2022-06-10 74 瀏覽
🍕Carbonara $168: 第一次試呢款新口味🌟 有卡邦拿醬底、水牛芝士、義大利煙肉、黄金蛋黃、巴爾馬乾酪等! 真係好似食緊卡邦尼意粉🍝嘅味道😆蛋黃非常濃郁🍳 令到Pizza更多濕潤😋.🍕BBQ Chicken $158: 燒烤醬底、水牛芝士, 雞肉、紅洋蔥!燒烤味好似食緊BBQ烤肉咁,香口惹味🥰 批邊非常煙靭,而且唔會覺得好飽滯👍🏼.🍩 爆餡 Doughnuts🍩: 大家可以揀砂糖或者肉桂糖😆 會加上冬甩面,肉桂糖好正🌟🍋Lemon Pie $38: 鍾意酸酸甜甜嘅朋友一定會鍾意❤️ 檸檬味好清新🫶🏼🍬Caramel Twist $38: 鍾意甜同焦糖香味嘅一定要試🙏🏼 焦糖味好濃郁,一定滿足到Sweet Tooth🤣
🍕Carbonara $168

🍕BBQ Chicken $158

🍩 爆餡 Doughnuts🍩
: 大家可以揀砂糖或者肉桂糖😆 會加上冬甩面,肉桂糖好正🌟

🍋Lemon Pie $38
: 鍾意酸酸甜甜嘅朋友一定會鍾意❤️ 檸檬味好清新🫶🏼
🍬Caramel Twist $38
2022-06-10 57 瀏覽
Dough Bros Pizza & Doughnuts again & again! 其實已經食咗好幾次,次次都冇影相,成日好想趁熱快啲食😋 佢哋主打即叫即整手工pizza同埋爆餡冬甩,兩樣都好邪惡但係好美味今次用Food Panda 落order, 較好時間放工行過去拎上車就食得😬好方便❤︎•-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎🍕BBQ Chicken Pizza $168 BBQ sauce base, mozzarella, chicken, red onion, coriander 🐓🧀🧅🌿𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮全部即叫即整,雞肉嫩滑,餅底煙韌,BBQ sauce 喺中間,所以食落唔會乾。精粹係配埋佢哋嘅𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗱𝗶𝗽𝘀(truffle, garlic or herb dip),黑松露醬係冇得輸!🍩 爆餡𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵𝗻𝘂𝘁𝘀 $38冬甩除了有Nutella、吉士、士多啤梨醬、檸檬批外,新出嘅𝗰𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 同𝗰𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝘁𝘄𝗶𝘀𝘁 都好吸引😍 好鍾意飲咖啡所以揀咗新出嘅Cappuccino 味,但係今次就比錯咗吉士🥹🥹一切開已經係爆餡,真係超邪惡

🍕BBQ Chicken Pizza $168

🍩 爆餡𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵𝗻𝘂𝘁𝘀 $38
一切開已經係爆餡,真係超邪惡🤤 冬甩鬆軟, 吉士好smooth 亦唔算太甜,讚

☆佢哋暫時有8間分店,7間喺香港島,1間喺西貢
🍕Dough Bros Pizza & Doughnuts
📞 Tel: 23011969

#kokonafoodie #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #foodstagram #hkrestaurant #foodreview #foodieslife #hkeat #topcitybites #kokonatakeaway #kokonacentral #kokonapizza #centraleat #中環搵食 # #中環外賣 #中環pizza #🍕#🍩#kokona冬甩
2022-06-05 268 瀏覽
💛🖤🧡港島必試🍕仲有拉絲素芝士喺港島區想食手工Pizza,總會諗起Dough Bros🤣可以一邊望住薄餅師傅整pizza,一邊食啱啱岀爐嘅pizza🤤確實係視覺同味覺嘅享受✨依度座位唔多,基本上都係外賣食🍕不過Hatty就等唔切啦!想try try 即整即食!🤪🧡𝙏𝙝𝙚 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 🧡 卡邦尼薄餅 $168卡邦尼意粉就食得多,卡邦尼pizza就好少食🍕見佢係新岀嘅,當然要試下!卡邦尼作為餅底,口感煙煙韌韌😍芝士奶香四溢🧀佢仲有意大利煙肉粒,鹹鹹香香好過癮🥓芝士嘅部份有mozzarella cheese同埋parmesan cheese,份量足夠!🧀最鍾意就係佢加咗黃金蛋黃🍳食落去仲會有好香嘅蛋黃香!🤍𝙏𝙝𝙚 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 🤍 黑松露薄餅 $178黑松露餅底,未食已經聞到好香嘅黑松露味🍕醬料分布得好平均,每一啖都有滿滿黑松露香😳依個pizza可以轉為vegan cheese,純素芝士都可以拉絲㗎!口感好特別,軟糯煙韌🧀topping除咗有蘑菇仲有火箭菜🥬如果想味道多啲層次,可以沾佢哋提供嘅signature sauce或truffle sauce,一樣咁好味!🤎𝘾𝙖𝙥𝙥𝙪𝙘𝙘𝙞
💛🖤🧡
港島必試🍕仲有拉絲素芝士

🧡𝙏𝙝𝙚 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 🧡 卡邦尼薄餅 $168

🤍𝙏𝙝𝙚 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 🤍 黑松露薄餅 $178
The  Truffle

🤎𝘾𝙖𝙥𝙥𝙪𝙘𝙘𝙞𝙣𝙤 𝘿𝙤𝙪𝙜𝙝𝙣𝙪𝙩 🤎 咖啡奶油冬甩 $38
嚟到呢度除咗食Pizza又點可以錯過佢哋嘅Doughnut呢?依個咖啡奶油嘅口味係新岀㗎🤩咬落去爆餡,咖啡味濃配上香甜奶油,令人一啖接一啖呀🍩

🖤𝙉𝙪𝙩𝙚𝙡𝙡𝙖 𝘿𝙤𝙪𝙜𝙝𝙣𝙪𝙩 🖤 榛子朱古力冬甩 $38
講到經典口味,就一定係榛子朱古力🍫滿滿嘅Nutella,軟滑又香甜!冬甩外層仲有肉桂糖,令味道唔單調✨
Nutella  Doughnut

💚𝙋𝙚𝙧𝙤𝙣𝙞 💚 $40
綠色依樽係意大利啤酒🍻酒體偏強,但口感清爽不酸澀🍺

💛𝙎𝙖𝙣 𝙋𝙚𝙡𝙡𝙚𝙜𝙧𝙞𝙣𝙤 💛 $20
Hatty就揀咗有汽檸檬汁,食Pizza就飲返啲清新嘢飲🍋解解膩😚

依間薄餅店嘅餅底都真心好高質,即場搓即場拉,加上每款口味都咁吸引!真係好想食晒佢🍕估唔到冇嚟一排,佢岀咗咁多新嘢🤣下次一定要食埋佢!BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍Dough Bros Pizza & Doughnuts

Nutella  Doughnut
2022-05-25 70 瀏覽
今時今日食Pizza都多左好多不同選擇!Dough Bro 最近兩年開多左好多分店,黎緊西貢同大坑都會開新分店😎 Pizza 使用酸種餅底,比一般薄餅麵糰花更長時間發酵,用上不經基因改造的小麥麵粉,批底食落去軟硬適中,好驚喜😳Carbonara ($168)The Pepperoni Supreme ($158)Carbonara是新推出,Pizza 免加了煎香了的意大利煙肉粒,配上卡邦尼醬和Parmesan Cheese,食落唔會漏。而另一款就係食肉獸至愛,鋪上了蕃茄醬和辣肉腸,食落去啖啖肉都好滿足。而且另外可以加錢試吓唔同嘅Dip Sauce,好似BBQ sauce, Truffles Ranch Sauce等,點下厚批又可以有多點不同的層次。另外加了Filled Doughnuts, Cappuccino & Caramel Twist🙂一切開餡料湧出來,好邪惡啊!

Carbonara ($168)
The Pepperoni Supreme ($158)

𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵𝗯𝗿𝗼𝘀 想食好耐,終於試到梗係要出𝗽𝗼𝘀𝘁同大家分享🤗‼️ 好坦白其實我哋係俾佢個𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵𝗻𝘂𝘁吸引🍩 佢係港島愈開愈多分店你就知咩料🤟🏻既然要試,就買埋𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮番去完敬父母親大人☺️ .𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮全部即叫即整,用上特製嘅酸種麵團做餅底🍕食落輕熟煙韌。另外配有多款𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗱𝗶𝗽𝘀,我哋今次試過黑松露醬好好食!. 📍𝗧𝗛𝗘 𝗣𝗘𝗣𝗣𝗘𝗥𝗢𝗡𝗜 𝗦𝗨𝗣𝗥𝗘𝗠𝗘($158) 𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰𝗮𝗹嘅配搭,番茄醬做底🍅 𝗧𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀有水牛芝士、辣肉腸、義大利腸、羅勒同牛至草,食落好香口 .📍𝗧𝗛𝗘 𝗖𝗔𝗥𝗕𝗢𝗡𝗔𝗥𝗔 ($168)最新出嘅口味,用咗卡邦拿醬做底💛 𝗧𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀有水牛芝士、義大利煙肉、蛋黃、巴爾馬芝士、黑胡椒同歐芹。估唔真係幾好食,市面冇見過幾有特色 .𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵𝗻𝘂𝘁𝘀 揀咗𝗡𝘂𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮 同𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗽𝗶𝗲 ($38)🍩新出嗰2款𝗰𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 同𝗰𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝘁𝘄𝗶𝘀𝘁 都好吸引😍表面可以揀白糖/肉桂糖一搣開已經係爆餡,真係超吸引🤤冬甩鬆軟,餡料順滑,唔怪得咁多人鍾意食不過𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗽𝗶𝗲唔知係咪比錯吉士味,只係食到甜味🍋,下次一定要試埋其
️ 好坦白其實我哋係俾佢個𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵𝗻𝘂𝘁吸引🍩
佢係港島愈開愈多分店你就知咩料🤟🏻
既然要試,就買埋𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮番去完敬父母親大人☺️

📍𝗧𝗛𝗘 𝗣𝗘𝗣𝗣𝗘𝗥𝗢𝗡𝗜 𝗦𝗨𝗣𝗥𝗘𝗠𝗘($158)
𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰𝗮𝗹嘅配搭,番茄醬做底🍅

📍𝗧𝗛𝗘 𝗖𝗔𝗥𝗕𝗢𝗡𝗔𝗥𝗔 ($168)
最新出嘅口味,用咗卡邦拿醬做底💛
估唔真係幾好食,市面冇見過幾有特色

一搣開已經係爆餡,真係超吸引🤤
冬甩鬆軟,餡料順滑,唔怪得咁多人鍾意食
不過𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗽𝗶𝗲唔知係咪比錯吉士味,只係食到甜味🍋,下次一定要試埋其他口味!

📍𝗣𝗘𝗥𝗢𝗡𝗜($40)
📍𝗦𝗔𝗡 𝗣𝗘𝗟𝗟𝗘𝗚𝗥𝗜𝗡𝗢($20)

2022-05-11 70 瀏覽
港島高質手工酸種Pizza外賣店!果日咁岩同朋友去staycation 又可以順便嗌黎食了😻😻┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜The BBQ Chicken (5/5)呢間啲pizza係即叫即整,批底用左酸種方法發酵,所以焗完就算凍左都會好煙韌!連唔鐘意厚批既朋友都話好食!呢款BBQ味好香,而且好多雞肉🥰重點係可以點醬食!每一個pizza都會包一盒酸忌廉醬!呢個醬係會令到味道更昇華,今次我地仲額外加左黑松露同香草蒜蓉醬😝因為一盒根本唔夠食的黑松露味好香好濃,如果中意黑松露一定要加,另外香草蒜蓉我就覺得一般~佢一個醬只係十蚊,真係一啲都唔貴┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Filled Doughnut (3pcs) (5/5)自從試左爆餡Nutella 味之後就愛上左😜今次嗌左3款,有檸檬,士多啤梨同Nutella !個人最中意士多啤梨🍓味,覺得果醬會同Doughnut夾啲呢個一拎上手就開始要爆餡😂又好多砂糖食之前真係要拎定濕紙巾,唔係會好呢hea 🥲由其係街食一定好麻煩。。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈IG @cheri._foodiary
港島高質手工酸種Pizza外賣店!
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜The BBQ Chicken (5/5)
呢款BBQ味好香,而且好多雞肉🥰
佢一個醬只係十蚊,真係一啲都唔貴

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
Filled Doughnut (3pcs) (5/5)
呢個一拎上手就開始要爆餡😂又好多砂糖

IG @cheri._foodiary
2022-05-11
外賣送餐
  • Nutella doughnut
母親節當日買咗七個冬甩返到屋企先發現比錯曬4個朱古力得返2個1個custard 變咗3個因為係家人指定想食嘅口味大時大節返到屋企見到味道比錯晒真係唔開心之前多數幫襯鰂魚涌分店從來冇錯過,而且冬甩餡料亦都會比較多呢間餡料俾得非常少,而且餡料唧哂係側邊令到另外一邊食嘅時候完全冇餡非常差之後有同店舖反映返錯誤嘅問題已讀不回🙃
母親節當日買咗七個冬甩
返到屋企先發現比錯曬
4個朱古力得返2個
1個custard 變咗3個

因為係家人指定想食嘅口味
大時大節返到屋企見到味道比錯晒真係唔開心

之前多數幫襯鰂魚涌分店
從來冇錯過,而且冬甩餡料亦都會比較多
呢間餡料俾得非常少,而且餡料唧哂係側邊
令到另外一邊食嘅時候完全冇餡
非常差

之後有同店舖反映返錯誤嘅問題
已讀不回🙃
比嘅味道錯晒
訂單錯漏百出
向店舖反映已讀不回
🍕再訪 Dough Bros • Openrice App下單送冬甩🍩上次經過購買薄餅和冬甩外賣回家享用,留意到店舖可經Openrice App下單,除了可選取取餐時間外,更發現經Openrice App下單,購買薄餅,會額外贈送任何口味冬甩一個,大大方便了逛街一族,省時又省錢。這次特別點選了幾款新口味一試 :*新* 🍕 夏威夷至尊薄餅 $168番茄、水牛芝士﹑煙熏火腿﹑意大利辣香腸﹑夏威夷香腸﹑菠蘿﹑牛至草愛肉食的朋友可一試這款既有香腸,又有火腿的的薄餅,加上牛至草提升香味。這款更添加了菠蘿,是小朋友最愛的款式。*新* 🍕卡邦拿薄餅 $168卡邦拿醬底﹑水牛芝士﹑意大利煙肉﹑黃金蛋黃﹑帕爾馬干酪﹑黑胡椒﹑新鮮歐芹姐夫味道有點像卡邦尼意粉,蛋黃和忌廉味香濃,配以兩款芝士製造,滋味無窮,芝士控謹記一試。🥲 淚….為什麼我的冬甩總是沒有填滿餡料? 明明看到網上食評冬甩都是爆餡的。可能是每個店員的手勢問題。然後,又在安慰自己淺嚐好了,易長胖。嗚……*新*🍩 焦糖冬甩焦糖注入即叫即炸冬甩,焦糖味香濃,吃後滿口甜蜜。*新* 🍩咖啡冬甩咖啡奶油即叫即炸冬甩,咖啡味非常突出,比較特別,值得一試。🔸小

這次特別點選了幾款新口味一試 :

*新* 🍕 夏威夷至尊薄餅 $168

*新* 🍕卡邦拿薄餅 $168

*新*🍩 焦糖冬甩
焦糖注入即叫即炸冬甩,焦糖味香濃,吃後滿口甜蜜。

*新* 🍩咖啡冬甩
咖啡奶油即叫即炸冬甩,咖啡味非常突出,比較特別,值得一試。

🔸小總結:
人氣酸種薄餅全人手製作,即叫即製,口感煙韌,會帶有麥味香。店舖每個月會推出新口味薄餅,讓客人時常充滿新鮮感,會再回訪。

👅味道:4.6/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:5/5
🔰餐廳環境:5/5
🍽 餐廳:Dough Bros Pizza & Doughnuts (皇后大道中)

🌐地址:中環皇后大道中151-155號地舖
🐮 #cowing吃在中環

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西
2022-04-29
2022-05-04 56 瀏覽
Dough Bros Pizza & Doughnuts地址:中環荷里活道68-70A號地舖今日就去試下呢個超多人推介既pizza,短短15分鐘就可以係隔離睇住你塊pizza誕生🤩,Pizza全部都係人手即場製作,所以都真係幾超級新鮮同熱辣辣The Truffle ⚫️🍕 $168Pizza批底夠薄夠鬆脆,黑松露配上巴馬臣芝士、水牛芝士同雜菇😍。 每一啖都有陣陣嘅芝士味🧀同埋黑松露味,成個pizza唔單止好香而且口感仲要好豐富超Match! 😛PS素食人士可以揀呢個~The Parma 🍕 $138Pizza批底夠薄夠鬆脆,蕃茄🍅烤大蒜🧄雜菇,每一啖都有陣陣嘅蕃茄味。巴馬火腿同火箭菜食得出好新鮮,而且再上水牛芝士同巴馬臣芝士令到成個Pizza味道更濃口感更好豐富🤪,正~The Pepperoni 🍕$128Pizza麥味香濃口感鬆軟好chewy,由兩種不同咸香程度嘅腸仔整成嘅經典辣肉腸口味😋,再配上大量芝士同蕃茄醬,大滿足🤪。#nicefoodie中環
Dough Bros Pizza & Doughnuts
地址:中環荷里活道68-70A號地舖

The Truffle ⚫️🍕 $168

The Parma 🍕 $138

The Pepperoni 🍕$128

#nicefoodie中環

2022-05-03 55 瀏覽
expanding very quick pizza take away.pizza size medium about 10-12"freshly made, price are medium for take away. 150$/pizza.very love their excessive toppings, everything inside just like doubled up from the others resto. very rich flavor incredibly good taste.the dough are chewy, quite normal one, suit our local texture , but not for Italian type that crispy and thin bottom. if your a traditional man of insisting italian style, this wont suit you. i like pizza with pineapple, indicating me im n

the dough are chewy, quite normal one, suit our local texture , but not for Italian type that crispy and thin bottom. if your a traditional man of insisting italian style, this wont suit you. i like pizza with pineapple, indicating me im not the italian flavors. thats why i like this one.

doughnut : too sweet, too heavy and i dont like it. amerian will love it i believe.

#food #likes #delicious #sweet #bhfyp #vegan #dinner #breakfast #cake #homemade #healthyfood #lunch #foodstagram #healthylifestyle #yum #foodphotography #dessert #foodblogger #foodlover #omicron #foodig #hkfoodpoet #閃電五連鞭
2022-05-03
15 分鐘 (堂食)
  • pizza
2022-05-02 41 瀏覽
最近成日有人介紹炸donut今日放工專登同朋友行左去喱間嘢買左幾個試下。問心$170幾蚊得6個donut真心覺得貴,但成日有人講,為食心驅使之下都要一試我今次就買左4個,包括:咖啡、焦糖、檸檬同榛子。首先可能我唔係即食啦,無評價講得咁誇張好食。我只覺得係加左餡料嘅沙翁,但就唔會好似沙翁咁油,而入面嘅cream 總算唔會太過甜,可以同時間食多個都唔會太膩。而味道方面我嘅排行榜係:檸檬🍋(青新)➡️咖啡(香)➡️焦糖(甜)➡️榛子(似朱古力醬)我只可以用貴而不華黎形容這donut.或者下次要試吓佢哋嘅pizza🍕睇下可唔可以幫佢哋加返點分

我今次就買左4個,包括:咖啡、焦糖、檸檬同榛子。

而味道方面我嘅排行榜係:

我只可以用貴而不華黎形容這donut.
或者下次要試吓佢哋嘅pizza🍕睇下可唔可以幫佢哋加返點分
1K
2022-04-27 51 瀏覽
LUCNH後經過此店,友人話聽同事呢間冬甩好食,好眼熟見灣仔都有,原來有唔少分店,以爆漿冬甩及酸種手工薄餅而出名,趁而加經過又想食一於試下。冬甩,單件$38,三件$98,我地2人不如買三件,有不少口味選擇。冬甩即叫即整,等候中。$98/3件,揀了Nutella榛子朱古力、草莓及Cappuccino。Nutella榛子朱古力味:熱騰騰的冬甩(小心燙口),口感鬆軟,味道香甜,有點似沙翁,一咬落去,澎湃的朱古力湧出,果然爆餡,(雖然食得好遴迍wwwww),好滿足呢。草莓,內饀似是草莓果醬,都係爆餡,清新酸甜,冇咁甜都不俗。Cappuccino,友人試左話好味,下次有機試下。
冬甩即叫即整,等候中。
Nutella榛子朱古力味
草莓,內饀似是草莓果醬,都係爆餡,清新酸甜,冇咁甜都不俗。

Cappuccino,友人試左話好味,下次有機試下。
2022-04-26 348 瀏覽
/𝐷𝑜𝑢𝑔ℎ 𝐵𝑟𝑜𝑠 🇭🇰/➖➖➖<新出嘅doughnut 口味有驚喜❤️>➖➖➖已經n訪左dough bros好幾次 ❤️不過都係未食晒佢所有味道😂😂今次發現doughnut 又有幾款新口味梗係try try又幾有驚喜🫶🏻➖➖➖1️⃣The Big BBQ $168 呢款係新出嘅pizza 之前都有食過bbq chicken 依家類似2.0 咁 個base 係bbq 醬 食落甜甜地配料都幾多下包括: 肉丸、pepperoni 、腸仔等Pizza dough 就唔洗講啦 依舊有嚼口但唔會太韌❤️➖➖➖2️⃣the Texas hot $148 如果鍾意食辣呢個要食❤️‍🔥配料其實差不多但多左紅辣椒碎同青辣椒更辣更惹味❤️‍🔥🌶芝士份量都會多啲➖➖➖3️⃣cappuccino donut $38 🫶🏻呢款竟然無jam 同Nutella 嗰啲咁甜而且咖啡味都比預期中突出榮升no1 必試❤️➖➖➖4️⃣caramel twist $38 甜度都剛好🫶🏻如果焦糖味再重啲就好! ➖➖➖📍dough bros
/𝐷𝑜𝑢𝑔ℎ 𝐵𝑟𝑜𝑠 🇭🇰/
又幾有驚喜🫶🏻

1️⃣The Big BBQ $168
呢款係新出嘅pizza 之前都有食過bbq chicken
依家類似2.0 咁 個base 係bbq 醬 食落甜甜地
配料都幾多下包括: 肉丸、pepperoni 、腸仔等
Big  bbq

3️⃣cappuccino donut $38 🫶🏻
呢款竟然無jam 同Nutella 嗰啲咁甜
而且咖啡味都比預期中突出榮升no1 必試❤️

4️⃣caramel twist $38
甜度都剛好🫶🏻如果焦糖味再重啲就好!
Caramel twist, cappuccino

📍dough bros
Big  bbq
Texas  hot
Caramel twist, cappuccino
話說🐻好耐之前想食尼間外賣Pizza店既冬甩🍩 不過上次去bakehouse買左佢地個款試,點知mama地,所以一直想試番尼間 🥺 今次咁岩經過,即刻衝過去買 🤩 有成7款口味咁多,仲要即叫即製啊❗️⁡🐻の試食‼️✨「SIX PACK」$178 ⁡如果想試佢哋咁多款味道,不妨叫尼個組合裝,平好多,仲可以自選口味啊 🤩 見住佢將冬甩粉團炸起脹卜卜,兩面滿滿砂糖,之後吱入唔同既醬,超治療呢 😍 🐻襯熱即食左個「NUTELLA」,冬甩口感帶煙靭,再有醬爆效果,超級大推❗️🤤⁡

🐻の試食‼️

✨「SIX PACK」$178

• Nutella doughnut
終於嚟到港島區嘅人氣連鎖外賣Pizza&Doughnut店試吓佢哋嘅招牌爆漿冬甩,總共有7間分店。位於中環皇后大道中嘅分店鋪面簡潔,乾淨衛生,等候個陣仲可以隔住塊透明玻璃櫥窗望到廚房入面,整個製作過程一目了然招牌冬甩內餡有約七款口味,有時仲會推出期間限定嘅新口味。另外亦可以選擇普通嘅白砂糖或者肉桂砂糖。單買一個就$38,可以買三件裝、半打或者一打,買多啲除番開就抵啲,老實講價錢唔算平,不過都幾足料。本身食完晏晝飯飽飽地淨係叫左一個Nutella餡試吓,點知店員哥哥好nice比多左一個我地🥰_➤Filled doughnut Nutella flavour with regular sugar 🍫🍩即叫即整,一打開紙盒就聞到好香,圓轆轆嘅冬甩大約一個手掌心✋🏻嘅大細,炸到金黃色脹卜卜,表面灑滿白砂糖新鮮出爐梗係要即刻食,攞上手熱辣辣,食落表面酥脆入面鬆軟扎實,同時帶少少煙韌嘅口感,明明係油炸但出奇地一啲都唔覺油膩,亦唔覺得太甜太滯有一個窿仔,中間唧滿流心嘅nutella榛子醬,幾乎每一啖都食到,仲多到一咬就咇哂出嚟,超鍾意Nutella嘅臭屁熊同肌肉熊表示好滿足好邪惡,食到停唔到口😈 真

_

有一個窿仔,中間唧滿流心嘅nutella榛子醬,幾乎每一啖都食到,仲多到一咬就咇哂出嚟,超鍾意Nutella嘅臭屁熊同肌肉熊表示好滿足好邪惡,食到停唔到口😈 真心好好味,難怪咁高人氣,下次一定要試埋其他口味先🤤 不過食完啲Nutella 杰撻撻漿住咗個口,有啲乾😂🙈即刻飲番杯野先
Filled doughnut- Nutella flavour with regular sugar

_

西環北街4-8號地舖
跑馬地奕蔭街38-42號地舖
北角宏安道18號威德閣地下5號舖
2022-03-25
5 分鐘 (堂食)
下午茶