2021-08-18 2394 瀏覽
公司係荔枝角,同last day 散水餅揀左呢間,賣相都很不錯,係用心嘅外型,值得一讚!這朱古力賣相很可愛,內裡是熱情果啫喱同朱古力mousse,以為好甜好膩,但口感不錯,味道mix & match都毫無違和感~ 值得推介!另一款係blueberry cream cake,賣相好飄雪好靚,未食都已經覺得so sweet!食落個口感不錯,濃濃blueberry 而都是微甜感!確實好味!

2021-08-09
2021-08-14 967 瀏覽
行過見佢地個樣幾靚所以買嚟試吓。先講Tiramisu,唔講我以為自己食緊一舊cream加海綿蛋糕,未食過咁難食嘅Tiramisu! 之後仲買咗個伯爵茶同培茶蛋糕,茶味唔夠得個甜字,搞唔掂!最正常係個松子朱古力蛋糕,有朱古力味海綿蛋糕亦ok,不過同一個黑森林蛋糕無乜分別。四份加埋一百蚊真係完全唔值!
2020-12-05 4619 瀏覽
今次是小妹相隔一周再次幫襯嘅小店。記得第一次光顧,為了替朋友搵一個特色生日蛋糕。穿梭來回好多間大集團餅店,不是口味問題,就是價錢總覺得有點貴。或許是租金嘅問題😅終於,在生日會前一天,從Open Rice 搜尋到這間暫時未有負評,又鄰近港鐵站的小店。最初,只是抱著普通期望行到該小店。誰知,眼睛已被廚窗內造型精緻嘅西餅和5吋蛋糕吸引住。訪談下,發覺除了口味清新,價錢正如前者所形容,只是大集團西餅店價錢,已經可以擁有一個特色口味和造型的蛋糕。最後,心滿意足地訂了一句個生日小蛋糕給朋友。☺朋友當然十分欣賞,而且蛋糕確實好味,甜度適中。👍👍👍❤️今次回購,買了4件西餅。造型都是非常漂亮,以每件平均$30來計,CP值非常高,值得一再推介。☺
朋友當然十分欣賞,而且蛋糕確實好味,甜度適中。👍👍👍❤️
2020-12-04
2020-11-26 2931 瀏覽
靚媽生日揀咗佢公司荔枝角區食飯,我唔近又唔熟,唯有靠 openrice 探索,比我揾到呢間,膽粗粗打去問佢可唔以影啲現成蛋糕比我揀,佢又肯喎 👍👍餅店姐姐好好, whatsapp 咗蛋糕款同價錢比我,原本訂個大小小,姐姐話我哋 5 個女士食可能大咗啲,所以最後揀咗栗子蛋糕,竟然無要求我過數就肯等我 7 點去攞,我仲要遲到 😅😅由於臨時訂所以寫唔到朱古力牌,所以我就做咗小手工寫上壽星個名 🤭🤭不過呢我哋最後食飯個餐有甜品,所以我哋都係攞個蛋糕影相,但又忍唔住試小小,大家都覺得性價比好高,第 2 日另一靚女問我攞地址啦 😋😋

2020-11-19 1859 瀏覽
呢幾日好想食甜品,今日有野做要出到荔枝角,咁就睇下附近有咩甜品食,見delaux既蛋糕款式有好多,一於去試下佢。🌰栗子撻($28) 栗子蓉質地偏實,甜味過重,蓋過栗子味(但仍食到淡淡既栗子味)確實有啲失望🙁。🍎🧁杏仁蘋果小蛋糕($1x 唔記得確實幾錢😅)呢個小蛋糕有驚喜😳!本身食左件栗子撻後,對小蛋糕無乜期望架喇,但反而幾好食!蛋糕質地濕潤😋,雖然細細杯,但入面都有唔少蘋果蓉🤩🤩都係帶少少偏甜,如果蘋果酸返少少就更好喇🤪!但性價比都係高😙😙!

🌰栗子撻($28)

🍎🧁杏仁蘋果小蛋糕($1x 唔記得確實幾錢😅)

2020-05-15 3958 瀏覽
前幾日經過呢一間舖,覺得d cake好精緻好靚!今日同事生日,所以買幾件蛋糕請佢食😊每件$24。個盒都好靚,金色的!影相效果好好😂左一: 紅桑子士多啤梨蛋糕好紅桑子的味,莓類的酸感剛剛好,絕對唔會太酸!切開可以見到有幾層,最外層係紅桑子,頂層係有士多啤梨的啫喱狀。好靚!左二:伯爵茶慕絲蛋糕呢個蛋糕係4個當中最有驚喜的一個!真係好香伯爵茶味!第二、第四層雖然只係普通的海綿蛋糕,但都好重茶味!👍🏻👍🏻👍🏻 好好食左三:Baileys酒咖啡味蛋糕 (唔太記得個名)呢個都好香咖啡味,不過就冇食唔到Baileys酒味。不過不失。左四: 松子朱古力蛋糕本身個人好鍾意朱古力,同接受到好甜的朱古力。呢個cake對一些人來講可能會偏甜,但我覺得甜得好好食。好綿密的朱古力口感,好似brownie咁。😋
前幾日經過呢一間舖,覺得d cake好精緻好靚!
今日同事生日,所以買幾件蛋糕請佢食😊

每件$24。個盒都好靚,金色的!影相效果好好😂

左一: 紅桑子士多啤梨蛋糕

左二:伯爵茶慕絲蛋糕
呢個蛋糕係4個當中最有驚喜的一個!

左三:Baileys酒咖啡味蛋糕 (唔太記得個名)

左四: 松子朱古力蛋糕
本身個人好鍾意朱古力,同接受到好甜的朱古力。

2020-05-15
  • 伯爵茶慕絲蛋糕
2019-12-17 3910 瀏覽
屋企人生日,想買個蛋糕。不想在連鎖餅店求其買一個回家,所以就搜索一下那兒有小店又近我工作的地方,以便交收。想不到香工有這間店。上fb專頁也看到蛋糕的選擇。外型精緻,聽説味道不俗,係睇得又食得。趁中午放lunch,就去了店舖看一看實物。蛋糕真的很漂亮!屋企人不好甜,所以我選了6”芒果拿破崙蛋糕。到取時,發覺蛋糕很足磅。。相當重!至於味道呢。。讚!屋企人也覺得是甜,但一層層拿破崙的餅塊夾着來吃,可減膩度。水果也很新鮮,屋企人很滿意😆(這個最重要!)欣賞用心小店,有人生日要訂蛋糕,會再幫趁!
屋企人生日,想買個蛋糕。
想不到香工有這間店。

上fb專頁也看到蛋糕的選擇。
外型精緻,聽説味道不俗,係睇得又食得。
趁中午放lunch,就去了店舖看一看實物。
蛋糕真的很漂亮!

屋企人不好甜,所以我選了6”芒果拿破崙蛋糕。
到取時,發覺蛋糕很足磅。。相當重!

至於味道呢。。讚!
屋企人也覺得是甜,但一層層拿破崙的餅塊夾着來吃,可減膩度。
水果也很新鮮,屋企人很滿意😆(這個最重要!)

欣賞用心小店,有人生日要訂蛋糕,會再幫趁!
2019-10-17 2560 瀏覽
下午茶時間到咯,要食飯個下午茶relax下先得!Deluxe Bakery滴蛋糕選擇好多,花樣都好多,搞到我有選擇困難症,個個蛋糕都好靚好精緻,個個都想食!要左個栗子餅,餅好松化啊,栗子味好香濃,入口綿滑,我中意啊!下午茶系要食翻滴甜品先得噶,系一個輕鬆噶下午茶!
2019-09-26 2756 瀏覽
呢個靚到爆晒鏡既美人魚海洋蛋糕,咪以為係要訂成幾個月既tailor made蛋糕呀,佢係黎自呢間「Deluxe Bakery」既新鮮蛋糕🎂呢間Cake Shop係荔枝角港鐵站C出口,出到地面轉右直行,過左幾間手搖茶飲店唔好過對面馬路,直接轉口就見到ga la,路程10分鐘內可到。呢日teammate生日,晨早流流黎睇下有無靚cake,見到門口個凍櫃有少少失望,就膽粗粗行入店問下阿姐,除左凍櫃放左出黎既cake,仲有無其他款式可以揀,點知勁lucky阿姐話剛剛返左新野😎😎嘩嘩嘩!靚到連價錢都無問,直接叫阿姐包起佢,呢款美人魚海洋蛋糕真係靚到無得輸,topping全部都係用白朱古力整出黎架,topping既cream香滑唔甜膩,入面既海綿蛋糕口感好balance唔會太乾又唔會濕冧冧,9個人分都夠晒食,真係勁正👍🏻👍🏻

2019-07-13 2588 瀏覽
呢間 Deluxe Bakery d mini cake 真係超靚,企係佢個凍櫃前面真係件件都想帶佢走...由於quota有限,個胃都真係無辦法放得落咁多件cake,最後兩個人揀左4款開心share la,就係上圖呢4位佳麗la,綜合食評4款都咁好味,好fresh又唔會爆甜。呢4位佳麗入面我最like既係左邊開始數起第3件既藍莓乳酪taste,好fresh口感好軟綿綿好幼滑,甜甜地酸酸地,夏天熱辣辣食落真係好好feel。呢間Bakery除左cake,其實佢都有麵包賣架,不過唔知點解,返工時間8:45am有時未開門,有時開左門麵包送到未上架,有時就開左門無包又無cake賣,穩陣d都係lunch time先去參觀選購啦!

2019-06-17 1911 瀏覽
尼間面包店都開左一段時間, 每次屋企有人生日都會去尼間鋪頭買蛋糕。佢既價錢唔算貴, 同D 大集團既西餅店既價錢差唔多。但味道同蛋糕都好新鮮, 屋企人D老人家都鍾意食, 唔算甜。尼個上次買黎慶祝屋人生, D cream 好滑 好creamy見到其他面包都好似好好食, 價錢都好親民下下次行過都會試埋其他先
佢既價錢唔算貴, 同D 大集團既西餅店既價錢差唔多。
但味道同蛋糕都好新鮮, 屋企人D老人家都鍾意食, 唔算甜。
栗子蛋糕

見到其他面包都好似好好食, 價錢都好親民下
下次行過都會試埋其他先
2019-06-03
慶祝紀念
生日
2019-06-11 1397 瀏覽
尼間面包店回購率好高每日有逢屋企人、朋友生日。我都會幫襯尼間鋪頭買蛋糕。雖然款式唔多,但至少質素有保證,蛋糕好soft 百幾蚊就有個蛋糕。味道好好。大大話話都幫襯左一兩年😋😋平時趕返工食唔切早餐,都會係到買返個面包帶返公司食。
尼間面包店回購率好高
每日有逢屋企人、朋友生日。我都會幫襯尼間鋪頭買蛋糕。

雖然款式唔多,但至少質素有保證,蛋糕好soft
百幾蚊就有個蛋糕。
味道好好。大大話話都幫襯左一兩年😋😋

平時趕返工食唔切早餐,都會係到買返個面包帶返公司食。
2019-06-09
2019-04-12 1411 瀏覽
重回荔枝角, 因為之前曾經在這區返過工.  行經Deluxe, 突然勾起以前在舊公司附近喜歡的一個女仔. 買早餐時候多數在Deluxe碰到. 但此終不敢表白而無疾而終. 但這店總係留下了一段回憶. 除了這份情緣外, 這店亦帶給我無數個美味的早餐, 下午茶及最後的散水餅. 今日重臨舊地, 點都要幫趁下緬懷昔日嘅情壞. 咁今日就揀左個栗子蛋糕. 其實百幾蚊真係唔算貴, 買返屋企氹下媽咪都好.因為佢最鐘意食. 同時當係支持下小店.
2019-04-10
1 分鐘 (外賣自取)
2019-02-19 1008 瀏覽
前日喺荔枝角果邊行完批發,返屋企之前有d 餓就買件cake 頂下肚,之后見到呢兩件好似台灣啲盆栽甜品,,上面有d 朱古力粉,應該都唔差,我不嬲都幾中意食朱古力,佢上面仲有舊macaroon,食落又唔係好漏,啱啱好,下次經過會試埋個士多啤梨,見佢賣相都唔錯。
2019-02-17
2019-01-19 957 瀏覽
我一直都鍾意食甜品,之前經過呢頭,成日都比呢間店既甜品吸引住,喧上OPENRICE到搵到呢間甜品店,睇左一陣,發現佢D評論都唔錯,而家相片都好靚!所以呢日就忍唔偽入去買左黎試下味~甜品: 感覺甜而不膩,而且外型美,食相佳!!!絕對係女生最愛既不二之選!相信無端係自己食,送屋企人,送比女朋友,送比女仔,都係最好既選擇~下次都會再黎買其他試下的!真心不錯,而且價錢又合理,唔會太貴,絕對對得起佢個出品的
喧上OPENRICE到搵到呢間甜品店,睇左一陣,
發現佢D評論都唔錯,而家相片都好靚!
所以呢日就忍唔偽入去買左黎試下味~
下次都會再黎買其他試下的!
真心不錯,而且價錢又合理,唔會太貴,絕對對得起佢個出品的