2024-12-26 200 瀏覽
💝次次經過銅鑼灣呢間舖頭都俾佢黃色嘅招牌吸引咗🥚終於嚟到食嘢 喺收銀處嗌完嘢食就會有個牌 先拎左嘢飲,嘢食整好到你就可以去拎!💛🍔漢堡包都係用紙包住 感覺都幾乾淨企理🧀BACON, EGG & CHEESE SANDWICH 好大個啊🍔熱辣辣嘅包 有少少脆卜卜 係奶油麵包🥓入邊有好多塊疊埋咗一齊嘅蘋果木燻煙肉,所以每咬一啖口感都好豐富🥚最正嘅係有半熟煎散養雞蛋,啲蛋汁真係流晒出嚟,仲要非常黃色,睇得出啲蛋好新鮮另外仲有辣椒蕃茄醬、車打芝士🐟Fish sandwich 食得出中間嘅魚柳好新鮮 炸完之後都好嫩滑仲有勁大塊芝士同埋醬汁 🥔迷你薯餅一份,總共有六塊好脆 啲味道都幾🍹仲叫左柚子梳打、Coke Zero
💝次次經過銅鑼灣呢間舖頭都俾佢黃色嘅招牌吸引咗🥚
🍔漢堡包都係用紙包住 感覺都幾乾淨企理
熱辣辣嘅包 有少少脆卜卜 係奶油麵包
另外仲有辣椒蕃茄醬、車打芝士

仲有勁大塊芝士同埋醬汁

🥔迷你薯餅一份,總共有六塊
好脆 啲味道都幾
🍹仲叫左柚子梳打、Coke Zero
2024-12-23 363 瀏覽
銅鑼灣Eggslut.味道:7/10🌟抵食:7/10🌟環境:7/10🌟.之前喺銅鑼灣番工好出名嘅漢堡店🍔難得同朋友出街有機會食番😍 全部野都係即叫即整😆Bacon Egg &Cheese Sandwich係其中一樣招牌🥚入面煙肉超足料又香脆!好正🥓另外個蛋煎得好靚,勁流心🍳另外見到 Fish Sandwich好似新出,塊炸魚柳好香口,夠脆,值得一試🐟另外叫咗菠蘿🍍同柚子蘇打,兩樣都好fresh🍹.
銅鑼灣
Eggslut
味道:7/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:7/10🌟
2024-12-18 203 瀏覽
《美式漢堡過江龍🍳》———————————————-#Eggslut 🥚 -終於有機會同朋友去食呢間美國三文治漢堡專門店,佢用上烘過嘅奶油麵包嚟做漢堡,十分出色,鬆軟得黎仲帶有牛油香,非常之正☺️-🎣Fish Sandwich炸魚柳心非常之厚,無雪藏味,加埋千島醬同酸瓜味道豐富😘魚肉外層脆皮,炸到金黃焦香~-🧀 Bacon Egg & Cheese Sandwich煙肉蛋芝士漢堡份量十足好惹味,煙肉肥瘦均勻,煎到好脆口,裡面仲有一隻流心蛋,整體配搭得好好👍🏻-🐔 Chicken nuggets炸雞粒都有成6、7粒,幾抵食🥰 揀了蒜蓉醬真係好濃味,-另外嗌咗兩杯梳打,分別加有柚子或白桃,兩者都清新香甜🫧-🍌 抵deal 指數:7/10-
《美式漢堡過江龍🍳》
———————————————-
#Eggslut 🥚
🎣Fish Sandwich
🧀 Bacon Egg & Cheese Sandwich
🐔 Chicken nuggets
炸雞粒都有成6、7粒,幾抵食🥰 揀了蒜蓉醬真係好濃味,
另外嗌咗兩杯梳打,分別加有柚子或白桃,兩者都清新香甜🫧
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-12-16
2K
2024-12-17 283 瀏覽
🍔銅鑼灣漢堡過江龍🍔-銅鑼灣行到肚餓既時候朋友帶左我黎依間過江龍店😬佢地主打既係美式漢堡😬點知咁有驚喜😋強烈推薦鍾意食漢堡包既朋友去試-🍔Bacon Egg & Cheese Sandwich ($78)漢堡包梗係唔少得咸香既煙肉🥓煎過之後又香又脆🤤再加上車打芝士🧀同埋流心既雞蛋🥚一口咬落去味道好豐富滿足-🐟Duo Fish Sandwich ($92)炸魚柳係用左厚實既比目魚🐟份量十足👍🏼加埋千島醬同青瓜🥒簡直係絕配-🐥Chicken Nuggets ($40)雞粒沾左麵包糠炸到外皮酥脆🤤內裏肉質保持鮮嫩多汁😋每一口都充滿了濃郁既香氣👍🏼搭配特製的醬料口感更加豐富-📍Eggslut銅鑼灣百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖-
🍔銅鑼灣漢堡過江龍🍔

🐟Duo Fish Sandwich ($92)

🐥Chicken Nuggets ($40)

📍Eggslut
呢間美式三文治終於開到嚟香港真係期待咗好耐🇺🇸以快餐嚟講質素真係好唔錯👍🏻三文治配上滑蛋係好滋味嘅招牌配搭😋係銅鑼灣區黎講CP值超高🧡⭐️ Bacon, egg & cheese Sandwich 🥓招牌煙肉肉配上芝士味道好濃郁🧀係經典嘅美式感覺🥹 配上蛋汁同埋鬆軟既Brioche Bun🍳果然好滋味⭐️ Duo Fish Sandwich 🐟酥脆嘅外皮包住比目魚柳🌊食到一絲絲嘅魚肉質感唔會太乾😚係高質版本既魚柳包🤪⭐️ Crispy Chicken Bites 🍗炸雞粒入口超級香脆🔥配上Cajun既Seasoning帶點辣味好惹味🌶️⭐️ Fresh Orange Juice 🍊⭐️ Cold Brew Coffee ☕️兩杯飲品都好清爽夠晒美式😍 橙汁唔會過甜解膩一流

Duo Fish Sandwich

Fresh Orange Juice
  • Bacon
  • egg & cheese Sandwich
2024-12-12 302 瀏覽
一直都好想試「Eggslut」的burger,前幾日終於得閒去試😍😍餐廳主打多款以雞蛋為主題的三文治同漢堡,款款望落都好吸引!鍾意蛋料理的朋友一定要試試!!🍔雙重炸比目魚三文治 $92✨麵包口感鬆軟,中間夾住炸比目魚、蛋白三文魚醬、醃青瓜同芝士等配料~~炸比目魚大大塊🐟,炸得外脆內嫰、好香口!配上秘製蛋白三文魚醬,鮮味十足😋😋🍔煙肉蛋芝士三文治 $78✨餡料豐富,包括有蘋果木燻煙肉、半熟煎蛋、辣椒蕃茄醬同車打芝士等!!香脆的煙肉🥓加上嫩滑流心的半熟蛋🥚,一咬落去蛋漿流出!十分滋味❤️❤️🥔松露迷你薯餅 $33✨選用精選鴨油即叫即炸🔥,外層酥脆,內裡軟滑!入口帶濃郁松露香,唔錯呢!!飲品方面,我地揀咗柚子梳打($28)同鮮榨橙汁($37)~~兩杯味道都唔錯,我就鍾意「柚子梳打🍹」多啲!味道酸酸甜甜,氣泡感十足👍🏻👍🏻

🍔雙重炸比目魚三文治 $92✨

🍔煙肉蛋芝士三文治 $78✨

🥔松露迷你薯餅 $33✨

今晚喺銅鑼灣想簡單食個晚餐🤣雖然係快餐但都想食好啲😙所以揀咗呢間之前食過覺得好高質嘅美國三文治漢堡專門店 😝其實重點係個Brioche Bun😋麵包輕輕烘烤至金黃色,表皮酥脆,內裡鬆軟,仲有啖啖牛油香🧈真係夾咩都咁好食🤤🥓煙肉蛋芝士三文治 ($78)食呢個絕對要小心😆一啖咬落去,咬爆咗隻流心蛋,蛋漿好似瀑布咁湧出嚟🫢搞到一褲都係🤣🤣暖暖嘅蛋汁混合咸香十足嘅蘋果木燻煙肉🥓同車打芝士🧀正👍🏻🐟雙重炸比目魚三文治 ($92)限定menu😍係厚厚炸比目魚柳配上蛋白三文魚醬😋可能係因為比目魚,所以完全唔係平時炸魚柳啲種乾柴😆係又脆又嫩滑😌配埋芝士同酸瓜,成件事係香脆得嚟清新又唔油膩🤤🤤🥔松露迷你薯餅 ($33)🍑白桃梳打 ($28)🍍菠蘿梳打 ($28)

煙肉蛋芝士三文治
🥓煙肉蛋芝士三文治 ($78)

雙重炸比目魚三文治
🐟雙重炸比目魚三文治 ($92)

松露迷你薯餅
🥔松露迷你薯餅 ($33)
🍑白桃梳打 ($28)
🍍菠蘿梳打 ($28)
煙肉蛋芝士三文治
雙重炸比目魚三文治
松露迷你薯餅
招牌fairfax炒蛋三文治受歡迎到係未有香港店前 唔少人去旅行都會特地試上年開張無耐後試左一次 一路想試多次呢一年其實佢都不斷推出新品 例如前排全城熱話既熱香餅三文治佢都有自己既版本架今次引左我再黎係其中一款最新既產品 — 魚柳bell.ᐟ‪‪‬◦ Duo Fish Sandwich魚柳用左外脆內嫩既炸比目魚 好大一塊添~但點樣duo法?平時既他他醬用左秘製蛋白三文魚醬取代 食落更鮮味 口感都特別左唔少得招牌brioche 見到啲氣乳都感受到佢既鬆軟吧 ◦ Bacon, Egg & Cheese Sandwich上次試左fairfax 今次就try try另一款大熱之選(๑˃̵ᴗ˂̵)و 軟熟既brioche包住蘋果木煙燻過既脆脆煙肉 配既係流心半熟蛋 仲有車打芝士同辣味茄汁 感覺食食下覺得似一個早餐lol◦ Truffle Hashbrown好多人推介既炸薯餅真係值得我進食既卡路里(´∇`)用咗鴨油即叫即炸 超級脆口 咬落又十分之薯仔 而且有一粒粒口感 另外松露加上迷迭香鹽 就咁食已經超香◦ Peach Soda / Pineapple Soda
上年開張無耐後試左一次 一路想試多次

◦ Duo Fish Sandwich
魚柳用左外脆內嫩既炸比目魚 好大一塊添~
唔少得招牌brioche 見到啲氣乳都感受到佢既鬆軟吧

感覺食食下覺得似一個早餐lol

◦ Truffle Hashbrown
好多人推介既炸薯餅真係值得我進食既卡路里(´∇`)

◦ Peach Soda / Pineapple Soda
Fashion Walk間舖位置非常好,環境整體感覺都係非常歡樂,仲有專賣蛋蛋紀念品既位置。坐既部份其實都舒服,有多人台亦都有適合自己坐既位置。———————————————🌟 雙重炸比目魚三文治 $92期間限定菜式!炸比目魚外層炸到金黃香脆,魚肉仲好嫩滑,入面夾住蛋白三文魚醬、芝士同醃青瓜,整體味道非常夾,魚香亦都好出。🌟 煙肉蛋芝士三文治 $78呢個真係驚喜連連,表面睇落普通,但入口就知有幾用心~蘋果木煙燻既煙肉,香氣一流,仲有重頭戲——半熟散養雞蛋!輕輕一咬,流心蛋汁即刻湧出,蛋香濃郁到不得了,認真值得推薦。🌟 脆炸雞粒 $40雞粒炸到外層超脆,口感好豐富,我揀左香辣卡津醬,一點落去有啲微微辣同香料味,個醬汁感覺唔算好辣但點落有種惹味既感覺。🌟 白桃梳打 $28桃味香濃,$28黎講都幾抵。🌟 鮮榨橙汁 $37真心超好飲,應該係佢地材料本身就簡得好,橙汁果個甜酸度完全就係我最理想既味道。

———————————————

🌟 雙重炸比目魚三文治 $92

🌟 煙肉蛋芝士三文治 $78

🌟 脆炸雞粒 $40

🌟 白桃梳打 $28
桃味香濃,$28黎講都幾抵。

🌟 鮮榨橙汁 $37
平時食Eggslut都係食佢招牌炒滑蛋三文治,食咗幾次都係咁好食,不過今次試啲唔同嘅😋一樣咁高水準👍🏻👍🏻🍔DUO Fish Sandwich $92呢個雙重炸比目魚三文治,炸魚又大又脆,炸到金黃色熱辣辣,最勁嘅係炸得唔乾唔油,肉質仲keep到有汁又幼嫩加埋佢嘅自家製奶油麵包,勁香牛油味,好軟熟😋加埋芝士、酸瓜,勁夾好好食🉐🍔Bacon, Egg & Cheese Sandwich $78煙肉蛋芝士三文治~又係好正,煙肉係脆嘅,仲有蘋果木燻煙過,特別香口,仲有車打芝士、辣椒蕃茄醬食嘅時候要小心,因為我一咬全部蛋黃汁咇晒出嚟,成褲都係😂測試咗係爆汁嘅😅當然一齊食係好好食好夾嘅😋🐥Crispy Chicken Bites脆炸雞粒 $40又係新鮮炸起,非常香脆,依然保持到雞肉軟滑,唔會太乾,醬汁三款揀一款,要咗香辣卡津醬,但不太辣,幾惹味👍🏻🍊Fresh Orange Juice鮮榨橙汁 $37🚩Eggslut (銅鑼灣) @eggsluthongkong 📍銅鑼灣記利佐治街11-19號及百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖

🍔DUO Fish Sandwich $92

🐥Crispy Chicken Bites脆炸雞粒 $40

🍊Fresh Orange Juice鮮榨橙汁 $37

2024-12-02 253 瀏覽
二訪人氣過江龍 Eggsult~~之前經過見好多人排, 平日晚上人流唔多😆 Bacon Egg & Cheese Sandwich 煙肉蛋芝士三文治 $78自家製奶油麵包充滿牛油香~~ 真係好 好 味!!!煙肉煎到少少燶邊配上半熟煎蛋, 夠crispy!! 芝士半溶mode~ 咬落去半熟蛋黃流心yummmm~Duo Fish Sandwich 雙重炸比目魚三文治 $92厚厚炸比目魚柳配上蛋白三文魚醬! 加埋芝士、醃青瓜同自家製奶油麵包,味道層次比一般魚柳漢堡更豐富🥰魚柳好香脆,份量好足!Truffle hashbrown 松露迷你薯餅 $33Hashbrown the besttttt!!!! 勁脆勁好食,有淡淡松露香!如果唔鍾意松露都應該會接受到~ Peach Soda & Yuzu Soda $28有少少太甜🙈糖漿加梳打🤣

自家製奶油麵包充滿牛油香~~ 真係好 好 味!!!

Truffle hashbrown 松露迷你薯餅 $33

Peach Soda & Yuzu Soda $28
有少少太甜🙈糖漿加梳打🤣
2024-11-27 247 瀏覽
#fatxcausewaybay ‼️過 江 龍 🍔 ‼️·① [ 𝐁𝐀𝐂𝐎𝐍, 𝐄𝐆𝐆 & 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄 𝐒𝐀𝐍𝐃𝐖𝐈𝐂𝐇 // 𝐃𝐔𝐎 𝐅𝐈𝐒𝐇 𝐒𝐀𝐍𝐃𝐖𝐈𝐂𝐇 ]| 𝐰𝐨𝐮𝐥𝐝 𝐩𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫 「 𝐃𝐔𝐎 𝐅𝐈𝐒𝐇 𝐒𝐀𝐍𝐃𝐖𝐈𝐂𝐇 」 𝐦𝐨𝐫𝐞 !當中有 “𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐡𝐚𝐥𝐢𝐛𝐮𝐭, 𝐞𝐠𝐞 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐬, 𝐜𝐡𝐞𝐝𝐝𝐚𝐫 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 & 𝐛𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐩𝐢𝐜𝐤𝐥𝐞𝐬 𝐢𝐧 𝐰𝐚𝐫𝐦 𝐛𝐫𝐢𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐛𝐮𝐧 “魚柳好香脆,份量好足。「 𝐁𝐀𝐂𝐎𝐍, 𝐄𝐆𝐆 & 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄 𝐒𝐀𝐍𝐃𝐖𝐈𝐂𝐇 」 有 “𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞𝐰𝐨𝐨𝐝 𝐬𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐛𝐚𝐜𝐨𝐧, 𝐟𝐫𝐞𝐞-𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐞𝐠𝐠. 𝐜𝐡𝐞𝐝𝐝𝐚𝐫 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐡𝐢𝐩𝐨𝐭𝐥𝐞 𝐤𝐞𝐭𝐜𝐡𝐮𝐩 “不過略嫌🥓太乾身,食落唔夠𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲 |𓋪7/10•② [ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐡𝐚𝐬𝐡𝐛𝐫𝐨𝐰𝐧 ] |完全冇𝐭𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞味,不過覺得呢個仲好食過🍔!幾鍾意佢呢個口感! |𓋪7.5/10· ③ [ 白 桃 / 柚 子 梳 打 ]| 有少少太甜,不過都
#fatxcausewaybay
‼️過 江 龍 🍔 ‼️

魚柳好香脆,份量好足。
不過略嫌🥓太乾身,食落唔夠𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲 |
𓋪7/10

② [ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐡𝐚𝐬𝐡𝐛𝐫𝐨𝐰𝐧 ]

|完全冇𝐭𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞味,不過覺得呢個仲好食過🍔!
幾鍾意佢呢個口感! |
𓋪7.5/10
③ [ 白 桃 / 柚 子 梳 打 ]

| 有少少太甜,不過都可以,又唔會話太假|
𓋪7/10

Eggslut (銅鑼灣)
2024-11-23 254 瀏覽
Eggslut地址:銅鑼灣記利佐治街11-19號及百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖Lunch 食咩好😜煙肉蛋芝士三文治🥪$78煙肉蛋芝士三文治,啲蛋煙肉夾埋芝士,焗得啲芝士融化流心,香味四溢🥪😍。雙重炸比目魚三文治🐟 $92雙重炸比目魚三文治,魚肉鬆軟多汁,外脆內嫩,每口都係驚喜🐟松露迷你薯餅🍠 $33松露迷你薯餅香脆可口,帶有淡淡松露香氣,令人回味無窮🍠✨鮮榨橙汁🍹$37 鮮榨橙汁清新爽口,濃郁果汁味,超解渴🍊💦。柚子梳打$28柚子梳打清新怡人,柚子香氣搭配氣泡飲,一口接一口停唔住✨🥤。-—————
Eggslut

Lunch 食咩好😜

煙肉蛋芝士三文治🥪$78

雙重炸比目魚三文治🐟 $92
雙重炸比目魚三文治,魚肉鬆軟多汁,外脆內嫩,每口都係驚喜🐟

松露迷你薯餅🍠 $33
松露迷你薯餅香脆可口,帶有淡淡松露香氣,令人回味無窮🍠✨

鮮榨橙汁🍹$37
鮮榨橙汁清新爽口,濃郁果汁味,超解渴🍊💦。

柚子梳打$28

-—————
2024-11-23 217 瀏覽
今晚同朋友嚟個快餐見面揀咗去呢度 試吓過江龍burger成個環境有本土特式 一入門口已經有香港特式 - 電車佢哋逢一至五 1430至1730 仲有7折優惠添我揀咗cheese & bacon 🧀 🥓 配埋半熟煎蛋 🍳 食緊嗰時唔好講嘢 漏出嚟 🫠煙肉煎到少少燶邊 夠crispy芝士恰到好處 半溶mdoe朋友要咗 Duo Fish Sandwich 🐟 魚柳炸到金黃 咬開出晒煙脆到咬每啖都聽到有聲咁制最特別係佢個醬 入面竟然有三文魚 🤯仲有啲蛋白粒再叫多個crispy chicken bites 🐥 配super garlic sauce蒜味好濃烈 就咁聞都已經聞到蒜味連埋雞粒食 juicy天氣凍我養生 飲熱earl grey 🫖朋友表示食burger一定要gur 所以叫peach soda 🥤⏰️全部新鮮整 有timer控制住
今晚同朋友嚟個快餐見面

連埋雞粒食 juicy
天氣凍我養生 飲熱earl grey 🫖

⏰️全部新鮮整 有timer控制住

2024-11-22 177 瀏覽
喺銅鑼灣嘅呢間Eggslut係過江龍🍳一開張嘅時候見到社交平台洗版式都係佢哋嘅炒滑蛋包🤣之前都忍唔住嚟試咗佢哋嘅炒蛋漢堡,今次嚟就決定叫下其他嘅漢堡🤤雙重炸比目魚三文治 $92呢個係新推出嘅產品,配料都好豐富🤩有炸比目魚扒、蛋白三文魚醬、芝士同酸瓜,比目魚扒嘅肉質好滑🐟加埋三文魚醬同埋入面嘅洋蔥粒,口感好豐富,酸瓜切得好厚,大大減低咗油膩嘅感覺🥒配上佢哋以牛油煎過嘅招牌自家製奶油麵包,食完好滿足😌煙肉蛋芝士三文治 $78就咁睇menu介紹覺得好似唔係好多配料咁,但係嚟到都幾大份🤣特別係佢哋嘅蘋果木燻煙肉,入面有好多塊🥓而且塊塊都煎到非常脆身,又唔會覺得好鹹,不過食嘅時候就要小心入面嘅半熟煎蛋,啲蛋汁好易流晒出嚟😝松露迷你薯餅 $33佢哋呢度嘅薯餅係用鴨油嚟炸🪿初時以為黑松露會係黑松露沙律醬咁,原來啲黑松露已經混入咗喺薯餅入邊,所以就咁食都食到黑松露香味🤓菠蘿梳打 $28叫咗杯新出嘅菠蘿梳打,味道唔會好甜,幾清新🍍

雙重炸比目魚三文治 $92

煙肉蛋芝士三文治 $78

松露迷你薯餅 $33

菠蘿梳打 $28
叫咗杯新出嘅菠蘿梳打,味道唔會好甜,幾清新🍍