2024-07-15 838 瀏覽
好鍾意食冬甩所以見到Dough Bros. Pizza & Doughnuts有賣冬甩,就買咗兩個試吓雖然價錢真係唔平但總算叫試過佢嘅醬料非常多一咬落去爆曬汁而且熱辣辣即叫即整😋
好鍾意食冬甩
雖然價錢真係唔平
但總算叫試過
佢嘅醬料非常多
一咬落去爆曬汁
而且熱辣辣
即叫即整😋
外賣自取
Dough Bros Pizza & Doughnuts📍鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地下7號舖難得同朋友夾到時間聚會,大家都好有共識,寧願俾貴少少叫外賣速遞,都唔想嘥時間去餐廳排隊食飯。朋友話附近有間我想食好耐嘅連鎖pizza店,可以趁人多叫多幾款口味,難得一遇嘅機會,我當然有好好把握喇,所以我哋就叫晒Dough Bros最受歡迎嘅兩款食品──手工酸種pizza同爆醬冬甩。 💰$385.2 (堂食價)分享套餐 (2-4人)👨‍👩‍👧‍👦呢個套餐包含兩款pizzas、三款dounuts同兩款飲品。伏特加醬雞肉薄餅 🍕第一款pizza我哋揀咗期間限定嘅伏特加醬雞肉薄餅,用上招牌手工酸種麵糰 ,搭配水牛芝士、雞肉、橄欖、甜椒、紅洋蔥同脆羅勒,打造成微辣濃香嘅pizza。Dough Bros嘅pizzas最與別不同嘅地方,就係選用咗手工酸種麵糰製作餅底,打開盒蓋會聞到好輕微嘅酸氣,食落口後慢慢轉成甘甜味,口感豐盈有嚼口,唔會過乾過硬,的確好出色。呢款口味各種配料份量平均,唔會有邊種食材特別出眾,就咁食個pizza會覺得普普通通,但一點咗佢嘅神級蒜蓉及香草醬,即刻好食到飛起,唔信嘅你自己試下!
Dough Bros Pizza & Doughnuts
📍鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地下7號舖

[價錢 Price]
💰$385.2 (堂食價)
分享套餐 (2-4人)👨‍👩‍👧‍👦

伏特加醬雞肉薄餅 🍕

卡邦尼薄餅 🍕
另一款pizza由我發辦,我就梗係要試下啲特色嘢啦!我揀咗特色薄餅系列入面嘅Carbonara pizza,整個pizza有滿滿嘅Carbonara sauce、Mozzarella cheese、意式bacon、黃金蛋黃、Parmesan cheese、黑胡椒同新鮮Parsley,味道同一般嘅Carbonara差不多,但配pizza食,我就真係第一次啦!

可能因為我本身就超級鍾意食Carbonara,所以我覺得呢款口味好好食,芝士香醇得嚟唔油膩,重口味人士仲可以用pizza crust點醬嚟食,簡直無得輸!

爆醬冬甩 🍩
甜品方面,有大家都好期待嘅爆醬冬甩,當日有好幾款口味,朋友們想食最classic嘅nutella,而我就想試試比較少見嘅開心果白朱古力。

點講呢,雖然我係好鍾意食甜品,冬甩亦唔係我抗拒嘅嘢食,但呢款冬甩真係唔太啱我口味。首先,佢聲稱爆醬,望落都好似滿到咇晒出嚟,但其實入面嘅餡唔係好多,頂準係比一般有餡嘅冬甩多啲啲,已經係第一個失望位。

其次就係佢嘅口感同味道都無太大記憶點,外皮炸得唔夠喉咁,無沾到醬嘅內餡有少少乾同粉,表面嘅砂糖亦加唔到分。最後就係開心果白朱古力,無開心果味之餘,食真啲仲有陣酸酸哋嘅味道,希望唔係壞咗先係咁啦。

冬甩整體質素平平,但索價$38一件,真係唔多抵食。
外賣送餐
2023-08-01 1979 瀏覽
之前已經食過呢間pizza好多次 覺得唔錯 所以近排又再encore😚𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎𝑠 (𝐻𝑎𝑙𝑓 𝑁’ 𝐻𝑎𝑙𝑓 $168)👅𝑇ℎ𝑒 𝑃𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖 $138呢個真係好食 薄餅煙韌有咬口😆佢用辣肉腸作為配料 食完都唔會覺得漏 正🤤👅𝑇ℎ𝑒 𝑀𝑒𝑎𝑡 𝐿𝑜𝑣𝑒𝑟𝑠 $158呢款啱晒食用獸 肉類好豐富🤩有煙肉 雞肉 火腿 牛肉 仲有蘑菇粒 口感十足 好食😍👅𝑇ℎ𝑒 𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎 $168呢個都好啱我哋食 所以都叫過幾次 有邪惡嘅蛋汁 同埋煙肉粒幾香 整體食落真係似卡邦尼😛𝐷𝑜𝑛𝑢𝑡𝑠 👅𝑁𝑢𝑡𝑒𝑙𝑙𝑎 $38呢個又係我哋每次都會叫嘅嘢 鍾意食榛子朱古力嘅必定要試‼️Donuts咬落軟熟 出面佈滿糖粒 加上流心榛子醬 好好食😋👅𝐿𝑒𝑚𝑜𝑛 𝑃𝑖𝑒 $38食落似檸檬芝士蛋糕嘅味道 醬汁比Nutella更加流質 總括嚟講 呢間嘅pizza同donuts都好有水準 叫外賣開party一定要試吓啦🥰😋 好味:9.19/10🤑 價錢:8.00/10🤗 服務:7.87/10😝 環境:7.78/10😚 衞生:7.65/10🤩 整體:9.05/10

𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎𝑠 (𝐻𝑎𝑙𝑓 𝑁’ 𝐻𝑎𝑙𝑓 $168)
👅𝑇ℎ𝑒 𝑃𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖 $138

😝 環境:7.78/10
😚 衞生:7.65/10
🤩 整體:9.05/10
2023-07-24 1262 瀏覽
獨樂樂Pizza套餐🍕突然想食pizza但搵唔到人share,坊間既pizza太大份又怕浪費?人氣薄餅店Dough Bros既一人套餐就啱曬想獨食pizza既我同你👻🕺🏻Set For 1獨享套餐包括1個可自選味道既迷你薄餅、1個冬甩同埋飲品,咁我就揀左:🍕The Pepperoni 意大利辣肉腸薄餅個pizza睇落好細個好cute🤣不過配料唔欺場㗎,辣肉腸同芝士都多,蕃茄味濃,仲有個餅皮既麵粉感一啲都唔重,食落好香好煙韌。最重要係配埋Dough Bros既招蒜蓉香草沾醬🧄勁惹味既蒜香將pizza既味道再提升幾個層次,好食到我成個醬食曬👍🏻👍🏻如果食得辣既話,建議再配埋chili flakes仲好味呀🤤🍩士多啤梨芝士蛋糕冬甩(配肉桂糖)呢個好似係新口味,冬甩size唔算大,不過係超爆醬😳咬一啖啲醬已經瀉出嚟,士多啤梨味較重,芝士味唔算出,不過勝在夠酸同唔太甜,味道有啲似士多啤梨乳酪🍓可以解食完pizza既膩感食完呢個餐其實都幾飽,對1個人嚟講份量啱啱好,仲可以一次過滿足食pizza同冬甩既願望,正
Set For 1獨享套餐

🕺🏻Set For 1獨享套餐

🍕The Pepperoni 意大利辣肉腸薄餅

🍩士多啤梨芝士蛋糕冬甩(配肉桂糖)

2023-07-14
Set For 1獨享套餐
父親節👨當日DOUGH BROS 搞左個指定分店送冬甩🍩的活動咁岩嗰日出門的附近 有家有參與到這活動~~~當然馬上衝一波~~~~爆漿冬甩🍩-NATELLA NATELLA 控一定要點這份吧~~~一到手馬上先吃NATELLA 他們即叫即製(炸)一拿上手 哇~~熱熱外面的砂糖多到只要碰到冬甩盒 也會滿手都是每口都有滿滿砂糖 咬進去 外皮麵包🥯的部分又不會過厚一咬進去 𥚃面的NATELLA 真的 如火山🌋爆發般 (滿臉的幸福重要是他們的NATELLA  的份量完全沒有在手軟以外NATELLA 真的如平日買回家塗的玻璃樽 味道一樣 而且更滑溜點爆漿冬甩🍩-吉士醬哈哈😆原味(?)一定要點吧 (平日點泡芙也會直接點吉士 哈哈 有點後悔沒有先吃「吉士漿」 吉士更稠一點 更溫柔一點沒有NATELLA  的濃郁感 但就很有他的個人特色(吉士味甜甜 輕柔的散發出來再配上冬甩🍩外層的砂糖 WEEEE~個人覺得大家也能接受~~~~不會過份死甜 又有熟悉美味的吉士 首次吃的~可以作首選😌DOUGH BROS 除了他們的PIZZA 出色 在派對🥳上都能令大家快樂外其他他們的甜點🍮 也滿出色的~~~ 特別是螞蟻🐜人
爆漿冬甩🍩
咁岩嗰日出門的附近 有家有參與到這活動~~~

當然馬上衝一波~~~~

NATELLA 控一定要點這份吧~~~一到手
外面的砂糖多到只要碰到冬甩盒 也會滿手都是
每口都有滿滿砂糖 咬進去 外皮麵包🥯的部分又不會過厚
重要是他們的NATELLA  的份量完全沒有在手軟以外

有點後悔沒有先吃「吉士漿」 吉士更稠一點 更溫柔一點
不會過份死甜 又有熟悉美味的吉士 首次吃的~可以作首選😌

其他他們的甜點🍮 也滿出色的~~~ 特別是螞蟻🐜人 也一定會愛冬甩🍩NATELLA
下次再點DOUGH BROS 時 大家也可以考慮把冬甩🍩加進去😌 把派對氣氛再推上一層
2023-06-18
5 分鐘 (堂食)
下午茶
爆漿冬甩🍩
爆漿冬甩🍩-吉士醬
隔個月就會食嘅pizza🍕,怒推辣肉腸同黑松露味,一定要試🤤!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍕 自由配搭半半薄餅 HK$160 (Openrice外賣自取價)・味道:🌭至尊意大利辣肉腸有齊薄款辣肉腸同厚款雞肉腸,好惹味!🖤黑松露款超級香口,每一啖都係松露味。加埋火箭菜fresh返~大推蘑菇醬🍄,完全係蘑菇本人磨成醬,濃郁香到癲!黑松露醬甜甜地都唔錯,但蘑菇醬真心猛🤘・口感:酸種麵包底pizza,煙韌同時冇普通pizza底咁重麥味,冇咁吸口水同乾🫶・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:愛了,波之little indulgence😚・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:愛了,波之little indulgence😚

2023-05-19
20 分鐘 (外賣自取)
2023-05-16 1616 瀏覽
📍$138 The Maui Wowie Pizza 係由蕃茄、水牛芝士、煙燻火腿、夏威夷香腸、菠蘿同埋牛至草烤製而成😚因為加左菠蘿嘅關係,所以味道上,會比The Pepperoni Supreme 多左一份甜味😊另外,因為pizza 係用酸種麵糰製成,所以食落口感煙靭,唔錯唔錯👍🏻.📍$158 The Pepperoni Supreme Pizza 嘅材料好豐富,有蕃茄、水牛芝士、辣肉腸、意大利香腸同埋牛至草🤩熱溶芝士鹹香美味,配上辣肉腸同埋意大利香腸口感十足,岩哂食肉獸呀🤭同時,我地特別鍾意沾埋黑松露醬同埋蒜香草奶油醬一齊食,因為令到pizza更加惹味.📍$38 Lemon Pie Doughnut 📍$38 Morning Matcha DoughnutDoughnut 係即叫即炸🌈撕開後,可以見到啲餡料有爆漿效果😜Lemon Pie 嘅味道酸酸地,偏向清新🍋而Morning Matcha 就有一種回甘嘅味道.📍$20/1 San PellegrinoSan Pellegrino係一款氣泡果汁,有橙味同埋檸檬味揀岩哂配pizza 呀~
📍$138 The Maui Wowie

📍$158 The Pepperoni Supreme

📍$38 Lemon Pie Doughnut
📍$38 Morning Matcha Doughnut
Doughnut 係即叫即炸🌈
撕開後,可以見到啲餡料有爆漿效果😜
Lemon Pie 嘅味道酸酸地,偏向清新🍋
而Morning Matcha 就有一種回甘嘅味道
📍$20/1 San Pellegrino
岩哂配pizza 呀~
午餐
☙ 𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗕𝗿𝗼𝘀 ❧主打手工酸種𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮及冬甩的𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗕𝗿𝗼𝘀人氣愈來愈高,經常都見到佢蹤影,每次經過都超香薄餅味,因為全部𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮都係即叫即製,冬甩亦都係即炸,所以拎上身熱辣辣超吸引😍近期仲推出咗𝘀𝗵𝗮𝗿𝗻𝗴 𝘀𝗲𝘁,朋友𝗴𝗮𝘁𝗵𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴又多個選擇啦🥳࿐🍕經典薄餅 $𝟭𝟯𝟴💫酸種薄餅質地煙韌,批邊烤得香脆,口感好好,唔同連鎖店食麵粉的感覺,整體偏向薄身,可以品嚐多啲餡料的味道🫰🏻✦ 𝗧𝗵𝗲 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿𝗼𝗻𝗶 𝗦𝘂𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲辣肉腸同意大利香腸烤得微脆,帶濃濃的香,配上微辣的醬汁,整體好惹味,好啱重口味人士🤗✦ 𝗧𝗵𝗲 𝗠𝗮𝘂𝗶 𝗪𝗼𝘄𝗶𝗲蕃茄醬餅底配上菠蘿、夏威夷香腸,酸酸甜甜,相比辣肉腸味道淡啲,食落會更輕盈🫶🏻🍩爆醬冬甩 $𝟯𝟴💫冬甩外皮炸得好脆但不油膩,可以自選外層沾白糖、肉桂糖或無糖,之前試過懶健康走糖,但真係加糖好食好多🙊✦ 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗣𝗶𝗲味道選擇好豐富,檸檬味酸酸甜甜,平衡返冬甩甜味,減低飽滯感,推介🍋✦ 𝗠𝗼𝗿𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮而抹茶味道帶茶甘味,同普通食開的有少少唔同,有驚喜💚
☙ 𝗗𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗕𝗿𝗼𝘀 ❧

爆裂冬甩

✦ 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗣𝗶𝗲
Lemon  Pie  Donut

✦ 𝗠𝗼𝗿𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮
而抹茶味道帶茶甘味,同普通食開的有少少唔同,有驚喜💚
Morning  Matcha  Donut
2023-04-22
15 分鐘 (外賣自取)
The  Maui  Wowie
爆裂冬甩
Lemon  Pie  Donut
Morning  Matcha  Donut
  • The Pepperoni Supreme
2023-04-20 361 瀏覽
黑松露薄餅 (素)黑松露薄餅 (素) 真係叫人驚艷!薄餅皮香脆,上面鋪滿新鮮蔬菜同黑松露醬汁,非常香濃,令人回味無窮。即使係素食者,都唔會覺得食物缺少咗咩味道。餐廳嘅烤爐為薄餅營造出獨特嘅口感,底部烤得恰到好處,唔會過硬過軟。如果你唔係素食者,可以加返啲黑松露瑪格麗特芝士,一定更加滿足你嘅味蕾。Dough Bros Pizza & Doughnuts嘅黑松露薄餅 (素) 絕對係一個值得一試嘅選擇,如果你喜歡黑松露同薄餅,咁就要嚟試吓啦!
黑松露薄餅 (素)

2023-04-20 363 瀏覽
食物:😋😋😋😋Doughnut: Cappuccino doughnut, Caramel twist doughnut, Lemon doughnut ($38/pcs, $98/3 pcs)Dougnut選了2個新口味(現在都不算新了😂),再加店員說good choice的lemon。吃的時候已放涼了,但還是有油炸的香口,沒想像中甜膩,一次過吃2個也不過份。Pizza: The works ($158), The truffle ($168)Sourdough果然很煙執,pizza分得不是很平均,到手時已只有30%切開,分pizza成了一個問題😂The works辣得好過癮,其實辣的程度不高,但同時有幾種辣,有chorizo及pepperoni,感覺meat ball也好像辣的。Truffle則是想著要健康點而點的,松露味足。
食物:😋😋😋😋

2023-04-07 392 瀏覽
之前朋友請過我食呢度嘅爆漿冬甩,一直都想試吓佢哋嘅Pizza,今次終於試到啦🥰呢間外賣Pizza 店主打酸種麵包底既pizza,全部款色都係即叫即整,熱辣辣好好味😋😋🟢The Truffle 松露鋪滿曬成個Pizza底,表面鋪滿火箭菜!一開盒芝士同黑松露香味就撲鼻而來,食落松露味好香,Pizza底都好鬆軟🤤🤤🟡The Parma Parma ham 配上蕃茄、意大利芝士、蘑菇、火箭菜,味道幾清新,食落唔會有罪惡感😘厚厚嘅芝士仲做到拉絲效果😍🟢Nutella & Matcha Donuts 🍩 今次除咗叫朱古力榛子醬🍫,仲叫咗綠茶味。冬甩外脆內軟,咬一啖已爆哂餡!入面係澎湃份量嘅醬汁😍味道唔太甜,流心效果超勁!記住熱辣辣嘅時候即食,特別滋味!

🟢The Truffle

🟡The Parma

🟢Nutella & Matcha Donuts 🍩

• The  Truffle
2023-03-24 443 瀏覽
之前食過呢間好多次 覺得佢嘅pizza真係好好食 所以近排又再食😛👅𝑇ℎ𝑒 𝑃𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖 𝑆𝑢𝑝𝑟𝑒𝑚𝑒 (𝑓𝑢𝑙𝑙 𝑠𝑖𝑧𝑒) $158呢個真係好正😍每次都一定會叫呢隻味 Pizza嘅質地唔錯 有少少煙韌 辣肉腸嘅份量好多 調味比較重 帶少少辣 好惹味😋啱晒我呢啲重口味嘅人🤣👅𝑇ℎ𝑒 𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎 (𝑓𝑢𝑙𝑙 𝑠𝑖𝑧𝑒) $168呢個食落真係好似食緊卡邦尼 都有好多煙肉同埋芝士 仲可以拉絲添 好食🤤👅𝑇ℎ𝑒 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 (𝑓𝑢𝑙𝑙 𝑠𝑖𝑧𝑒) $178呢個上面有啲火箭菜 黑松露味都幾突出嘅😆👅𝑁𝑢𝑡𝑒𝑙𝑙𝑎 𝐷𝑜𝑢𝑔ℎ𝑛𝑢𝑡 $38呢個真係好邪惡😙冬甩外皮佈滿好多糖 一咬開係流心Nutella 冇得頂 兩個人食一個啱啱好😝👅𝑀𝑜𝑟𝑛𝑖𝑛𝑔 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐷𝑜𝑢𝑔ℎ𝑛𝑢𝑡$38抹茶味都唔錯 唔會好甜😚順帶一提 呢間暫時得外賣店 同埋佢嘅pizza係可以雙拼嘅 等大家試多啲唔同嘅口味🥰總括嚟講呢間外賣pizza真係好正 大家一定要一試呀🤩😋 好味:8.56/10🤑 價錢:7.89/10🤗 服務:7.54/10🤩 整體:8.49/10

👅𝑇ℎ𝑒 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 (𝑓𝑢𝑙𝑙 𝑠𝑖𝑧𝑒) $178

🤑 價錢:7.89/10
🤗 服務:7.54/10
🤩 整體:8.49/10
2023-03-18 1114 瀏覽
這家非常就近公司,又近地鐵站,放工很多時都會買翻屋企食,我家人比較西化😂 無咩米氣,Pizza 這類東西就最喜歡不過😂.Dough Bros 即叫即做Pizza , 落單到取食物非常之快,所以非常方便。廚房以開放式設計,客人可以見到佢地制薄餅過程,你會感覺到佢哋對工作嘅熱誠,個個都好親切🤣🤣.Dough Bros 以酸種麵包做餅底,口感濕潤而煙韌,而且係薄批嚟,可以同一時間食多件唔同口味👍🏻 餅邊比較脆身,食過翻唔翻轉頭😂.🔺The Carbonara 卡邦尼薄餅用上Parsley 卡邦尼醬、水牛芝士、意式煙肉、黃金蛋黃、巴馬臣芝士、黑胡椒、新鮮番茜做餡料,卡邦尼醬配水牛芝士,味道非常之夾,加上有蕃茄,帶點微酸,味道絕配,隨pizza 有跟啲醬比客人,可以點少少 又另一翻味道😍😍.🔺The Parma 帕馬火腿薄餅薄餅以番茄、水牛芝士、香草烤蘑菇、蒜蓉、帕馬火腿、火箭菜、巴馬臣芝士做配料,由兩種芝士配合埋一齊,在加上有帕馬火腿,味道帶點咸香,非常惹味👍🏻.🔺Custard Doughnut 吉士醬自己屋企人食過之後,這款Doughnuts 係佢哋必點系列🤣🤣 吉士醬醬料頗多,面頭有沙糖
🔺The Carbonara 卡邦尼薄餅
🔺The Parma 帕馬火腿薄餅
🔺Custard Doughnut 吉士醬
自己屋企人食過之後,這款Doughnuts 係佢哋必點系列🤣🤣 吉士醬醬料頗多,面頭有沙糖,有啲比沙翁😂😂 阿媽好鍾意😂😂
🔺Pesto Arancini Balls 松子青醬意大利炸燉飯球
這個很有趣,大量松子青醬拌飯之後再炸成飯球,入口香脆但又唔覺好漏,入口飯粒炸後仍然保持煙韌👍🏻👍🏻
🔺San Pellegrino - Lemon Limonata
有氣檸檬味飲品
🔺Pellegrino - Orange Aranciata
有氣橙味飲品
📍Dough Bros Pizza & Doughnuts
地址:鰂魚涌海灣街4號及6號地下7號舖
2023-03-18
外賣自取
༺ Dough bros ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ Dough bros 𖠚ᐝ Half n’ half pizza($168) 𖠚ᐝ Doughnuts ($38@1)⚑ 鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地下7號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.6/10☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽呢間pizza都喺主打酸種薄餅,而家嗌pizza會有免費嘅 pizza dips選擇,以前係要加錢架🤩推薦truffle dip!! crust 邊幾有咬口,有煙韌😚點埋dip會冇咁乾!仲有得叫half half pizza,一次過試晒兩款~🍕➳ Half n’ half pizza($178) The Truffle (V/VG) & The ParmaThe Truffle 好香黑松露味,勁重黑松露味🥳上面仲有水牛芝士,巴馬臣芝士,蘑菇同埋火箭菜,層次都好豐富🥰黑松露fans 唔可以錯過🤩評分:7.4/10The Parma配菜有Parma ham, 水牛芝士,巴馬臣芝士,蘑菇,蕃茄同埋火箭菜😋Parma ham 份量都唔少,加埋
༺ Dough bros ༻
➳ Dough bros
𖠚ᐝ Half n’ half pizza($168)
𖠚ᐝ Doughnuts ($38@1)
⚑ 鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地下7號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.6/10

➳ Half n’ half pizza($178)
評分:7.4/10

The Parma配菜有Parma ham, 水牛芝士,巴馬臣芝士,蘑菇,蕃茄同埋火箭菜😋Parma ham 份量都唔少,加埋落pizza 增加鹹香味😚
評分:6.9/10

➳ Half n’ half pizza($168)
The Maui Wowie & The pepperoni supreme
The Maui Wowie有蕃茄、拉絲芝士、煙燻火腿、菠蘿同香腸🥳配菜份量超足料,菠蘿酸酸甜甜同蕃茄好夾🤣
評分:7.0/10

The pepperoni supreme辣肉腸同芝士喺經典配搭,蕃茄醬做底,再有辣肉腸增加惹味程度🍕
評分:7.1/10

➳ Doughnuts ($38@1)
除咗pizza,仲主打爆漿doughnuts🍩 每一份都有炸得好脆,外層好脆同熱,裏面就有唔同醬😋叫咗strawberry jam同埋期間限定嘅oreo’s chocolate~
評分:7.1/10

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

呢間喺pizza 外賣店,只有外賣冇堂食!不過有網站可以預先order,預返時間去拎~
2023-02-04 308 瀏覽
Dough Bros嘅pizza一向出名好食,主打酸種手工pizza,個個食完都話返唔到轉頭。呢日weekend買咗兩個pizza 同屋企人食下,過下口癮。至尊意大利辣肉腸薄餅The Pepperoni Supreme ($158) - 呢款貴為best seller 之一,材料有辣肉腸同意大利腸,入口夠晒惹味。配埋蕃茄醬同埋芝士,絕對係經典之選。黑松露薄餅The Truffle ( $178)- pizza佈滿黑松露、菇片、煙肉,仲有勁多火箭菜。黑松露味道好香,煙肉充滿鹹香,夾埋清新嘅火箭菜,味道好有層次。佢嘅pizza係即叫即做,焗得好香,酸種餅底真心好味,做得好鬆化,我俾好高分。Doughnut ($38@) - 點咗兩個冬甩做甜品,分別係原味同榛子可可醬味。估唔到相當有驚喜,入口好軟熟。味道唔會太甜太漏,啱晒食完pizza做甜品。小店keep住都多人等外賣,即叫即整下,大概十五分鐘就有得拎,絕對係方便好味之選。