FEAST (Food By EAST)

餐廳: FEAST (Food By EAST)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
晚市自助餐 折後HKD585/ 人 (8:15pm入座75折)以前食buffet會專食啲刺身、 海鮮想回本, 但人大左, 因為食唔到咁多, 所以著重食物質素,亦都想冷盤熱葷每樣都試少少。今次介紹呢間Buffet 除左有自助區, 仲係以apps 任點既熱食為賣點 🥳 有十幾款主食、配菜,雖然都係任點,但會比平時自助餐任攞個啲精緻啲。今次係小女第2 次黎食,唔知係咪比較晏入座, 啲熱葷黎到唔算熱辣辣,推介既有:🥩 烤美國肉眼扒👍🏻 燒得幾靚仔 🐟 西京燒比目魚柳 👍🏻 魚好厚身🐚龍蝦汁煎帶子 👍🏻 剛剛熟🍷 紅酒燴牛面頰👍🏻👍🏻 最出色, 好淋一切就切得開 ‼️🍍 味噌豬腩串配烤菠蘿👍🏻 有芥末醬減低肥膩感不過🥒帶子露筍炒飯: 冇乜味🍟松露薯條: 上次黎食記得好脆又熱辣辣,今次就涼左 佢係用松露鹽冇松露醬, 唔夠香🦀炸軟殼蟹: 居酒屋會好食啲 唔夠脆冷盤方面都好多選擇 ,有蠔🦪有蟹腳, 刺身原味,同埋調咗未嘅都有。 但啲蠔就唔當做,好瘦削; 蟹腳都有啲咸。 幾讚既係三文魚刺身🍣好厚切,油甘魚用洋蔥醃得幾好, 仲有花雕雞翼肉質煮得好Q彈!甜品琳瑯滿目, 都有十幾廿款! 唔多覺有切餅,但就好多款

🥩 烤美國肉眼扒👍🏻 燒得幾靚仔
🐟 西京燒比目魚柳 👍🏻 魚好厚身
🐚龍蝦汁煎帶子 👍🏻 剛剛熟
🍷 紅酒燴牛面頰👍🏻👍🏻 最出色, 好淋一切就切得開 ‼️
🍍 味噌豬腩串配烤菠蘿👍🏻 有芥末醬減低肥膩感

不過
🥒帶子露筍炒飯: 冇乜味
🦀炸軟殼蟹: 居酒屋會好食啲 唔夠脆

甜品琳瑯滿目, 都有十幾廿款! 唔多覺有切餅,但就好多款細細杯既甜品 ,Macaron 🍪🍨 都齊。 Cream brûlée 比較大碗, 面嘅焦糖有啲厚,燒得好靚, 蛋好軟滑。 咖啡mousse 都幾濕潤。但木糠布甸🍮就有啲失望, 忌廉硬身, 同木糠完全融合唔到一齊。 拎咗芒果雪糕試下, 隻味比較假,亦都冇果肉。

相隔兩年再黎,感覺質素差咗,冇以前覺得咁驚喜。 小女寫左OpenRice 之後試番好多以前食過嘅餐廳,感覺都幾多間質素跌咗,原本滿心期待想寫長文力讚,但結局就唔係咁。對於FEAST, 感覺折後5 百幾可以食晚市Buffet , 而且熱葷精緻, 都算係值得幫襯 , 不過可以做得更好😉
  • 紅酒燴牛面頰
2023-03-09 3294 瀏覽
由於住附近,所以之前成日去食,某app 取消後一年去食,退步許多,以後都不會再吃!之前有海南雞飯,銀鱈魚,現在都冇!之前只是$500 附近!現在加價又換上又平又cheap 的食物,比目魚只有第一次叫的好味,之後叫兩round 又腥又臭很不新鮮,西京燒完全冇西京的味道!肉眼切到魚生咁薄又係只有第一round 食得,之後的又多筋又肥!你不如set 好每人只可叫一次?!煎帶子竟然有沙!羊rump 硬到咬唔到!全餐最好食竟然係帶子炒飯!好,出去拿海鮮,我不吃生𧐢,只食長腳蟹!只有兩隻鮮甜,其他冇味十分不新鮮!湯之前有𤠣頭菇煲雞湯,而家只是cheap cheap 的木瓜蘋果?$688 多的自助晚餐?很無語!龍蝦湯都冇是忌廉雞湯?金x 牌甜品更加無語!macaron 只有面頭是新的好味,下一層有油益味又乾不知放了多久!以前很喜歡吃這裡的朱古力曲奇,很濃的朱古力味,但今次加上油益味沒有了很香的牛油味,只有creme brûlée 質素維持!生果很久之前切了,十分乾沒有水分!雪糕只有紫薯,熱情果和vanilla? 沒有最基本的朱古力?熱情果很淡而且奶泡太多很難食,最大獲的是之後倒了些開心果碎又是有油益

甜品更加無語!macaron 只有面頭是新的好味,下一層有油益味又乾不知放了多久!以前很喜歡吃這裡的朱古力曲奇,很濃的朱古力味,但今次加上油益味沒有了很香的牛油味,只有creme brûlée 質素維持!生果很久之前切了,十分乾沒有水分!雪糕只有紫薯,熱情果和vanilla? 沒有最基本的朱古力?熱情果很淡而且奶泡太多很難食,最大獲的是之後倒了些開心果碎又是有油益味!
見到OpenRice預訂有八五折優惠,所以星期五下午去左太古東隅酒店嘅FEAST食semi buffet lunch試下水溫。以半自助餐來講選擇唔少,而且refill得好快,甜品高質,感受到每款都用心製作,唔似一般自助餐嘅甜品得個甜字、量多而唔好食,淨係主攻甜品都值回票價🤩晚餐有任食生蠔,下次會去試!🥗🦐 沙律、海鮮、壽司、刺身  (𝟠/𝟙𝟘)平時唔鐘意食菜、更加唔會係buffet食菜嘅我,竟然拎左兩次沙律,超級推介藜麥沙律(我平時都係唔食藜麥嘅),有種好refreshing嘅感覺,唔會令你覺得浪費左quota!Cold cuts同沙律通粉都好出色!海鮮有螺、蝦同青口。🥓🥔 主菜 (𝟡/𝟙𝟘)有四款揀,同朋友分別揀左炸魚同煙肉卷配薯仔。兩樣都好食,但煙肉卷由賣相到味道都感受到心思,特別係薯仔外脆內軟,口感似中式茶樓嘅千絲蘿蔔酥👍🏻🍰🍮 甜品 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)出去睇有咩甜品時已經心心眼左😍每款都好吸引,揀唔落手所以每樣拎一件(至少)😎甜品可以話掀起依餐嘅高潮,深得我心嘅包括焙茶卷蛋、忌廉泡芺、桂花啫喱奶凍、焦糖燉蛋同好多款味嘅macarons🥰
見到OpenRice預訂有八五折優惠,所以星期五下午去左太古東隅酒店嘅FEAST食semi buffet lunch試下水溫。以半自助餐來講選擇唔少,而且refill得好快,甜品高質,感受到每款都用心製作,唔似一般自助餐甜品得個甜字、量多而唔好食,淨係主攻甜品都值回票價🤩晚餐有任食生蠔,下次會去試!
🥗🦐 沙律、海鮮、壽司刺身  (𝟠/𝟙𝟘)
🥓🥔 主菜 (𝟡/𝟙𝟘)
🍰🍮 甜品 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
2022-12-16
2023-03-02 2178 瀏覽
今日公司請食飯,去左太古東隅酒店間餐廳食半自助餐。通常會覺得半自助餐,得頭盤可以任拎,而且選擇少。估唔到除咗沙律外,仲有海鮮(青口,蝦,海螺),壽司,魚生及多款甜品等。仲包一款main, 今次mian有牛,鴨胸,烤雞,炸魚全部都好食,包你飽🤣
今日公司請食飯,去左太古東隅酒店間餐廳食半自助餐
通常會覺得半自助餐,得頭盤可以任拎,而且選擇少。
仲包一款main, 今次mian有牛,鴨胸,烤雞,炸魚
全部都好食,包你飽🤣
2023-02-28 1903 瀏覽
同老婆慶祝生日,之前睇Alfred 介紹呢間係最強熱食,試完之後完全冇失望訂枱預先講咗係慶祝生日,佢地好好咁安排咗張卡位大枱,坐得好舒服。服務亦都冇得彈,尤其是當日負責卡位嘅男同事,唔單止收枱速度快,而且過程非常有禮貌誇張啲講,平時去其他酒店fine dining 都冇幾多個咁好禮貌,淨係呢點都非常有好感。冷盤方面,都知道水平一般,但勝在樣樣都任拎,唔洗浪費時間排長龍,refill 速度都幾快,所以冇乜投訴。熱食絕對係自助餐最強,甚至好多散叫嘅餐廳都未必有呢個水準,尤其是帶子係完美狀態,外層剛熟,內層滑溜,難得食到呢個水準,唯一美中不足係當晚冇牛扒,不過有鵝肝多士補返數算係咁甜品都好有質素,絕對唔係一杯杯嗰啲hea 野,大推creme brulee 👍👍總括而言,呢間buffet 嘅價錢絕對冇收貴你,呢個食評係補返上年十一月嘅時候,因為聽晚會再去食🤣希望今次會有牛扒啦

2022-11-12
用餐優惠
信用卡優惠
  • 帶子
  • 甜品
一行3人,同細佬慶祝生日,用左openrice訂位有85折,加一後3位合共約$1100。之前見有羊架/三文魚之類,今日係呢4款。😅商量後叫左‘牛肉’和‘豬腩肉’試左先,相片如下:我們一致認同豬腩肉真的很一般,酒樓和燒肉店出色好多倍,皮唔脆肉唔嫩😵‍💫🤔牛肉就好味,其實係牛𦟌,肉質都稔,薯蓉芝士都幾好味,但第三個main我地揀左意粉就算,已經冇興趣再食返呢個牛😅甜品反而好正,款多質高,焦糖燉蛋好味👍🏻雪糕係自家製,朱古力味最出色。
之前見有羊架/三文魚之類,今日係呢4款。😅
商量後叫左‘牛肉’和‘豬腩肉’試左先,相片如下:

甜品反而好正,款多質高,焦糖燉蛋好味👍🏻
雪糕係自家製,朱古力味最出色。

2023-02-13
2023-02-01 2042 瀏覽
<FEAST> 📍太古/鰂魚涌🔸性價比高Semi-Buffet🔸是甜品天堂嗎?😍(國語)性價比🔝🔝🔝 12PM – 2:30PM Semi Lunch Buffet($388 + 10%),環境闊落,坐得舒適。前菜&主菜中規中矩,甜品令人驚艷。🧁🍧🍨🍰🎂🍡🍦🍮🥧前菜除左有12款appetizer之外,仲有凍海鮮、刺身同壽司。凍海鮮同Salad bar質素OK,特別係凍蝦同刺身,食落爽口唔「梅」 😎👌🏼。 不過好老實,壽司真係好難食,飯團啲飯黐埋一舊,仲要Gel口嘅 🫤 。成班大廚係中間個Island desk area為你準備主菜,感覺幾有氣派。是日主菜有:🍖烤釀羊奶芝士羊扒 — 細舊左啲,唔算太羶,幾好食。(👍🏼推薦)🐟香煎比目魚柳 — 鹹咗少少,唔夠嫩,魚油香味都唔夠重,感覺一般。🍛印式咖喱燴牛腩 &白飯 —咖喱汁唔算好辣,牛腩炆得幾稔。🍝意大利寬麵 — 無味嘅,唔建議試。呢個Semi-Buffet嘅主角係甜品,小角落放滿廿幾款生果甜品,唔係”渣”嘅三流甜品,全部都係酒店級、高質素 🤤 。一班人去嘅好處,就係可以大家一齊分享,樣樣都可以試一啖。全部甜品都試勻咁滯,以
<FEAST> 📍太古/鰂魚涌
🔸性價比高Semi-Buffet
🔸是甜品天堂嗎?😍(國語)

性價比🔝🔝🔝

前菜除左有12款appetizer之外,仲有凍海鮮、刺身壽司。凍海鮮同Salad bar質素OK,特別係凍蝦同刺身,食落爽口唔「梅」 😎👌🏼。 不過好老實,壽司真係好難食,飯團啲飯黐埋一舊,仲要Gel口嘅 🫤 。

是日主菜有:

🍛印式咖喱燴牛腩 &白飯 —咖喱汁唔算好辣,牛腩炆得幾稔。

🍝意大利寬麵 — 無味嘅,唔建議試。

呢個Semi-Buffet嘅主角係甜品,小角落放滿廿幾款生果甜品,唔係”渣”嘅三流甜品,全部都係酒店級、高質素 🤤 。一班人去嘅好處,就係可以大家一齊分享,樣樣都可以試一啖。全部甜品都試勻咁滯,以下係較為印象深刻嘅甜品,其他質素都唔錯,不過冇咩記憶點。

焙茶蛋糕 — 鬆化嘅海綿蛋糕,有淡淡培茶香,面頭果層焙茶Mousse唔會太甜,幾好食。

抹茶慕絲 — 入口順喉、滑溜,淡淡抹茶味,配上紅豆,味道幾夾。🍵🫘

朱古力撻 — 其貌不揚嘅朱古力撻,食落唔係死甜,而係濃郁滑溜嘅生朱古力 😋🍫

熱情果啫喱 — 啫喱由熱情果汁製成,裡面有西柚、沙田柚同橙嘅生果肉。個人偏好鐘意食酸野,覺得幾Refreshing同開胃。

焦糖燉蛋 — 卜卜脆嘅焦糖面,好治癒 🥰 底層軟綿綿嘅燉蛋,完美Wrap-up左今日嘅午餐。少少雞蛋裏挑骨頭,燉蛋味道唔錯,略嫌多左啲Bubble口感唔夠滑。

⚒️攻略:Lunch buffet時間係2.5小時,我會建議大家預留最小45mins甜品時間,慢慢品嚐甜品呢個重頭戲。😎
2023-01-31 1420 瀏覽
雖然係Staycation包嘅早餐,但一啲都唔Hea!食物選擇頗多。首先有沙律菜、自家製鮮果蜜餞和乳酪、穀類早餐和各款包類等。自家製鮮果蜜餞和乳酪🍎🍓🍍🍯🍦非常好味,乳酪雖然冇蜜糖供應,但配上鮮果蜜餞好夾,甜甜地好好味。中式早餐方面有蝦餃、燒賣、珍珠雞、叉燒包、白粥、燕麥粥、中式炒麵等。蝦餃幾大粒,燒賣好味、珍珠雞內有鮑魚,好好味。留意返辣椒油偏辣,嗜辣嘅朋友可以試下。西式早餐有腸仔、炒蛋🥚、焗蕃茄🍅等,不過不失。水果有蜜爪、哈蜜瓜、菠蘿、西瓜和芒果等,全部都好新鮮好甜,唔錯!咖啡機嘅Cappuccino☕️好有驚喜,啡香奶滑,飲左兩杯!
西式早餐有腸仔、炒蛋🥚、焗蕃茄🍅等,不過不失。
2023-01-31
$200 (早餐)
2023-01-31 1052 瀏覽
城中少有冷盤熱葷同樣出色的半自助餐!今晚會喺East Hotel Staycation, 所以book埋Feast嘅Semi-buffet就夠哂圓滿。一坐低當然先攻生蠔海鮮刺身等冷盤。🦪生蠔有愛爾蘭和法國兩款,愛爾蘭比較細隻但較鮮甜。法國蠔比較淡。🦀長腳蟹有驚喜,唔似其他自助餐咁得個鹹字,係真係有蟹嘅鮮甜,食左好幾隻先停手。🐟刺身分面最好味係油甘魚,柚子汁好出色好特別,油甘魚又新鮮,魚油香好重,好好味。至於中式冷盤,🐷花雕酒豬手好正,每一啖都有酒香,豬手又煮得軟硬適中!食左咁多凍野係時候食啲熱野,蟲草花排骨湯清甜無味精,暖胃一流。呢個時候要用qr code點熱葷啦!全部即叫即整,所以無論擺盤,溫度同調味都控制得好好。最出色係Seared Scallops. 帶子好新鮮彈牙,食多幾粒都唔會好飽。Salted & pepper Salmon Belly🐟就好似椒鹽三文魚腩,一條條啖啖肉脆卜卜,好惹味。Stir-fried black pepper beef tenderloin🐮係黑椒牛柳粒,牛柳粒好腍,醬汁都好好味。熱葷仲有限定每位一隻嘅菠菜芝士焗蠔🦪。蠔厚肉多汁,一啲都唔老,菠菜芝士味
城中少有冷盤熱葷同樣出色的半自助餐

一坐低當然先攻生蠔海鮮刺身等冷盤。
熱葷仲有限定每位一隻嘅菠菜芝士焗蠔🦪。蠔厚肉多汁,一啲都唔老,菠菜芝士味好香。
最後到甜品🍰啦!焦糖燉蛋非常好食!咖啡mousse都好驚喜,濃郁嘅咖啡味加上lotus餅乾碎,超夾超好味。檸檬蛋白撻同朱古力撻都好味,蛋糕細細件啱啱好!仲有雪糕🍦係Sorbet, 減低罪惡感。推薦少少甜嘅芒果味同海鹽焦糖味!
值得一提係待應服務非常好,好友善又親切🥰
呢餐半自助餐真係大滿足,好飽呀😋😋
Black Lip Vodka Mussels
Stir fried black pepper beef tenderloin
Seared Scallops
2023-01-30
Seared Scallops
2023-01-28 1259 瀏覽
環境非常舒服 座位夠闊落👍🏻燈光亦都令到成個環境更加有格調✨員工服務態度非常好 好有禮貌💯地方非常乾淨 餐具碗碟等用具都好乾淨食物種類雖然唔多 但係絕大部份都有水準特別鍾意啲主菜係用QR code落單🫶🏻叫完之後先上菜 熱辣辣送到 擺盤又靚😊唔會好似出面啲自助餐咁樣要同人迫生蠔或者係刺身甜品嗰啲都refill得幾快👏🏻唯一建議係希望飲品可以再多元化啲!!整體嚟講環境加食物非常唔錯 會推薦及回頭😬
環境非常舒服 座位夠闊落👍🏻
特別鍾意啲主菜係用QR code落單🫶🏻
叫完之後先上菜 熱辣辣送到 擺盤又靚😊
唔會好似出面啲自助餐咁樣要同人迫
生蠔或者係刺身甜品嗰啲都refill得幾快👏🏻
唯一建議係希望飲品可以再多元化啲!!
整體嚟講環境加食物非常唔錯 會推薦及回頭😬
  • 生蠔
  • 烤豬腩肉
2023-01-18 1535 瀏覽
✨太古精緻半自助午餐✨CP值高 海鮮刺身任食😋#mayfoodie_taikoo喺太古附近返工數年, 食盡唔少餐廳估唔到今次竟然係第一篇介紹太古美食嘅post呢🤣本人食過呢間餐廳幾次, 通常都係一啲公司既team lunch 黎celebrate teammate 生日, 又或者完成一啲大嘅project, 然後老細請客慶祝🙈每次食完呢個半自助午餐都會有幸福感呢❤️ 然後就有力氣返到去繼續努力工作🤣🤣——- 環境方面 ——-Rating: 8.5 out of 10呢間係位於鰂魚涌East Hotel既一間餐廳, 所以裝修風格偏向高檔華麗, 坐得非常舒服👍👍更設有落地玻璃設計… 如果你坐近窗邊的話, 會見到有好多係鰂魚涌太古返工嘅上班族經過🤣🤣——- 食物方面 ——-Overall Rating: 8.5 out of 10雖然係半自助午餐, 但係自助餐區域提供唔少食物任添😋👍👍例如係海鮮刺身, 壽司, 沙律 同埋熱湯😋甜品方面,更有非常多選擇🍨🍧例如係自家製雪糕,味道濃烈,食得出有特別炮製過✨唔似係一般食肆淨係會提供movenpick而喺主食方面, 餐廳提供大概四至五種選擇, 例如係魚
✨太古精緻半自助午餐✨
CP值高 海鮮刺身任食😋

#mayfoodie_taikoo

喺太古附近返工數年, 食盡唔少餐廳
估唔到今次竟然係第一篇介紹太古美食嘅post呢🤣

——- 環境方面 ——-
Rating: 8.5 out of 10

——- 食物方面 ——-
Overall Rating: 8.5 out of 10

雖然係半自助午餐, 但係自助餐區域提供唔少食物任添😋👍👍
例如係海鮮刺身, 壽司, 沙律 同埋熱湯😋

甜品方面,更有非常多選擇🍨🍧
例如係自家製雪糕,味道濃烈,食得出有特別炮製過✨
唔似係一般食肆淨係會提供movenpick

而喺主食方面, 餐廳提供大概四至五種選擇, 例如係魚, 牛, pork belly 等等🤓

整體上嚟講, 呢個半自助午餐為我帶來滿滿嘅幸福感🤓
所以好想推薦俾大家👍👍

——- Information ——-

📍FEAST (Food By EAST) (太古)
📍太古太古城太古城道29號東隅1樓
  • 生蠔
  • 壽司
  • 冷盤
  • 沙律
  • 甜點
今日嚟到好多YouTuber 都介紹過嘅東隅酒店食自助餐,今次係經openrice 訂嘅,做緊688蚊85折,即係大約584蚊,另收加一。喺太古城Häagen-Dazs隔離有個入口直接過去,通過呢條橋一直行入去就係食自助餐嘅區域。佢有啲卡位,而今次就派咗張窗口位俾我海鮮,蠔有兩款,愛爾蘭同法國,其他就蝦蟹貝。啲生蠔味道幾鮮,不過細隻咗啲,食咗差唔多兩打都無咩feel,尾段佢會停止refill。蟹腳粗大,鮮甜多汁,好fresh好新鮮,正因為靚所以都好易剝,係要夠新鮮先做到架後面個雪櫃有嘢飲同冷盤,紅菜頭沙律甜甜哋,芝士奶味重,雞腳爽口,蒜泥白肉我都係鍾意譚仔,菇沙律薯仔沙律一般呢個開放式廚房睇到啲師傅整熟食,而啲熟食係用app落單唔洗自己夾,呢個app除咗叫熟食,仲可以叫其他額外付款嘅menu架。炸軟殼蟹香口不油膩,想一食再食。紅酒燴牛面頰,嫩口,牛味豐富。伏特加茄汁青口,普通。黑椒牛柳粒,相比之下好似牛面頰正啲。香煎帶子一碟四粒,呢個必叫,個白汁creamy香口,提升晒啲帶子味。個松露雪條好普通,叫做脆過M記。個椒鹽三文魚腩好香口,直得一叫。龍蝦通粉,中間嗰pat就係龍蝦,但成碟都充滿
佢有啲卡位,而今次就派咗張窗口位俾我
生蠔
蟹腳
冷盤
軟殼蟹
忌廉帶子
香煎帶子一碟四粒,呢個必叫,個白汁creamy香口,提升晒啲帶子味。個松露雪條好普通,叫做脆過M記。個椒鹽三文魚腩好香口,直得一叫。龍蝦通粉,中間嗰pat就係龍蝦,但成碟都充滿龍蝦味。油封蒜薯蓉,好好食但真係好滯胃。
行前啲就係甜品部,已經擺晒聖誕裝飾。
甜品
甜品睇落都相當精緻,呢個芒果甜品鋪滿果肉,大滿足。
雪糕
隔離仲有個意大利雪糕,甜品球密瓜食晒無refill,另外兩款都幾好食
礦泉水機
食滯咗即刻充杯咖啡飲吓,隔離仲可以自製薑茶,再隔離就有呢個係礦泉水機,仲可以揀有氣添呀。之前見人哋啲片有推酒過嚟請你試飲,我今晚就無啦
生日蛋糕
今晚我哋呢枱生日我落咗remarks,佢哋特意砌咗呢份精美嘅生日蛋糕,真係多謝晒。

總結返今餐,由6點食到10點,時間充裕,但去到過咗9點補貨速度會減慢之餘,侍應開始直頭唔收碟。
嘢食方面,海鮮有兩款蠔有蟹腳係一個基本盤,但蟹腳新鮮確係抵讚,冷盤,日式食品無特點唔特別講。熟食用app落單,出貨速度唔慢,可以保持食物新鮮出爐,款式唔少而且味道不俗。可惜食完好易飽肚,每款點一樣都好滿足。
飲品方面,自取可樂任攞,出人意表係有架礦泉水機,仲分有氣無氣。熱飲有咖啡之外,仲可以自行製作薑茶或其他茶,選擇新穎。
甜品精緻,而雪糕食晒就無refill,想試晒要襯早。
綜合食物質素,價錢,雖然唔可以用超平嚟形容,但都物有所值。改善方面,如果尾段侍應做返足啲,及有酒精類free flow plan,就可以為食客提供多一個選擇。
2022-12-08
雪糕
礦泉水機
生日蛋糕
2023-01-13 906 瀏覽
本身係有朋友介紹成日都話去呢間食自助餐所以心血來潮就約咗朋友一齊去試吓點知比我預期中失望!如果你唔係太好生蠔長腳蟹我覺得呢一間酒店嘅自助餐係完全唔啱你食佢其實係半自助餐嘅形式主菜係固定左得幾個選擇所以其實如果你本身唔鍾意食生嘢或者沙律嘅話根本主食嘅選擇係非常之少重點係其實佢個價錢一啲都唔平我用OpenRice book呢就有八五折折咗都要差唔多七百頭開頭食咗啲沙律同埋壽司之後想食啲熱食非常之少選擇而且非常油膩唯獨是係個湯比較好啲其他煮食其實你叫咗一次都唔會想再食第二次因為好悶同埋我都係比較鍾意自己出去自在式咁樣攞嘢食同埋佢亦都冇牛扒食啦得牛柳粒同埋一啲燉牛肉Which is 完全唔係我嘅口味諗住想食龍蝦淨係見到一個龍蝦通心粉個龍蝦通粉Hea到爆炸而且個感覺好臭佢仲要係上湯形式咁樣煮得一細粒龍蝦肉唯獨是係甜品區域挽回返少少評分做得比較出色嘅係Tiramisu下次都係睇清楚啲評價先入去食飯🥺唔食生嘢絕對唔啱你食
本身係有朋友介紹
成日都話去呢間食自助餐
所以心血來潮就約咗朋友一齊去試吓

點知比我預期中失望!
如果你唔係太好生蠔長腳蟹

做得比較出色嘅係Tiramisu

下次都係睇清楚啲評價先入去食飯🥺
唔食生嘢絕對唔啱你食
2023-01-03 1124 瀏覽
用咗openrice訂位好長時間,但係從未寫過食評但今次Feast 自助晚餐體驗非常差不吐不快。有生蠔但係奀瘦。加拿大長腳蟹殼多過肉食咗一輪都冇再食。生蠔同長腳蟹味道正常。魚生,冷盤正常可接受。甜品相對其他食物發揮最好,亦似返一間酒店出品。嚟到主食非常失望要用電話落單有13樣嘢揀,青菜,炒飯,龍蝦通粉但係啲龍蝦非常少得幾粒意粉多過龍蝦肉。牛柳粒配菜多過肉粒。椒鹽三文魚腩呢啲嘢其他自助餐任意攞啦,有和牛面,帶子算係正常發揮冇也特別。最差嘅係連牛扒羊扒都冇話收收你700幾文,畀啲噉嘅嘢食,話曬都係元旦餐廳冇裝飾,人客都唔多,都知伏嘅啦。之前發揮正常訂位都好難。今次咁容易訂到位仲有85折就知衰啦。臨入去取位之前問服務員有乜食都答唔出,事後諗諗佢都唔知點話俾你聽。總之,覺得酒店收咁嘅價錢比D噉嘅食物直情係搵笨以後就算有人請我都唔會再去,俾你呃一次就夠喇。冇心機影相,因為唔值。

冇心機影相,因為唔值。
2023-01-01
2022-12-31 1108 瀏覽
今日同同事在這裏慶祝新年,本身沒有什麼期望,因為幾年前食過覺得普普通通!但係今次覺得食物質素還好、飲品選擇也多、除了一般的咖啡奶茶之外,還有罐裝的汽水、檸檬茶及zero 糖梳打任飲👍🏻沙律🥗選擇也很多、很新鮮,紅菜頭好鮮甜❤️ 而且有一般自助餐必有的凍盤,蝦、青口,螺肉和壽司!其實食完前菜已經飽咗7成😅到食main course ,我揀了魚,可惜不夠滑!而蝦意粉也是麻麻地…甜品也有很多選擇,我自己比較鍾意士多啤梨開心果奶凍, 因為開心果味好突出、再配士多啤梨味,好夾💕而朱古力tart 味道帶小小苦、我很喜歡👍🏻雪糕是自家製的,味道甜咗小小。人均消費:$390

雪糕是自家製的,味道甜咗小小。

人均消費:$390