2024-10-06 84 瀏覽
每次去旺角食完飯 口痕痕想食雪糕嘅時候 一定係去呢間銀城廣場下面嘅雪糕店 因為佢哋嘅雪糕真係又抵又好食🤤🤤$10有成兩球咁多而且味道選擇都好多 每一球嘅份量好大🥰❤️曲奇妙趣我最愛嘅味道曲奇妙趣 味道係大家想像到嘅 就係好食❤️好立克好立克嘅味超濃 真係好似飲緊杯嘢飲咁❤️芒果椰果我最鍾意呢個味 係楊枝甘露 雪糕,仲會有啲椰果喺入邊 口感勁好❤️日式豆腐味豆腐味都幾好食 好似食緊豆腐花咁 唔會太甜❤️芝麻味❤️薄荷朱古力

而且味道選擇都好多 每一球嘅份量好大🥰
豆腐味都幾好食 好似食緊豆腐花咁 唔會太甜
❤️芝麻味
❤️薄荷朱古力
2024-06-16 209 瀏覽
約左朋友出街食飯,等朋友收工,又覺得好熱🥵,所以去買個雪糕返黎食先,不然會熱死😂北海道牛乳雪糕 $14🌟🌟🌟🌟🤍口感細膩,奶香濃郁,回味無窮。每一口都充滿了純正的牛奶味道,北海道牛乳雪糕的口感柔滑,入口即化,清涼爽口。椰子粒粒雪糕 $14🌟🌟🌟🌟🌟口感清新,椰香濃郁,每一口都有椰子的天然香甜,帶來獨特的熱帶風情。椰子粒粒雪糕的口感細膩,入椰子粒粒雪糕中的椰子顆粒增添了口感層次。金莎雪糕 $15 🌟🌟🌟🌟🤍口感細膩,奶香濃郁,甜度適中,包含金莎的流心朱古力和堅果的香脆,就像吃金莎一樣。Tiramisu雪糕 $15🌟🌟🌟🌟🌟口感豐富,融合了濃郁的咖啡味和香甜的馬斯卡彭奶酪,帶來獨特的意式風味。每一口都散髮著濃濃的甜蜜和咖啡香,Tiramisu雪糕的口感細膩,入口即化,清涼爽口,是夏日消暑的絕佳選擇。

北海道牛乳雪糕 $14🌟🌟🌟🌟🤍

椰子粒粒雪糕 $14🌟🌟🌟🌟🌟

金莎雪糕 $15 🌟🌟🌟🌟🤍

Tiramisu雪糕 $15🌟🌟🌟🌟🌟

2024-04-16 201 瀏覽
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次出旺角都會落銀座地牢個間好粉色嘅 #雪糕店 ,因為2球都係10蚊,4球20蚊,相信喺香港地好難搵到咁平嘅 #雪糕 。而且佢嘅雪糕非常高汁,一定好食過佢去買H名牌嘅雪糕!佢有好多味道,如果想食得健康啲,可以試下 #豆腐味 ,又唔會好甜,而且標榜低脂;想試特別啲會建議 #Tiramisu ,除咗軟綿綿,同埋濃郁嘅 #咖啡味 夾雜碎蛋糕嘅質感,口感好特別!仲有必試嘅 #波子汽水味,佢係雪芭嚟,入口好清新,濃濃嘅波子汽水味,非常值得試!建議大家9點後去食會好啲,假日下就比較多人排隊啊~
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

建議大家9點後去食會好啲,假日下就比較多人排隊啊~
豆腐、Tiramisu、波子汽水
2024-04-14
5 分鐘 (堂食)
豆腐、Tiramisu、波子汽水
  • Tiramisu
2023-11-23 389 瀏覽
🔸Donuts Baba🔸🔆係旺角行到去銀城門口,總會見到有個人拎住個雪糕牌企係到,寫住10蚊2球,唔知大家有冇見過。個日一落到去,就見到一條小龍係到排隊,原來大家都係買雪糕!!!睇黎有啲料到呀!🔆部份雪糕都係10蚊2球,但如果你想試啲特別味(e.g. 石板街,金莎等等),就要加錢啦~ 🔆繽紛樂+豆腐 $10+$5今次食嘅繽紛樂需要+$5。繽紛樂嘅榛子味好勁,食落唔會覺得係朱古力味,而且入面都有唔少榛子粒粒,我覺得好好食。豆腐味我地一開頭仲好擔心佢會比繽紛樂味搶哂focus,怕食完繽紛樂味就食唔出豆腐味。點知?! 豆腐味出奇地濃,佢當然都係味道清d嘅一款雪糕,但就唔會淡到食唔出味個種。 好食好食!,不過雪糕口感相對黏,都有少少快溶,但整體都好好食,CP值巧高呀~🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)🐭小姐:🤩🤩🤩🤩🦁先生:🤩🤩🤩🤩📌地址:旺角西洋菜南街2A號銀城廣場地庫B78號舖🎐Foods are powerful🎐#Pleasure食#Pleasure旺角#Pleasurer#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #ho
🔸Donuts Baba🔸

🔆繽紛樂+豆腐 $10+$5

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
🦁先生:🤩🤩🤩🤩
📌地址:旺角西洋菜南街2A號銀城廣場地庫B78號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure旺角
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #mongkok #icrecream #dessert #bueno #tofu #旺角 #銀城 #旺角美食 #旺角雪糕 #雪糕 #甜品 #掃街 #旺角掃街 #繽紛樂 #豆腐 #雪糕控 #甜品控 #香港雪糕 #donutsbaba
2023-10-19 280 瀏覽
Donut's BaBa 可能講個名唔會知係咩,但一講到銀城廣場$10兩球雪糕就大部分人都知道🤭仲會成日有人舉牌賣繽紛樂雪糕😋💛豆腐雪糕個人最鍾意豆腐味雪糕,豆味濃郁又唔會好甜😋好似呃到自己幾健康咁🤭食左幾次都係食呢隻味😋💛曲奇雪糕好creamy,加埋曲奇有啲口感,都唔錯😋💛提子冧酒雪糕有少少酒味配埋原粒提子乾,有口感又香甜😋價錢:$10兩球⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️#即日食即日打系列
Donut's BaBa
仲會成日有人舉牌賣繽紛樂雪糕😋

💛豆腐雪糕
食左幾次都係食呢隻味😋
💛曲奇雪糕
好creamy,加埋曲奇有啲口感,都唔錯😋
💛提子冧酒雪糕
有少少酒味配埋原粒提子乾,有口感又香甜😋

價錢:$10兩球
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️
#即日食即日打系列

2023-10-13 224 瀏覽
🍨🍦係旺角行街 朋友推介呢間雪糕店 話多口味同抵食 就試一試🥰平時排長龍 我哋去到咁岩冇客當店員幫我地筆雪糕嘅時候 後面突然間多咗六七個人排隊 心諗好彩早到一步🙈🙈🙈第一杯係豆腐,椰子,抹茶雪糕相對上甜味比較低嘅口味豆腐同椰子超推介 好濃豆香 似食緊豆腐一樣椰子味濃郁 重椰漿既味道🥥抹茶 個人認為一般 第二杯焦糖脆餅,麥芽可立克,繽紛榛子樂呢幾款要另外加錢 焦糖脆餅,雪糕混入脆餅 口感提升 個人認為係呢三款入面最甜既麥芽好立克 完全係好立克嘅味道 一模一樣 🙈繽紛榛子樂食落似係金莎既餡 層次比較豐富 質地好Creamy😘見到店舖另設家庭裝雪糕發售 其實幾吸引 好過食大品牌 下次再幫襯吓先❤️
🍨🍦
係旺角行街 朋友推介呢間雪糕店 話多口味同抵食 就試一試🥰
平時排長龍 我哋去到咁岩冇客

第一杯係豆腐,椰子,抹茶雪糕
相對上甜味比較低嘅口味
豆腐同椰子超推介 好濃豆香 似食緊豆腐一樣
椰子味濃郁 重椰漿既味道🥥
抹茶 個人認為一般

第二杯
焦糖脆餅,麥芽可立克,繽紛榛子樂
呢幾款要另外加錢

麥芽好立克 完全係好立克嘅味道 一模一樣 🙈

見到店舖另設家庭裝雪糕發售
其實幾吸引 好過食大品牌
下次再幫襯吓先❤️
2023-10-11 173 瀏覽
$10/2 推推⭕️( 咁平又大球又好食 無理由唔推啦)🥇豆腐 味道好夠 !濃郁豆味 好fresh 唔會好甜 雪糕🍦質地有少少雪葩feel 唔快融雖完清清地 但食完又想再嘅味 !🥈繽紛榛子樂 +$5 想像得到嘅味 好還原繽紛樂!🤭最好就係都係唔太甜 唔假🥉提拉米蘇 +$5 雖然唔係好食得出tiramisu味 似係榛子朱古力味呢個同繽紛樂二揀一就得!炭燒咖啡好重咖啡味 仲帶d焦香!又係還原同名一樣 有少少焦糖味鍾意飲咖啡嘅會鍾意我就麻麻🤣以上排名 有 分先後🍨呢間一定會encore ! 仲有好多味想試上次想食椰子味無🥲$5 一球真係好平 仲要唔細球先勁!仲要d味特別 唔罕
$10/2 推推⭕️
( 咁平又大球又好食 無理由唔推啦)

🥇豆腐
味道好夠 !濃郁豆味 好fresh 唔會好甜
雪糕🍦質地有少少雪葩feel 唔快融
雖完清清地 但食完又想再嘅味 !

🥈繽紛榛子樂 +$5
想像得到嘅味 好還原繽紛樂!🤭
最好就係都係唔太甜 唔假

🥉提拉米蘇 +$5
雖然唔係好食得出tiramisu味
似係榛子朱古力味
呢個同繽紛樂二揀一就得!

炭燒咖啡
好重咖啡味 仲帶d焦香!
又係還原同名一樣 有少少焦糖味
鍾意飲咖啡嘅會鍾意
我就麻麻🤣

以上排名 有 分先後🍨
呢間一定會encore ! 仲有好多味想試
上次想食椰子味無🥲
$5 一球真係好平 仲要唔細球先勁!
仲要d味特別 唔罕
  • 豆腐味
小小一家雪糕店,價錢很親民最便宜只要$10有兩球!有一幅小花牆可以打卡味道也有很多種類,有些還是香港獨有的味道充滿兒時回憶🥰🍦繽紛榛子樂 $15真的有股繽紛樂的味道😂有巧克力醬在裏頭,繽紛樂迷不要錯過!🍫尊貴金莎 $15也是一樣有一股金莎的味道和巧克力碎在裏頭,巧克力控必試!🥤波子汽水 $14外面坊間的波子汽水都有股藥水味,但這個不像化學合成的味道,真的像在喝波子汽水😍
小小一家雪糕店,價錢很親民
最便宜只要$10有兩球!
有一幅小花牆可以打卡
味道也有很多種類,有些還是香港獨有的味道
充滿兒時回憶🥰

🍦繽紛榛子樂 $15
真的有股繽紛樂的味道😂有巧克力醬在裏頭,繽紛樂迷不要錯過!

🍫尊貴金莎 $15
也是一樣有一股金莎的味道和巧克力碎在裏頭,巧克力控必試!

🥤波子汽水 $14
2023-04-26
10 分鐘 (堂食)
while in donut's baba, expect to wait at least 5 minutes as the person working at the time would most probably be alone. as soon as they take your order, they will prepare your ice cream and then move on to the next customer. the flavours and choices on the menu is AMAZING and the price is quite cheap for such good quality ice-cream, their kinder bueno is iconic and a must-have.please note that there are no eat-in options. also if you end up loving the ice-cream, you can purchase a tub to bring

please note that there are no eat-in options. also if you end up loving the ice-cream, you can purchase a tub to bring home.
2023-06-08
5 分鐘 (外賣自取)
$15 (其他)
  • kinder bueno ice-cream
2023-03-31 388 瀏覽
比招牌10蚊2球吸引左入去,落到去大排長龍😚✨1️⃣🌟尊貴金莎繽紛榛子樂😍😍😍(10/10)超推薦螞蟻人必叫,雖然一開始加5蚊覺得有少少貴但食左一啖之後就覺得完全抵曬。首先口感唔易變水,冇冰粒,仲要少少近gelato 個種咁香滑,味精好濃郁,上面仲有榛子醬,正。-2️⃣Tiramisu(8.5/10)口感同上面差唔多,仲好重咖啡味,如果有埋啲咖啡粉就prefect 了~-3️⃣椰子(5/10)冇咩驚喜,有椰子粒粒,但椰香味唔夠,加5蚊唔抵-2️⃣曲奇(7/10)正常
比招牌10蚊2球吸引左入去,落到去大排長龍😚✨
1️⃣🌟尊貴金莎繽紛榛子樂😍😍😍(10/10)
超推薦
螞蟻人必叫,雖然一開始加5蚊覺得有少少貴
尊貴金莎繽紛榛子樂

2️⃣Tiramisu(8.5/10)
Tiramisu

3️⃣椰子(5/10)
冇咩驚喜,有椰子粒粒,但椰香味唔夠,加5蚊唔抵
2️⃣曲奇(7/10)
正常
尊貴金莎繽紛榛子樂
Tiramisu
  • 榛子
2023-03-27 239 瀏覽
Donuts Baba冧酒提子+榛子繽紛樂雪糕($10/2球)冧酒提子:都幾重冧酒味,而且裏面都有幾多大大粒既提子,整體幾好食😋😋(5粒⭐️為滿分)口味- ⭐️⭐️⭐️⭐️甜度- ⭐️⭐️⭐️(越高分代表越甜)抵食- ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️榛子繽紛樂:雪糕上面有朱古力醬,成個雪糕甜度好高,榛子味唔係好出,朱古力味會突出啲。個人唔太鍾意食依個味太甜🤣(5粒⭐️為滿分)口味- ⭐️⭐️+0.5⭐️甜度- ⭐️⭐⭐️⭐️⭐️️(越高分代表越甜)抵食- ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️整體黎講,個人推薦冧酒提子多啲。依間店既雪糕又平,味道又算唔錯,食得過😁

(5粒⭐️為滿分)
口味- ⭐️⭐️⭐️⭐️
甜度- ⭐️⭐️⭐️(越高分代表越甜)
抵食- ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(5粒⭐️為滿分)
口味- ⭐️⭐️+0.5⭐️
甜度- ⭐️⭐⭐️⭐️⭐️️(越高分代表越甜)
抵食- ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

• 冧酒提子
店名: Donut's BaBa地址: 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場地庫B78號舖旺角站E2出口,行4分鐘環境: 外賣價錢:5/5味道: 5/5$10@2球,之後每球加$5 (特別味道每球加$4-5) 今次叫左日式豆腐,波子汽水同焦糖脆餅店員建議我哋食左波子汽水味先再食其他,波子汽水味係雪葩質感,食落一啲都唔甜,有種好清新嘅感覺😌豆腐味略帶微甜,係我暫時食過最重豆味嘅,鍾意豆腐嘅朋友一定要試🤩焦糖脆餅味雪糕中糕有餅乾碎🍪,食落好口好感,同樣唔會太甜😚3球2個人share就啱啱好,整體來講都唔會太甜,而且24蚊3球,真係抵到爛😍佢仲有家庭裝比大家買翻屋企慢慢食🥰
店名: Donut's BaBa

地址: 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場地庫B78號舖
旺角站E2出口,行4分鐘

環境: 外賣
價錢:5/5
味道: 5/5

$10@2球,之後每球加$5 (特別味道每球加$4-5)
今次叫左日式豆腐,波子汽水同焦糖脆餅
焦糖脆餅味雪糕中糕有餅乾碎🍪,食落好口好感,同樣唔會太甜😚

2023-03-20
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
朋友話旺角有間食雪糕好出名嘅舖頭,嚟開旺角就帶我去食😋我哋買完後面排咗好多人,睇嚟呢度真係好受歡迎。價錢相當便宜,買3球平啲,所以朋友揀咗荔枝、椰子同特濃意式咖啡味。荔枝味朋友之前食過覺得好食所以想我試吓。不過我同朋友食甜品嘅口味真係好唔同🤭佢偏好果香味/fresh d嘅味,但我係鍾意奶味啲嘅😄所以味道上對我嚟講一般般,而口感上綿綿哋就唔錯。呢度特別在有好多口味/特別口味嘅雪糕,而牆上有唔同英文字母代表唔同味道,大家可以入啲心心落去投選自己鍾意嘅味道。眼見似乎係曲奇味最受歡迎。有選擇困難症嘅朋友不妨參考吓大眾嘅口味🤭

旺角呢間雪糕店都好出名🤣 長期有人宣傳佢好平好抵食💰 今日貪新鮮終於試下😛 果然人流好多仲有好多口味選擇🌈 好似去咗歐洲旅行咁✈️ 質素方面老實說一分錢一分貨 過過口癮還可以🫠⭐️ 清甜荔枝 💕⭐️ 冧酒提子 🍇⭐️ 日式豆腐 🇯🇵⭐️ 焦糖脆餅 🍪先一讚佢嘅款式唔少 日式到西式呢度都有🌍 荔枝同豆腐味道清甜感不錯🍧 特別豆腐味好清新 冧酒提子嘅酒味有一點假同人工🥂 但粒粒提子乾加了分👍🏻 焦糖脆餅有啲Chewy既口感 加上餅乾有鬆脆感🤭 但係最大問題雪糕嘅質感太黏🌝 似係雪糕粉開出嚟嘅質地 好Artificial 追求質素的未必值得試💔

⭐️ 清甜荔枝 💕
⭐️ 冧酒提子 🍇
⭐️ 日式豆腐 🇯🇵
⭐️ 焦糖脆餅 🍪

外賣自取
2022-11-05 136 瀏覽
成日經過銀城商場嘅門口都會見到阿姐好努力咁舉起個牌派coupon💪個牌有繽紛樂味 睇嚟呢間小店有啲特別嘅味呢間雪糕店應該係銀城商場入邊最有人氣嘅鋪頭 係要排下隊㗎排咗一陣 終於到我喇!「畢」雪糕兼收銀哥哥好細心好有禮貌,見我唔係自己一個排,仲問我哋要幾多隻羹$10幾$20有三球,以後經過必定encore!
成日經過銀城商場嘅門口
都會見到阿姐好努力咁舉起個牌派coupon💪
個牌有繽紛樂味
睇嚟呢間小店有啲特別嘅味

呢間雪糕店應該係銀城商場入邊最有人氣嘅鋪頭 係要排下隊㗎

排咗一陣 終於到我喇!

$10幾$20有三球,以後經過必定encore!