堡腸‧
煙肉‧煙火腿‧炒蛋‧雜菇‧茄汁豆.
水耕菜沙律牛角包

牛扒·煎蛋·水耕菜沙律·牛角包 $48

整體好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭
2022-04-03 3675 瀏覽
[ 黑松露鮮帶子意粉] 最近愛上了帶子,而黑松露又一向深得我心,所以一於一試。一碟三隻大帶子, 煎至剛好熟透。帶子鮮甜彈牙,切開軟腍又帶點彈性,頗岀色哦。更可配上自選意粉。昨天吃了一次蝴蝶粉,今晩又點一次。蝴蝶粉煙靭但有一點點過熟哦,拌勻黑松露醬和蘑菇,氣味濃香,但入囗則不太重囗味。[ 忌廉汁牛肝菌意粉 ] 每天外岀必吃肉,令我想點一客素意粉。以牛肝菌為主調的忌廉醬汁,菌香特岀。肝菌切片,菇味濃烈,我和友人也喜歡。意粉方面,我還是最愛原始的那種意粉。煙靭帶勁的意粉,軟硬適中,每條意粉掛上稠身醬汁,味美迷人。

2022-03-24
2021-04-25 3956 瀏覽
喺我漫無目的,諗緊食乜之際✨✨經過見到有all day breakfast 就好自然咁入左去食🤣⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全日餐 $62包熱飲有牛角包、沙律、煙火腿、香草豬肉腸、炒滑蛋同雞扒😆😆雞扒煎到個皮好脆雞肉嫩滑唔鞋架😋😋仲配埋蜜糖味好香好吸引豬肉腸太肥膩一切開勁多油標出嚟我唔太鍾意😵😵牛角包好味呀🤤🤤好鬆軟上碟時仲暖架!所以加分☺️☺️其他嗰幾款野食都ⓞⓚ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個價錢食all day breakfast 算抵食比起附近嘅cafe平幾十蚊👍🏻👍🏻👍🏻
喺我漫無目的,諗緊食乜之際✨✨
經過見到有all day breakfast
就好自然咁入左去食🤣
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全日餐 $62包熱飲
有牛角包、沙律、煙火腿、香草豬肉腸、炒滑蛋同雞扒😆😆
雞扒煎到個皮好脆
呢個價錢食all day breakfast 算抵食
比起附近嘅cafe平幾十蚊
👍🏻👍🏻👍🏻
2021-02-27 2281 瀏覽
焗芝士海鮮龍蝦汁飯 $69原本抱好高期望,拎到上台都仲係有熱泡果然係夠「芝」味。但除咗濃郁芝士味,食不到龍蝦汁味😞同埋除咗青口有兩大隻之外,其他海鮮就好細隻,魷魚圈細又少,龍利柳球得一舊🥲就覺得69元有點不值了🥲🥲🥲熱朱就正正常常,但就係勝在service 好好!有人情味!所以間唔時都會過黎食下其他野,要讚下意粉係不錯的👌🏻
焗芝士海鮮龍蝦汁飯 $69
2021-02-27
2020-07-23 2605 瀏覽
去到順德廣場想食個快午餐,見到成個商場大部分都係美心集團,為咗快就入咗去美心集團呢間快餐廳。當你係出面買完餐後,佢會有個提示器畀你拎去你坐既位,到時侍應就會自動送餐到你檯上,對於自己一個去食飯既人,係幾方便既一個快餐服務。蝦湯麵魚蛋條$62份量唔算好大,一個午餐嚟講可能有啲人未必會食得飽,不過我就食完啱啱好。個湯有燶香嘅蝦味,我都忍唔住飲多幾啖湯。另外配料有五隻六隻蝦一條半長長的魚蛋,仲有啲芽菜同炸蒜頭。味道以呢個價錢算係幾唔錯的。

蝦湯麵魚蛋條$62

2020-07-14 1549 瀏覽
位於信德中心2樓,美心快餐和美心西餅中間,猜也猜得到Deli O是美心集團成員。這裏的餐牌,和美心快餐、canteen 很不同,有all day breakfast、龍蝦湯喇沙,感覺是西餐和東南亞菜的fusion!排隊點餐,只開了1台收銀機,前面的客人沒決定吃什麼!用餐高峰,應該多開1台收銀機!點了常餐:#迷你肥牛飯(另一選擇是迷你豚肉烏冬),肥牛有點柴,不及樓上吉野家的好吃!#炸雞塊,粉漿太厚,不好吃!#蔬菜沙律,這個可以!#甜品,青檸啫喱,味道不錯!#咖啡,這個很好喝!送餐的店員,很有禮貌,難得!

點了常餐:
#炸雞塊,粉漿太厚,不好吃!
#蔬菜沙律,這個可以!
#甜品,青檸啫喱,味道不錯!
#咖啡,這個很好喝!

送餐的店員,很有禮貌,難得!
2020-06-19
2020-05-21 1583 瀏覽
中午來到信德中心吃飯,選了這間看起來比較舒適的快餐。選擇其實還滿多的,日式丼飯,西式意粉焗飯漢堡,南洋叻沙,早午餐等等都有。奶油松露野箘意粉粗的麵條帶有點硬,吃起來有嚼勁。奶油醬味道很香濃,配上野箘口感非常清爽。滑蛋叉燒飯每日一特價料理,這天剛好是這個。叉燒跟滑蛋相當配,超乎預期的好吃。總體來說,食物味道還不錯,價格滿實惠的。最近還推出了看起來很飽的套餐,看起來真的相當划算啊,打算下次有機會再來試試
中午來到信德中心吃飯,選了這間看起來比較舒適的快餐。

奶油松露野箘意粉

滑蛋叉燒飯

總體來說,食物味道還不錯,價格滿實惠的。

2020-01-21 1414 瀏覽
夜晚系上環附近做完野,想搵間餐廳醫雨肚,奈何星期日間間餐廳都休息,唯有去到信德中心度搵嘢食啦最後揀咗Deli-O 醫肚<蝦湯麵。海鮮$63>超級鍾意呢個湯面嘅湯底,蝦味超級濃郁鮮味十足通菜索曬湯底個味好爽好好味,加埋海鮮一齊食真系無得頂麵底係Bigeat 最鍾意嘅油麵,同個蝦湯底好夾,唔錯<龍蝦汁焗海鮮飯$69>焗海鮮飯比我想像中好食好多飯底係炒底有誠意,龍蝦汁比起普通嘅茄汁有多左D鮮味海鮮唔算好新鮮,但係都唔會好老
最後揀咗Deli-O 醫肚

<蝦湯麵。海鮮$63>
超級鍾意呢個湯面嘅湯底,蝦味超級濃郁鮮味十足
通菜索曬湯底個味好爽好好味,加埋海鮮一齊食真系無得頂
麵底係Bigeat 最鍾意嘅油麵,同個蝦湯底好夾,唔錯

<龍蝦汁焗海鮮飯$69>
焗海鮮飯比我想像中好食好多
飯底係炒底有誠意,龍蝦汁比起普通嘅茄汁有多左D鮮味
海鮮唔算好新鮮,但係都唔會好老
2019-10-26 1257 瀏覽
星期六老公要去釣魚,我又要上班,於是我起出門,然後在下車點信德中心先吃個早餐。由後門一直走,經過明谷、大家樂,美心、然後看到Deli-O,兩隻眼即刻發光,是我懷念的時光和味道啊!即刻告訴老公帶他來吃好好味的餐蛋辛辣麵。餐肉炒蛋辛辣麵 - $40。平時我是一直叫煎蛋的,蛋汁撈進麵裹,真是超正。但因為有孕在身,還是吃炒蛋吧,放熟些再吃。炒蛋不錯;兩片餐肉煎香了,好味,配上辛辣麵簡直無敵!辛辣麵軟硬度煮得適中,硬是覺得在這裹吃比在自家煮好味!是湯底有另外加料嗎?沙嗲牛肉煎蛋辛辣麵 - $42。老公點的。沙嗲牛肉入味又淋,不錯。其他都一樣,就是我還是覺得辛辣麵配餐蛋才最match。熱朱古力 - 差點忘記,這裹套餐可配熱朱不用加錢,到叫餐時突然醒起,時間剛好!熱朱用糖瓷杯裝起,上面還灑了少少朱古力粉,濃淡適中,味道可口,大愛!
星期六老公要去釣魚,我又要上班,於是

2019-10-19
$41 (早餐)
  • 餐肉煎蛋辛辣麵
2019-10-15 912 瀏覽
因為今日趕住去搭船,所以喺信德中心食晚飯。揀左呢間Deli O,之後先發現原來係美心集團,加上食物質素非常一般,馬上覺得快餐店都收咁貴,好唔抵。日式咖喱和牛漢堡飯:味道可以,日式咖哩汁好難整得好難食。但塊漢煲好細塊,女士食可以覺得份量可以,但如果男人食應該覺得太細。蕃茄芝士焗雞扒飯:塊雞扒好似雪左好耐咁,好難食,蕃茄加芝士汁味道還可以,不過塊雞扒真係好差,扣哂分!早知食其他快餐店都無咁嬲!飲品就叫左凍檸茶同熱奶茶,因為係連鎖快餐店關係,唔會太難飲。

2019-09-23 820 瀏覽
係中上環返工食個lunch好似打杖咁今日居然俾我係上環信德中心搵到間價錢合理又唔洗排隊又好食既餐廳全日餐$62 食個all day breakfast連野飲居然唔洗100蚊呀!超抵👍🏻
係中上環返工食個lunch好似打杖咁
全日餐

2019-09-23
2019-09-15 752 瀏覽
以往信德中心一到午飯時間就好多人,聽聞最近遊客少左,所以今日都同同事試試去信德中心搵食。呢間Deli-O 每次經過都好多人排隊,難得今日條隊短d,就食下吧。餐廳食物選擇唔多,但係d選擇都ok吸引。我叫左個蟹棒蟹籽炭燒雞粒炒珍珠飯,有同事叫左鰻魚汁燒帆立貝炒珍珠飯,另一個同事話想食清d就叫左煙三文魚烤三色椒野菜沙律。我同同事個飯都好似樣,兩個飯都好深啡色,應該係用鰻魚汁,味道唔係想像中好食,但都ok既。 我個炭燒雞粒真係燒得好香,但係成碟飯都係得1-2舊雞就少左d, 不過個珍珠飯煮得粒粒分明有口感係幾值得讚既。至於個沙律,都係普通既沙律菜,配埋三色椒成碟野就好睇好多,味道就正正常常啦,都係普通菜配芝麻醬咁。

餐廳食物選擇唔多,但係d選擇都ok吸引。