想食Dirty Skillet好耐,之前成日喺筲箕灣食飽飯先見到佢,見佢menu d野食好吸引,但係每次都話下次食,次次都唔成功,今次男朋友終於幫我安排左,終於可以試到la,今日黎食佢嘅二人Tea Set⭐️⭐️tea set⭐️煙三文青瓜吐司煙三文魚有黑椒,仲有青瓜片做裝飾,顏色好靚😍⭐️沙樂美腸意大利包意大利包好用心,有烘過,好似仲加左d牛油烘添👍除左沙樂美腸,仲夾埋菜,豐富左佢嘅顏色⭐️脆墨魚條(泰式辣醬)一入口就好有泰式嘅感覺,墨魚條好彈牙,佢嘅泰式辣醬同平時食開嘅味道唔同,少少辣,分開食好食,夾埋食都好食⭐️迷你安格斯牛肉漢堡漢堡細細,但係安格斯牛肉好厚,仲好香黑椒味添,漢堡夾埋蕃茄同菜,漢堡嘅醬食落似韓式甜辣醬,夾埋一齊又幾好食喎😋⭐️蒜香牛油雞翼雞翼炸過,好香蒜蓉牛油味⭐️芒果拿破崙芒果好甜,配埋吉士醬,要讚下佢塊餅,慢慢食,由鹹食到甜,最後先食佢,塊餅都仲係脆,唔會淋,淋左會唔好食嫁🤣⭐️法式歌劇院蛋糕睇個名真係唔知係咩蛋糕,望埋去有d似Tiramisu,食落就係海棉蛋糕同咖啡味嘅cream卡la兩層,好鐘意變成li個口感嘅Tiramisu,好好味🤤⭐️藍莓忌廉芝士撻藍莓好新鮮、好甜,仲有

⭐️⭐️tea set
⭐️煙三文青瓜吐司
煙三文魚有黑椒,仲有青瓜片做裝飾,顏色好靚😍
⭐️沙樂美腸意大利包
⭐️脆墨魚條(泰式辣醬)
⭐️迷你安格斯牛肉漢堡
⭐️蒜香牛油雞翼
雞翼炸過,好香蒜蓉牛油味
⭐️芒果拿破崙
⭐️法式歌劇院蛋糕
⭐️藍莓忌廉芝士撻
藍莓好新鮮、好甜,仲有藍莓醬,加埋個忌廉芝士一齊食好好味,而個撻本身就好鬆化

⭐️Pineapple Hat
入面有新鮮菠蘿、雪碧、菠蘿汁,加埋就係新鮮菠蘿汽水🤭,仲有芒果味嘅爆珠,好飲😋

2024-09-23
慶祝紀念
生日
  • 二人tea set
  • Pineapple Hat
2024-09-23 1143 瀏覽
有日搭車經過見到有間餐廳好靚,少女心爆發😍今晚就叫左奴才爸同我去打下卡🤭我地叫左兩杯野飲,兩杯都又靚又好味😋 岩晒打卡📸Pineapple Hat🍍菠蘿味濃郁Dirty Cookies & Cream🍫朱古力味香濃仲有好多cream係面,見到都開心😍港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞配柑桔檸檬醬🐙🦐造型好似波板糖咁🍭好特別😍炸得夠晒脆🤤而且入面墨魚滑同蝦都好鮮味彈牙🤤意大利風腿芝士焗西蘭花山🥦西蘭花原棵上🙈但估佢唔到咁都可以整到咁腍一啲都唔硬👍🏻芝士落得唔手軟,令西蘭花充滿濃濃芝士味🤤🤤俄羅斯傳統酥皮三文魚批🐟每日限三份,知道仲有梗係即刻落單啦🤭🤭因為即叫即整所以要等得耐啲,但一切都係值得😍外面酥皮夠晒酥脆🤤中間一層係菠菜,包住裡面既三文魚🐟最欣賞係三文魚依然可以保持微微濕潤唔柴,非常正🤤火焰雪山🔥🏔️外面唧上cream,上枱時店員仲會淋上已點火既rum酒,非常打卡able同吸睛👀雪糕質地較硬身,點火時冇咁易溶仲可以慢慢食,裡面係咖啡雪糕仲有啲焦糖脆脆🤤🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:Dirty Skillet (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號

Pineapple Hat & Dirty Cookies & Cream

港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞配柑桔檸檬醬🐙🦐
港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞配柑桔檸檬醬

意大利風腿芝士焗西蘭花山🥦

俄羅斯傳統酥皮三文魚批🐟

火焰雪山🔥🏔️
火焰雪山

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:Dirty Skillet (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖

港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞配柑桔檸檬醬
火焰雪山
  • Dirty Cookies & Cream
朋友話Dirty Skillet是一間充滿童話色彩的親子餐廳,我和家姐就先過來體驗一下,之後再帶小朋友過來慶生日。有小朋友的絕對是一個大喜訊。餐廳的裝潢讓人感受到夢幻般的氛圍,室內的設計以鮮豔的顏色和可愛的童話元素為主,讓小朋友們仿佛置身於故事書中,帶小朋友過來慶祝生日絕對是一個好主意。餐牌設計亦都像故事書一樣,可以讓小朋友學習一下食物的中英文名稱。✭ 1. 經典全日早餐All day Breakfast有紐倫堡豬肉腸、煙三文魚、炒蛋、牛油果、薯餅和牛角酥。我們將肉腸、煙三文魚、牛油果自製放在牛角酥,一口食落去非常豐富,每樣食材都非常新鮮。✭ 2. 手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉· 煎蛋·牛角酥本身都沒有留意,原來餐廳選用的是板腱牛肉,難怪肉質非常鮮嫩,再搭配濃郁的番茄湯,簡直可以將湯底完全飲乾。另外,米通粉的Q彈口感亦與湯底非常匹配,每一口都將蕃茄濃湯吸收。餐點還有太陽蛋和牛角酥,無論是用來沾湯還是單吃,都非常好食。✭ 3. Fresh Grape & Apple Yogurt Soda飲品絕對是Dirty Fillet 的重點之一。Fresh Grape & Apple Gogurt
Brunch
✭ 1. 經典全日早餐
✭ 2. 手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉· 煎蛋·牛角酥
手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉· 煎蛋·牛角酥
飲品絕對是Dirty Fillet 的重點之一。Fresh Grape & Apple Gogurt Soda
用上清新的提子堆砌上飲品之上,實在令人不捨得觸碰飲品。飲一口,原來是提子蘋果梳打,絕對是小朋友的最愛,用來打卡一流。
✭ 4. Pineapple Hat
另外這杯Pineapple Hat的創意十足,使用新鮮菠蘿配上焦糖,放在飲品上面,味道甜美清新,而且旁邊還有個道具菠蘿,又可以飲又可以玩。
Pineapple Hat
✭ 5. 羅宋湯和是日沙律
跟餐可以選羅宋湯或者是日沙律。羅宋湯湯底濃郁又非常足料。是日沙律亦做得不錯。
羅宋湯和是日沙律
一家大細好去處,Dirty Skillet。
2024-09-08
Brunch
Pineapple Hat
羅宋湯和是日沙律
🎠餐廳由外到內都色彩繽紛,裝修係歐美復古風格,中間有條圓柱,打造成旋轉木馬卡座,充滿馬戲團嘉年華氣氛,打卡一流😍🥭Mango lime soda 外型超吸引,鮮甜芒果𠝹開好似一朵花🌼加上菠蘿汁,梳打水,青檸,酸甜好飲!🍊Taiwanese fruit tea茶膽幾香,加上百香果,香橙,菠蘿粒粒,好清香解膩👍🏻🐤Taco with chicken 必食名物😋墨西哥脆餅好薄好脆,上面放左四川麻辣手撕雞,牛油果醬,沙律醬,大量生菜絲,口感豐富好惹味!🐷Pork knuckle 德國豬手好巨型😍外表已經睇到脆卜卜,職員即場幫我地切件上碟,服務細心。豬皮真係超級香脆,咬落去聽到清脆的”咔咔”聲,肉質實在有口感👍🏻另外有紫椰菜,蘋果蓉,芥末醬,配搭一齊食可以清油膩感🤤🧁Baked Alaska 經典懷舊甜品,職員會將加熱的酒淋係甜品上面,效果超吸睛😍面頭有蛋白霜,切開入面係雪糕蛋糕,外暖內凍👍🏻🌟餐廳名叫dirty, 係想我地放低儀態,盡情享受美食🤤今晚真係食得好盡興。

🥭Mango lime soda

🍊Taiwanese fruit tea
茶膽幾香,加上百香果,香橙,菠蘿粒粒,好清香解膩👍🏻

🐤Taco with chicken

🐷Pork knuckle

🧁Baked Alaska

2024-09-12
2024-08-18 1328 瀏覽
餐廳嘅主題都好夢呀,童真滿滿,正中間就有一個旋轉木馬型嘅餐檯,正中少女心。呢間餐廳真係絕對同閨蜜慶祝生日必嚟嘅地方。佢哋啲嘢飲真係特別適合用嚟影相,每一杯都好有特色,首先叫咗杯無酒精嘅Fresh Grape Apple Yogurt Soda,用青提子喺杯上面砌出一朵花,梳打酸甜度亦都配合得好好。No passion no life 熱情果為主調嘅cocktail ,超級打卡必須要點,半漏斗形嘅特色杯,仲配襯住幾朵小花,真喺好有特色。前菜叫咗個Flaming Cheese,即場臉前表演火焰燒芝士場面,上檯時芝士仲喺熱騰騰狀態。杏脯醬真喺同芝士好夾,配上脆卜卜多士,呢個提提大家記住盡快喺芝士仲係用嘅狀態嘅時候食咗佢。主菜叫咗個Burrara Cheese Pizza,袋布水牛芝士,creamy嘅芝士味佈滿成個pizza,啖啖芝士香反而唔會太膩,配上火腿同辣肉腸,用料豐富食落去口感滿滿。Crab Miso Spaghetti 大大啖蟹膏,配上蟹肉明太子再加埋龍蝦汁拌意粉,好味道好豐富,蟹味都好濃鬱,呢個醬汁配搭得唔錯。同friend慶祝最後上個芒果拿破崙,超級脆皮亦都佈滿層層芒果,又唔會太

Crab Miso Spaghetti

同friend慶祝最後上個芒果拿破崙,超級脆皮亦都佈滿層層芒果,又唔會太甜,最重要係可以畫碟食happy birthday 仲會有埋旋轉音樂盤。
  • No Passion No Life
  • Burrata Cheese Pizza
  • Crab Miso Spaghetti
  • 芒果拿破崙
  • Fresh Grape and Apple Yogurt Soda
位置筲箕灣地鐵站附近的超夢幻童話馬戲團主題餐廳❤️餐廳中間位置以旋轉木馬🎠設計為坐位;完全令你置身於童話故事世界當中。整間店舖設計味濃,由裝飾到餐牌到食物都有給你驚喜的地方。因為我們是下午茶時間到達,餐廳都坐得滿滿的。我們二人點了…🥗Salad $25(套餐追加)🍕Burrata Pizza $198Pizza是手拉製作,中間位置放上奶味濃郁的意大利布袋芝士🧀再配上咸香味濃的Parma Ham,配搭出豐富的口感味道👅店員會幫忙把芝士切開再慢慢享用。🍔Dirty Burger $168一把兇器插在中央🔪超吸引眼球👀漢堡餡料豐富,完全不能夠有儀態享用😆熔岩芝士🧀配上太陽蛋,肉嫩多汁的漢堡扒,煙肉,洋蔥🧅;口感層次豐富,醬汁亦不錯,Yummy😋❤️Pineapple Hat $58這杯Pineapple Hat絕對是打卡必需要點的😆杯上擺放着新鮮菠蘿 🍍再配上燒焦的焦糖,因為是12月份還有聖誕老人裝飾配搭在一起。清新的菠蘿特飲,酸酸甜甜不錯。❤️Cappuccino $40每道菜式都花了不少心機擺盤,由裝修到食物都絕對令你相機📷吃飽飽🤣
整間店舖設計味濃,由裝飾到餐牌到食物都有給你驚喜的地方。

因為我們是下午茶時間到達,餐廳都坐得滿滿的。我們二人點了…
🥗Salad $25(套餐追加)
🍕Burrata Pizza $198

2021-12-27
  • Pineapple Hat
  • 意大利布袋芝士薄餅
2024-11-14 0 瀏覽
Signature Set Lunch for 2 $348有一款自選拿玻里薄餅、意粉、小食同兩杯飲品意大利布袋芝士拿玻里薄餅🍕拿玻里薄餅餅皮烤到香脆餅底煙韌、有口感食材有parma ham、辣煙肉等鹹度適中配搭香滑既布袋芝士一齊食中和左鹹味、增添一層奶香淋係pizza面既意大利香醋係點睛之筆令味道層次更加豐富哩個pizza好有驚喜就算凍左都係咁好食十分出色👏🏻甲羅燒蟹肉意粉意粉烹調時間掌握得恰到好處做到al dente有咬口得黎唔夾生意粉上面舖左滿滿既蟹肉就咁食已經好好味甲羅燒上面既蟹膏味道香濃明太子鹹香撈埋落意粉到更加惹味食材簡單但好味既意粉我就算飽都忍唔住食多兩啖勁滿足😇凱撒沙律🥗羅馬生菜爽脆🥬蕃茄仔新鮮多汁麵包塊烘得香脆🍞撈勻係一個口感、味道層次豐富既前菜Pineapple Hat $58造型感十足既清涼飲品有新鮮菠蘿、雪碧同菠蘿汁🍍入口酸甜帶氣泡既感覺一個字︰爽🍹Taiwanese Fruit Tea $58水果茶入面有新鮮百香果、橙、柚子同茶包飲落味道酸酸甜甜無添加既新鮮水果香氣茶味後出☕️醒胃解膩之餘仲暖笠笠養生健康之選💯震震下梳乎厘奄列 $118梳乎厘勁大個三至四個人sh
有一款自選拿玻里薄餅、意粉、小食同兩杯飲品

意大利布袋芝士拿玻里薄餅🍕
拿玻里薄餅餅皮烤到香脆
餅底煙韌、有口感
食材有parma ham、辣煙肉等
鹹度適中
配搭香滑既布袋芝士一齊食
中和左鹹味、增添一層奶香
淋係pizza面既意大利香醋係點睛之筆

凱撒沙律🥗
羅馬生菜爽脆🥬
蕃茄仔新鮮多汁
麵包塊烘得香脆🍞
撈勻係一個口感、味道層次豐富既前菜

Pineapple Hat $58
造型感十足既清涼飲品
有新鮮菠蘿、雪碧同菠蘿汁🍍
入口酸甜帶氣泡既感覺
一個字︰爽🍹

Taiwanese Fruit Tea $58
水果茶入面有新鮮百香果、橙、柚子同茶包
飲落味道酸酸甜甜

質地介乎於空氣感同蛋糕體之間
口感鬆軟、入口即化
帶蛋香又唔會過甜
忌廉香甜滑漏
一齊食會更易入口、更美味😋

整體而言,
除左睇得仲好食
難怪平日生意都唔錯
一定會再次光顧
2024-11-13 0 瀏覽
筲箕灣盈薈一向都有好多好有特色嘅餐廳今日想幫朋友慶祝生日就嚟咗呢一間裝修充滿少女心嘅餐廳試試佢凱撒沙律作為一個開胃菜 依一個凱撒沙律的確係一個唔錯嘅選擇 店家落咗火腿絲同埋芝士碎令到個沙律食上口有芝士嘅鹹香味仲有火腿嘅口感 用嚟開胃的確係唔錯意大利布利芝士拿玻里PizzaPizza即叫即做送到上枱熱辣辣而Pizza上面嘅拿玻里芝士好濃郁 再加上淡淡鹹香嘅巴馬臣火腿 每啖都有芝士同埋火腿再加上脆口嘅Pizza口感同層次非常豐富卡邦尼意大利蛋麵意粉煮到恰到好處唔會太腍食落去仲有啲彈牙 再加上半生熟嘅雞蛋 一切開啲隻蛋 蛋汁就會包住每一條嘅意粉 做到每一啖都同時食到蛋汁卡邦尼醬同埋意粉本身 大推柑桔檸檬梳打首先外型已經非常討好,有個小木碟,然後用玻璃杯裝住檸檬梳打 打卡一流 再加上佢用新鮮嘅生果 飲落非常清爽Orel 朱古力沙冰朱古力味非常濃郁再加上好多嘅cream 配合埋濃郁嘅沙冰 打完卡即刻忍唔住飲晒佢疏乎厘奄列店員好有心思咁樣知道我哋慶祝生日 於是乎喺個疏乎厘奄列嗰度寫上Happy birthday然後再係個底到用個旋轉木馬播住生日歌點住生日蠟燭,然後個奄列仲會自己識得轉嚟幫我哋慶祝生

凱撒沙律

意大利布利芝士拿玻里Pizza

卡邦尼意大利蛋麵

柑桔檸檬梳打

Orel 朱古力沙冰

疏乎厘奄列
店員好有心思咁樣知道我哋慶祝生日 於是乎喺個疏乎厘奄列嗰度寫上Happy birthday然後再係個底到用個旋轉木馬播住生日歌點住生日蠟燭,然後個奄列仲會自己識得轉嚟幫我哋慶祝生日非常細心 奄列份量非常足 蛋味亦好濃郁 非常值得一試

Dirty Skillet (筲箕灣)
📍筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
2024-11-06 0 瀏覽
自從上次試過呢間特色西餐後,一直都念念不忘,今次去開筲箕灣探朋友,就特地帶埋朋友來試下唔同既菜色廳餐廳中間一條大柱裝修成一個旋轉木馬式卡位座🎠,加上花花草草主題裝飾🌸🌷感覺非常舒適放鬆☺️🌹叫左兩個Brunch Set 😋🔸手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥🥐茶記常餐升級版😆番茄湯以鮮茄餚成,味道鮮甜得來又唔會過濃手切板腱牛份量都比好多,食落口感十足,牛味豐富,十分滋味😀 牛角飽焗得外脆內軟,散發出陣陣香濃牛油味,點上煎蛋一齊食,美味更加提升😍🔸炭烤蜜糖豬鞍扒,薯條,自家製蘋果醬豬鞍大大塊,調味亦非常入味,鹹甜適中,加埋香甜蜜糖,非常美味😍絕色係近年來其中一道最出色既豬扒料理👍🏻自家製蘋果醬都做得非常出色,甜道適中,散發出陣陣蘋果香✨+35蚊配餐湯/沙律 同指定特飲特飲用心制作,又靚又好飲,性價比極高🔸Pineapple Hat🍍 - 波蘿梳打特飲,奉上原塊鮮甜波蘿,上面仲有一層焦糖,十分吸引🔸Vietnamese Coconut Coffee🥥咖啡配上大量香甜椰奶,口感香滑,咖啡香濃,再加上細細球雲尼拿雪糕,滑上加滑👍🏻總結:👉地方舒適,佈置漂亮,食物高質,值得推介既餐廳😀👉餐

感覺非常舒適放鬆☺️

🌹叫左兩個Brunch Set 😋
🔸手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥🥐
茶記常餐升級版😆番茄湯以鮮茄餚成,味道鮮甜得來又唔會過濃

🔸炭烤蜜糖豬鞍扒,薯條,自家製蘋果醬
+35蚊配餐湯/沙律 同指定特飲
特飲用心制作,又靚又好飲,性價比極高

🔸Vietnamese Coconut Coffee🥥

總結:
👉地方舒適,佈置漂亮,食物高質,值得推介既餐廳😀
👉餐牌每道菜色都有特色,款款吸引,性價比高👍🏻
👉餐廳雖然不在鬧市,但非常值得推介😇
2024-11-06 0 瀏覽
最近去咗「Dirty Skillet」食飯,佢嘅環境好舒服,適合同朋友聚會或者慢慢享受一個悠閒的brunch ☕️✨。手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,牛肉煮得非常入味,搭配番茄湯底,味道濃郁又唔會太膩,米通粉吸收咗湯汁,食落去真係幾去!🍝🍅經典全日早餐,有紐倫堡豬肉腸、煙三文魚、炒蛋、牛油梨、薯餅同牛角酥。每一樣食物都做得好好,豬肉腸香味四溢,煙三文魚新鮮可口,炒蛋滑溜,牛油梨帶來一絲清新,薯餅外脆內軟,牛角酥好鬆軟!🥚🥓🥑🥔Dirty Cookies & Cream,唔會太膩,有強烈嘅曲奇味Fresh Grape Apple Yogurt Soda,口感清爽,完美解渴,絕對係切卡之作🍇🍏🥤Dirty Skillet 係一個值得一試嘅熱點,無論係食物質素定環境,都令人感到滿意!

2024-11-05 89 瀏覽
屋企人之前嚟過呢度用餐佢話食物品質唔錯所以今晚再黎為老公補祝生日🎂飲品我揀咗柑桔檸檬梳打老公就揀咗Fresh Mango Lime Soda另外一杯係Mocha Mariti食品就叫左:煙三文魚芒果牛油果沙律,用料新鮮..廚師發板芝士凍肉拼盤菠蘿雞肉夏威夷pizza 溫泉蛋意大利煙腩肉意大利蛋麵煙肉芝士焗蠔..蠔肉質嫩滑三個人夠曬仲打包2件Pizza唔好嘥🤭環境闊落坐得舒服,招呼又好..會再去試吓其他菜式😉😉
2024-10-17
溫泉蛋配意大利煙腩肉意大利蛋麵
廚師發板芝士凍肉拼盤
菠蘿雞肉夏威夷Pizza
2024-11-05 26 瀏覽
中午在這兒吃午餐,每度菜,非常好昧。餐廳職員好貼心,推介的食物,有特色。我最愛吃炸墨魚條。好彈牙。還有,餐廳環境,好舒服,好多位置,可以拍照留念。到筲箕灣,不要錯過這餐廳。
到筲箕灣,不要錯過這餐廳。
2024-11-05
  • Burrata Pizza
  • Pineapple  hat
2024-11-04 79 瀏覽
呢日黎到筲箕灣呢間Dirty skillet, 入到黎就覺得好岩打卡~ 裝修得好靚!我地叫左一個homemade won ton, 鐵鍋牛骨髓燉飯, 我地仲左個芒果拿破崙做甜品添! 野飲就叫左個fresh grape apple yogurt soda 同埋一個dragon hat!Homemade won ton勁正, 擺盤靚得黎又好食, 真係好脆卜卜, D 餡又夠多! 鐵鍋牛骨髓燉飯好誇張, 店員會係張枱隔離炒, 炒到好香好吸引, 而牛既份量超多, 食極都仲有, 呢個燉飯既份量真係好多, 4個人食都得! 芒果拿破崙好吸引, 因為係朋友既生日, 事先落定order叫店員加happy birthday! 完全係做到冇甩碌! 賣相勁好,又好食! 朋友超開心!

2024-11-02 100 瀏覽
筲箕灣有間裝修得好得意嘅西餐廳,好似去咗遊樂園一樣咁,除咗佈置好有趣之外,嘢食都一流,有好多選擇揀,飲品都好得意,有酒精同非酒精飲品😌意大利風腿芝士焗西蘭花山 🥦 呢個西蘭花真係超大個,成個用芝士焗真係好好食,保留返西蘭花原本個樣😛 佢仲有啲意大利風腿點綴,少少鹹鹹地幾好食🤗脆皮德國豬手伴酸紫椰菜及自家製蘋果醬 🐷 食豬手一定要係食德國豬手,個皮整得好脆口,好似去咗德國咁咁正宗,當然肉質都唔錯啦😌 仲配埋自家製蘋果醬甜甜地嘅開胃 🍎 震震下梳乎厘奄列 🍰呢個係佢嘅招牌甜品,好適合生日同朋友過嚟慶祝,梳乎厘真係超大個,咬落去好鬆軟,又唔會太甜,值得一試😍Duck Island 🦆 個可以揀酒精或者飛酒精,都係一個比較清新嘅選擇,有菠蘿青檸味啱晒夏天飲 🍍 Fresh Grape & Apple Yogurt Soda 🍹呢個青提蘋果乳酪梳打幾好飲,甜甜酸酸幾唔錯,仲有好多提子可以食添 🍇

意大利風腿芝士焗西蘭花山 🥦

脆皮德國豬手
震震下梳乎厘奄列
Duck  Island
2024-11-02 77 瀏覽
Dirty Skillet筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖經開筲箕灣,老友推介高質fusion西餐,環境舒適,食材新鮮,果然冇介紹錯。😽日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋、牛柳飯大廚準備了主菜,現場即炒,加了紫菜、香蔥、香草和粟米提升層次,牛骨髓的精華融入飯中,香氣四溢。鵝肝口感鬆軟,鵝油豐富,牛柳五成熟,肉汁豐富,口感嫩滑,飯底焦香味濃,大滿足!😻BURRATA CHEESE PIZZA大廚選用了頂級的水牛芝士,奶味香濃,口感嫩滑,Parma Ham 口感煙韌,鹹度適中,面層加了酸酸甜甜的意大利香醋,好有層次,餅底香脆煙韌,推薦!🤤特色炸茶樹菇蛋黃醬即叫即炸,炸油新鮮,又香又脆,茶樹菇夠 juicy,配 Creamy 蛋黃醬好快畀我清哂。😋Baked Alaska Fire Dessert侍應加了酒精,烤香了面層的忌廉,內層是香甜的果仁雪糕,配藍莓、士多啤梨和龍珠果中和甜味,好Chill。😍菠蘿帽子原塊焦糖菠蘿,配雪碧和菠蘿汁,攪勻飲,好 fresh。😚台灣水果茶新鮮番石榴、青檸和橙,茶膽香濃,甜度適中,飲完好舒暢。😺Dirty Skillet 環境舒適又夠Chill,食材新鮮高汁,
Dirty Skillet

筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖

日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋、牛柳飯

BURRATA CHEESE PIZZA

特色炸茶樹菇蛋黃醬

Baked Alaska Fire Dessert

菠蘿帽子

原塊焦糖菠蘿,配雪碧和菠蘿汁,攪勻飲,好 fresh。😚

台灣水果茶

新鮮番石榴、青檸和橙,茶膽香濃,甜度適中,飲完好舒暢。😺

Dirty Skillet 環境舒適又夠Chill,食材新鮮高汁,款式多,打卡一流,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻

2024-10-30