2024-06-10 234 瀏覽
今日在上水中心的Euro GoGo 吃了一份歐陸早餐。這餐廳已經光顧過多次,今天假期,大概早上9.30到了門口,前面已經有幾個人在排隊,有的是一家四口,也有一家三口的,唯獨我是一個人。經過店前已經看到店內有單著的位置可以供1-2人坐,店員詢問排隊顧客人數安排座位時,我已經建議店員可以讓我坐單邊的空著座位,可店員說那座位遲一點要來併座給6人坐的,(但我前面都是3個或4個,後面也沒有人哦?),我沒爭辯,只在等,等到我時,店員叫我入座同一個座位,我心裡就好奇怪,她是怎麼想,怎麼安排座椅的呢?食物方面歐陸早餐,Euro GoGo算是不錯的,有炒蛋,蘑菇,法包等等。食物的質素是很不錯的,吃久了港式的早餐,換一下口味,也是非常不錯的選擇。這店的咖啡也非常好,是現磨的咖啡,比較香濃。總結,這Euro GoGo 的歐陸食物非常不錯,但犯了一般香港食店的毛病,就是員工態度不太友善,令人卻步。香港人北上消費,不是沒有原因的,希望Euro Go Go 上水店能著重一下員工培訓,讓顧客能有較好體驗。
今日在上水中心的Euro GoGo 吃了一份歐陸早餐。

食物方面

這店的咖啡也非常好,是現磨的咖啡,比較香濃。

2024-03-30 245 瀏覽
Pizza 餅底又係壞既!!已經唔係第一次啦, 上次又係因為外賣,所以無辦法。 諗住比多次機會, 又係咁,真係好失望。所以我要評價一下, 等大家唔好中伏!呢家野食真係愈做愈差, 唔怪得無人排隊啦!
Pizza 餅底又係壞既
!!

所以我要評價一下, 等大家唔好中伏!
呢家野食真係愈做愈差, 唔怪得無人排隊啦!
2024-03-30
走過呢家店之前成日聽聞佢嘅口碑,今次終於有幸嚟試吓。我點了蜜糖雞翼、卡邦尼意粉同香蒜芝士青口。蜜糖雞翼第一啖入口,嗚呼哇呼,簡直係脆皮外層緊包著多汁嘅肉,拎蜜糖嘅甜度正正好嗜地,精彩得滯!卡邦尼意粉就中規中矩,意粉爽滑,但係醬汁略嫌黏重咗啲,希望佢哋下次可以調整返至啱啱好。而家講到香蒜芝士青口,喂喂喂!忍唔住要讚句,青口大大粒,芝士同香蒜搭配得掂絲滑得黎唔膩口,清新爽口嘅海味同芝士香氣混合得就好似天作之合。不過食物之餘都睇見場內嘅一幕,有位女員工大聲訓話同事,可能喊畀新手聽,但做嘅時候還係放低啲聲啦,咁樣會舒服啲。總括來講,今次嘅美食之旅算是滿足,希望下次走訪能有更完美嘅體驗!🍤🍝👍🏼

2022-04-16 1162 瀏覽
是由外賣平台落單叫回來的外賣系列,標價都是外賣平台上的價錢呀~我心目中Euro go go的no.1👑玉桂味很重,有香脆我麵包外皮和滑嘟嘟布甸,面頭有少少提子乾,增加甜味😋薯皮內是沙律醬+茄醬做調味,加上上面的雞肉和芝士🧀簡單的組合已經好好食🤤雖然只有3塊,CP值偏低,但還是懶得自己整😛全素食的選擇👍🏼味道正常裏面有個雜菌、茄子、薯仔同埋彩椒等等嘅蔬菜🥒🥔ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 🅟🅞🅘🅝🅣 外賣是錫紙盤盛載好方便,收到時可直接放入焗爐翻熱

蒜香雞薯皮

煙燻杏仁香草意粉

全素食的選擇👍🏼味道正常
意式鮮蔬蛋批

裏面有個雜菌、茄子、薯仔同埋彩椒等等嘅蔬菜🥒🥔
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
外賣送餐
蒜香雞薯皮
煙燻杏仁香草意粉
外賣兩個餐 比漏左成個餐!打電話番去佢地一副理所當然既樣話我地可以(1)番尼拎返個餐(2)過尼退錢(3)下次免費拎番個餐明明比足錢佢地比少左個餐 講到好似送比我地咁冇補償冇主動安排仲要毫無誠意服務態度0分
外賣兩個餐 比漏左成個餐!

打電話番去佢地一副理所當然既樣

2021-10-16
外賣自取
早餐
2021-08-31 693 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻      💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻       📸打卡指數:👍🏻👍🏻          🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻        🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻相信euro go go 大家都應該食過,euro go go 食物份量唔算多,但兩個主菜加一個小食一定夠飽。而且西餐黎講價錢都好親民,今次我就介紹一下fai.lok黎euro go go 必點食物啦黑松露麥形粉  ( $60 )麥形粉係黎euro gogo必點食物,因為fai 對麥形粉情有獨鍾,麥形粉粒粒分明,口感煙韌,加上黑松露汁,食落一啲都唔乾,而且又有咬感,配料只係用咗切片的野菌,材料不多,但我只為了食麥形粉,沒有太大感覺。如果大家係euro gogo麥形粉fans就會知,以前menu係藍芝士汁麥形意粉,藍芝士汁都非常好食,當然fai.lok一向都喜歡黑松露,所以一直保留必點list當中。忌廉朱古力  ( $32 )如果個set唔包飲品,fai.lok好少會額外加,不關慳錢事,就是一種習慣。就好似euro gogo ,fai.lok有另一個習慣,就係叫杯忌廉朱古力share飲,可
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻👍🏻
🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

相信euro go go 大家都應該食過,
euro go go 食物份量唔算多,
但兩個主菜加一個小食一定夠飽。
而且西餐黎講價錢都好親民,

黑松露麥形粉  ( $60 )
黑松露麥形粉
麥形粉係黎euro gogo必點食物,
因為fai 對麥形粉情有獨鍾,
麥形粉粒粒分明,口感煙韌,加上黑松露汁,
食落一啲都唔乾,而且又有咬感,
配料只係用咗切片的野菌,材料不多,
但我只為了食麥形粉,沒有太大感覺。
如果大家係euro gogo麥形粉fans就會知,
以前menu係藍芝士汁麥形意粉,藍芝士汁都非常好食,

忌廉朱古力  ( $32 )
忌廉朱古力
如果個set唔包飲品,fai.lok好少會額外加,
不關慳錢事,就是一種習慣。
就好似euro gogo ,fai.lok有另一個習慣,
就係叫杯忌廉朱古力share飲,
可能fai.lok點的食物跟忌廉朱古力都太配合了。

煙肉蘑菇薯蓉 ( $35 )
好像每次lok點餐就會叫 "煙肉蘑菇薯蓉"
每次fai點餐就會叫 "法式薯蓉焗田螺 (半打)"
煙肉蘑菇薯蓉係沒有汁的那種薯蓉,
所以會焗到表面好香脆,
而且有煙肉同蘑菇,加上左一份煙韌,
薯蓉唔算好淋好軟滑,
不過薯仔味就好夠,而且有一陣黑椒味。

芝士白汁海鮮意粉 ( $68 )
芝士白汁海鮮意粉
一般fai.lok點第二個主菜都是pizza or意粉,
意粉就要視乎自己喜好,
fai.lok就點了芝士白汁海鮮意粉,
醬汁好creamy,一啲都唔dry,
配料有八爪魚,螺肉同魚肉,好足料。
2021-08-29
10 分鐘 (堂食)
忌廉朱古力
芝士白汁海鮮意粉
農夫彼得包 Farmer’s Pita Bread 彼得包有多種蔬菜做餡,係清新健康快餐之選🤩下午茶仲配飲品!有沙律菜、青瓜、車厘茄,配上開胃嘅沙律醋,好refreshing🌅彼得包外層烘到微脆,同時保留到麵包鬆軟嘅口感,口感比起普通麵包煙韌,食落似Pizza麵皮🍕
農夫彼得包 Farmer’s Pita Bread

• 農夫彼得包 Farmer’s Pita Bread
2020-12-28 739 瀏覽
行完街之後想快食一個晚餐,又唔想食快餐咁熱氣嘅話,第一時間一定會諗起佢euro gogo !總有一間喺左近。😂每次嚟到必叫嘅蜜糖雞翼,味道從一而終,一樣咁好味,水準能夠保持。蜜糖非常之豪爽,每次都有好多,令到啲雞翼好入味,唯一缺點就係啲雞翼太細隻。 佢呢度啲Pizza即叫即整,次次上枱都係熱辣辣好新鮮。而且佢Pizza係薄的,食落脆卜卜😊 食多幾塊都唔會*流*。 因為晚餐冇套餐所以我哋額外叫咗個蜜桃茶,價錢唔算平但係勝在大杯! 當中最不吸引嘅就係魚柳闊條麵,魚肉好鬆散,賣相都唔吸引,啲面一啲都唔煙銀,基本上一夾就斷😩

唯一缺點就係啲雞翼太細隻。

• 蜜糖雞翼
2020-05-14 945 瀏覽
euro go go (上水) • 卡邦尼意粉 $60 • 黑松露麥形粉 $60 • 香辣雞翼餐 $48 + Iced Caramel Tea Latte $10• 法式薯蓉焗田螺餐 $45 + Iced Coffee Latte $10🍝卡邦尼意粉嘅醬汁好creamy😍濃稠度啱啱好,每一條意粉都裹上滿滿芝士奶香味嘅醬汁❤️配料係切成粒嘅煙肉火腿,為意粉添上一點鹹香味♪(´ε` )🍝麥形粉就好似食緊一粒粒口感煙韌嘅飯粒咁,黑松露醬汁會依附喺麥形粉嘅表面😋食落唔會覺得好乾👍🏻配料只係用咗切片野菌,好適合素食者同注重健康嘅朋友仔o(≧v≦)o🧆喺男朋友推薦之下叫咗一份5隻嘅香辣雞翼😁每一隻雞翼肉質飽滿,熱辣辣食仲滲咗啲雞油出嚟🤤醬汁喺酸酸辣辣,有啲似泰式辣醬😌呢種辣只有辣喺嘴唇同有少少麻痹感,怕辣嘅朋友仔都可以食↖(^ω^)↗🐚田螺好軟身,輕輕一咬已經可以食到。薯蓉唔算好軟滑,不過薯仔味道好突出😚表面焗到好香脆,值得叫嚟食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🥤下午茶餐可以跟餐+$10轉成特色飲品,我同男朋友分別叫咗焦糖泡沫奶茶同泡沫咖啡😛上枱時見到好厚身嘅cream係面頭😍奶茶偏甜,咖
euro go go (上水)
• 卡邦尼意粉 $60
• 黑松露麥形粉 $60

🥤下午茶餐可以跟餐+$10轉成特色飲品,我同男朋友分別叫咗焦糖泡沫奶茶同泡沫咖啡😛上枱時見到好厚身嘅cream係面頭😍奶茶偏甜,咖啡就香濃(^∇^)

🇭🇰 上水智昌路3號上水中心2樓2056-2058號舖

#hongkong #hkfood #hkfoodie #hkgirl #hkig #hkeat #kissyfood #香港 #香港美食 #宅女 #吃貨 #吃貨宅女 #出外覓食 #eurogogo #下午茶 #意粉
香辣雞翼
法式薯蓉焗田螺
Iced  Caramel  Tea  Latte  &  Iced  Coffee  Latte
2020-05-10
5 分鐘 (堂食)
香辣雞翼
2020-04-17 556 瀏覽
法式薯蓉焗田螺第一次嘗試,味道尚算可以,一共有6粒田螺,配埋薯蓉一口吃,十分美味。蜜糖雞翼食Euro go go 每次都必點蜜糖雞翼,焗到恰當好處,外表脆脆的,而且十分入味。煙肉芝士焗蘑菇濃濃的芝士味,蘑菇也相當入味,根據多次嘅光顧,每次蘑菇嘅數量會因蘑菇嘅大細都有所不同。芝士鮮茄汁海鮮闊條麵較為多汁,濃郁的番茄汁,但海鮮方面較少,只有兩三塊的龍脷柳及少量的雜海鮮。卡邦尼意粉同樣好多汁,配有煙肉,有濃郁的芝士為及奶味。法式麵包布甸呢個甜品為熱食,面有麵包,下面的布甸似燉蛋。飲品方面叫左忌廉朱古力、荔枝茶、蜜桃茶兩款果茶都不算特別甜,味道剛剛好,值得欣賞嘅係荔枝茶及蜜桃茶上都有少量的果肉。如果叫下午茶套餐,可以加埋野飲,都幾抵😆

蜜糖雞翼

煙肉芝士焗蘑菇

芝士鮮茄汁海鮮闊條麵

卡邦尼意粉
同樣好多汁,配有煙肉,有濃郁的芝士為及奶味。

法式麵包布甸
呢個甜品為熱食,面有麵包,下面的布甸似燉蛋。

飲品方面
叫左忌廉朱古力、荔枝茶、蜜桃茶

如果叫下午茶套餐,可以加埋野飲,都幾抵😆
  • 蜜糖雞翼
  • 煙肉芝士焗蘑菇
2020-03-17 426 瀏覽
放假日,同老公去左上水間分店Euro go go食下午茶。下午茶得星期六日及公眾假期先有,非常抵食。任選一個茶餐,加$10可以轉飲手調飲品,抵飲!我揀左蜜糖雞翼,飲凍檸檬茶,蜜糖雞翼夠熱夠香口,非常好味老公揀左三式薯皮,有三款味道:煙肉芝士、蒜香雞、及吞拿魚,飲凍忌廉朱古力。薯皮焗得好入味,一人半塊,都唔係好夠喉😂😂所以點多一個千島海鮮薄餅,份量岩岩好,夠晒飽😋😋
放假日,同老公去左上水間分店Euro go go食下午茶。
下午茶得星期六日及公眾假期先有,非常抵食。
任選一個茶餐,加$10可以轉飲手調飲品,抵飲!
我揀左蜜糖雞翼,飲凍檸檬茶,蜜糖雞翼夠熱夠香口,非常好味
2019-12-10 430 瀏覽
今日突然有個空檔時間,又未食lunch,走左去上水中心Euro go go 食下,印象中都唔錯嘅。望望下餐牌突然有職員將下午茶餐牌放出黎,都幾多款式選擇。叫左個肉醬意粉+熱檸茶 $39味道都唔錯幾好味,人又唔多,令我有個空間靜靜地甘享受左個美味嘅lunch

叫左個肉醬意粉+熱檸茶 $39
2019-12-10
2019-08-11 471 瀏覽
好耐冇食Euro go go, 因為我覺得佢嘅煙肉,越嚟越肥,我最怕食肥肉,今日途經上水,就再試一次啦佢哋pizza可以叫全分,或者半分,我叫咗半份煙肉蘑菇,Pizza批底係薄脆,煙肉已經回復正常,剩係得好少肥肉,啲餸配料都算多,蘑菇同煙肉舖滿個pizza,當然有我最鍾意食嘅芝士,茄汁醬料好惹味,加啲芝士粉,成個批又脆口,又啖啖餸,真係好好食過兩日仲有推廣,增值$500仲送一個Pizza,鍾意食Pizza嘅朋友,真係唔好放過呀

2019-08-06 339 瀏覽
下午在上水附近做完野,有時間去euro go go 食個tea.兩個人叫左四個set. 香蒜蜆肉意粉,賣相和味道不錯但'蜆殼太碎,一個不留神咬下去,牙都痛死。半份夏威夷薄餅。薯容焗田螺,這個不錯薯蓉香軟滑,田螺不會靭。香辣雞翼好juice。坐位舒適。

兩個人叫左四個set. 香蒜蜆肉意粉

,賣相和味道不錯但'蜆殼太碎
,一個不留神咬下去,牙都痛死
。半份夏威夷薄餅

。薯容焗田螺

,這個不錯薯蓉香軟滑
,田螺不會靭。

香辣雞翼好juice
。坐位舒適。
2019-07-25 229 瀏覽
一陣都覺得euro gogo 既食物質素不錯,不過偶然會有些太咸,但整體上都是幾好的西餐選擇。煙肉芝士焗薯蓉,好吃又便宜,煙肉粒既咸香配上薯蓉真係好夾~而且價錢都算合理,有時都會就咁買個薯蓉當飯食。呢個煙肉辣腸卡邦尼意粉都唔錯,醬汁濃郁,食落去都夠creamy,正~蜜糖雞翼都是其中一樣愛菜!焗雞翼點都係無得輸,而且甜甜咸咸既味道真係好令人回味,每次下午茶都總會忍唔住叫一份黎食。上水呢間既環境黎講,容易有位唔需要點等位,都是一個幾好既西餐選擇,我同家人都好鍾意黎呢到食野。