2025-03-03
之前去過太古坊店同埋美麗華店都覺得唔差,而且啲嘢食都食!今日就同朋友嚟到尖沙咀,提議不如去返呢間Cafe,又可以坐得耐,同埋佢位置喺港威嗰邊,人流唔算太多!青醬雞胸沙律配檸檬酸醬沙律到!眼都凸埋!因為份量真係好大!雞胸肉勁多!檸檬味清新,味帶鹹酸!我哋四個人食啱啱好!芝士菠菜意粉如果鍾意食芝士牛奶嘅人士,應該會勁鍾意呢個意粉,因為佢奶香味好濃,而且芝士亦都好濃厚!意粉一上枱就聞到濃濃嘅奶香同芝士味!烤雞菠蘿漢堡會檸檬乳酪焗薯漢堡包嘅雞肉又係勁多,而且仲搭到好高,切起上嚟有啲難度,但係真係夠晒四個人食!雞扒烤得恰當好處。而且肉汁亦鎖到!加上有大塊塊菠蘿,仲有大大塊生菜,食落去唔會太乾身!French Toast with Salted Carmel 呢個超正! 麵包整得好腍,入口好軟熟,層次豐富,配合埋雲呢拿雪糕加埋自家製嘅海鹽焦糖醬,超好食!最後叫咗兩件 bread藍莓&青檸表面都焗得好夠脆,內裏都好鬆軟!Flat white奶泡幼細,口感別有特色Homemade Lemonade自家製蜜糖檸檬水Honey Bee (Honey Lime Soda)蜜糖青檸梳打兩者都帶有酸酸甜甜的口感
青醬雞胸沙律配檸檬酸醬
芝士菠菜意粉
烤雞菠蘿漢堡會檸檬乳酪焗薯
最後叫咗兩件 bread
藍莓&青檸
表面都焗得好夠脆,內裏都好鬆軟!
Flat white
奶泡幼細,口感別有特色
Homemade Lemonade
自家製蜜糖檸檬水
Honey Bee (Honey Lime Soda)
蜜糖青檸梳打
兩者都帶有酸酸甜甜的口感,夠哂清新!